Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

10 tipů, kam pověsit toaletní papír

 

Články » 10 tipů, kam pověsit toaletní papír   Vytisknout tuto stránku 

10 tipů, kam pověsit toaletní papír

Publikováno: 14.11.2022 • PR článek

To, že by měl toaletní papír volně viset, a ne být jen někde položený, asi každý. Málokdo pak přemýšlí, proč tomu tak je a že vlastně existuje jeden jediný správný způsob pověšení toaletního papíru. Kam a jak je vhodné pověsit toaletní papír, naleznete v následujících řádcích.

Ideální jsou nastavitelné nerezové držáky na stěnu

Asi nejlepší volbou jsou držáky toaletního papíru z nerezu, které lze nastavit tak, aby pojaly různé rozměry role a zároveň ji neopíraly o zeď. Toaletní papír by se totiž měl, co nejméně dotýkat jiných předmětů v koupelně či na toaletě, a to hlavně z hygienických důvodů.

Důležitý je směr jeho pověšení, což rozděluje společnost!

Už jste slyšeli o sporech ohledně správného věšení toaletního papíru? Ne? Tak to jste přišli o velmi zajímavou debatu, jejíž výsledek jednu velkou skupinu lidí nepotěšil. Toaletní papír je vždy nutné odmotávat směrem od stěny, aby se odvíjel směrem od zdi k uživateli, takže utržený konec visí před roličkou v prostoru, ne u zdi!

Velmi populární jsou vertikální stojany na toaletní papír, mají však svá ale…

Esteticky zajímavé jsou jistě vertikální stojany na toaletní papír, zde je však nutné dbát na to, aby se toaletní papír, který se trochu odmotá neležel na zemi či se neopíral o žádnou další plochu.

Pokud máte na výběr pověste toaletní papír na stranu své dominantní ruky

Pokud si můžete zvolit stěnu, na kterou pověsit toaletní papír, vždy volte tu, dle vaší dominantní ruky. Není nic příjemného, když při vykonávání potřeby musíte napodobovat gymnastická cvičení.

Dejte si pozor i na správnou výšku umístění toaletního papíru

Obdobně jako se stranou umístění stojanu na toaletní papír je to i s jeho výškou, příliš vysoko nebo naopak příliš nízko umístěný stojan, může být velmi nepraktický. V případě, že máte děti je pak nutné hledat dočasný kompromis.

Jak na umístění toaletního papíru třeba na latríně?

Ať už máte starou chalupu bez klasického splachovacího WC nebo máte latrínu na zahrádce, vhodné zavěšení toaletního papíru, zde může být poněkud úsměvné. Všechny ty tkaničky a improvizované věšáky jsou nevhodné. Ani zde se toaletní papír nesmí dotýkat žádné ze stěn a měl by být krytý před prachem.

Podobné je to i se zásobou toaletního papíru

Pokud hledáte způsob, jak uskladnit další role toaletního papíru, můžete kromě klasických úložných prostor ve formě koupelnových skříněk, použít i praktické zásobníky. U mnoha designových kousků si hlavně dejte pozor, aby se na vybalené role neprášilo a byly uloženy v prodyšném prostředí.

Držák na toaletní papír přivrtat nebo přilepit?

Další otázkou ohledně správně pověšeného toaletního papíru je i připevnění držáku. Samozřejmě, že nejlepším způsobem je opravdu pevné připevnění ke stěně, které zabezpečuje spíše přivrtání. Pokud se však jedná o dočasné řešení nebo máte strach vrtat do luxusních velkoformátových obkladů můžete se spolehnout se speciální typy lepidel, které zaručují vysokou soudržnost i u neabrazivních materiálů.

Držák na toaletní papír nemusí být nudný!

Zejména pokud máte děti, můžete zkusit vsadit na některé držáky se zajímavými motivy zvířátek. Je pravda, že některé jsou opravdu úsměvné, třeba když se odmotává papír z pusinky zvířátka, ale děti si tak navyknou na jeho používání i po malé potřebě.

Toaletní papír vždy umisťujte pouze do držáků bez ostrých hran!

Kromě hygieny je potřeba dbát i na bezpečnost manipulace s držákem na toaletní papír. Bohužel se na trhu můžete setkat s řadou stojanů a držáků, které disponují ostrými hranami, jež by potřebovali přebrousit. V ohrožení nejsou jen děti, ale i vaše pozornost je poněkud ovlivněna, pokud si musíte dojít na toaletu třeba uprostřed noci!



 

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 14.11.2022 Upraveno: 14.11.2022 Přečteno: 102x

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/1963-10-tipu-kam-povesit-toaletni-papir