Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

YZ 1000 - Recenze a zkušenosti

 

Atlasy » Výrobky » Osvětlení » Zářivková tělesa » YZ 1000Nápověda 

YZ 1000

Stříbrné osvětlovací těleso YZ-1000, pro jednu 30W, 90cm zářivku. Vhodné pro speciální UV zářivky i pro zářivky pro růst rostlin. Dodáváno bez zářivky. Celková délka tělesa 100 cm.


Osvětlovací těleso pro terária ve stříbrném provedení s paticemi pro jednu lineární zářivku. Uvnitř tělesa, nad zářivkou, je reflektor, který usměrňuje a zintenzivňuje záření.
Použití:

Osvětlovací těleso se umisťuje nahoru na strop terária a to tak, že se na něj jednoduše položí. V balení jsou přidány i plastové "nožičky", které ale nemají větší opodstatnění a jejich použití zbytečně zvětšuje vzdálenost mezi zářivkou a osvětlovanými předměty.

Pokud je v tělese zapojena UV zářivka, MUSÍ být položeno přímo nad větrací mřížkou, protože UV paprsky skrz sklo ani plexisklo neprojdou. Vhodné je proto používat řídké a dostatečně široké větrací mřížky, které dovnitř propustí co nejvíce UV záření a světla. Také je nutné pamatovat na to, že se vzdáleností od zářivky vyzařování UV paprsků rychle klesá, proto je třeba dekorace v teráriu uzpůsobit tak, aby si zvíře mohlo vlézt do potřebné vzdálenosti od zářivky.

Umístění na stropě terária má výhodu v tom, že zvířata nemají přímý přístup k zářivce a nemůžou jí poškodit. Zvláště hadi a šplhaví ještěři a gekoni rádi lezou na zářivku. Když se jedná o větší zvíře, může zářivku snadno vytrhnout z patic nebo zlomit.

Upozornění: toto osvětlovací těleso není určeno pro akvária - není vodotěsné!

Výrobce: Hailea | Zdroj: www.robimaus.czosvetlovaci-teleso-hailea-yz-1000-1x30w-1337.html


Recenze a zkušenosti akvaristů

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/vyrobky/1538-yz-1000