Betta splendens - pohlaví
Nie, tá biela je na 100% samica
0 13.05.2013 10:13 YzeroY – Rada
Dobrý den bettalisti
koupil jsem si bettky, samce a samici, a ta bílá "samice" se mi jeví jako samec. Pěkně mi chudáka červenýho prohání. Poradíte?
Starší reakce
Např nějakou Salvinii, Limnobium nebo Pistia. To jsou nenáročné rostliny. A pak nechat některou stonkovku, co máš v akvárku, vyrůst tak, aby se "plazila" pod hladinou, v tom bety taky rády odpočívají. Vděčnou rostlinou je např. Ceratophyllum demersum.
Ahoj, díky za radu, ale myslím,že tam mám "celkem" kytek dost. A v pondělí ještě dost doplním. Ale nevěděl jsem, že jsou dobré plovoucí, mohl by jsi mi nějakou poradit, spíše méně náročnou?
Je to normální. Ta původní považuje akva za své teritorium. Proto se snaží odehnat vetřelce. Řešením je, aby bylo v akva prostředí pro bety trochu vhodnější. Akva je poměrně malé na příliš mnoho živorodek, což nepřispívá kvalitě vody, na kterou jsou bety hodně náročné - především vysoký objem dusíkatých látek je problém. A dále je tam málo rostlin, především těch plovoucích po hladině či splývajících pod hladinou, kde by se slabší samička mohla schovat.
Edit: Teď jsem si přečetl, že jsi živorodky daroval. To je krok pro bety dobrý. Teď to ještě podpořit přidáním rostlin.
0 13.04.2013 10:38 milos40 – samice
Ahoj,
dnes jsem přikoupil 2 samice bojovnice a během chvilky se mi jedna služebně starší v aqa začala prát s tou jednou novou.
Je to normální?Co mám udělat?
Úkryty nepomohou, chce to větší nádrž, tak 60L. A úkryty a rostlinky a další samičku či dvě.
Takže to chce co nejvíc úkrytů.. musim zakoupit plovoucí rostlinky nebo sehnat tu od někoho kdo bude ochoten poslat.. Zítra zakoupím zrcátko aby šlo přidělat na sklo.
25 litrů, tak to jsme doma, to je ten problém.
To zrcátko na dlouho nevydrží, nedává se kvůli agresivitě vůči samici.
I když samec na zrcátko reaguje, hádám že samička je stále ve stresu a to pro ní není dobré.
Jak můžete vidět na mém profilu 25L ..
Na itenrentu jsem našel, že pomáhá sklíčko, tak jsem to vyzkoušel ihned a pomáhá samec si všímá sám sebe u skla
Jestli to takhle půjde dál, tak budu muset koupit ještě jednu samičku.
A jak velká, nebo spíš hádám malá je nádrž?
Dobrej, chci se zeptat jestli není nějaké řešení když samec útočí na samici .. Samička má už potrhané ploutve a je příšerně unavená jak jí prohání a jen se válí na dně schovaná
Starší reakce
je to samice, nema viditelnou bradku, tvar tela je samici. jen je dominantnejsi, vratila bych ji zpet do akvaristiky. nemas prerybneno nebo malo kytek? vetsinou jsou takhle napadajici ze ztisteneneho prostoru.
pro jistotu se jeste podivej, jestli ji nevykukuje u vylucovaciho otvoru bile vajicko.
Myslím že je to samec, pokud jen trošku větší než druhá samička.. Mi takhle taky prodali samičku a terorizovala mi celý akva, dala jsem to bokem a usoudila, že to musí být samec. Dala jsem ji do zveráče(jinýho než jsem koupila) protože nemám prostory na další byť malé akva, taky měli stený názor. Teď ale samičku nemůžu nikde sehnat. Prý si je objednají a oni jim pošlou tohle co se tváří jako samice ale ve skutečnosti je to třeba nedospělí samec s kruhovýma ploutvema.
0 21.02.2013 10:10 Jitka87 – Prosím poraďte
Dobrý den. Prosím o radu (nebo spíše ujištění). Tuhle "samičku" mám asi měsíc spolu s další, modrou. Povraždila mi neonky, tak zůstaly "holky" sami. Teď jsem k nim dala samečka a beruška se zbláznila a začala honit a okusovat modrou samičku i samečka. Čím déle jí mám, tím více si myslím, že je to sameček. Můžete vyjádřit svůj názor? Děkuji.
Starší reakce
0 27.12.2012 16:17 Adéla Chtěla bych se zeptat. Dostala jsem na Vánoce rybičku bettu a nevíme jestli je to samička nebo sameček?
Starší reakce
Pořád sameček
Starší reakce
Takže i ty to vidíš na samce? Já to vidím na samičku. Je menší, má špičatou tlamku a nemá takové ty přední dlouhé ploutvičky. Ještě prosím nějaký názor?
Nie každý samec musí mať dlhé plutvy. Sú aj krátkoplutví a tí sa často predávajú ako samice.
Myslím toho menšího
Samour.
Starší reakce
0 10.09.2012 12:07 likeinka –
Re: kyo To horní je určitě samice. Má špičatější tlamičku a kratší ploutve.
Sameček by měl o hodně delší ploutve a víc zaoblenou tlamičku. A tak si myslím,
že je samička i to dole. Rozhodně samečci jsou hezčí. Ale já chávám raději samičky. Posledně jsem jedou měla samečka i samičku v jednom akvárku a začal do ní drkat až jsem jednoho dne měla po samičce. A dva samci mojí kámošky, ten silnější sežral toho druhýho. A proto tomu kdo chce chovat rybičky ať si raději napoprvé koupí samičku. Ty spolu dokáží žít v daleko společenštějším vztahu.
Možná jsem barvoslepý, nebo špatně vidím...ty dvě ryby mi přišly minimálně barevně odlišné...Ale je to jen fotka...zbarvení se mění dle chování...
Oboji je jeden a ten samy/a. Koupila jsem ho/ji jako samici v zoo branik. Ale podle tvaru tela a pozdeji i chovani okoli se mi to moc nepozdavalo. Samec je v karantene, takze by mely byt holky klidne. Ale jedna, co je z nich dominantni, byla plna vajicek a zacla "tohodle" hrozne napadat a kousat. Rikala jsem si, ze to muze byt klasicky boj mezi samicemi, nicmene si myslim, ze kousala proto, ze je neschopnej neco pro ni postavit hnizdo.
S karantennim samcem jsem je dala pres sklo vedle sebe a zacali se na sebe pyrit. Coz by leccos vysvetlovalo, protoze samice "ho" nechavaji uplne klidnym. I kdyby se mohly zblaznit, tak na ne neutoci. Takze myslis, ze spis samec?
Vypadá to oboje na samce - jen podle figury, ale to dolní by samice být mohla...Ale tenhle dorost je třeba vidět jak se chová v reálu, aby to bylo sichr...
Starší reakce
Možny je oboji. Ale spíš to bude samec, tak na 99 %.
Starší reakce
To že nestaví hnízdo, neznamená že není samec.
Ať to zní jak koli, nechceš snad pochybovat nad tím, co jsem napsal?
Promiň, ale to je jako kdybys o sobě řekl, že si v dámské společnosti odložíš své nádobíčko a nasadíš prsa
Díky za reakce, ale zase samci staví pěnová hnízda a (ono) to nestaví
.. Tak už nevím
Tohle vypadá opravdu na samce, teda pokus samce
Nic ve zlém nikdo neni dokonalý
To taky neníí uplně pravda.
Mladí samci to mají taky, maskují se tak před většíma silnějšíma samcema, proti kterým by neměli šanci.
Podívej se jí na bříško, jedině samičky mají za prsními ploutvemi takovou bílou tečku. Nějak se tomu i říká, ale na názvy jsem trochu natvrdlá.
To zrcátko bych nebral jako směrodatné...moje samička (určitě samička, už se třela) na zrcátko taky reaguje...
Ahoj, chtěl bych se zeptat na pohlaví mé betty.. Celou dobu co jí mám, tak si myslím, že je to holka, ale jak jsem si přečetl charakteristiku tady Betta Splenders, tak jsem zkusil zrcátko a Betta reagovala, a tam je psáno když reaguje tak je to samec ..
Kdyžtak tady je foto:
rybicky.net/nadrz/15660/8.jpg…
Diky
Starší reakce
Bojovnice jikry opravdu nekladou. Už jen to slovo asi bude znamenat někam položit na pevný podklad. Spíše bych se přikláněl k vypouštění jiker... A kladélko jsem u nich také nikdy neviděl a to už jich mam za sebou tisíce kusu.
Jinak souhlasím zelená je krátkoploutvý samec, světlá samice
Poradím - kladou jikry třeba neonky?
Nikoliv, nejen ony, jikry spontánně vypuzují...Ono dost záleží na způsobu tření ryb, aby se tomu technicky dalo říkat kladení. Cichlidy asi kladou, že?
Teď jsem z toho jelen srnec a daněk... proč by bojovnice pestré nekladly jikry?
Inu, přiznám se, že je to spousta let, co jsem choval krátkoploutvé betty, ale pokud staví hnízdo ta zelená, je to určitě samec. U té světlé si nejsem jist, samce v podobné barvě jsem nikdy neviděl, samičku jsem takovou měl... ale to je dávno a za tu dobu byly bety tak prošlechtěné, že si netroufnu napsat to podle fotky na 100%
Bojovnice pestré jikry nekladou.
Tý bílí tečce se říká urogeninální.
Chovám betty zbežne, ale toto typujem na samce. Musíš u samičky pozorovať tkzv. kladielko, ktorým neskôr kladie ikry a kde je to snáď uhádneš
Přidat reakci
1 ...... 10 11
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14781x