Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kolik stojí pokládka dlažby

 

Články » Kolik stojí pokládka dlažby   Vytisknout tuto stránku 

Kolik stojí pokládka dlažby

Publikováno: 04.02.2022 • PR článek

Velmi oblíbeným typem podlahové krytiny jsou dlažby, které při správné pokládce vynikají maximální odolností a dlouhou životností. Ne všechno si je schopen člověk udělat svépomocí a je tak nutné se obrátit na odborníka. A právě pokládka dlažby patří často mezi ně. Kolik stojí pokládka dlažby? Co ovlivňuje cenu pokládky?


Cena za pokládku dlažby zpravidla nezahrnuje vše

Jestliže hledáte řemeslníka na pokládku vaší nové dlažby, možná budete zprvu zaskočeni poměrně vysokou cenou, o kterou si obkladač řekne. Vždyť cena, jež je zmiňována na internetu je i o stokoruny nižší. Jenže je tu cena za pokládku dlažby a pak cena za další nutné práce a vícepráce. Zkuste si jen tak do vyhledávače zadat dotaz pokládka dlažby cena a budete jistě překvapeni jejím velkým rozpětím, zejména v případě podrobnějších ceníků.

Obecně se udává cena za pokládku dlažby v rozpětí 400-800 Kč/m2 jen výjimečně se setkáte s vyšší cenou. Počítejte však s cenou bez DPH, takže si cenu o dalších 15 % navyšte. Vždy se pak ptejte, co všechno uvedená cena zahrnuje.

V případě, že se jedná jen o cenu za vlastní lepení dlažby je vhodné se doptat na další práce, které budou prováděny, protože mnohdy se cena může i zdvojnásobit. Stačí si připočítat penetraci, výřezy do dlažby, ozdobné sokly z dlažby, spárování a další související činnosti.


Za některé typy dlažby, a hlavně nerovný podklad si připlatíte

Při výběru realizační firmy byste si měli nechat nacenit zakázku předem, ale nezbytná je návštěva firmy přímo v objektu. Každá firma, jež vám vystaví údajně přesnou cenu jen na základě vámi zadaných parametrů nebo fotek, vám dodá jen přibližný odhad ceny.

V praxi si totiž nemalou částku zaplatíte za přípravu podkladu, o němž z toho z fotek moc nevyčtete. Důležité je, nakolik je podklad rovný, zda je nutné jej penetrovat, zda je odmaštěný apod. Nejvíce si připlatíte za nivelaci při velkých nerovnostech. Už jsou dávno pryč ty doby, kdy se nerovnosti vyrovnávaly větším nánosem lepidla. Dnešní lepidla jsou totiž určeny pro tenké vrstvy, které rychle zasychají a nanáší se plošně ne na tzv. buchty.

Další skutečností, která výrazně ovlivní cenu pokládky je i samotný formát a typ dlažby. Za moderní velkoformátové dlaždice si připlatíte. Ačkoli se vám zdá, že s menším počtem dlaždic bude mít obkladač méně práce opak je pravdou. Na velkoformátových dlaždicích je vidět každá nedokonalost pokládky, a proto je tato cena vyšší.

Vyšší cenu pak očekávejte i u mozaikových dlažeb a v místnostech s atypickým půdorysem.



 

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 04.02.2022 Upraveno: 04.02.2022 Přečteno: 46x

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/1927-kolik-stoji-pokladka-dlazby