Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Evolution I.

 

Prezentace » cossie » Evolution I. » Nápověda 

Hlavní fotka



Evolution I.

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: cossie   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 21. 11. 2011   Aktualizace: 18. 9. 2012 Změna v seznamu rostlin 
Počet návštěv: 598   Počet palců: 0
Založení: 16. 5. 2011   Stáří: 12 let a 11 měsíců
Objem: 63 litrů   Čistý objem: 52 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 2 uživatelů
Fotek a videí: 14+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 60 cm x 30 cm x 35 cm

Popis: K akvaristice se vracím po 15ti letech. Evo I je, dalo by se řící taková malá zkušebna (svým způsobem "dědictví"), kde se hlavně učím a získávám zkušenosti a představu o budoucí minimálně "stošedesátce".

Biotop: ameriko-asie

CO2: ne

Dekorace: kořeny, břidlice

Dno: černý štěrk 4-8mm cca 9kg

Filtrace: Fluval

Hnojení: Sera Florena (dávkování: 1x týdně/15ml)

Chemie: pouze sůl (špetka při výměně vody)

Krmení: vločky, granule, pro zpestření nítěnky a zelenina

Osvětlení: 1x Oceanic Light 46cm 15W T8

Pozadí: černá fólie

Stojan: police v obytné stěně

Topení: zatím ne, uvažuji nad koupí 50W s regulací

Údržba: výměna vody 1x týdně 1/4 - 1/3 vody, odkalnění

Voda: Velkochuchelská, odstátá, pouze mírně dosolená

Vzduchování: ano, malý vzduchovací kamínek

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(13)
Složka
Ostatní

(13)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
18.03.2012
26.01.2012
21.01.2012
11.12.2011
17.03.2012
Blyxa japonská
Blyxa japonská
17.03.2012
26.01.2012
další zahuštění středu nádrže (snad se nové rostlinky chytnou)
další zahuštění středu nádrže (snad se nové rostlinky chytnou)
21.01.2012
"jsem nenápadný"
"jsem nenápadný"
NahoruDeníček
9
7.2012
Náhled
Dnes jsem provedl plánovanou a bohužel nutno podotkout i dlouho odkládanou přestavbu akvária. O co šlo na prvním místě? Stav dna jsem po roce a kousek považoval za alarmující, bylo tedy třeba ho oživit (pořádně vyčistit), hlavně jeho zadní část, kam jsem se s odkalovacím zvonem moc nedostal. Ať už z důvodu horší přístupnosti kvůli umístění, tak kvůli hustějšímu osázení u zadní stěny.
Dno jsem pořádně vypláchl. Při usazení nového dna jsem za pomoci naštípané břidlice vytvořil v levé části dva schody na které jsem umístil původně po celém akváriu rozeseté Šípatky širokolisté.
V levém předním rohu, před "schody" jsem zachoval Šípatkovec Tropica. Jako nová ústřední bod akvária (co se flory týká) jsem posunul Šípatkovec červenolistý více do předu aby vynikli jeho krásní a velké listy, dříve utopené v pozadí.
Kořen zůstal téměř na stejném místě. Za něj sem podél zadní stěny nasázel Vallisnerii giganteu a do mírného popředí k pravému zadnímu rohu jsem dal Cryptocorynu wendtii, tak aby zaplnila vzniklou proluku za kořenem.
Do popředí před kořen jsem umístil Anubiasy. Microsorem pteropus 'Windelov'jsem u zadní stěny vyplnil přechod mezi Šípatkama a Vallisneriema.
Bacopu caroliniana a Lilaeopsis novae-zelandiae jsem zlikvidoval, jelikož se jim moc nedařilo.

V příloze je orientační schéma
7
5.2012
Dnes jsem po delší době navštívil akvaristiku. Proč? Boj s Ruduchou je téměř zdárně u konce. Tak jsem vyrazil pro novou kytku. Jelikož se Blyxa Japonica v mém hrubém štěrku nechytla, chtělo to něco menšího na její místo. Objevil jsem krásný a údajně i růstem malý Echinodorus "Tropica", který jsem zasadil do levého předního rohu prěd Kryptokorynu (foto dodám časem). Vznikl tím krásný kontrast svítivě zelených lístků Šípatkovce a hnědých lístků Kryptokoryny.
26
3.2012
Tak, ruducha se mi bohužel stále množí a napadá rostliny čím dál tím víc. Přistoupil jsem tedy k nákupu všemi opěvované a vychvalované Garry gotyly, ryby která údajně bez sebemenších problémů likviduje tuto šílenou řasu. Jsem zvědavý, jestli mi to pomůže či ne. No... to ukáže až čas.
17
3.2012
Náhled
Dnes jsem realizoval už déle plánovanou přestavbu, spojenou s pravidelnou údržbou. Kořen jsem přesunu více do pravé části akvária a přesadil jsem některé druhy rostlinek. Myslím, že účel to splnio, alespoň podle mě je teď nádrž opticky větší. Co myslíte? Stále jsem úplně podle svých představ nevyřešil popředí nádrže, je tam teď poměrně dost místa, které bych rád vyplnil nějakou nízkou rostlinkou. Microsorum pteropus jsem musel na chvíli "schovat" za kořen do prosřed akvária, jelikož se na ní podepsal boj s ruduchou (která mimo jiné pomalu ustupuje). Jakmile se zmátoří, rád bych jí vrátil dopředu, ideálně před kořen. No uvidíme.
23
2.2012
Dnes jsem se pustil do boje proti Ruduše, která se v mém akváriu začala pomalu rozmáhat. Na základě načtených informací ze zdejšího fóra jsem udělal první kroky. Protrhal jsem všechny postižené listy. Anubiase afzelli jsem dokonce vyhodil, jelikož byl napaden nejvíc. Zároveň jsem taky zjistil, že i kořen místy vykazuje znaky napadní. Budu ho muset vyvařit. Bohužel na to momentálně nemám adekvátně veliký hrnec, ve kterém by se to dalo realizovat. Celá nádrž je teď velice strohá a hodně prosvětlená. Veřím, že vše doroste. Plánuji nákup dalších rostlinek, ještě přesně nevím jakých. Každopádně jsou potřeba.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Luky89 Re
16.10.12 16:35
Pěknej kořen ano palec
Petrlang Re
27.9.12 18:39
přesně krásná nádrž, srší z toho pozitivní nálada ;-)
Stistko Re
18.9.12 21:57
krásná nádrž...super kořen...má to atmosféru palec palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/13827-evolution-i