Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úchytky nebo podložky krycích skel s akváriem

 

NápovědaFórum » Technika » Další technika 

Akvaristik.eu

Úchytky nebo podložky krycích skel s akváriem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2022 13:58 Brodys Re: Passenger77
Samozřejmě na skle voda kondenzuje,ale vrací se zpět do akvária. To že je sklo od kapek mi esteticky nevadí. Kolem akvária nic neteče a vlhkost v místnosti je ok, při větších mezerách šla nahoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2022 09:18 Muž Passenger77 [524] - RostlinyRe: Brodys
Ahoj, a nemáš problém s kondenzací a skapáváním vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.10.2022 09:03 Brodys Re: Beastie
Fotka k příspěvku Po všech pokusech s úchytkama, který mě akorát štvaly, jsem skla položil prostě přes hranu. Mám na 100 cm 3 kusy, takže, když jen rychle něco potřebuji, posunu jedno lehce přes druhé, při údržbě sundávám a čistím. Jedno sklo má výřez na hadice.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.10.2022 20:55 Muž Daniell [38] Re: Beastie
Fotka k příspěvku Já si nechal uřezat krycí sklo přesně na rozměr a v délce mínus jeden centimetr. Sklo jsem položil na 4x kroužek silikonové hadičky,která je rozřezaná a nasazená na bočním skle a splňuje pro mně všechny požadavky. Vývod kabelů, odvětrání, možnost krmení, stabilita, manipulace jedenkrát za týden, když dělám údržbu a spokojenost :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   14.10.2022 15:41 Žena tramtra [3202] Re: Beastie
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Používám packy vytisknuté na 3D tiskárně (je to teda provizorní tisk s tím, že upravíme rozměry, tloušťku i matroš, ale jak to tak bývá, jednou jsem je dala na akvarko a už tam zůstaly), dal by se i ohnout plech. Záleží na tvých možnostech.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2022 12:47 Žena Beastie [320]
Fotka k příspěvku Tak jsem se rozhodla, že krycí skla, co mám na dvě půlky rozdělená na každé straně, přesunu z lišt na ty výztuhové lišty. Jenže samo od sebe tam to sklo nedrží, přepadává. Chtělo by to tedy něco, na co to v půlce můžu položit zboku, aby to podepřelo. Jenže co hloubka? Výztuhové lišty jsou přes 1cm hluboko od okraje akvária. Všechny ty plastové držáčky, c jsem viděla na internetu, to mají koncepčně zároveň s okrajem.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 13:03 Dušan2 Re: Vodník
Fotka k příspěvku Já mám krycí sklo na těch výztuhách a na krmení mám asi 15 cm pruh z plexi aby se nerozbilo pokud spadne, a mám na něm úchyt co se dává na šuplíky a je to jedinečný. palec
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 12:47 Štěpán Re: Vodník
Vodník napsal:... ale nevyndává se to sklo blbě ven, když je to uřezaný na míru třeba na krmení rybek? V krycích sklech obvykle bývá roh uříznutý právě na krmení ryb (kromě dalšího malého odříznutého rohu na průchod kabelů a hadic), překrytý dalším kouskem skla. Někdy se vyplatí mít sklo ze dvou kusů, jednak je to praktičtější a za druhé ten krmící otvor pak může být i uprostřed akvária, nejenom v rohu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 11:48 Piky Re: Vodník
Fotka k příspěvku Souhlas s Romy, nechám ti tu fotku, taky ty lišty teď sháním, mám je u jednoho avka, ale k druhýmu je musím koupit.Normálně uřízneš ten vnitřek o kousek kratší a pak to "zadadíš" na akvárko. No z fotky snad pochopíš víc. Žádný lepení nic a v pohodě se to vyndá atd.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2008 21:57 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Vodník
Jak psal matrix,to krycí sklo se pak nedává na skleněné lištišky vevnirř,které slouží i jako ochrana proti průhybu skla,ale v nábytku se dá koupit dvojitá lišta(v profilu to vypadá jako E),na každou stranu jedno.Krycí sklo se rozpůlí a každá jeho čás do lednoho chlívečku v liště.No a máš skla posuvná a vyndat se dají také bez problémů,třeba pro případ čištění.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2008 21:48 Vodník Re: matrix069
No Aleši o tom jsem taky přemýšlel ale nevydělává se to sklo blbě ven když je to uřezaný na míru třeba na krmení rybek?A nějaký kratší aby tam byly díry na uchopení prstů to by zas nebylo ono ,aby do vody nelítal nějaké bordel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2008 21:29 Muž matrix069 [79] Re: Vodník
Ivo neblbni,normálne si daj urezať u sklenára dve lištičky a nalep ich do akva tak 1cm od kraja. A to krycie sklo si daj urezať tiež aby Ti tam presne sadlo. Ja som tak lepil 2 akva a silikon mi požičal sám sklenár,pripadne sa dajú kúpiť také malinké tuby v akvaristike za cca 20Kč(transparentný aj čierny). palec A je to všetko pár korún.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2008 21:19 Vodník – Úchytky nebo podložky krycích skel s akváriem
Fotka k příspěvku Zdarec čím bych mohl podložit krycí sklo aby to vypadalo vzhledově lepší?Uřezal jsem kousek hadice a pak ji naříznul na půl a posadil uříznutým na akva.Viz foto .dík ne Popřípadě jestli by se nedalo někde něco vzhledovějšího koupit.
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2529x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8194-uchytky-nebo-podlozky-krycich-skel-s-akvariem