7 • 20 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Aká je ideálna tvrdosť( GH a KH) pre pestovanie väčšiny rastlín 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 228x
25.04.08 18:48:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRADOVAN® – Aká je ideálna tvrdosť( GH a KH) pre pestovanie väčšiny rastlín
Ahoj. Konečne som si zaobstaral RO. Neviem ale aká je ideálna tvrdosť ( GH a Kh) pre väčšinu rastlín?(Aby som vedel v akom pomere riediť s vodovodnou).
Ďakujem
25.04.08 18:51:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
co máš za vodu????běžná vodovodní pro rostliny a chov ryb vyhovuje, RO bych použil jen na míchání třecí vody. ;-)
25.04.08 18:53:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRADOVAN® – Re: Roman
momentálne 25GH a 18KH čiže asi dosť :-(
25.04.08 19:02:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: RADOVAN
25.04.08 19:13:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRADOVAN® – Re: vaclav
Ďakujem. Tak tam dám asi 8-10GH
25.04.08 19:47:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: RADOVAN
Pozor na měření ph kapkové testy jsou hodně orientační. Pokud bych bral vážně to co máš v prezentaci. PH 7 KH 14 byl by obsah CO2 39,7 mg/l :-)
26.04.08 01:47:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: vaclav
Čím víc dřeva v akvišku, tím míň bych věřil Tilmannovi. ;-) :-)
26.04.08 09:48:50 / 26.04.08 09:50:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekspooky® – Re: Sid
Tiež mám dojem, že Tillmanova tabuľka neplatí pre vody upravované, napr.: rašelinovým výluhom.
Ja si udržujem vodu na 8 GH a 4 kH a raslinky sú krásne. pH mám tak 6,8 - 7.
Podľa Tillmanovej tabuľky je otimálna uhličitanová tvrdosť 4-8 kH.
26.04.08 12:46:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid®
Viděl jsem obrazovou kolekci fy. Dennerle, která prezentovala zhruba stovku společenských nádrží s nádhernou rostlinnou obsádkou všech možných běžných i méně frekventovaných rostlin. Převážná většina nádrží byla s vodou okolo 3 dKH a 6 dGH, zbytek s vodou okolo 5 dKH a 10dGH.
Pohled na webové prezentace akvišek na různých světových "přehlídkách" dává také jakýsi obraz, v jakých hodnotách se většinou alkalita a tvrdost pohybují.
Obecně platí, že (až na výjimky) rostliny dobře prospívají v měkčích vodách s dostatkem živin. (A samozřejmě světla, tepla...)
Naštěstí existuje také celá řada kytek, které jsou k parametrům vody hodně tolerantní a krásně rostou i v podmínkách s vyššími hodnotami KH a GH. (V atlasech rostlin jsou obvykle /nejen/ tyto hodnoty uváděny.)
Dlouhou dobu jsem míval v akviškách vodu obdobných hodnot, jako uvádí Radovan. Pěstoval jsem kytky, kterým takové parametry vyhovovaly a šlo to. Ovšem chtíc se pustit do pěstování i některých jiných druhů, nezbylo, než začít vodu upravovat. :-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:02:17 • 0.901 s