Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krmení akvarijních rybiček: tipy a rady

 

Články » Krmení akvarijních rybiček: tipy a rady   Vytisknout tuto stránku 

Krmení akvarijních rybiček: tipy a rady

Publikováno: 30.03.2023 • PR článek

Akvarijní rybičky jsou oblíbenými domácími mazlíčky, které potřebují správnou péči a výživu. Jak ale vybrat a podávat krmivo pro rybičky? Na co si dát pozor a jak je zpestřit živou potravou? Zde je několik tipů a rad.

Základem krmení akvarijních rybiček je sušené krmivo, které se vyrábí ve formě vloček, granulí, tablet nebo tyčinek. Sušené krmivo by mělo odpovídat druhu, velikosti a potřebám rybiček. Například býložravé ryby potřebují krmivo s vyšším obsahem rostlinných složek, masožravé ryby naopak s vyšším obsahem živočišných složek. Ryby žijící na dně akvária potřebují těžší a potápějící se krmivo, zatímco ryby žijící u hladiny preferují lehčí a plovoucí krmivo.

Sušené krmivo by se mělo podávat dvakrát denně v malých dávkách, které rybičky snědí do pěti minut. Překrmování je nebezpečné pro zdraví rybiček i pro kvalitu vody v akváriu. Pokud odjedete na několik dnů pryč, můžete použít prázdninové krmivo, které se postupně rozpouští ve vodě a uvolňuje živiny.

Velkým zpestřením pro akvarijní rybičky je živé krmivo, které je pro ně nejvíce přirozené a chutné. Živé krmivo také podporuje kondici a rozmnožování rybiček. Mezi nejčastější druhy živého krmiva patří nitěnky, patentky, korýši, perloočky, buchanky a larvy komárů. Živé krmivo se dá zakoupit v akvaristických obchodech nebo i nalovit v přírodě. Při krmení živým krmivem je třeba dočasně vypnout filtraci v akváriu a dávat pozor na možné zavlečení parazitů nebo chorob.

Krmení akvarijních rybiček by mělo být pestré a vyvážené. Doporučuje se střídat různé druhy sušeného i živého krmiva a občas doplnit vitaminy nebo minerály. Takto budou vaše rybičky spokojené a zdravé. Na krmiva a doplňky stravy pro rybičky můžete mrknut třeba na webu happypet.cz



 

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 30.03.2023 Upraveno: 30.03.2023 Přečteno: 272x

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/1983-krmeni-akvarijnich-rybicek:-tipy-a-rady