Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jak udržet okurku na dně

NápovědaFórum » Krmení  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Jak udržet okurku na dně
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ravr11
Já dávám tak 1cm.silné kolečko okurky,dávám jí i se slupkou.Ale než jí krájím,tak jí řádně omyji.Kolečko na kraji propíchnu špilkou,jejíž spodní konec zabodnu do dna akvárka a vrchní konec přitisknu krycím sklem akvárka k bočnímu sklu.Ancíci si na ní zachvíli začnou pochutnávat a nepohrdnou jí ani ostatní rybičky.Ráno ji tam dám a večer vytahuji jen slupku,která zůstane na špejli.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - Grond – jak přichytávám okurku já
Fotka k příspěvku tisící první variace na téma, jak přichytit a udržet na dně okurku. V mém podání tzv. "žabka" na záclony a nit. Chytím okurku do "žabky" a spustím na niti dolů.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN Re: Tomajkis
Tedy upřímně řečeno, po vás něco rozluštit, to je celkem kumšt :-D.
Každopádně je zbytečné, vymýšlet dávno vymyšlené. A cpát do akvária olovo nebude zřejmě to pravé ořechové.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomajkis
Jednoduchý =) Kousek vlásně a čisté olůvkou =) Postup už je snad jasný =)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - S invalida Re: teleport
Tady se to furt opakuje....kousek zpátky v tématu a najdeš...ale proč to nenapsat jako otázku znovu a ... :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: teleport
Když se spaří horkou vodou(několik minut nechat máčet v tý horký vodě), tak rychleji klesá ke dnu. Co se týká té výdrže v akva, tak u mě je za několik hodin bezezbytku skonzumována. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - teleport
můžu se zeptat proč spařit horkou vodou a jak dliuho vydrží okurka v akvárku než začně kysnout

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kobylka23 Re: zazamouth
Jj,dreveny kolicek sice taky plave,ale ja ho mam pod korenem,takze pekne drzi.Okurka mi v akva vydrzi max 3dny,dele ne. smich I nasim čichavcum zachutnala :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zazamouth
ahoj a co dřevěny količek na prádlo? funguje a okurka drží dole potlesk potlesk potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: Tudy
Přátelé, když nevíte o čem mluvíte, tak se do toho moc výrazně nemíchejte - můj první šok byl před asi deseti lety v Rychnově u pana Ešpandra, když jsem se díval, jak u hladiny plove list salátu a z něj visí padesát červených ocásků - (v té době pan Ešpandr červené lórky monožil velmi)...i zkusil jsem podobné - prostě krunýřovci, když mají něco, co jim chutná, tak si pro to klidně vylezou i na strop místnosti ...a když se jim povede vrátit zpátky do nádrže.... - krmém za zimu metrák cukety a v létě velmi podobné množství okurky, cukety, kedluben, pampelišky....atd. To není o zasírání, ale přiměřeném krmení a údržbě....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: Tudy
Já Ti to neberu..jen prostě nevyhazuju zbytky ryby se postaraj a když chcípne ryba tak taky..pravda mám větší nádrže....
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Tudy Re: invalida
Oba přístupy můžou fungovat dobře. Já beru akvárium jako částečně uzavřený systém (na rozdíl od řeky), proto zeleninu do 24. hod vyndám...
Takže když odchovávám..ač nerad pár desítek spíš víc anců tejdně tak to asi krmím blbě...teda voni se nějak vodchovávaj sami...závěr..jižní amerika je supr...tam padaj do řeky jen kompoty a lakovaný větve a každej večer tam nastoupý banda indiánů s koštatama každej šutr navíc vemou savem...asi se dám na včely smich
 Reagovat na tento příspěvek 7  - Tudy Re: Maza
Rozklad není na první pohled vidět, ale probíhá (navíc při teplotách nad 20 °C ve vodě plné mikroorganismů) okurka měkne, sklovatí a rozpadává se. Raději veškerou zeleninu do 24. hod z akvaria odstraním. Rozkládajících se látek je tam i tak dost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Maza Re: Tudy
Ancíky nemám, ale Tylomelanie mi nespařenou okurku běžně 3-4 dny ožírají. A okurka rozhodně nehnije.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Tudy
já jí spařím jenom 2-3 minuty ve vařící vodě a jde do akva, je oloupaná. Cca za hoďku klesne ke dnu a za dalších pár hodin po ní nic nezbyde. Žádný zaneřádění akva se nekoná.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: invalida
Mám nechat tu okurku hnít 3-4 dny v akváriu ? Když ji večer přišpendlím na dno, ráno jen vytáhnu malý zbytek.
Druhej den se do ní daj a třetí čtvrtej dojedou..povařenou si zasereš akva ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: NASREDDIN
O tom žádná, ale určitě dá přednost plodům spadlým na dno, ke kterým má snadnější přístup a cítí se bezpečněji, než si něco hledat u hladiny. Okurka mi plave na hladině dost dlouho (více jak 12 hod., vyzkoušeno), bez toho aby klesla, musel bych ji nejspíš nechat přejít varem.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - NASREDDIN Re: LiborSprysl
Ale ona ta otázka k věci je.
Oni ti krunýřovci nebaští ze zeleného nebo zeleniny jen okurku.
I v přírodě se jim nějaké plody, ať už zeleniny nebo ovoce, do vody dostanou, přesto tam nikdo neběhá se špejlí a nic nikam nešpendlí.
Okurku (cuketu, patizon)jsem dříve také různě zajišťoval až mne to přestalo bavit a věřte , že i tu plovoucí(zas tak dlouho neplave) dokážou najít a zlikvidovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl
Jinak k té vaší besídce - popřemýšlel prvotní tazatel nad tím, kdo tomu ancistrusovi drží okurku na dně v přírodě??? smich ;-) hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chalybda
Já ji navlíknu na dlouhej vlasec, na jehož konci je skleněnej korálek kvůli zatížení, spustím do akva a druhej konec zajistím kolíčkem, za kterej pak ty zbytky zase pohodlně vytáhnu, aniž bych tam musela lovit rukama. Něco jako udička, ale bez háčku... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Nelly
Kytky ožužlaný od skalár nejsou nic proti tomu, jak dokáže ancistrus vybrousit(skrs na skrs)list echinodoru. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NellyRe: romant
Mně ty kytky někdy ožužlávaj i skaláry :/
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Nelly
Přimlouvám se za ty otíky. Byla by škoda těch echináčů. Anciborci většinou neodolají, i když jsou přikrmovaný zeleninou a granulema s rostlinou složkou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: invalida
Kolečko dělím na 2 poloviny, přidám spínací špendlíky a vhodím každý kus do opačného rohu akvária. Největší Ancík (dospívající 6,5 cm samec)je totiž dost agresivní a ostatní ryby od zeleniny odhání. Zbytky vylovím tak, že je napíchnu na špejli a vytáhnu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NellyRe: invalida
Díky, v době co jsem ještě měla krun. velkoploutvýho jsem mu okurku přichytla kolíčkem a kolíček zasunula pod kořen - ani se to nehlo. Te´dka spíš řešim jestli ancistruse sp. nebo "otíka" :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida
Okurku půlím podél a ryby na ní surfujou..plavací je pro ně zábava..jinak do ní vmáčkni šutr matku..píše se toho tady moře...možnost je i použít hlavu ano
 Reagovat na tento příspěvek -1  - pancéřníček Re: RadioactiWe
Když mu budeš dopřávat dostatek umělého krmiva,tak to víš,že se na řasy vyprdne a raději si počká na lehce dostupný dlabanec.Ale při střídmém krmení bude svoji funkci plnit jak za mlada.Ale v tom případě nastane další problém ohledně rostlinek.Ale to je jiná kapitola...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadioactiWe
Nelly napsala: Na co okurka, když ancíci jedí řasy?
Podla toho čo viem ja, riasy celkovo ancíkov nezaujímajú.. Radšej si dajú koreň, uhorku alebo nejaký echináč :)
Ale nechovám ich takže to s istotou tvrdiť nemôžem :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - cc355 Re: Tengo
Před chvilkou jsem vylovil asi půlku okurky, byla vyžraná z prostředka. No mám tam taky jen dva šneky, tak už měli asi dost.:-) Okurku si dali také torokáti a čichavci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TengoRe: cc355
Radši bez té slupky je na ně tvrdá bych řekl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cc355 Re: kousn
To je taky dobrý nápad, ale s tím spařením se mi to líbí víc, protože jak se znám, tak bych tou špejlí harpunoval nějakou rybku... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cc355 Re: Tengo
Já jim tam nechal slupku... :-)Tu si asi nedají. :-) Uvidím ráno, teď je už asi půlka vyžraná. Divil jsem se, jak se do ní pustili torokáti. Díky za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kerze Re: cc355
Já zas "špendlím" zeleninu ke dnu pletací jehlicí - mrkni mi do prezentace... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TengoRe: cc355
Fotka k příspěvku Ja okurku vyresil takhle a je to hned a rybkam chutna

Reagovat na tento příspěvek 0  - kousn Re: cc355
ja sem dal okurku do hrnku a zalil horkou vodou.zalil sem ji tak asi 2x nebo 3x až sama v hrnku sama klesla a pak sem ji dal do akvarka a bez problemu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verča.D
Stačí k něčemu připevnit, ale je fakt že když jsem okurku dávala poprvý, tak plavala na hladině a když dostal ancík hlad, tak to byla pěkná podívaná, ale když tam jsou šnečci, tak to chce na zem ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Bart Simpson
Budeš se divit, ale lepší než spaření horkou vodou (také jsem to kdysi dělal) je nechat ji odležet ve vodě 12-24 hod. Změkne, oslizne a v útrobách rybek pak zmizí za chvíli.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - S invalida Re: cc355
Použít hlavu nebo vyhledávač...neškodilo by...jinak upravit magnetickou stěrku taky jde..a nenamočíš se :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - roper Re: cc355
Připni na ni prádelní dřevěný kolíček a máš hotovo palec
Nemusíš se drbat s provázkem ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: cc355
:-D to je normalne...ze plave...mas XY sposobov ako ju dostat ku dnu -štipec,klinec,.......
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: cc355
Stačí ji napíchnout na špejli.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bart SimpsonRe: cc355
musíš ji nejdřív spařit hoekou vodou a přivázat k ní nití matičku a ona klesne ke dnu X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sirah Re: cc355
okurkou protahnout nitku a pripevnit k nejake dekoraci, treba ke korenu ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cc355 – Okurka plave
Přeji příjemnou neděli, dočetl jsem se tu, že krmíte šneky okurkou. Vzal jsem tedy zelenou okurku, ukrojil plátek tak 3mm široký a hodil ho do akva. Okurka ale plave a šneci nmají šanci. Co s tím??:-) Kde jsem udělal chybu???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - lubosov
Ja používam dlhú spajdlu cca 60 cm, ktorú som vyrobil z dvoch, ktoré som na koncoch trošku zrezal, aby do seba zapadali, potom som spoj previazal niťou a potrel silikonom. Na špajdlu napichnem uhorku, zemiak a túto zapichnem do dna, tak aby koniec vytrčal z vody.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: johny007
Mě nevadí že vokurka plave..aspon maj ryby pohyb a vždycky si poraděj ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zabacek Re: johny007
Ten drzak vypada idalne, ja pouzivam nerezove matice ktere se daji normalne sehnad ve ferone rekl bych ze jsou taky inetni a jedna matka tusim M16 nebo M14 stoji okolo 10-20 kc. Lezej mi na dne v akvariu uz minimalne rok (sazim do nich vodni mor po peti stoneckach s molitanovou houbou) a co se tyce krmeni krunyrovcu a prisavek tak tu matku zamacknu do ty okurky a nebo melouna a hodim do akvarka, nekde na foru uz jsem tu fotku daval.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - lockayRe: johny007
Fotka k příspěvku ja pouzivam uchytku od filtru :o)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2 3

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 12841x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7896?od=26