Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - lukinovo AQ

 

Prezentace » Lukin » lukinovo AQ » Nápověda 

Hlavní fotka



lukinovo AQ

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Lukin   Kategorie: Biotop: Amerika
Zapsáno: 5. 3. 2011   Aktualizace: 6. 1. 2016 Nová videa Nové fotografie Změna v seznamu ryb 
Počet návštěv: 1484   Počet palců: 0
Založení: 5. 3. 2011   Stáří: 13 let a 1 měsíc
Objem: 268 litrů   Čistý objem: 0 litrů
Velikost: velká akvária   Oblíbenost: 8 uživatelů
Fotek a videí: 82+2   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 100 cm x 42 cm x 64 cm

Popis: Po asi 10-ti měsící, kdy jsem zrušil po osmi letech 36l akvárium, jsem neodolal a založil jsem si vysněné akvárium nad 100l.

Biotop: co se týče rybí osádky Jižní Amerika, co se týče rostlin celý svět

CO2: snad nebude potřeba

Dekorace: Kokos, kameny, kořen 40 cm

Dno: 1 - 2 mm

Filtrace: půdní filtr po domácku vyroben...

Hnojení: Bivoj kuličky

Chemie: Torben po výměně vody

Krmení: pouze mražené... Patentky a Koretry, výjimečně Černý Komář a Artemie

Osvětlení: 2 x 30W

Pozadí: zelené, jedná se o vytisknutou fólii nalepenou na debond ( plast ), který je přilepen na zadní stranu akvária

Stojan: svařený z hliníkových jeklů

Topení: zatím žádné a myslím, že nebude potřeba.

Údržba: jak kdy... jednou co týden, jindy co měsíc...

Vzduchování: ano

Poznámka: Akvarium je rámové, staré asi už tak 30 let, ne-li víc. Rám byl pozinkován, původní skla byly nahrazeny silnějšími skly. Kryt, stojan atd. byl vyroben doma.
PS. jsem tak trochu o5 začátečník, příjmu jakékoliv rady na vylepšení akvária:)...

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(81)
Složka
Ostatní

(16)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Složka
Akara Hnědá

(2)
Složka
Ancistrus

(5)
Složka
Cichlidka Kakadu

(9)
Složka
Cichlidka ramirézová

(5)
Složka
Lorikárie

(2)
Složka
neonka obecná

(4)
Složka
Panceřníček skvrnitý

(6)
Složka
Paví očko

(1)
Složka
Skalára amazonská

(25)
Složka
zakládání

(6)
Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
05.03.2011
19.10.2014
27.04.2014
19.04.2014
19.01.2014
28.01.2014
21.06.2011
12.12.2011
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
06.01.2016
Hlídáme, hlídáme :o)
Hlídáme, hlídáme :o)
03.01.2016
Otec a péče o jikry
Otec a péče o jikry
03.01.2016
Otec a péče o jikry
Otec a péče o jikry
02.01.2016
Akara Hnědá
Akara Hnědá
02.01.2016
Cichlidka kakadu
Cichlidka kakadu
02.01.2016
samička společně se samečkem
samička společně se samečkem
02.01.2016
Jedna ze samiček skaláry amazonské
Jedna ze samiček skaláry amazonské
02.01.2016
Potěr skalárů těsně před rozplaváním :)
Potěr skalárů těsně před rozplaváním :)
Videa
NahoruDeníček
10
12.2014
Dnes mohu napsat do toho deníčku největší osobní úspěch za dobu, co jsem akvarista.. Rozplaval se mi potěr malých skalárků, otec a matka jsou var. amazónské. Hezké pozorovat:-), dosud jsem si myslel, že k rozmnožení všech jikernaček potřebuji pouze vytvořit speciální podmínky v oddělených nádržích:-).
19
10.2014
ROSTLINY
Po půl roce, kdy se mi poprvé vyhodily šlahouny nových, malých echinodorů, jsem kvůli plnému místa rostlin na hladině, začal nové echinodory sázet do substrátu. První, cca. 3 nové rostlinky na sklonku srpen/září jsem prcky vsadil do popředí na pravou stranu. Po měsíci a půl to vypadá, že se minimálně jeden ze tří chytil. 2 šlahoun, který jsem musel zlikvidovat kvůli nízkému průplavu pro skaláry mezi rostlinami, jsem už dost velké rostlinky vsadil mezi kryptokoryny,a tři z toho dva menší kousky opět do popředí aqua. Uvidíme, co se zbývajícími dvě šlahouny :-)

Od posledního zápisu v deníčku se rostlinky hodně rozrostly, pravá strana vzadu patří kryptokorynám, levá strana cerapropteris cornutám a střed dominantně Echinodoru.

RYBY
Mé staré neonky odešli do věčných lovišť. Zbyly poslední dva, možná tři kousky. Po prodeji větší části paví oček, gold molly opět pořídím tyto krásné rybky.
Majestátní rybkám alias skalárům se daří, rostou, občas náznaky na tření, ale ancistrus vždy jikry sežere. Návštěvy a přítelkyně tyto rybky na tom celém akváriu obdivují :-) . Bohužel variantě modrý se utvořil nádor, na který umřel.
Mezi nové rybky patří panceřníčci ( zelený ( koupený 19.10. na AQUABURZE ) a skvrnitý ), lorikárie a jeden skalár mramorový ( dostal jsem ho od přítelkyně strašně se jí líbil, tak mi ho musela pořídit :-) )

ŠNECI
Přelom srpen/záři byl divný pro tyto drobečky. Clea Helena najednou celé týdny nešla vidět, teprve v půlce záři vidím prázdnou ulitu jednoho šneka, Piskořky, kterých šlo vidět hodně, najednou velmi málo, skoro žádné. Suma sumárum, je mi hlavně líto těch Helenek, které byly zajímavé, krásné. Dnes v akváriu mám pouze sem tam piskořky a na plovoucích rostlinkách sem tam kružníka. Do teď by mě zajímalo, co způsobilo takový pokles v počtu šneků.
27
4.2014
Náhled
Při dnešním předáváním odrostlejších Paví oček z 10 l nádrže do velkého akvária si všímám nového živočicha na dně... Tím je Piskořka ( podle předběžného zjištění asi věžovitá ), která byla do akvária donesena asi nějakými novými rostlinkami v posledním čtvrtletí :-)... Snad nebude lehkou kořistí Helenky :-)...

Další novinkou jsou pupeny vylézající z Echinodorusu...
16
2.2014
Náhled
Dnes koupeno na ostravské aquaburze 5 skalárů ( jeden modrý, zbytek jsou amazoni )
28
1.2014
Náhled
Tak po více dvou letech, kdy jsem se konečně přihlásil na tento účet, se v akváriu mnohé změnilo. Začal bych rostlinami.
ROSTLINY
S velkého výběru rostlin, které jsem měl z aqua daho, mi přežila pouze valisnerka. Několik mladých emerzních echinodorů mi zhnilo, což byl jeden z hlavních zlomů, kdy o akvárium jsem nejevil patřičný zájem a chtěl jsem ho zrušit :(. Dalším důvodem byl nedostatek času ( přítelkyně, přátelé, sport apod. a v poslední době škola ). Dále mé vypěstované rostlinky z minulého akvária ( hnědovka, anubias ) a růžkatci se jim daří dobře v akváriu. Po Vánocích, kdy jsem o5 projevil větší zájem o vodní svět, jsem akvárium začal vylepšovat. Všiml jsem si, že hnědovka vypustila mladé rostlinky a já letěl do akvaristiky pro kořen, abych nějaké mladé hnědovky mohl na ten kořen připevnit. Dále jsem pořídil do aqua například kryptokoryny, které i přesto, že mám půdní filtr, začaly růst a vypouštět nové listy i dokonce nové rostliny poblíž matečních rostlin. Dále jsem sehnal méně náročnější rostlinky, jako například mech nebo pupečník bílý a další stonovky. Když se mi chytly kryptokoryny, se několikrát při pohledu na akvárium ptám, proč cca. 20 echináču zhnilo. Nedostatečným osvětlením nebo půdním filtrem :O. Proto do konce února chci po otci, aby namontoval do akváriu další zářivku 30 W a reflektory. Následně po jejich montáži chci zkusit opět Echinodorusy, převážně amazonicus. Dále sháním mokřanku mnohosemennou do zadních partiích aqua a Ricii. V případě dalšího neúspěchu s pěstováním echináču popřemýšlím o výměně půdního filtru za nějaký kvalitní vnější filtr :).
RYBY
Rostlinám se nedařilo, rybám jo. Choval jsem kakadu, které se mi krásně množily. Dnes už v aqua nejsou, byly prodány do místního zverimexu, jelikož jsem chtěl chovat Ramirézky. Jednou v začátcích jsem tyto rybky společně s Kakadu jsem měl v aqua a nějak si nesedly. Na konci roku 2013 jsem do akvária pořídil mladé skaláry k mému starému skalárkovi, chloubou mého akvária. Následně mi přišli z Opavy od akvaristy dvě Ramirézky, dvě skaláry červené a dva ancistrusy. Po týdnu si všímám, jak samička ramirézky bohužel se otírá o předměty v aqua. Další den bílé tečky na ploutvích... Průser, poprvé jsem zažil krupičku. O dva dny chytly krupičku neonky, následně nelítostná infekce zasáhla jak skaláry tak i ancíky. Začal jsem lít do aqua přípravek od fy TETRA a po dvou léčení hlásím jakžtak úspěch. Bohužel nejstarší skalára byla po napadení a léčbě hodně zničená. Hodně krát na hladině i na dnu ležela bokem, o kořen se opírala apod. Dokonce se jí rozpadaly ploutve, šupiny měla v nepořádku, pohled jak na živou mrtvolu. Nakonec to zvládla a dnes si plave dál, i když následky jdou pořád vidět :(. Po úspěšném vyléčení jsem na aquaburze pořídil Paví očka pouze z jednoho důvodu ( v životě jsem už tuto rybku nechtěl mít v aqua ) a to, že rodí živá mláďata, které budou chutnat mým skalárům a dalšímu osazenstvu akvária :-).


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Smrtak Re
3.1.16 2:21
pekne to mas a akary sou pekne rybky palec
maruška62 Re
9.3.15 11:23
Moc moc pěkné. potlesk
likidan Re
5.2.15 22:52
palec palec palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/12142-lukinovo-aq