0 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Krmení » Živé krmení » Dobré mražené nebo živé krmivo. 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 153x
12.04.08 11:11:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNovypes® – Jaké?
Jaké je nejlepší živé a mražené krmivo pro živorodky?
12.04.08 12:06:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek0 (-12-11-10-9) – Re: Novypes
Nej živé jsou: larvy jepic , pakomárů-je víc druhů , komárů , vznášivky-vyskytují se jen "někde" a různé podobné buchanky , nítěnky-potěr po nich rychle roste , též do sít´ky odlovené roje drobného hmyzu - možno pozorovat po různu nad terénem za klidného počasí nejčastěji v podvečer (podchladí se v mrazáku v igelitovém sáčku , než se vysypou na hladinu ) , dobré jsou i menší všelijaké hrotnatky a větší ryby možno krmit rozdrcenými malými akvarijními okružáky , taktéž banánové mušky octomilky ryby s chutí požírají . Živorodkami velmi oblíbená potrava je velmi jemná chomáčky tvořící řasa-ovlivnˇuje tělesnou zdatnost. Ze zamraženého krmiva (zamraženo do zásoby ve tvaru plátků , nebo kuliček ) se mi osvědčilo strouhané (mražené) srdce do něhož přimíchávám čistý špenátový protlak a lze přidat i hladkou sojovou mouku , ale pak je nutné častěji měnit vodu . Za špenát by snad mohl být dobrou náhradou i portulák - šrucha zelná pro své příznivé obsahové látky . :-) ahoj
12.04.08 12:14:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNovypes®
pro jaké ryby jsou koretry? a co to vůbec je?
12.04.08 12:45:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – Re: Novypes
12.04.08 17:58:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklipli® – Re: Novypes
Vyzkoušej co jim chutná. mě třeba odmítali jíst granule. Z mražený existuje čtyřkombinace, tak vyzkoušej to. Krmit je lepší několikrát malými dávkami. Pro býložravý rybky můžeš přidat okurky, spařený saát, špenát. Stačí? Nebo máš na mysli konkrétní značku?
12.04.08 22:23:22 / 14.04.08 01:11:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek0 (-12-11-10-9) – Re: Novypes plus SAA
Korethry jsou průhledné dravé larvy od pakomárům podobného hmyzu. Napsal jsem podobné , jako přirovnání pro představivost, což není tvrzení , komu jsou blíže příbuzné . Prostě SAA reaguje vyčtenou frází.
13.04.08 08:47:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSAA® – Re: Fantom
Koretry (Chaoborus) jsou blíže příbuzné komárům.
13.04.08 10:03:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekguest (40814152123) – Re: Novypes
No nevím,ale v dnešní době bych si netroufnul krmit nějakým živým krmením bez předem ověřeného zdroje výskytu.Jde hlavně o nemoci,a ty já tůze nerad :-D.Je dost alternativ,jak krmit dobře,výživně a hlavně bezpečně ryby.Jsou to sice krmiva dražší,ale bez jakéhokoliv zdroje nákazy,a o to jde především.
13.04.08 11:02:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAvona®
Ahoj, dovolím si taky přispět..já mraženým už nekrmím, jednou jsem se spálila, otrávila jsem nitěnkami všechny neonky v bývalém akva, nikdy nemáš jistotu, kde je loví a je hodně velké riziko, že si dotáhneš do akva nějakou škodlivinu. Jedině z prověřených zdrojů a hodně opatrně..
13.04.08 14:21:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: Avona
Nítěnky se jako mražené krmivo nedoporučuje. Všechno ostatní ano.( dafnie, ciklops, maina, pakomáří larvy, patentky, atd.) :-)
13.04.08 17:11:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek0 (-12-11-10-9) – Re: guest
Máš opravdu chmurnou budoucnost , když tak odsuzuješ dnešní dobu . Chovy bezpečného živého krmiva ( myšleno bez akutních nákaz nemocí a cizopasníků ) je stále ještě reálná možnost , jak obstarat našim chovancům přirozenou plnohodnotnou stravu . Tou "průmyslově" i doma z koupených surovin vyráběnou , bych si tak stoprocentně jistý nebyl. Rozhoduje například i to ( a chovatel u toho nebyl ) , čím se ošetřovaly plodiny a co konzumovali živočichové ,z nichž se krmivo vyrobilo. Navíc , když to třeba není určeno lidem. Pesticidů , těžkých kovů a ostatních jedů je všude dost. Je známo , že DDT koluje po celém Světě ve všem živém. Ty roje hmyzu o kterých jsem přece psal , jsou výživné a zatím mi z toho ryby neonemocněly. Napadá mě , že je ztrátou času reagovat na některé dotazy . :-(
14.04.08 18:32:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNovypes®
a ještě jsem se chtěla zeptat, co všechno je v té 4 kombinaci? A jsou dafnie (mražené) a nítěnky vhodné pro potěr živorodek?
14.04.08 19:27:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: Novypes
Dafnie pokud jsou moc velké tak ne, chce to něco menšího, Třeba ciklops, artemie, maina. Nítěnky jen živé a ještě na drobno nasekané. :-)
14.04.08 19:29:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNovypes® – Re: vaclav
a víš co je v té 4 kombinaci?
14.04.08 19:30:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: Novypes
To netuším. :-)
14.04.08 20:10:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSAA® – nItěnky
Přátelé, rád bych upozornil na fakt, že žádné NÍTĚNKY u nás NEJSOU (to možná v Praze). V České republice máme my, kteří umíme česky a známe taxonomii NITĚNKY. Děkuji za pochopení:)
14.04.08 22:14:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: SAA
Jestli zde chceš opravovat každé i nebo í tak to tě opravdu lituji. :-)
14.04.08 22:22:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSAA® – Re: vaclav
Nene, na to nemám energii, čas ani chuť:). Jde mi pouze o dlouhodobou a dost častou chybu, kterou je pravopis tohoto slova. Taky bys byl alergický na tyto chyby, kdybys ze všech stran slyšel, že středočeši mluví nejspisovnější češtinou. A neber si to osobně, tak to míněno není, ale o lítost skutečně nestojím:)
14.04.08 22:27:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektasidele® – Re: Fantom
zdravim vaclav, chcel by som sa spytat, preco sa nitenky nedoporucuje mrazene? dakujem
14.04.08 22:39:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: tasidele
Už se moc lidí takhle napálilo. Pokud si je zamrazíš sám a čerstvé tak to asi nebude problém, ale koupené určitě ne vyjde ti z toho jenom červené bláto, zřejmě končí jejich životnost tak je dají zmrazit a takhle to dopadne. :-)
14.04.08 22:52:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: SAA
Vždy jsem si myslel že nejlepší češtinu se mluví na Moravě, asi posloucháš nesprávné lidi.
Máš něco proti Pražákům? :)
14.04.08 23:03:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSAA® – Re: vaclav a tasidele
Vaclave, mít něco proti více než milionu lidí by bylo ais hodně nespravedlivé, pošetilé, naivní a hloupé. I tak mám zdání, že se povahové rysy obyvatel různých měst liší, alespoň co se týká pražáků, ostraváků a brňáků. Rád ti podám vysvětlení, pokud máš zájem o výsledky mých pozorování, ale asi bude lepší tohle řešit přes PMka... Snažím se poslouchat všechny strany, s větším souborem dostáváš přesnější výsledky:-).
tasidele: Mražené nitěnky jsou kaše, dají se s ní krmit pancéřníčci. Obecně červi by se měli špatně mrazit. Ale proč kupovat mražené nitěnky, které jsou taková kaše s bahnem, navíc není jisté co to s rybama udělá, když za poloviční cenu máš patentky (u těch samozřejmě riskuješ, že se s nimi ryby zadusí a nebo ve výjimečných případech mohou způsobit problémy se zažíváním u některých druhů ryb). Ideální krmivo asi neexistuje...
15.04.08 10:11:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek0 (-12-11-10-9) – Re: tasidele
Nítěnkami jsem krmil jen , když byly živé a až po několika dnech po přinesení za velmi časté výměny vody (pročistí útroby) s použitím preventivních léčiv např. Multi Medikal. Mražené jsem nikdy nepoužil a za vhodné krmení to nepovažuji . Kdo chce , atˇ si ověří sám následky po nakrmení mraženými nítěnkami (nějakou dobu se nemusí nic dít) , ale doporučuji vzpomenout si na pocity , kdy po některém jídle stráví člověk více svého času na WC. :-|

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Krmení Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 04:37:33 • 0.87 s