Fórum » Akvarijní ryby » antenovec skvrnity (pruhovany, stihly)
23.04.08 01:06:24
cenega® – antenovec skvrnity (pruhovany, stihly)

ahoj vsichni,chtel bych se poradit,mam v planu akvarko d180 x š60 x
v70 cm cca 700l a strasne moc se mi libi antenovec skvrnity, ale jeho maximalni rozmery me moc netesi, sice pisou ze akva by melo mit minimalne 500l
ale to nevim jak by se tam v dospelosti otocil, nechci aby se zbytecne trapil,kdyz ma akva 60 cm na sirku tak se tam ryba ktera dorusta az metr asi
moc nehodi...
najde se nekdo kdo mi poradi
23.04.08 15:20:00
PaDa® – Re: cenega
Pokud vím, tak tady ho měl Zikyc, ale v o hodně větším akvárku, a už ho dal pryč.
Být tebou, smířil bych se s tím, že tahle krásná ryba do domácího akvárka fakt nepatří.
23.04.08 15:55:35
R -
zikyc® Čauda, počítej že tahle anténa Pseudoplatystoma fasciatum bude mít 60cm a víc, tak že tohle akva co popisuješ mu bude malé. Do tohodle akva
bych dal z těch větších Sorubim lima tomu by to mohlo stačit, možná i Sciades marmoratus a. mramorovanej by se vešel, ale s tim nemám
žádnou zkušenost.
diky za typ,tenantenovec stihly vypada taky pekne,ale otazka je jestli by sel do spolecnyho akvaria s krizovcem a antenovcem barevnym,aby meli dost
mista

sice akva budu mit snad nejdyl do roka ale chci v tom mit jasno,muj problem je taky v tom ze se mi libi ryby z ruznych biotopu,vetsinou
amerika x asie

a to asi moc kombinovat nejde,kazdopadne za kazdou radu dik
23.04.08 20:37:58
Jestli je původem z Ameriky nebo Asie je myslím zrovna u sumců dost jedno, ale ten křížovec, co píšeš, to je jiná věc - od určité
velikosti by se měl chovat v brakické vodě. A to by určitě vůbec nesvědčilo anténovci barevnému (pokud tedy myslíš Pimelodus pictus). Ani
velikostně k sobě nejsou nic moc, Pimelodus pictus je oproti křížovci čudla

to mas pravdu,me slo spis o to jestli by bylo moc barbarsky kdyby tam ten velkej antenovec stihly mel nejakou spolecnost,o krizovci sem se snazil
docist co nejvic to ze by se mel chovat v brakicke vode je sice pravda ale taky sem se docet ze to neni zivotne dulezity,ne ze by ve sladky vode trpel
ale rekneme ze mu tolik neprospiva treba v rustu,nejlip to vi ryba sama ale to asi tezko zjistime

,jaka bude konecna skladba akvaria zatim presne
nevim ale krizovce a antenovce nejak nemuzu dostat z hlavy,dva krizovce uz chovam jsou zatim maly asi 8cm a jsou to nadherny ryby,ale dost citlivy na
jakoukoli chemii v podobe leku, jinak celkem v pohode
23.04.08 23:56:43 / 23.04.08 23:59:38
Ty problémy s křížovcema (tedy nutnost brakické vody) začínají prý až od 12ti cm. Znáš tenhle článek od catfish
http://www.catfish.cz/popisy/ariidae/ariidae.htm
?
Pokud už dva máš, volil bych spíše jednodruhové akvárium s brakickou vodou a dokoupení ještě dalších dvou tří kousků.
24.04.08 06:04:23
R -
zikyc® Sorubim lima se s pictusama bude snášet vcelku dobře, ale jak bude sorubim růst tak budeš začínat lehce možnej problém, jinak pro tyhle
velký antény bych volil aklva od tisíc litrů vejš je to pohodlnější a můžeš udělat i dekoraci, která v menšim akvu nebude aby se tam moh
hejbat anténík
24.04.08 09:09:35
PaDa® – Re: zikyc
Se ti po nich stejská, co?

24.04.08 15:14:23
R -
zikyc® nojo, ale zatím je není kam dát

ale budou
tak je videt ze mam nad cim premyslet,antena vs. krizovec

jeste ze mam zatim dost casu na premejsleni
25.04.08 04:57:19
R -
zikyc® No dost času, těm křížovcum bych sůkl dával od začátku aspon trochu je to pro ně lepší, ale pictusum sůl moc vhod nebude.
tak sem koukal na ty stranky o krizovcich a vypada to ze jestli se nechci vzdat antenovcu tak bych mel uvazovat a sladkovodni forme krizovce Arius
graeffei

, ale toho urcite nesezenu v zadny akvaristice u nas

, taky skoda ze mi rozmery obyvaku nedovoly vetsi akvarko, jinak
bych si poridil klidne bazen a do nej toho nejvetsih antenovce
25.04.08 19:30:57 / 25.04.08 19:32:00
"skoda ze mi rozmery obyvaku nedovoly vetsi akvarko"
Toť věčné dilema akvaristy
25.09.08 01:05:23
mazut® – Tak nevím
Ten křížovec, co tady o něm píšete... Není to náhodou Pangasius hypophthalmus alias sumeček žraločí a je to brakická ryba jak cumel???
nevím možná se pletu. Asi jo. Teď jsem zrovna založil akvárium(350 litrů) nedokážu si teda představit to 700 litrové vzhledem k tomu
mému... musíš mít hrad...
Ale zpátky k věci.. Pořídil jsem si zatím 2 exempláře těchto sumečků a už týden se snažím dopídit co všechno s tím mohu
chovat...čtverzupce? Parmy? Synodonty? Prosím Vás tedy o nějakou tu radu. Mám akva imitace mořského a chtěl bych i nějaké postré
rybky..
ten krizovec neni pangasius ale ARIUS JORDANI nebo ARIUS SEEMANNI, k tvemu osazeni akva ti ale poradit nedokazu
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora