Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jak si doma vykouzlit exotickou mauricijskou hostinu?

 

Články » Jak si doma vykouzlit exotickou mauricijskou hostinu?   Vytisknout tuto stránku 

Jak si doma vykouzlit exotickou mauricijskou hostinu?

Publikováno: 29.06.2022 • PR článek

Oblíbená exotická destinace, kterou je Mauricius, každoročně k návštěvě láká cestovatele z celého světa. K tomu, abychom si mohli vychutnat tradiční mauricijskou hostinu, však nemusíme letět přes půl světa, s trochou šikovnosti si ji totiž můžeme připravit i sami doma. Co vlastně tvoří základ gastronomie této africké země a jaké jsou její nejoblíbenější pokrmy?

F

Charakteristika mauricijské kuchyně

Většina obyvatel na ostrově je indického původu, což se výrazně projevuje v nejčastěji připravovaných pokrmech. Kromě indické kuchyně má na mauricijskou gastronomii vliv i kuchyně francouzská nebo čínská. Téměř žádné hlavní jídlo se neobejde bez pořádné porce koření, zejména chilli papričky nebo kari. Jako na každém ostrově, tak i na Mauriciu, značnou část jídelníčku tvoří čerstvé ryby a stejně tak čerstvé ovoce se zeleninou. Na českém trhu exotické ovoce za příznivé ceny nabízí Lidl leták PDF, jedná se zejména o plody, jako je ananas, kiwi nebo papája, které místní obyvatelé konzumují snad nejčastěji. Stejně tak akční Lidl leták PDF nebo leták Kaufland nabízejí za příznivé ceny zázvor, který se v mauricijské kuchyni taktéž používá zcela běžně.

Oblíbené hlavní pokrmy

Za oblíbené pokrmy se dají považovat typická indická jídla, kterými jsou tikka masala, tedy kořeněná omáčka podávaná nejčastěji s kuřecím masem a rýží nebo pita chlebem. Bez povšimnutí by rozhodně nemělo zůstat ani biryani, které vznikne smícháním rýže, zeleniny, kuřecího masa a spousty koření. V chuti se proline například muškátový oříšek, skořice, kardamon, hřebíček nebo bobkový list. Abychom v domácích podmínkách vykouzlili nejen chutný pokrm, ale také cenově příznivý, vyplatí se nahlédnout do letáku Kaufland, díky kterému je tak možné sehnat hlavní suroviny za nízké ceny. A v neposlední řadě mají Mauricijci v oblibě boulettes, tedy kuličky, které mohou být zhotovené z masa, z ryb nebo v případě vegetariánské verze i z pouhé zeleniny.

Vyhledávané dezerty a nápoje

Na prvním místě, co se týká sladké odměny, stojí lokální ovoce, které se na ostrově pěstuje. Kromě ananasu a kiwi se jedná třeba o mango, papáju nebo méně známou karambolu, která po nakrájení připomíná hvězdičky a využívá se tak zejména pro zdobení nápojů. Z čerstvého ovoce jsou hojně připravovány i šťávy, které tělo v horkých podmínkách příjemně vzpruží.

Kromě ovoce si ale jako místní můžete upéct kokosové či mandlové sušenky, na kterých si Mauricijci taktéž rádi pochutnávají. Jako inspirace pro akční nákup poslouží Albert leták nebo akční Lidl leták. A rovnou je vhodné se v Albert letáku porozhlédnout i po kvalitní kávě či čaji, které se na Mauriciu připravují stejně často jako právě ovocné šťávy. Chloubou ostrova jsou totiž čajové plantáže a lokální káva.



 

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 29.06.2022 Upraveno: 29.06.2022 Přečteno: 90x

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/1950-jak-si-doma-vykouzlit-exotickou-mauricijskou-hostinu