prosím o radu
testuji vodu od založení akva, který mám 6 týdnů a 2.týden jsou v něm rybičky a krevetky
testuji hlavně papírkama od JBL, takže to beru s rezervou, ale ty testy jsou stále světlejší a světlejší
koupil jsem si na srvonání kapkový testy od Sery na pH a KH a ono to vychází cca stejně
JBL- pH: 6,4-6,6 KH: 0-3 GH: 4-7 NO2: 0 NO3: 10-25
SERA- pH: 6,5-7 (hrozný rozestupy v těch barvách, kdybych se pořádně podíval na net jakou tam maj stupnici, tak jsem si to nikdy nekoupil)
KH: 2 nebo 3 (nevím jestli stačí první lehké zežloutnutí a nebo jestli to má být výrazně žluté)
na začátku mi to podle papírků vycházelo pH: 6,8; KH: 3-6; GH: 7-14
měření prováděno obden a vždy ve stejnou dobu
nevím jestli se nějak znepokojovat a nebo si toho nevšímat a počkat jestli se voda ustálí
rád bych přidával CO-čko, ale když kouknu do kalkulátoru, tak jednou je tam toho moc a podruhý málo
jelikož nevzduchuji a rybičky se nijak nebouří, tak předpokládám, že toho CO-čka v akva moc nebude, navíc jsem doufal, že když přidám rybky a krevetky, tak nějaký CO2 vytvoří a tím prospějí kytkám, ale ony po přidání rybek svůj růst zpomalily
asi bych ještě zkusil koupit ten dlouhodobej test na CO2, nicméně dost mě zaráží ta karbonová tvrdost, je dost nízká a nevím jestli to raději nečím nezvednout, případně si do akva koupit terčáky
(to byla sranda, do tak malýho bych je nedal, by mi bylo smutněji jak jim)