4 • 10 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » antenovec skvrnity (pruhovany, stihly) 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 364x
23.04.08 01:06:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekcenega® – antenovec skvrnity (pruhovany, stihly)
Fotka k příspěvku ahoj vsichni,chtel bych se poradit,mam v planu akvarko d180 x š60 x
v70 cm cca 700l a strasne moc se mi libi antenovec skvrnity, ale jeho maximalni rozmery me moc netesi, sice pisou ze akva by melo mit minimalne 500l ale to nevim jak by se tam v dospelosti otocil, nechci aby se zbytecne trapil,kdyz ma akva 60 cm na sirku tak se tam ryba ktera dorusta az metr asi moc nehodi... :-(

sad
najde se nekdo kdo mi poradi :-O

23.04.08 15:20:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – Re: cenega
Pokud vím, tak tady ho měl Zikyc, ale v o hodně větším akvárku, a už ho dal pryč.
Být tebou, smířil bych se s tím, že tahle krásná ryba do domácího akvárka fakt nepatří.
23.04.08 15:55:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - zikyc®
Čauda, počítej že tahle anténa Pseudoplatystoma fasciatum bude mít 60cm a víc, tak že tohle akva co popisuješ mu bude malé. Do tohodle akva bych dal z těch větších Sorubim lima tomu by to mohlo stačit, možná i Sciades marmoratus a. mramorovanej by se vešel, ale s tim nemám žádnou zkušenost.
23.04.08 18:31:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekcenega®
diky za typ,tenantenovec stihly vypada taky pekne,ale otazka je jestli by sel do spolecnyho akvaria s krizovcem a antenovcem barevnym,aby meli dost mista hmm sice akva budu mit snad nejdyl do roka ale chci v tom mit jasno,muj problem je taky v tom ze se mi libi ryby z ruznych biotopu,vetsinou amerika x asie sad a to asi moc kombinovat nejde,kazdopadne za kazdou radu dik
23.04.08 20:37:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – Re: cenega
Jestli je původem z Ameriky nebo Asie je myslím zrovna u sumců dost jedno, ale ten křížovec, co píšeš, to je jiná věc - od určité velikosti by se měl chovat v brakické vodě. A to by určitě vůbec nesvědčilo anténovci barevnému (pokud tedy myslíš Pimelodus pictus). Ani velikostně k sobě nejsou nic moc, Pimelodus pictus je oproti křížovci čudla ;-)
23.04.08 22:40:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekcenega®
to mas pravdu,me slo spis o to jestli by bylo moc barbarsky kdyby tam ten velkej antenovec stihly mel nejakou spolecnost,o krizovci sem se snazil docist co nejvic to ze by se mel chovat v brakicke vode je sice pravda ale taky sem se docet ze to neni zivotne dulezity,ne ze by ve sladky vode trpel ale rekneme ze mu tolik neprospiva treba v rustu,nejlip to vi ryba sama ale to asi tezko zjistime ;-) ,jaka bude konecna skladba akvaria zatim presne nevim ale krizovce a antenovce nejak nemuzu dostat z hlavy,dva krizovce uz chovam jsou zatim maly asi 8cm a jsou to nadherny ryby,ale dost citlivy na jakoukoli chemii v podobe leku, jinak celkem v pohode :-)
23.04.08 23:56:43 / 23.04.08 23:59:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – Re: cenega
Ty problémy s křížovcema (tedy nutnost brakické vody) začínají prý až od 12ti cm. Znáš tenhle článek od catfish http://www.catfish.cz/popisy/ariidae/ariidae.htm ?
Pokud už dva máš, volil bych spíše jednodruhové akvárium s brakickou vodou a dokoupení ještě dalších dvou tří kousků.
24.04.08 06:04:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - zikyc®
Sorubim lima se s pictusama bude snášet vcelku dobře, ale jak bude sorubim růst tak budeš začínat lehce možnej problém, jinak pro tyhle velký antény bych volil aklva od tisíc litrů vejš je to pohodlnější a můžeš udělat i dekoraci, která v menšim akvu nebude aby se tam moh hejbat anténík :)
24.04.08 09:09:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – Re: zikyc
Se ti po nich stejská, co? ;-)
24.04.08 15:14:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - zikyc®
nojo, ale zatím je není kam dát :-( ale budou smich
24.04.08 21:39:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekcenega®
tak je videt ze mam nad cim premyslet,antena vs. krizovec hmm jeste ze mam zatim dost casu na premejsleni ;-)
25.04.08 04:57:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - zikyc®
No dost času, těm křížovcum bych sůkl dával od začátku aspon trochu je to pro ně lepší, ale pictusum sůl moc vhod nebude.
25.04.08 15:03:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekcenega®
tak sem koukal na ty stranky o krizovcich a vypada to ze jestli se nechci vzdat antenovcu tak bych mel uvazovat a sladkovodni forme krizovce Arius graeffei hmm , ale toho urcite nesezenu v zadny akvaristice u nas rozzureny , taky skoda ze mi rozmery obyvaku nedovoly vetsi akvarko, jinak bych si poridil klidne bazen a do nej toho nejvetsih antenovce :)
25.04.08 19:30:57 / 25.04.08 19:32:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – Re: cenega
"skoda ze mi rozmery obyvaku nedovoly vetsi akvarko"

Toť věčné dilema akvaristy ;-) ano
25.09.08 01:05:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmazut® – Tak nevím
Ten křížovec, co tady o něm píšete... Není to náhodou Pangasius hypophthalmus alias sumeček žraločí a je to brakická ryba jak cumel??? nevím možná se pletu. Asi jo. Teď jsem zrovna založil akvárium(350 litrů) nedokážu si teda představit to 700 litrové vzhledem k tomu mému... musíš mít hrad...
Ale zpátky k věci.. Pořídil jsem si zatím 2 exempláře těchto sumečků a už týden se snažím dopídit co všechno s tím mohu chovat...čtverzupce? Parmy? Synodonty? Prosím Vás tedy o nějakou tu radu. Mám akva imitace mořského a chtěl bych i nějaké postré rybky..
:-( :-(
25.09.08 08:48:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekcenega®
ten krizovec neni pangasius ale ARIUS JORDANI nebo ARIUS SEEMANNI, k tvemu osazeni akva ti ale poradit nedokazu ahoj

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 02:02:45 • 0.875 s