Akvárium přesahuje skříňku
uz jsem to asi vymyslela .) vezmu holt vetsi skrinku...sice jsem takovou uplne nechtela, ale ten presah me taky trapi, ikdyz bych ho dala ke stene

Když pominu estetiku, zvyšuje se zbytečně šance na mechanického poškození akvária.
Tak to je potom těžké radit, když je člověk rozhodnutý předem. Osobně bych akva s přesahem nechtěl.
Mam novej barak.takze z druhe ruky nic nechci.

vsechno musi ladit.
A tohle s tou 35l mi teda fakt nevyslo. Viz prispevek nize

Nene, ja resila koupi 35 na stul. Ktery to mel unest a po nality oul akvose vody - no proste by to plny nedal. Takze jsem tu narychlo vymyslela, kam to postavit jinam. Vzalajsem synovy psaci stul a soupla di ho do pracovny- takze neotevru kus sveho stolu. Po nekolikatem narazeni do stolu a kymaceni hladiny v akvu jsem zacala resit stolek... jenze nejmensi delaji ten co jsem ti poslala a na to konto si rikam, kua, kdyz teda kupuji opet stolek pod akvo, tak uz by to chtelo tu 55l... akorat ta 55l o 3cm presahuje

a jinej stolek se nedela -vsechny maji 41

Místo truhláře bych se na stolek "zeptal" třeba v S bazaru. Nábytek je tam velmi levný, často jen za odvoz.
www.sbazar.cz/… První varianta ale neselhala kvůli velikosti nádrže. Když tu třicítku řádně založíš a necháš pořádně zaběhnout, bude pro Bettu naprosto v pořádku, řekl bych... A pokud chceš akvárko s více rybami, tak 55 l hrubého ti podle mě moc možností neposkytne. To je tak na hejno malých Razborek nebo Elegansek. Což by se třeba mě líbilo, ale nevím, jestli to je tvoje predstava...
Zjistovala jsem cenu od truhlare na 240l a napsal mi 10tis
Kdyz udrzi tak super, mam vikend nad cim premyslet. V nejhorsim tu 35 neprodam a dam ji na ten stolek-ale zase mi prijde skoda nemit 55l- kdyz prvni varianta selhala:( amusim stolek kupovat

Tak dej vedle sebe všechny tři, i s tím, co máš v inzerci...
5000,- snad nestála ani moje skříň pod "200"...
No hele, těžko ti radit evidentně. Ten stolek, cos vybrala, ti to podle mě v pohodě udrží, přesahy jsou jen estetická záležitost a to si musíš přebrat sama...

Krevetky budou v ty 30l co mam v prezentaci
No praaave a to nejde
... chci to dennerle 55l a na to stolek neexistuje adavat 5tis za stolek na miru se mi nejak nechce
Tak neprodávej to menší, udělej z něj třebas krevetárko a kup stolek tak, aby se ti na něj vešly obě vedle sebe...
rybicky.net/fotogalerie.php… Předpokládal jsem, že řešíš něco co už máš doma. Proč dělat něco jednoduše, když to jde vlastně složitě.
Když už to budeš kupovat, tak to kup rovnou tak aby to sedělo jak má.
Jinej stolek snad neexistuje

musim mit dennerle. Miluju ty oble steny
Přesah desky bych v tomto případě neřešil, jelikož akvárko je podložené svislými deskami. Přesah dozadu také podle mě nebude ničemu vadit. Nicméně bych koupil akvárko k tomu veliké, třebas
www.hornbach.cz/… nebo jiný stolek, pokud trváš na tom Dennerle

Fotka by bodla. Z hlediska bezpečnosti záleží, jak je řešený stolek/podstavec. Z hlediska estetického záleží čistě jen na tvém vnímání, do toho si mluvit nenech

Ale určitě ne jistější....což je asi důležitější řekl bych. Dá se to řešit lištou nebo páskou a deska by ani nešla vidět.
Mozna lip...
Nechapu,ze nedelaji vice rozmeru skrinek. Pak si clovek nemuze koupit akvarko jaky se mu libi

A myslíš že akvárium s přesahem ne ??
Řešil bych to deskou o rozměrech akvária.
Esteticky je to jen o tvém názoru. Staticky by to za určitých okolností průser být mohl. Jde o tu třicítku v prezentaci?
Starší reakce

Ahoj, mohl by být tento přesah (1cm) směrem do zdi u akva. 20l problém, nebo vydrží?
Starší reakce
Obava je na místě, to by ruplo
Pokud se rozhdoneš to podložit deskou, tak ta musí být 100% stabilní a nekroutit se pod hmotností akvária ani o milimetr. Vhodná je např. kuchyňská linka. Uvědom si, že akvárium stojí jen na stěnách a dno se podkladu vůbec nedotýká. Proto musí být tyto stěny v dokonalé rovině.
Dej pod akvárium desku stejných půdorysných rozměrů, zatížení se přenese a budeš to mít sichr.
Jak přesně přesahuje? Kdyby to mělo být po stranách, neměl bych strach. Vlastně asi ani kdyby to přesahovalo i vepředu.
Ahoj, mám stejný probblém, dostala jsem akvarko 130l tetra set, zaoblené, přesahuje o cca 1-2 cm, ptám se tedy zkušených, zdali nebude problém, že by akvarium mohlo prasknout nebo tak. Budu ho mít na místě kde se kolem něj nechodí takže by člověk o akvario neměl zavadit. Děkuji za odpovědi.
Starší reakce
Souhlas. U nějakých truhlářů by to možná šlo zdarma.

Ackoli to se slusnou pravdepodobnosti vydrzi i vecne (jen muj usudek), pro klid duse bych cele akvarium podlozil laminem po cele plose. Kdyz ho zvolis ve stejnem provedeni jako je stul, a nechas ohranit, nemusi to byt nijak rusive. Narezani na miru i s ohranenim v ruznych obchodech BAU-NECO neni ani cenove zadna hruza, specialne u desticky 60x30cm.
Ahoj, mám akvárium 60x30x30 a mám pod ním plastový rámeček, jenže i s rámečkem přesahuje o 3cm přes stůl myslíte že to nějak vadí ?
Starší reakce
Jak to tak bejvá, prdne to. Dřív nebo později do toho prostě někdo bouchne. Obvykle jak naschvál se to povede tomu, kdo si dává nejvíc pozor a upozorňuje ostatní - majitel/provozovatel...
Už jste uvažoval nad pojištěním proti prdnutí. Zase tak drahé to není...
Pokud bys měl ten přesah někdy v rožku u stěny tak je jakš takš šance, že do toho někdo nebřinke, ale uvědom si ten prů...r kdyby to prasklo a všechny bylo na podlaze, o patro níž na stropě, podlaha vzdutá. Fakt to za to nestojí.
Ale ono to není o tom, na čem to stojí, ale o tom co píše Haimdol. Já osobně bych do toho takto nešel.
Přesah problémy dělat nebude. Jen je třeba dávat velký pozor při provozu hlavně na přesahující rohy nádrže. Stačí neopatrný úder a je to v p****i.

a co uříznout desku a dát jí pod akvarium? u 90L akvaria už přece jenom je nějaká váha a já osobně bych to radši ani nenapouštěl. A nebo z jeklů si nechat svařit jakoby místo desky podstavec ktere tu váhu udrží jak prd.
Možná jsem to nepřesně napsal, ale tu desku tam dávat nechci, rád bych tu nádrž postavil na skříňk tak, aby mi na každé straně o 8cm přesahovala. Nemá to tak doma někdo podobně udělané? 8cm přesah není skoro nic. V odchovnách jim to stojí na několika cm a celé nádrže jsou ve vzduchu.
Osobní zkušenost s přesahem nemám, ale je to jak píšeš. Deska pod akváriem o tozměru nádrže to vyřeší. Zvláště, když těch 8cm není zase tak velký přesah a nehrozí, jak píšeš, poškození.
Ahoj kamarádi, už jste to řešily, přesto se zeptám, zda někomu z vás akvárium skříňku přesahuje a o kolik. Chci umístit novou nádrž na starou akva skříňku. Šířka skříně koresponduje se šířkou akvária, ale na délku by nádrž z každé strany přesahovala 8cm. Deska to vyřeší ale nemáte někdo zkušenost s přesahem? Když si vezmu jak jsou dělané některé odchovny, akva stojí jen na rámech a jinak jsou celá dna ve vzduchu, tak by to nemělo nic udělat. Okolo nádrže nebude žádný pohyb a nehrozí ani uražení rohů.
Jen pro doplnění:
nádrž má 90 litrů
tloušťka skla 6mm
Starší reakce
Yirka psal o laminu - tedy třívrstvé dřevotřískové desce na kterou je za vysokého tlaku a teploty nalisována vrstva pryskyřicí impregnovaných papírů. O foliovaných deskách nebyla řeč. Netusím jak je to u vás, ale v Liberci není problém lamino koupit. Běžné dezény z produkce Kronospan mají skladem, taktéž Humpolec bývá. Zbytek není problém objednat a do dvou dnů je na prodejně. Na objednávku Egger, Glunz, Thermopal. Spousta lidí hází lamino a foliované či jiné desky do jednoho pytle a pak všichni píší, že skříňku z lamina pod akvárko NIKDY !!!
Jen bych ještě rád podotknul k tvé poznámce o "polském nábytku": Je pravda, že v polsku je spousta malých firmiček, kde Jacek s Maczkem mydlí v garáži bedny na brambory a u nás se to prodává jako nábytek

, ale je tam i spousta firem které splňují ISO a produkují kvalitní výrobky.
Co mate furt s tym laminom

material na vyrobu polskeho nabytku.
vobec nevadí že nesedí šírka, treba odrezať kus lamino dosky vo velkosti podstavy nádrže, osobne by som to rovnomerne rozložil teda ak ti chýba 10 cm dal by som dosku 5cm za a 5cm pred, a máš to aspoň symetricky rozložené, samozrejme na dosku nejakú podložku pod akva, polystyrén alebo polyetylén (odporúčam).. to všetko sa tu už vlastne spomenulo.
Na stůl bych uřízl laminovou desku v rozměrech nádrže a ten polystyren bude každopádně stačit 10x slabší, tedy 1cm.
Poloz pod to dostatocne velku preglejku + 4az5 cm tlusty polystyren a nemusis sa nicoho bat. Samozrejme ked to ten stolik ustoji

Ale pises ze uneslo 300L malawi, tak snad pohoda...
Dostal jsem nabídku za slušnou cenu odkoupit akvárium o rozměrech 90x70, výška 40cm.. problém je ten že stůl na akva mám jen v rozměru zhruba 100x60cm. Takže by mi akva stůl přesahovalo o 5cm vepředu i vzadu. Šlo by jej na ten stůl dát, pokud bych pod akva dal třeba 10cm tlustý polystyren, rozloží se ta váha? nebo to raději nemám riskovat? S nosnosti stolu problém není, stávalo na něm 300L Malawi akvárko..
Starší reakce
Ja myslel ze to zas az tak vadit nebude.Je to opravdu tak nutne.
Rozhodně dej pod akva desku o půdorysné velikosti (lépe o nějaký cm větší)a na tu desku polyš.
Přidat reakci
1 2 3
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 3935x