0 • 6 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » UV » Mútna voda po použití uv lampy 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 471x
26.09.08 01:26:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbaro666 (378553353245) – Mútna voda po použití uv lampy
Zdravím! Chcem sa opýtať či sa už niekomu stalo, že po namontovaní a zapnutí UV lampy mu zmútnela voda v akváriu. Mám UV lampu ATMAN 11W. Pred zapnutím som mal úplne čistú kryštaľovú vodu.
26.09.08 17:38:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektempus®
UV lampu treba používať veľmi striedmo,najlepšie vôbec,alebo len, ak sa vyskytne nejaké onemocnenie,v tvojom prípade si vyničil aj tie baktérie ktoré sú užitočné
26.09.08 17:48:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPsék® – Re: tempus
mam takovy dojem ze uv lampa nici jen rasy apod a ostatni organismy nehava bejt, pri normalnim pouzivani, ale mona se pletu
26.09.08 17:50:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
UV lampa ničí jen ty organismy co proplouvají okolo světla(třeba sinice), řasy co jsou přisedlé v akváriu neničí. Bakterie ve filtru by ohroženy být neměly
26.09.08 18:11:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprisavnik® – Re: tempus
uzitocne bakterie sidlia na dne a vo filtry tak to nemoze byt pravda,UV lampa zabija VSETKY zive organizmy preto naopak by mala byt voda este cistejsia,to sa musi ukazoat po dlzsom case nrhaj tu lampu zapnutu dva sni a potom uvidis
26.09.08 18:16:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
řekla bych že dost záleží na důvodu proč mít UV lampu zapnutou, nesnižuje se jejím používáním imunita u ryb? a co degradace chelátů? kdyby byla Uv lampa odpovědí na všechny kalné vody, řasy, nemoci, tak ji máme všichni, ne?
26.09.08 18:19:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprisavnik®
je to pravda ona uplne vycisti vodu od zivych latok, to znamena ziadna riasa no choroba ani ta by nemala byt lebo ryba ju nema ako ziskat z uplne nezavadnej vody
26.09.08 18:23:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
řasy nezničí ;-)
26.09.08 18:25:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprisavnik®
ked mas zapnutu lampu tak ani nemaju z coho vzniknut :-D
26.09.08 18:30:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
řasy nevznikají z ničeho živého, ale z přebytku živin(některé i z jiného důvodu) a to UV lampa neřeší
rozsekněte to někdo :-)
26.09.08 18:37:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprisavnik®
ja sa moc nevyznam ale ziviny niesu nahodou organicke latky?
26.09.08 18:38:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprisavnik®
myslim ze niektore su a niektore nie X-)
26.09.08 18:39:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
a co s nima tu UV lampa udělá? já myslela že živiny můžou být i anorganické.
a nikde na UV lampách nepíší že ničí organické látky, nebo ju?
26.09.08 18:43:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAcino (723993635425) – Re: bucliik
Zviny su aj organicke aj anorganicke ...tak dusicnany, CO2, elementarne prvky atd su anorganicke. Organicke su napr. rozne sacharidy, tuky a bielkoviny, avsak neviem, ci rastliny niektore z nich prijimaju z vody, pochybujem o tom. UV lampa nici organizmy, ale nie organicke latky, pretoze organizmy nici na zaklade "nicenia" DNA, kedze DNA absorbuje UV ziarenie a teda ju rozklada. Organicke latky nemaju DNA, volaju sa tak iba preto, ze su zalozene na baze uhlika.
26.09.08 18:45:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik® – to Acino
to říkám :) :-P
26.09.08 18:47:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAcino (723993635425) – Re: bucliik
No mne to vyznelo, ze si si nie celkom ista, tak som to chcel ozrejmit, prepac :-)
26.09.08 18:50:05 / 26.09.08 18:50:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
nene neomlouvej se, :) jsem moc ráda že jsi mě ujistil( a prisavnika určitě taky), většinou, když si jsem něčím příliš jistá tak přijde někdo a vyvede mě z omylu.dík :-)
26.09.08 19:01:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprisavnik®
presne tak :)
26.09.08 19:54:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektempus®
UV žiarenie je využívané ako jedna z najlepších technológií pre dezinfekciu vody.K zničeniu patogénnych mikroorganizmov dochádza poškodením ich molekúl následkom žiarenia. Výsledkom je zastavenie bunkovej replikácie.Okrem bakterocídnych účinkov UV-C lúčov emitujúcich UV žiarenie spôsobuje fotochemickú degradáciu takých látok, akými sú napr. chloraminy.UV žiarenie zabíja baktérie, viry a ostatné jednoduché organizmy a zabraňuje ích množeniu.No preto som si myslím že UV žiarenie ničí aj bakterie, samozrejem len tie ktoré zasiahne.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 04:02:04 • 1.079 s