Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

ADA Aqua Soil

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
ADA Aqua Soil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2021 22:00 Muž vlka [3455] Re: KarásekLut
Do 54 litrů brutto bych si raději vozil odněkud vhodnou vodu než ten drahý substrát...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2021 18:16 Muž KarásekLut [94] – ADA nebo TROPICA
Má někdo v akváriu nějaký ze dvou níže uvedených substrátů? Pokud ano, jak moc ovlivňují tyto substráty PH a tvrdost vody? Mám doma vodu která podle testů je velmi tvrdá a změkčuji ji destilovanou vodou. Ale dolívat do akvária destilku při každé výměně asi není moc řešení.
Jen se obávám, že asi nebudu mít jiný řešení. Předpokládám že na akvárium 54 l by mohlo 9 litrů substrátu stačit že?

www.rostlinna-akvaria.cz/…

www.rostlinna-akvaria.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2021 21:46 Muž dravec [72] - RostlinyRe: svist
Ahoj v pohode, ale mozes siahnut aj po lacnejsich substratoch napr.platinum soil. Pri ADA je to narocne na pociatocne vymeny vody, rybky mozes osadit tak po 20 dnoch. Pri platiunm je to v pohode aj s vymenou aj so skorsou osadkou rybkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2021 19:36 Muž svist [3] – ADA v lowtech
Zdravím, Ada amazonia ver.2 do lowtech akvaria zlý napad? Ďakujem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2021 08:27 Muž smik [70] Re: Buldr
Já s tím problém nemám. Já reagoval na Larixe a jeho dotaz za jak dlouho se substrát vyčerpá. V nanu zásobní substrát nemám. Ve velkém mám zásobní Tropicu, ale tam mám jenom Invital soil a je to založené měsíc tak uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.02.2021 21:02 Muž daren [408] Re: smik
Vyrobce pocita s tim, ze jakmile se substrat vycerpa (muze to byt zhruba tak rok, ale zalezi na rezimu akvaria) prihnojujes. ADA na to ma takovy hezky nerezovy napichovatko do dna (google "ada bottom release") kterym se to nam napicha...

A zrovna ADA je dobra v tom, jak je to tak proflakla znacka, ze staci kouknout na youtube, a cely ten jejich substrat system je tam omilanej v mnoha variacich. Mraka lidi to pouziva, takze je jistota, ze to funguje. Netvrdim, ze neexistuji levnejsi alternativy (take jsem si prosel cestu levneho liaporu :), tady holt se priplaci za znacku a overeny postup.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.02.2021 13:16 Muž smik [70] Re: larix
Zajímavé. No nevím jestli to někdo objektivně vysledoval. Osobně si myslím, že ta hnojící kapacita toho substrátu bude kratší dobu. Myslím, že dokonce doporučujou nahnojit dno po roce používání. Stabilní to dno bude určitě dlouhodobě a benefity ten jílovej substrát bude asi mít dlouho (absorbce hnojiv a jejich zpětné uvolnění. Ale nevím jestli teda tak dlouho dokáže poskytnout rostlinám makra a nebude vyčerpanej. Já mám teda Tropicu, ale jen asi rok a půl. Zatím sem do dna nehnojil, ale musel jsem víc přidat do vodního sloupce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.02.2021 19:07 Muž daren [408] Re: larix
Pokud mas mekkou vodu, zalozis dobre akva a nebudes to moc prerejvat, tak si troufnu rict, ze ti to klidne 10 let vydrzi. ADA ma v galerii nadrze, ktere funguji podobne dlouho a porad vypadaji skvele. (samo v dobe jejich zalozeni asi byla trochu jina verze amazonie, ale necekal bych vyrazne rozdily).

Co se tyce tech jinych 'odrud', osobne si myslim, ze cerna je proste nejvic sexy :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2021 18:01 Muž 1965 [35] Re: larix
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2021 15:07 Muž larix [1420] Re: 1965, daren
Ďakujem.

Vodu mám relatívne mäkkú. Ale 2-3 roky je pre mňa málo. Akvárka zakladám väčšinou na 10 a viac rokov. V každom prípade, tieto výživné substráty ma začali zaujímať, takže v niektorej z pokusných nádrží to asi vyskúšam.

Ešte mám jednu otázku - prečo všetci používajú Amazoniu a takmer nikto Africanu alebo Malayu? Zdá sa, že sa prestali vyrábať ale aj v čase bezproblémovej dostupnosti bolo ich používanie v porovnaní s Amazoniou nepatrné. Nefungujú tak dobre, čo sa táka rastlín alebo išlo čisto o estetiku (farebnosť)?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.02.2021 12:56 Muž daren [408] Re: 1965
Mno, mam pocit, ze ani ta puvodni nebyla vecna, co se zivin tyce, po roce se doporucovalo pridavat ziviny do dna. Ta nova je na tom vlastne jeste 'hure', ziviny do dna se do ni pridavaji rovnou pri zakladani akva (jsou soucasti baleni). Zase odpada narocnejsi start, kdy se vyplavovalo mraka zivin a akva bylo nachylne k rasam.

Jinak pokud pry nemas nejakou hodne tvrdou vodu, tak se da dno recyklovat leta. Doporucuje se pri prestavbe proprat a vyplavit bordylek, a muzes pouzit znovu. Co se nema delat je nechat tu zem vysusit, ale ma zustat uz mokra. Samozrejme je vhodne prihodit nejaky root tabs a dohnojit ji. Na uplny vrch se muze dat cerstva amazonia, pokud chces byt tip top :) (shodou okolnosti jsem tohle probiral minuly tyden s panem Votavou, ktereho bych osobne bral jako zdroj duveryhodnych informaci)

Rozhodne se ti nestane, ze bys z toho mel za 2 roky blato a musel si to vyhodit, ale je take jasne, ze pisek to neni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2021 11:28 Muž 1965 [35] Re: larix
Amazonia Light je vcelku nová , takže moc informací není . Klasika ADA 2-3 roky .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2021 01:16 Muž larix [1420]
Má niekto spoľahlivú! informáciu, ako dlho si Amazonia (alebo Amazonia Light) zachováva svoje vlastnosti? Za prvé, ako dlho dokáže ovplyvňovať pH a za druhé (to ma hlavne zaujíma) ako dlho dokáže poskytovať komplexnú (hlavne teda ide o makroživiny, mikro asi aj roky) výživu rastlinám? Samozrejme si uvedomujem, že záleží aj na režime prevádzkovania nádrže ale nejaký hrubý náčrt by sa možno dal napísať :-) Vopred vďaka za každú relevantnú informáciu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2020 12:20 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: zervan
Ešte dodám jednu zaujímavosť: dnes som v tomto akváriu meral kremičitany a sú mimo rozsah testu (nad 6 mg/l).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2020 21:16 Jarden Sk Re: zervan
Zobral si mi myšlienku, akurát som chcel napísať, či by nebolo vhodné a Adou na začiatku len meniť vodu a liať tam živiny /Estimative index/ a až potom sadiť rastliny s odstupom jeden dvoch týždńov /keď sa hodnoty živín začnú vo vode zvyšovať-nasýtenie/, nemyslím že je pre rastliny dobré, takáto šoková terapia.S Adou však skúsenosť nemám.Veľakrát sú rastliny a korene spálené, najmä Cuba je na to citlivá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2020 21:02 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: vaclav
Vďaka za video, výsledky experimentu sa v podstate zhodujú s mojimi s rozdielom, že ja som nameral menej amoniaku a výrazne viac dusitanov, no to bude zrejme tým, že tam mám malý zabehnutý filter, ktorého baktérie zvládli premeniť časť amoniaku. Hodnotu pH mám nižšiu kvôli CO2.

Ďalej doplním, že v tomto ADA Aqua Soil Amazonia Ver. 2 sú pribalené v malom sáčku aj nejaké valčeky Amazonia Supplement , ktoré sa majú dať na dno, čo som spravil. Tie by mali byť výživové, takže tiež ovplyvňujú bilanciu.

Zamýšľam sa nad stratégiou hnojenia s takýmto substrátom - zvyknutý na inertný kremičitý piesok som jednoducho držal vo vode určitú úroveň živín (a malo zmysel časť dodávať priamo pri výmene vody). Tento substrát niektoré proste vysaje, takže asi nemá zmysel pri výmene vody dodávať veľa niečoho (ani Ca a Mg), ale skôr denne malé množstvá s tým, že ak to vezme substrát, korene si to nájdu? :-O Alebo naopak, chrliť tam zo začiatku veľa (hlavne teda Ca, Mg a uhličitany) s cieľom nasýtiť substrát a potom postupovať klasicky? Každopádne je to úplne iný svet, pre mňa neznámy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2020 20:26 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zervan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2020 19:02 Muž zervan [1123] - Rostliny
Marcel G napsal:
Substrát ADA Aqua Soil Amazonia patří do kategorie lehkých, hlinitopísčitých půd (podíl jílu 15%) s vysokým obsahem humusu (4%) a vysokou sorpční kapacitou (CEC = 27 mM/100g). Má silně kyselou reakci (pH 4,6) a obsahuje velmi vysoké množství výměnného vodíku (35 mM/100g). Obsah přístupných živin (fosfor, draslík, vápník a hořčík) je nízký. Obsah železa je průměrný (34 g/kg) a odpovídá hodnotám běžným ve většině půd (průměrný obsah železa v půdách se pochybuje kolem 40 g/kg). Dusík je na substrát impregnován ve formě dusičnanových (NO3) a amonných (NH4) solí, které po ponoření do vody přechází rychle do půdního roztoku => v substrátu se neudrží, rychle se vyplaví (což je problém většiny anorganických dusíkatých hnojiv). Vysoká sorpční kapacita tohoto substrátu je zde spíše na škodu, protože humusové látky, které substrát obsahuje, jsou prakticky nenasycené, což má za následek počáteční velmi agresivní chování substrátu => substrát do sebe po několik prvních týdnů až měsíců absorbuje prakticky veškerý vápník a hořčík z vody, a zároveň přitom do vody uvolňuje velké množství vodíkových iontů (H+), které vodu výrazným způsobem okyselují. Navíc se ze substrátu zpočátku vyplavuje poměrně velké množství amonia (NH4+).


Ahojte, veľmi dlho som nič nepísal do fóra, ale teraz mi nedalo v ňom aspoň hľadať.. Totiž včera večer som pokusne do mini akvária (10 l) dal substrát ADA Aqua Soil Amazonia Ver. 2, zalial vodou cca 7 °dGH a 4 °dKH a dnes popoludní meral parametre... Že som nameral dosť amoniaku a dusitanov, ma neprekvapilo. Že pH bolo pod dolný rozsah testu (teda pod 6), ma síce trochu prekvapilo, no až tak nešokovalo, ako ani súvisiaci fakt, že alkalita klesla na menej ako 1 °dKH. Čo som však vôbec nečakal - tvrdosť klesla na cca 2,5 °dGH. Myslel som, že je niekde chyba, že som zle namiešal vodu (no keďže ešte zostal zbytok v kýbľoch, preveril som), ale ono to naozaj tak kleslo.

Nuž a našiel som Marcelov príspevok citovaný vyššie, kde to vysvetľuje. Čiže len môžem potvrdiť praktickou skúsenosťou, že sa to tak deje, substrát absorbuje aj Ca / Mg. Mimochodom, fosforečnany sú nulové.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.03.2016 18:38 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: lazynho
rybicky.net/forum/15926… Od tohohle datumu bych začal číst. 19.09.2015 07:05 :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.03.2016 18:15 zuzakva Re: lazynho
Já mám v akváriích s ADA substrátem NO3 akvatesty neměřitelné. Kytky rostou dobře, problémy s řasami nemám. 10 mg je dost i s chudým substrátem, rozhodně bych se o víc nesnažila.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 17:41 Muž lazynho [39] – hnojení
Přicházím s dotazem. Mám přes měsíc založené akvárium s powersoilem a aquasoilem. Zatím svádím nelehký boj s řasou, ale má pořád navrch. Mám základní testy vody a jsem z nich v rozpacích. Ze začátku bylo podle testů v akváriu plno živin, ale teď to vypadá spíše na nedostatek. Je možné, že mám NO3 pouze 10mg/l a PO4:0,1? Absorbuje ten substrát ty živny a jsou tak nezměřitelné ikdyž v akváriu skutečně jsou nebo bych je měl dopnit hnojivem? Všechno mám v prezentaci.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 20:32 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Jacob
dá se použít, vypláchnout a schovat - suchý (jinak bude hnít)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 18:03 Jacob – pouzity substrat
Zdravim, prerabal som layout akva, a zostalo mi tak 1,5l Aqua Soilu, da sa to este niekedy pouzit?? z lahka by som to preplachol, a pouzil ako novy substrat, zabehol... alebo to uz iba vyhodit??...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2016 08:50 Muž Zober [1] – Ichiban Dark Soil
Na polskych aqua web shopoch sa objavila nejaka napodobenina ADA substratu s nazvom Dark Soil.
Ma uz niekto skusenosti s tymto substratom?
sklep.roslinyakwariowe.pl/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 20:28 Muž Burik [727] - AquascapingRe: grunda
Taky ho nedávám.Na životnost mých akva jsou to vyhozené peníze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 20:23 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Burik
já ji mám docela dlouho a občas se rytí nevyhneš - prostě potřebuješ přesadit, naštěstí jsem si dal poradit a nedal jsem zásobní substrát (ono u ADA to není až tak třeba)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 20:21 Muž Burik [727] - AquascapingRe: grunda
Kdo používá Amazonii, tak ví, že to není substrát na velké rytí ve dně :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 20:19 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Burik
do chvíle než přesadíš první kytku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 20:10 Muž Burik [727] - AquascapingRe: grunda
Stačí dát vyšší vrstvu Amazonie a nic se míchat nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 19:59 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Milda
kombinace ADA aqua soil a zásobního substrátu je smrtelná - až se to promíchá, je to neuvěřitelně hnusné. Lepší je dát aqua soil a pak přihnojit tyčinkami ADA + něco do vody ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 00:22 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Milda
Jistě, používám Easy Life už dlouho, je to dobrý kompromis mezi kvalitou a cenou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2015 21:14 Milda – Ada substrat
Zdravim... mam jeden dotaz zda po zakoupeni ada aqva soil amazonia..a po pouziti zasobnim hnojivem ada power sand 2l a aditiv..zda se po tech trech tydnech zhruba muze zacit prihnojovat levnenejsimi hnojivy jako napr easy life.ponevadz ty palky za 250 ml lavhinky od ady jsou priserny...mate stim nekdo zkusenostu zda to spolecne kamarádí..? Díky..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2015 17:07 Muž John [16] Re: Burik
díky moc. to mi stačí. Tak ještě ten advanced soil přikoupím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2015 16:16 Muž Burik [727] - AquascapingRe: John
Ano, Amazonii taky rozmáčkneš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2015 16:14 Muž John [16]
ahoj, mám prosbu, koupil jsem si substrát ADVANCED SOIL www.garnelenhaus.de/… a když ho zmáčknu , tak ho rozdrtím. Je to samé i u ADA soilu? Zkoušel jsem i dennerle scapers soil a ten také rozdrtím. Adu jsem neměl ještě v ruce, tak se ptám zkušenějších :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2015 14:36 Muž Tedvidek [5] Re: jamajcan
A co sázení, taky bezproblémové?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2015 14:51 jamajcan Re: Tedvidek
Jdou bezproblémově.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 13:47 Muž Tedvidek [5] – ADA
Jak vám jdou kobercovky v ADA Aqua Soil Amazonia? Nebo je opravdu o tolik lepší ADA Aqua Soil Amazonia Powder?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.09.2015 18:27 Marcel G Re: samboo
Burik napsal: V ADA je nejvíc živin ...
O tom silně pochybuji. Substrát ADA Aqua Soil Amazonia patří do kategorie lehkých, hlinitopísčitých půd (podíl jílu 15%) s vysokým obsahem humusu (4%) a vysokou sorpční kapacitou (CEC = 27 mM/100g). Má silně kyselou reakci (pH 4,6) a obsahuje velmi vysoké množství výměnného vodíku (35 mM/100g). Obsah přístupných živin (fosfor, draslík, vápník a hořčík) je nízký. Obsah železa je průměrný (34 g/kg) a odpovídá hodnotám běžným ve většině půd (průměrný obsah železa v půdách se pochybuje kolem 40 g/kg). Dusík je na substrát impregnován ve formě dusičnanových (NO3) a amonných (NH4) solí, které po ponoření do vody přechází rychle do půdního roztoku => v substrátu se neudrží, rychle se vyplaví (což je problém většiny anorganických dusíkatých hnojiv). Vysoká sorpční kapacita tohoto substrátu je zde spíše na škodu, protože humusové látky, které substrát obsahuje, jsou prakticky nenasycené, což má za následek počáteční velmi agresivní chování substrátu => substrát do sebe po několik prvních týdnů až měsíců absorbuje prakticky veškerý vápník a hořčík z vody, a zároveň přitom do vody uvolňuje velké množství vodíkových iontů (H+), které vodu výrazným způsobem okyselují. Navíc se ze substrátu zpočátku vyplavuje poměrně velké množství amonia (NH4+).

Můj osobní závěr je, že substrát ADA obsahuje ve skutečnosti relativně malé množství živin, a ty, co obsahuje ve větším množství (dusík), jsou tam v nepříliš vhodné formě (rychle rozpustné, rychle se uvolňující). Ostatní jmenované substráty nemohu komentovat, protože jsem je zatím nijak blíže nezkoumal, ale pokud by měly parametry podobné jako průměná zemědělská půda či zahradní substrát, tak na tom budou pravděpodobně lépe než ADA.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2015 13:11 Muž samboo [3] - RostlinyRe: rusty
Jak je již níže napsáno, ADA má víc živin ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2015 08:23 rusty – Dilema.
Asi to bude hlúpa otázka, ale neviem sa rozhodnúť. Ktorý substrát by som si mal kúpiť?
Uvažujem nad týmito substrátmi:
Tropica Aquarium Soil, alebo ADA Aqua Soil - AMAZONIA
Vyzerajú rovnako. Ak môžte poraďte. Ďakujem. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2015 21:33 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Aforte
V ADA je nejvíc živin,U Tropici se musí začít hnojit makroprvky mnohem dříve.Také rosltiny nerostou tak rychle.
Vyzkoušeno aquascapery.Konkrétně Vladimírem Trčkou, ale toho asi sleduješ na FB. Oliver Knott je na tom stejně jako ADA
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2015 20:42 Muž Aforte [533] - Rostliny
Zdravím, chtěl bych se zeptat na porovnání, pokud někdo ví, substrátů od ADA Aqua Soil Amazonia, Tropica Aquarium Soil, Environment Aquarium Soil, Oliver Knott Nature Soil. Popř. byste raději volili koupení jiného substrátu - jakého. Děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 18:20 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: dravec
použít se dá, ale už bude vyčerpaná, je třeba ji vyhnojit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2014 21:01 Muž dravec [72] - Rostliny
Mam otazku, da sa Amazonia plnohodnotne pouzit, ked ju kupim z druhej ruky? Rok bola pouzivana a pred 1/2 rokom bola odstavena.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2014 07:21 jamajcan Re: xyxy
xyxy napsal: tak mne ni se voda proto na zacatku protoze tam je dost amoniaku ale kdyz se to ustali tak ty bakterie delaj svoje an oje drahy ale naprikla mam i ve filtru bio rio a je t o znat S jakými filtračními médii jsi srovnával a jakou porovnávací metodu jsi použil?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2014 23:20 Muž Anubis007 [22] Re: xyxy
Tak to je mazec a spousta peněz :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2014 18:57 Muž xyxy [0] - RostlinyRe: Anubis007
dik este tam neco chybi dnes sem pridal davkovac automaticky aeste bude ph controler automaticky s mg/L.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2014 20:45 Muž Anubis007 [22] Re: xyxy
Koukal jsem na tvé akva, a je to HIGH-TECH akva, asi snad není co dokoupit :-D Ta použitá technika je prvotřídní.. celkem mě až překvapilo co se dnes dá koupit, a co to umí. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2014 22:47 Muž xyxy [0] - RostlinyRe: Anubis007
tak mne ni se voda proto na zacatku protoze tam je dost amoniaku ale kdyz se to ustali tak ty bakterie delaj svoje an oje drahy ale naprikla mam i ve filtru bio rio a je t o znat

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 5

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 10035x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6583-ada-aqua-soil-