Přihlásit se RYBICKY.NET »

Vzdálenost od akvária k odpadu

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

rostlinna-akvaria.cz
Vzdálenost od akvária k odpadu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semi Re: Nobody
No vzhledem k tomu, že to používáme na zahradě a je to taky na nic, pod tim tlakem to vyletí pokud to neni otevřený, tak nevim nevim, estli se mi to chce zkoušet v bytě:) možná bych to stihla...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Přéma Re: Usine
Jo,tak to je věc,která mě vždycky štvala,akvárko mám vysoké a hadici krátkou.Přemýšlel jsem o spoustě variant a pak jsem to vyřešil koupí delší hadice a téhle srandičky: www.akvarista.cz/… :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Přéma
ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Přéma Re: Usine
Václave,máte na mysli hadici od odkalovače a kýbl,do kterého se odkaluje?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Přéma Re: filipsi
Taky jsem hadicář a čerpadlář.Za 1. vody mám v akva 450 l a za 2. tahat kýble mi nedovoluje můj zdravotní stav páteře... :-D
Nejdříve jsem uvažoval o kanystrech jako má Horác,ale používám 30 l kanystry od lepidla na etikety,na balkoně nezabírají tolik místa,protože zapadají do sebe...
Odkaluju do toho jednoho kanystru a čerpadlem Atman 203 to hned čerpám do záchodu,asi 15 m.Ve vaně už jsou tři takové kanystry s odstátou a vytemperovanou vodou a tu potom čerpám do akvária.Hadici zasunu na dno přítokové komory filtrů,aby voda nezvířila písek.... :)
Toť vše,ale první odkalování jsem si taky odběhal s kýblema a pak celý den nemohl chodit... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Nobody
A jsme u toho jak kdo máte zajištěnou hadici aby vám nevypadla z kýblu na zem a on nepřetekl? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NobodyRe: Semi
Co zkusit nasadit na hadici nějaký ventil jako u zahradních hadic pro zalévání záhonů. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semi Re: filipsi
No já mam menší asi 160l....cca 10m od koupelny, odkaluju do kýblu, který vyleju do záchodu. K napouštění jsem dřív používala nějaký hrnec, vzhledem k tomu, že kýbl používáme, když vytíráme a občas se do něj nalejou nějaký chemikálie. Poslední dobou napouštim hadicí napojenou na vývod z baterie pro sprchu, ale taky nic moc, protože abych to pustila musim být u toho a pak s kýblem běžet k aqua, jinak by byla voda všude. K hadici jsem přešla právě proto, že akva mam celkem vysoko a je i celkem vysoký a já malinká:) takže když jsem z výšky nalévala vodu dělalo to dolíky v písku a občas vyplava i rostlina:(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Somali Re: isamik
Jen tě v jednom opravím - to není starý umělý ubrus, ale nový umělý ubrus - kvůli případným cákancům byla investice do jeho koupě nezbytná :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: filipsi
Není v tom žádný problém tahání kýblů jsem zavrhl po první výměně vody. Vyřešila to hadice napojená na vývod od sprchy (jde dobře namixovat správná teplota). Při odkalení položím kýbl do vany a větší část odkaleného bordelu v něm zůstane, potom ho vyliji nebo z vodou zalévám pokojové rostliny. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wampi Re: filipsi
Já to měním ručně a ještě k tomu , když to nalévám do akva musím s každým kýblem na židli.Už jsem si zvykla. Sportu zdar ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik Re: filipsi
Horac to ma vychytany :-). Tam bych se inspiroval... Kvuli cakancum stary umely ubrus a menit vodu pomoci barelu a cerpadla v nem... .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hanz Re: filipsi
Když napouštím akva, tak zahradní hadicí, kterou napojím na sprchu. S odkalováním bych to řešil tak že bych odkaloval do nějaké větší nádoby a sté pak tu vodu přečerpal do odpadu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: Somali
Aaa, nez jsem to napsal, uz tu je nekdo od "horacu". Dik, na tohle povzbuzeni jsem cekal. Budu rozmyslet.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dvinRe: filipsi
mam to tak tech 10m a pouzivam cerpadylko s hadici, vytlacnost asi 1,5m. V kyblech nic netaham, takze no problemo :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miroRe: filipsi
mám 240 ltr - a taky vše nosím... někdo to řeší hadicí našroubovanou na sprchovou hadici a vypoští pomocí samospádu do záchodu či pomocí čerpadla, já uvažuji odpad ven z okna na střechu (bydlím v podkroví) napouštím pomocí 5ltr kanistrů od dobré vody... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Somali Re: filipsi
Taky máme čtyřstovku v obýváku. Mrkni k Horácovi na stránky na údržbu. Se systémem hadic a 50ti litrových kanystrů by to nemusel být problém ani u Tebe.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alena.sv Re: filipsi
Mám 264l a těch 5kýblů,zvládnu odnést v pohodě(asi 10m),někdy pomůže manžel,ale dá se to. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: filipsi
já mám dvoustovku asi 30metrů od vody.. a nějak si nestěžuju.. do jednej ruky 15l belík, do druhej taky. 6 se otočím a je napuštěnu, nebo jednou a mám vyměněnou vodu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko Re: filipsi
když jsem vypouštěl při rekonstrukci svoje cca 90 litrové akva tak jsem si natáhnul zahradní hadici ven na zahradu a pak do toho napojil odkalovačku a šlo to parádně(docela bych se naběhal s kbelíkama) :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Vzdalenost od akva k odpadu a vode
Uvazuju o vetsim akva (+-400), a lepe by se samozrejme vyjimalo i koukalo na nej v obyvaku. Ale vzdalenost k vode a odpadum je cca 10m, pres chodbu do kuchyne. Zavest to tam nepripada v uvahu.
Druha moznost je primo v kuchyni, 2m od zdroje, ale neveslo by se asi tak velke :(, a neuzival bych si ho tolik.
Jima me hruza pro predstave vymeny treba 150l kybliky. Mate to nekdo takhle daleko? Jak to resite a jak se vam udrzuje?
(jedno 50l mam po schodech v podkrovi, ale ten kyblik za tyden je v pohode)

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 1246x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5849?od=26