Filtr Tetra Tec Ex 400
ok,dokoupím ještě něco takového..nebo použiju část z mého zaběhnutého filtru
Pytlíček s uhlím bych nahradil třeba tím Siporaxem.
siporax tam asi je(nějaký keramický válečky)..dál tam jsou dva plátky toho biomolitanu,pytlíček s uhlím a plátek bílé vaty..to je vše..
Místo části molitanu to můžeš vylepšit kamínkama, třeba Substrat pro, nebo Siporax, jsou to materiály s velmi velkou osidlovací plochou pro nitrifikační bakterie a mají i samočistící schopnost, takže při rozumný míře znečištění a občasnýho lehkýho propláchnutí téměř nekonečná životnost.
právě čtu v návodu,že je možné ho umístit 40-150cm pod úrovní hladiny
EDIT:
Jen by mě zajímalo,jestli jste někdo upravoval filtrační media..molitan se mi zdá moc hrubý..dávali jste tam jemnější?Nebo jste udělali ještě jiné úpravy vnitřku?
Starší reakce
Zdravím mám ten silnější a nový model Ex 700 zavřený ve skříni a v noci vůbec nic neslyším. Takže můžu jen doporučit.
1 25.04.2012 13:14 ciko7 Tá novšia EX 400 mal by mať príkon 10W, ten starši 6,4W.
Já ti ho taky můžu doporučit
Jak se pozná nový model? Jen podle krabice nebo má nějaké odlišnosti? Já ho kupoval v letos v lednu, problémy žádné. Myslím že další dva uživatelé tu tento rok kupovali tento filtr a taky bez problému.
Problémy ze starých modelů jsou vyřešené. V nové řadě je vylepšený hadicový modul a jsou použity lepší materiály, takže by se potíže neměli v takové míře vyskytovat.
0 25.04.2012 11:36 ciko7 – new model 2011
Dobrý deň. Nemáte niekto skúsenosti s novými modelmi Tetratec ex 400 new model 2011. Pretrvávajú problémy zo starších modelov?
Starší reakce
0 16.01.2011 15:40 GP – Re: Fajnxman
vytlak, tedy rozdil hladiny a vyska vypuste nad hladinou je nezavisly na zaneseni naplne filtru, jen bude krivka zavislosti prutoku na vytlaku strmejsi a tesne pod maximem nepotece skoro nic.. ale to i kdyby byl prazdnej..
Ahoj lidi, má někdo zkušenost s výtlakem Tetra tec Ex 400? Někde jsem našel, že je to tak cca 60 cm. Dokáže to trvale i víc, aby to razantně nesnížilo průtok? Samozřejmně vím, že záleží na zanesení fitračních hmot. Prostě jestli má někdo zkušenost. Díky moc
Starší reakce
Je to uzavřený okruh, voda prostě zůstane stát a při naskočení proude se opět rozběhne. Trochu logiky nebo fyziky.
voda z externího filtru nemuže vytéct za žádných okolností i když ho vypneš tak vněm sice bude voda ale ven se nedostane protože je vše hermeticky uzavřeno tohle se muže stát pouze u filtru domácí výroby které bývají otkryté nebo kdyby jsi ho sám otevřel
0 06.10.2010 17:26 Kubistha2010 – Re: prisavnik
Asi se tak docela nechápeme. Zajimá mě jak je vyřešeno aby voda nedostala mimo čerpadlo při jeho vypnutí.Jestli je tam nějaká záklopka která vodu zadrží v hadici nebo je to jen o těsnění čerpadla.
Z cerpadla nemoze vytekat voda! Princip samospadu fujgije iba pri plneni filtra. Ked sa hladina vody v AQ a hladina vody vo vystupnej hadici vyrovnaju tak, uz samospad nefunguje.
Nechapes, ze to je uzavrety okruh?
Vies vobec ako vypada tento filter?
0 06.10.2010 16:37 Kubistha2010 – Re: prisavnik
No jasně ale zajimámě zda při vypnutí toho čerpadla nebude z něj voda vytěkat. Přece ti voda nepoteče bez čerpadla zpátky do akva. A podle mě tím že vypneš čerpadlo tak zůstane voda v sací části. Protože jestli dobře chápu tak princip nasávání do toho filtru je založen na samospádu ne? Už si rozumíme?
Stale nwm o com tocis. Ved predsa vyvod mas mas v AQ. Odkial by to malo vytiect?
Nic nasavat nebude! Ked vypustas AQ, tak mas jeden koniec hadice v AQ a druhy pod AQ v kybli, alebo nejakej nadobe (aspon takto sa to bezne robi
, nwm ako to ty robis). Ked mas externy filter: saci kos mas v AQ! A vystup z filtra je ukonceny roztrekovacou rampou, ktory je tiez v AQ!
Este raz sa pytam, odkial by ta voda mala vytiect?
0 06.10.2010 16:12 Kubistha2010 – Re: prisavnik
No ale pokud vypne čerpadlo tak by to vodu mělo dál nasávat (jako když vypouštíš akva) tak by mě zajimalo jak je to u takových filtrů řešené. Aby nenastala potopa.
Aka zaklopka? Neviem o com hovoris...
Ked vypadne prud, tak sa obeh vody zastavy a to je vsetko.
0 06.10.2010 14:50 Kubistha2010 – Výpadek elektřiny
Ahoj. Zajimalo by mě jak je u takových filtru řešen výpadek elektřiny nebo vypnutí ze zásuvky. Je tam nějaká záklopka?
Starší reakce
Lépe je volit filtr lehce předimenzovaný, než poddimenzovaný.
Ryb nemas vobec vela. 400uka musi stacit.
Ja mam v 112 EX 600. Pohode staci. So 700ukou by uz duplom nemal byt problem.
odporučili by ste filter Tetra Tec EX 700 na 112l akvarium? Čisty objem vody je cca80l. V akvariu budu 15 štvorzubce trpasličie plus nejake endlerky a vela rastlin.
...jaký jiný vnější filtr byste mi doporučil...
Vůbec na mne nedejte.
(Dobrou zkušenost mám s ATMAN CF 600.
)
Vše už mám zařízeno (viz. můj profil), ale teď hodlám měnit dno, protože to stávající je moc hrubé... nejspíš to budou flexiobklady... a při té příležitosti uvažuji nad změnou filtru. Vadí mi to, že zabírá moc místa a je to velký, i když to mám v podstatě celý zakrytý rostlinama. Rostlin tam mám poměrně dost a ryb akorát (si myslím
)
Ked otvorim naplno ventily, tak to tlaci podla mna celkom solidne. 600uka ma o jeden kos viac, cize viac filtracnym medii.
PetraR co chces mat v AQ? Priblizne osadku, aku husto osadzane rastlinami?
hmm, to jsem si myslela... a jaký jiný vnější filtr byste mi doporučil, i jiné značky (i s ohledem na cenu - ne moc drahý)
Kdybych si musel vybrat TTE, pak pro takovéhle akva TTE 600.
Já jsem si myslela, že to přiškrcovat nebudu. Ale hlavně, aby to stačilo. Už tak se mi doma válí nějaký vnitřní honítko ze setu 54 l (to jsem dostala) a mám ten atman s molitanem...
Takže je to lepší než ten biomolitan? Moc se v tom nevyznám a mám možnost ho mít levněji...(tu Tetru). Ten biomolitan je v akva fakt obludný...
...Myslim, ze aj tak ho budes musiet priskrtit...
TTE 400 do 98 l akva přiškrtit? Proč?
Já bych ho neškrtil. Jen ať se voda hýbe.
Objem filtracnych medii v pohode staci aj na vacsie objemy. Vykon je dost dobry. Myslim, ze aj tak ho budes musiet priskrtit.
Ked si porovnas kocku biomolitanu s mediami v EX400, tak je to dost velky rozdiel.
PS: vykon je v pohode dostacujuci.
Dobrý den,
prosím o radu. Je tento filtr vhodný do AQ 98 litrů, čistý objem cca 80 litrů (to už je asi na hraně..) nebo je lepší biomolitan a čerpací hlavice? Mně se to totiž v akva moc nelíbí a zabírá to místo...
Starší reakce
taky mam TT 600 a druhy rok zcela bez problemu. A tichy je skvele, coz byl i pro me, jako i zde pro nektere, dulezity faktor. Videl bych to oprvadu na nepovedeny dil, to se stane leckde.
0 07.04.2010 15:04 Tengo – TetraTec ex 400
Přidavam taky svůj názor filtr mám a naprosto bez problému tichy poměr cena výkon taky dobrý.Před prvním použitím jsem lehce vazelinu otřel při menším tlaku nasadil a zaklapl bočnní přesky a pak předni.Jínak už jsem ho nekolikrat čistil a potom taky v pohode zatim nevytekla ani kapka :P.Ale asi jsem měl pří nakupu velke štesti.
To máš sice pravdu, ale hlavně jde o míru nejistoty a tam je komfort Eheimu více než zřetelný. Zeptej se obchodníků na statistiku jednotlivých značek ve vztahu počet reklamací na prodej kusů a tam ten komfort a jistotu najdeš.
Jenom bych rád připomněl, že ani Eheim neznamená 100% jistotu. Tu vám totiž nedá nikdo.
Viz diskuze
www.rybicky.net/…
Tetra prevažne vždy začne tiecť cez adaptér, kde sú dve veľké atypické tesnenia /guferá/ na guľovom čape, ktoré sa po čase stálym otváraním a zatváraním páky adaptéru opotrebujú. Voda tečie pri prackách a javí sa to, že netesní hlava filtra. Je to dobre vidieť na foto v tomto vlákne:
www.akvamalawi.com/…
Druhá vec je prečo fy Tetra nepredáva náhradné tesnenia adaptéru? Tesnenie by si každý vymenil sám a nemusí kupovať celý predražený adaptér.
Starší reakce
0 18.03.2010 18:54 adraj – Re: pe25tr
Koupil jsem nový adaptér a vyměnil ho. Zdá se, že problém je odstraněn. Pro jistotu pod filtrem nechávám lavor. Než mi došel nový adaptér, tak se průsak ještě zvětšil a velikost lavoru už nestačila a přetékala. No povodeň už nebyla tak děsivá. Až nebudu mít co dělat a budu mít chuč si hrát, tak se ještě podívám do adaptéru, abych viděl, jak to mají čínští tetráci zkonstruovaný a v čem by to mohlo být. Smutné je, že Tetra se vychloubá ve svých prospektech, že garantuje tři roky a ve skutečnosti vydrží její výrobky méně. V horších případech tečou téměř okamžitě. Na druhou stranu se mi designově líbí tetrácké filty o trošek víc, než Eheimy, ale to netěsnění je neomluvitelné. Doufám, že vychvalované Eheimy nezklamou. Taky jsem si vloni jeden pořídil. To už bych asi nepřežil.
Starší reakce
0 08.03.2010 13:17 pe25tr Tady musím napsat, že jsem vděčný za tyto stránky. Před rokem, když jsem si vybíral filtr, jsem si tu na fóru přečetl několik stran o filtrech tetra... a koupil eheim
.
0 08.03.2010 08:55 JuraS – Re: adraj
Mě by hlavně rozčilovalo denní úbytel "lavoru" vody z akva...to už vyhoď filtr a udělej průtokáč...
Se nalomil ... on se sám nenalomí. A hlučný Eheim? V místnosti podemnou jich teď běží 1O a klidně bych tam usnul.
Přidat reakci
1 ...... [2] 4
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 3133x