Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Použití moderních přípravků na úpravu vody v akváriu. Ano či ne?

 

Články » Použití moderních přípravků na úpravu vody v akváriu. Ano či ne?   Vytisknout tuto stránku 

Použití moderních přípravků na úpravu vody v akváriu. Ano či ne?

Publikováno: 12.01.2017 • PR článek

Má smysl v akvaristice používat nové přípravky pro účinnější filtraci a lepší kvalitu vody? Výrobci těchto přípravků se předhánějí v novinkách, které nám mají údajně usnadnit práci a podstatně vylepšit život rybám a rostlinám. Je to opravdu nutné?

Odpověď není jednoduchá – ano i ne. Někteří lidé tyto speciální materiály pro lepší filtraci či čistší vodu ihned odmítnou s tím, že je nepotřebovali před třiceti lety a nepotřebují je tedy ani dnes. Opravdu je ale toto jediná odpověď?

Na druhou stranu dnes jsou možnosti chovu ryb a pěstování akvarijních rostlin někde úplně jinde. O tak nádherných akváriích, jako jsou dnes prezentována na internetu si mohli bohužel tehdejší akvaristé pouze nechat zdát. Právě pokrok nejen ve vývoji akvarijní techniky, ale také přípravků nám dnes umožňuje pěstovat akvarijní rostliny, které by před třiceti lety nevydržely v akváriu ani měsíc. Stejně tak průzračnost vody, kterou zajišťují některé chemické materiály, je dnes dosažitelná nesrovnatelně snáze.

Pokud se snažíte docílit nádherného společenského akvária, tyto přípravky Vám velmi usnadní jeho realizaci a pokud plánujete dokonce pěstovat i náročnější rostliny, bez hnojiv se dokonce vůbec neobejdete.

Jsme české výhradní zastoupení firmy Seachem laboratories, což jsou výzkumné laboratoře v USA ve státě Georgia. Sami si ve svých laboratořích vyvíjejí přípravky pro akvaristiku a následně si je ve vedlejších výrobních halách vyrábějí a dodávají do více než 60 zemí světa. V USA a anglicky mluvících zemí se jedná o naprostou jedničku na trhu. Jelikož má tato firma patenty na spoustu přípravků, které v ČR nejsou vůbec dostupné, rozhodli jsme se je uvést i na český trh.

Více o firmě zde: http://seachem.cz/o-spolecnosti

Seachem dodáváme do těchto obchodů: http://seachem.cz/kde-zakoupit

V čem je Seachem lepší než konkurence?

- Většina jeho přípravků je extrémně koncentrovaných, takže je v přepočtu podstatně levnější. Obvykle jsou cca 5-10x koncentrovanější než přípravky firem Tetra, Sera, EasyLife apod.

- Je lídrem na trhu, tzn. že přichází s novinkami, které následně ostatní výrobci více či méně úspěšně kopírují. Např. známý tekutý uhlík (CO2) vznikl právě v laboratořích Seachem.

 

V následujících odstavcích si Vám dovolujeme představit nejlepší produkty Seachemu:

Seachem Purigen – udělá vodu křišťálově čistou

Jedná se o sáček, který se pouze vloží do filtru. Velikost sáčku je cca 10 x 5 cm. Během několika hodin začne do sebe nasávat všechny zákaly, pročistí až neuvěřitelným způsobem vodu a bude do sebe nasávat všechny sloučeniny s dusíkem – především dusitany, močovinu apod.

Takto bude Purigen účinkovat cca půl roku. Následně jej stačí ponořit do SAVA pro jeho regeneraci a bude opět fungovat jako nový. Regeneraci lze provádět opakovaně.

Tento přípravek zatím nemá ve světě obdoby, jelikož se zatím ostatním výrobcům nepodařilo přijít na kloub jeho složení. Recenze spokojených uživatelů najdete na internetu.

Více o Purigenu: http://seachem.cz/purigen

Srovnávací fotografie: http://seachem.cz/blog/jak-na-ostraneni-zakalu-v-akvariu-pomoci-seachem-purigenu

Seachem Flourish Excel – zabiják černé štětičkové řasy a podpora růstu rostlin

Jinak se nazývá také „tekutý uhlík“. Vznikl právě v laboratořích Seachem a následně se jej více či méně úspěšně pokoušeli napodobit ostatní výrobci.

Toto „hnojivo“ výrazně podporuje v růstu akvarijní rostliny, jelikož jim dodává uhlík. Určitě jste již slyšeli o dodávání CO2 z tlakových láhví – dodávání Excelu sice není tak účinné jako plyn CO2 z tlakové láhve, ale jeho použití a nepoužití je na rostlinách extrémně vidět.

Současně funguje Excel jako zabiják řas – nejlépe působí na černou štětičkovou řasu a na zelenou vláknitou řasu. Stačí si do injekční stříkačky nabrat doporučenou denní dávku, ponořit ruku i se stříkačkou do vody a okolí řasy postříknout. Řasa na 100% do druhého dne zfialoví a třetí den zcela odpadne.

Více o Excelu: http://seachem.cz/flourish-excel

Ukázkový postup odstranění černé řasy s fotkami: https://www.rostlinna-akvaria.cz/ukazkovy-postup-s-fotkami-jak-se-zbavit-cerne-stetickove-rasy-a-staghornu-presny-navod--153

Seachem Matrix – pryč s objemnými biomolitany

Jedná se o porézní sypký materiál, který vypadá jako kamínky. Vkládá se do filtrů – ať už vnějších, vnitřních nebo závěsných. Jeho výhoda je v tom, že je tak extrémně porézní, že dokáže usídlit několik set krát více filtračních bakterií než stejné množství biomolitanu.

A o to právě jde – čím více plochy pro bakterie ve filtru je, tím účinněji se odbourávají odpadní látky z ryb. V dnešní době již tedy není nutné používat obrovské skleněné filtry plné molitanu, jelikož je nahradí i malé množství vysoce porézních materiálů jako je Matrix. Na trhu je takových materiálů více, nicméně Seachem Matrix má až 2x větší plochu pro osídlení bakteriemi než ostatní výrobci, což dokládá touto studií (pouze v EN): http://www.seachem.com/downloads/articles/Specific-Surface.pdf

Více o Matrixu: http://seachem.cz/matrix

Seachem Pristine – likviduje mastnou hladinu a výkaly ryb

Tento přípravek obsahuje kolonie bakterií a dávkuje se po výměně vody. Tyto bakterie si během 24 hodin najdou v akváriu organický odpad a usadí se na něm. Následně jej začnou konzumovat. Výsledek je ten, že začne z akvária mizet detrit (výkaly ryb) a mastná hladina, která je způsobena právě organickým odpadem. Voda bude celkově čistší a sníží se i rybí zápach.

Recenze přípravku: http://seachem.cz/blog/zbavte-se-mastne-hladiny-a-detritu-seachem-pristine

Více o Pristine: http://seachem.cz/pristine

Seachem Stability – čistící bakterie pro Váš filtr

Jak už bylo dříve zmíněno u Matrixu, čím více je ve filtru užitečných bakterií, tím lépe jsou zpracovávány odpadní látky a přeměňovány na bezpečné sloučeniny.

Bakterie Stability jsou v lahvičce ve formě spór, které se po nalití do akvária aktivují a ihned osídlí filtrační média. Je velmi vhodné je použít při založení akvária, čímž podstatně urychlíte záběh filtru a můžete tak dříve vpustit do akvária rybky.

Stability je vhodné používat také při přidání nových ryb, jelikož dojde ke skokovému nárůstu odpadu, na což nejsou původní bakterie ve filtru zvyklé. Ideální je dávkovat preventivně po každé výměně vody.

Oproti konkurenci dodává Stability bakterie ve formě spór, takže nedochází k jejich postupnému úhynu v lahvičce.

Více o Stability: http://seachem.cz/stability

Seachem Flourish – nejkoncentrovanější a nejlevnější hnojivo pro rostliny

Jedná se o směs mikro prvků, železa, draslíku a enzymů. Jedná se o velmi kvalitní hnojivo.

Je tak koncentrované, že je dokonce již na první pohled viditelné, že je kapalina uvnitř balení vazká. Toto hnojivo je cca 5x koncentrovanější než většina konkurenčních hnojiv – neplatíte tedy za zředěný přípravek, což se Vám také vrátí na úspoře financí. Jedná se o zdaleka nejlevnější tekuté hnojivo na trhu konkurující cenou pomalu i sypkému PMDD.

Doporučené dávkování je 5 ml na 250 l vody týdně. Např. EasyLife Profito se však dávkuje v množství 10 ml na 100 litrů akvarijní vody. Za rok tedy spotřebujete na 300 litrové akvárium 1620 ml Profita, ale pouze 324 ml Seachem Flourish! Stačí Vám tedy 5x menší objem hnojiva ročně!

Více o Flourish: http://seachem.cz/flourish

Seachem Prime – přeměňte vodovodní vodu na akvarijní a neutralizujte dusičnany

Tento přípravek upravuje vodovodní vodu. Jednak odstraňuje chlór, váže těžké kovy, podporuje tvorbu ochranného slizu ryb a v neposlední řadě také neutralizuje dusitany a dusičnany. Co to znamená? Pokud nastane v akváriu kalamita, jako např. překrmení ryb nebo vypnutý filtr, rychle se ve vodě zvyšují hodnoty dusitanů a dusičnanů. Pokud do akvária nadávkujete Seachem Prime, tyto látky se zneutralizují a neublíží Vašim rybám.

Velkou výhodou je však také jeho koncentrovanost. Je 10x koncentrovanější než jeho hlavní konkurenti Tetra AquaSafe a Sera Aquatan. Vydrží Vám tedy 10x déle, což je už opravdu výrazná úspora. Je tak možné jej používat dlouhodobě i ve velkých akváriích.

Více o Seachem Prime: http://seachem.cz/prime

Tyto přípravky usnadní každému akvaristovi práci kolem akvária a také mu umožní dosáhnout tak pěkných akvárií, jaká jsou k vidění na internetu.

Kompletní nabídku Seachemu naleznete zde: http://seachem.cz/

K zakoupení je Seachem v těchto prodejnách: http://seachem.cz/kde-zakoupit



 

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 12.01.2017 Upraveno: 12.01.2017 Přečteno: 819x

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/1618-pouziti-modernich-pripravku-na-upravu-vody-v-akvariu-ano-ci-ne