Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nerezová ocel 316L - materiál pro použití při výrobě akvarijních topidel

 

Články » Nerezová ocel 316L - materiál pro použití při výrobě akvarijních topidel   Vytisknout tuto stránku 

Nerezová ocel 316L - materiál pro použití při výrobě akvarijních topidel

Publikováno: 03.10.2022 • PR článek

Nerezová ocel 316L, tedy austenitická chrom-nikl-molybdenová ocel EN 1.4401, je vhodná pro styk s pitnou vodou, vodou ve styku s živými organismy a zejména s tkáněmi lidského těla, protože se tento druh používá na implantáty a chirurgické nástroje.

Austenitická nerezová ocel typu 316L je odolná vůči korozi ve vodovodní vodě a lze ji úspěšně použít jako topné těleso v akváriu. Nerezové oceli mohou přijít do styku s pitnou vodou a potravinářskými výrobky právě proto, že neuvolňují (nebo uvolňují velmi malá množství) iontů kovů do vnějšího prostředí - vody, potravin atd. a úroveň uvolňování kovových iontů je tak nízký, že se materiál s úspěchem používá pro instalační prvky v potravinářství, nábytek pro gastronomii a pro vybavení kuchyní, např. hrnce, příbory atd.

Výhody nerezových trubek

Nerezové trubky ve srovnání se skleněnými trubicemi nejsou náchylné k poškození. To je zvláště důležité, pokud se v blízkosti akvária mohou zdržovat malé děti. Stačí, aby někdo hadici uchopil a příliš za ni zatáhl, a skleněná trubice praskne.

Trubky z nerezové oceli se také méně často čistí. Není to proto, že by byly uvnitř méně špinavé, ale špína prostě není vidět a nevyžadují každotýdenní čištění, aby akvárium vypadalo hezky.

Nechte si pomoci od odborníků

Chcete-li si dopřát klid, jistotu a poctivou zákaznickou péči, určitě se obraťte na služby společnosti pod odkazem www.stainlesseurope.cz. Ta je schopna dovézt vaši objednávku do kterékoliv země v Evropské unii, což přirozeně platí i pro Českou republiku. Její výhodou je téměř nekonečná skladová dostupnost, široká škála materiálů i jejich podob a letité zkušenosti v tomto oboru. Ať už momentálně hledáte trubky, nerezová bezešvá kolena, příruby, nebo spíše neúspěšně pátráte po plechách, podívejte se na stránky této firmy a přesvědčte se sami.

F



 

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 03.10.2022 Upraveno: 03.10.2022 Přečteno: 114x

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/1959-nerezova-ocel-316l-material-pro-pouziti-pri-vyrobe-akvarijnich-topidel