Přihlásit se RYBICKY.NET »

Tvrdovodní společenské akva

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

rostlinna-akvaria.cz
Tvrdovodní společenské akva
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Radek
...tvrdost 3,35mg/l = 18,76 dH. Rozbor v Hornbachu to potvrdil a prodavač nadhodil možnost vyhnout se úpravám tvrdosti a jít do biotopu Malawi...
Doufám, že se nejednalo o olomoucký Hornbach?!... hmm
Pan prodavač se s tím biotopem Malawi zrovna moc netrefil... :-) V Malawi je voda měkká. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wayn Re: Radek
Do tvrdší vody se skvěle hodí živorodky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Radek Re: Usine
...stále se mám co učit. :-)

A s tou nádrží, má smysl ptát se místních sklenářů anebo koupit hotovou ze "super" skla.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Radek
To hlavní si ale nezměřil, pokud jde o rostliny tak je důležitá UT (uhličitanová tvrdost) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vóťa87 Re: Radek
Tlamovci a rostliny jsou dvě neslučitelné věci, v jejich společnosti vydrží leda anubiasy nebo velké kryptokoryny, ale také to není žádná sláva...
Být Vámi, s ohledem na parametry vody bych viděl jako ideální zaměřit se na ryby a rostliny Jihovýchodní asie, parmičky, čichavci, sekavci, mřenky jsou ryby kterým tvrdá voda nedělá problémy, některým naopak dělá dobře, jsou pak mnohem barevnější.Z rostlin pak jde vybírat z mnoha druhů kryptokoryn, ceratopterisů, hygrophil a dalších rostlin.Takovéhle složení opravdu funguje, v práci jsme zařídili už destíky takových nádrží.... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Radek – Tvrdovodní společenské akva
Nazdar.
Mám zkušenost se zahradním jezírkem (30m3) a malým 65l akva. Chceme pořídit nové asi 200l a narazili jsme na problém s vodou. Oficiální rozbor vodárny říká: dusičnany 22mg/l, dusitany 0,04mg/l, železo 0,02 mg/l, mangan 0,01 mg/l, pH 7,52, tvrdost 3,35mg/l = 18,76 dH.
Rozbor v Hornbachu to potvrdil a prodavač nadhodil možnost vyhnout se úpravám tvrdosti a jít do biotopu Malawi. Tlamovci se mi vcelku líbí, 3D pozadí už tak bylo v plánu, ale velkým problémem jsou rostliny. Takže mám několik otázek:
1. Jde udělat "něco jako Malawi" s hodně rostlinama? (Tady jsem u nikoho nenašel.)
2. Nebo raději dělat společenské? V tomto případě na jaké ryby a hlavně rostliny se orientovat? (má někdo?)
3. Alternativně je nějaký jiný biotop kombinující tvrdou vodu a hodně rostlin?
4. Vyrábí a prodává někdo na střední Moravě rohová akvárka (typ Delta)? Nerad bych ho vezl třeba z HK...

Díky za pomoc, Radek

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 1933x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8392?od=26