Fórum » Technika » UV » Mútna voda po použití uv lampy
26.09.08 01:26:08
baro666 (378553353245) – Mútna voda po použití uv lampy
Zdravím! Chcem sa opýtať či sa už niekomu stalo, že po namontovaní a zapnutí UV lampy mu zmútnela voda v akváriu. Mám UV lampu ATMAN 11W.
Pred zapnutím som mal úplne čistú kryštaľovú vodu.
UV lampu treba používať veľmi striedmo,najlepšie vôbec,alebo len, ak sa vyskytne nejaké onemocnenie,v tvojom prípade si vyničil aj tie
baktérie ktoré sú užitočné
26.09.08 17:48:09
Psék® – Re: tempus
mam takovy dojem ze uv lampa nici jen rasy apod a ostatni organismy nehava bejt, pri normalnim pouzivani, ale mona se pletu
UV lampa ničí jen ty organismy co proplouvají okolo světla(třeba sinice), řasy co jsou přisedlé v akváriu neničí. Bakterie ve filtru by
ohroženy být neměly
uzitocne bakterie sidlia na dne a vo filtry tak to nemoze byt pravda,UV lampa zabija VSETKY zive organizmy preto naopak by mala byt voda este
cistejsia,to sa musi ukazoat po dlzsom case nrhaj tu lampu zapnutu dva sni a potom uvidis
řekla bych že dost záleží na důvodu proč mít UV lampu zapnutou, nesnižuje se jejím používáním imunita u ryb? a co degradace chelátů?
kdyby byla Uv lampa odpovědí na všechny kalné vody, řasy, nemoci, tak ji máme všichni, ne?
je to pravda ona uplne vycisti vodu od zivych latok, to znamena ziadna riasa no choroba ani ta by nemala byt lebo ryba ju nema ako ziskat z uplne
nezavadnej vody
řasy nezničí
ked mas zapnutu lampu tak ani nemaju z coho vzniknut
řasy nevznikají z ničeho živého, ale z přebytku živin(některé i z jiného důvodu) a to UV lampa neřeší
rozsekněte to někdo
ja sa moc nevyznam ale ziviny niesu nahodou organicke latky?
myslim ze niektore su a niektore nie
a co s nima tu UV lampa udělá? já myslela že živiny můžou být i anorganické.
a nikde na UV lampách nepíší že ničí organické látky, nebo ju?
Zviny su aj organicke aj anorganicke ...tak dusicnany, CO2, elementarne prvky atd su anorganicke. Organicke su napr. rozne sacharidy, tuky a
bielkoviny, avsak neviem, ci rastliny niektore z nich prijimaju z vody, pochybujem o tom. UV lampa nici organizmy, ale nie organicke latky, pretoze
organizmy nici na zaklade "nicenia" DNA, kedze DNA absorbuje UV ziarenie a teda ju rozklada. Organicke latky nemaju DNA, volaju sa tak iba
preto, ze su zalozene na baze uhlika.
No mne to vyznelo, ze si si nie celkom ista, tak som to chcel ozrejmit, prepac
presne tak
UV žiarenie je využívané ako jedna z najlepších technológií pre dezinfekciu vody.K zničeniu patogénnych mikroorganizmov dochádza
poškodením ich molekúl následkom žiarenia. Výsledkom je zastavenie bunkovej replikácie.Okrem bakterocídnych účinkov UV-C lúčov
emitujúcich UV žiarenie spôsobuje fotochemickú degradáciu takých látok, akými sú napr. chloraminy.UV žiarenie zabíja baktérie, viry a
ostatné jednoduché organizmy a zabraňuje ích množeniu.No preto som si myslím že UV žiarenie ničí aj bakterie, samozrejem len tie ktoré
zasiahne.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora