Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Moje bublina

 

Prezentace » nemíček » Moje bublina » Nápověda 

Hlavní fotka



Moje bublina

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: nemíček   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 11. 1. 2011   Aktualizace: 1. 11. 2020 Nové fotografie 
Počet návštěv: 983   Počet palců: 0
Založení: 25. 12. 2010   Stáří: 13 let a 4 měsíce
Objem: 200 litrů   Čistý objem: 170 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 1 uživatelů
Fotek a videí: 20+0   Komentářů: 7
*     *     *     *


Rozměry: 120 cm x 40 cm x 50 cm

Popis: Jelikož jsem musela kvůli malé dcerce zrušit jezírko (malá se ráda koupe a máchala se tam pořád) dostala jsem jako dárek akva i s původním obyvatelstvem , které nebylo pro štětičkovou řasu vůbec možno rozpoznat.

Dekorace: šutr z Liptova, hrad a skalka kvůli mojí dcerušce, travička zelená

Dno: moje starý z jezera a strakatý šutříky

Filtrace: Fluval Plus 3 vnitřní, ale plánuju vnější

Krmení: granulky TetraAniMin Colour a Energy, Goldfish, Tetra PlecoMin, okurka, salát, mrkev a nějaký masíčko

Osvětlení: OSRAM 830 a 840 zářivky třípásmový

Pozadí: 3D

Stojan: skříň

Topení: neee, stačí teplo od zářivek a je to až moc, nechávám otevřený otvory v krytu

Údržba: 1x týdně část. výměna vody dle potřeby

Voda: stará z jezera, sněhová, vodovodní šumavská

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(19)
Složka
Ostatní

(19)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
01.11.2020
15.05.2016
11.01.2011
15.05.2016
Krmení
Krmení
15.05.2016
15.05.2016
15.05.2016
15.05.2016
NahoruDeníček
15
5.2016
Náhled
Tak z barevných miminčích(žlutých a červených) ancíků nevidím ani jednoho. Nechají se vidět jen ti černopuntíkatí. Asi ty barevné potvory sežraly... No příště budu chytřejší a hned je oddělím. Dnes bublina čištěna a z hrůzou jsem zjistila, že po vypnutí elektřiny (díky ČEZi! ) mi nenaskočil fitr. Takže tři dny se holky koupaly ve vlastní šťávě. Málem mě kleplo. Manžel mi slíbíl UPSku, aby se už toto neopakovalo, tak jsem na něj zvědavá. Bakterie bohužel asi určitě pochcípaly, ještě že mám sousedku, vyždímala mi svůj filtr a jedem.... beze ztrát rybí posádky.
20
12.2015
Náhled
Poprvé se mi vylíhli ancistrusci. Akorát nechápu, když mám párek červených a párek žlutých, jak tam můžu mít i černoušky????
15
9.2011
Tak jsem dneska provedla hloubkové čištění dna a výměnu cca 70 litrů vody. Pěkně jsem rozvířila to dno a teda fujtajbl.. ty závojnatky jsou fakt čuňata. Normálně čistím tak po 2-3 týdnech asi 40 litrů bez velkého zásahu do dna, beru to jen po povrchu co nasaje odkalovačka. Doufám, že rybky budou OK. Zatím si rejou ve dně a dožíraj zbytky co kde vyplavalo. Rostlinky jsem přesadila do jemnějšího písku a pod ty větší jsem poprve strčila kuličky od Rataje. Závvojnatkám totiž rostlinky moc chutnaj a tak ani nestíhaj dorůst...tak to hnojivo snad pomůže k lepšímu růstu. Taky jsem musela rostlinky obložit většíma valounkama aby mi je ty potvory nevyryly ze dna... myslím, že to nevypadá špatně. Jinak mám semtam řasu, hodnoty vody jsou všechny v normě, jen máme víc železitou vodu. Takže zřejmě proto ta řasa. Je jen na pozadí a nijak moc se nerozrůstá. Koupila jsem dvě rybky SAE a je vyřešeno. I když příčinu řasy jsem neodstranila...
15
3.2011
Náhled
Z mojí dcery se stává asi akvaristický potěr :-) Moc se jí líbí v akvaristice, takže už jsem si odtamtud donesla další kytičky, dalších pět neonek (už se konečně houfujou)a dva ancistrusky RED , na ty jsem zvědavá, stály majlant (ani to nemůžu říct bo by mě manža asi ustřihl bublifuk :-) )No na příští návštěvu Zverimexu mám v plánu ještě ampulárku a šmytec basta, už ani rybičku. stydim Malá by mě zbláznila a já se dám no stydim :) Ale je fakt, že mi pomáhá s údržbou, každý týden odkalujem cca 30 litrů, měříme Ph a čistíme sklo, občas je tam řasa přisedlá, proto jsem koupila ty dva ancíky navíc. Nějaký jelení paroh by se taky našel, ale nic hroznýho, tak to nebudu zatím řešit.
20
2.2011
Vyměněno 50 litrů vody. Stav ph 7. Filtr jsem neprala. Detritu taky nebylo až tak moc, no dva dny v týdnu mají holky dietu a je to znát :-). Ktičky se rozrůstají v pohodě, ještě uvažuju přikoupit pár neonek obecných aby byly v hejnu. po odlovení všech gupek do malýho akva už mají všechny rybky klid a nikdo je neokusuje. Nechápu proč se v jezírku snášely a nepral a v bublině se z gupek stávaly nepříčetný piraně. Že by to bylo zmenšením objemu vody?


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

permonici Re
12.11.20 17:31
Je fajn vidět hezké závojnatky ve velkém akvárku. Závojnatky se mi moc líbí. Tak ať se daří!
Borys Re
12.1.11 11:48
Nádhera, nádhera, nádhera. Takovéto nádherné a neožrané Závojnatky už nikdo nepěstuje, je to škoda, jsem rád, že jsem je mohl vydět. Moc se ti povedla Bublina.
uniorn Re
12.1.11 11:13
Jezírko v obýváku.. tak a mám nový sen : D děkuji.. Bublina je taky parádní! A u deníku jsem se výborně pobavila : ) Je tu u Vás příjemně! :-)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/11589-moje-bublina