Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výstava akvarijních ryb Hradec Králové

 

NápovědaFórum » Ostatní » Výstavy a soutěže. 

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Výstava akvarijních ryb Hradec Králové
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2012 22:02 R Muž romant [27987] Re: Zdenek113
Pokud jsi scháněl nějakou špekovou rybu, tak to je otázka pozeptání a obvykle to končí kontaktem na chovatele, pokud se ví, kdo jí má. Jinak ta nabídka ryb byla velmi podobná té Rychnovské.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2012 21:41 Muž Zdenek113 [5] - Jezírkové rybyRe: HEUREKA
Souhlasím s tím, že si určitě Rychnovskou výstavu "užívám" mnohem víc.
Samozřejmě chápu, že si "laik sedne na zadek" z nádrže s oceláty. A přesto si dovolím tvrdit, že by stačila jedna ;-)
Ale opakuji, že tu nehodlám výstavu nijak přehnaně kritizovat!!! Je to fajn akce a jsem si jistý, že i za rok se opět přijedu podívat.
Jediné, co mne opravdu nepotěšilo byla slabá účast prodejců ryb. Ale nevím, zda to je úmysl pořadatelů, vysoké náklady na pronájem, nebo nezájem prodejců X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 17   13.02.2012 11:30 HEUREKA Re: OP
Vážený příteli, pokud máte zájem, můžete za rok v týdnu od 2. do 8.2. pomoci zařídit výstavní nádrže dle Vašich představ (samozřejmě se zajištěním dostatku rostlin). Pokud se na to necítíte, jsme ochotni od Vás přijmout sponzorský dar v podobě dostatečného množství vodních rostlin či malých nádrží pro krevetky.
Prosím, uvědomte si že výstavu realizuje a celou musí zafinancovat dva lidé, kteří, bohužel, neoplývají miliony ani statisíci, ale jsou nadšenci pro akvaristiku.
VlaHu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.02.2012 11:10 HEUREKA Re: Zdenek113
Pozor - pro některé lidi je nádrž s velkými oceláty velký zážitek. Ono spíše záleží na každém, které ryby preferuje. A hradecká výstavaa je určena spíše pro laiky a "mírně nadšené akvaristy", než pro "fajnšmekry" - ti si asi vychutnají spíše rychnovskou výstavu.
VlaHu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   13.02.2012 10:48 R Muž romant [27987] Re: OP
Vždycky je to o tom osobním názoru. To přirovnání s těma plastovejma kytkama mě osobně děsně baví, protože v momentě realizace těch nádrží v uplynulým týdnu jsme se my co jsme to tam tzv. sázeli o tomto argumentu bavili a je to o tom, že když tam ty plasťáky dáš, tak na to budou dva názory a to ten Tvůj a potom když je tam nedáš, tak zase příjde někdo, kdo bude říkat "alespoň pár plastovejch kytek tam mohli dát", takže takto lehce s nadhledem to beru já. Na přípravu té výstvy je jenom několik dní času a ty se potom počítají na hodiny a čas teče, takže to co je v momentě otevření možný vidět je výsledek toho několikadenního úsilí. To, že se při té realizaci vyskytnou zajímavý překážky, o tom nepochybuj, jako třeba že neteče celej den voda, protože díky mrazům někde praskla a zrovna v momentě kdy máš postavený nádrže a máš napouštět a nebo třeba když už se termín otevření kvapem blíží tak pár hodin před otvíračkou zjistíš, že 400 litrový akvárko teče a dalo by se pokračovat. Takže tak nějak to taky probíhá. Určitě by se to dalo udělat lépe a trochu jinak, ale ta limitace tím časovým rámcem je neúprosná, protože ve finále je to zase o penězích a na to aby se výstava začala připravovat už třeba tři něděle dopředu, tak to by potom muselo bejt vstupný takový, že už by tam nikdo nešel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2012 10:11 Muž LiborSprysl [9015] Re: OP
Píšete - ale jedno normálně zarostlý akva tam bejt prostě mohlo...
Zarostlý má slovní základ v tom "rostení", takže hned pochopíte, že to co jste napsal je nesmysl. Muselo by se totiž jednat o výstavu stálou, nikoliv instalovanou, aby rostliny mohly růst. U "instalovaných " výstav se jedná o rostliny pouze sázené. Takže to pořád zůstává u té výstavy ryb... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2012 09:51 Muž Shrimpman [36] Re: romant
Neříkám hodně a spousty, ale jedno normálně zarostlý akva tam bejt prostě mohlo, a pět miniakva s krevetkama by mě taky potěšilo. Argumentovat názvem, že je to výstava ryb a tudíž vlastně plastový kytky jsou jen bonus je divný. :-O Nehodlám to moc kritizovat, samotný rybky se mi líbili, ale prostě to nebylo něco, co by mě uchvátilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2012 06:03 R Muž Mrakoplash [1776] Re: grunda
Nj, přes týden už tam nejsou prodejci v druhém sále. Jak je psáno na letáčku, ty jsou tam pouze první víkend.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   12.02.2012 23:54 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Bob66
já jsem tam byl vloni přes týden, někdy k večeru, skoro prázdno a sortiment stejný jako v lepším zverimexu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 23:53 R Muž romant [27987] Re: grunda
Já to špatně neberu, jsem dost splachovací. :-) Každý má nějaký představy a něco očekává, je nějak v akvaristice zaměřen a proto se nelze tzv. zavděčit všem, vyslovil jsi svůj názor a to se cení. Hodnotíš loňský ročník, budiž, třeba je to letos jiný. Už to tady zaznělo, je to výstava akvarijních ryb, takže ten kdo očekává hodně Holandských akvárií a spousty krevetek, je asi zklamán, ale snad ten název je takový, že není klamán. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 23:51 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: grunda
Když myslíš že je lepší jít do obchodu, než na podobné akce, tak proč ne nikdo tě nenutí :) Naštěstí je daleko více těch kteří se rádi podívají a bez kterých by žádné takovéhle akce nebyly. A to že jsem se tam setkal s akvaristy z celé republiky kteří tam jezdí pravidelně, také o něčem svědčí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 23:47 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: romant
neber to nijak špatně, ale najel jsem 500 km a byl jsem celkem smutný ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 23:45 R Muž romant [27987] Re: grunda
Máš pravdu, účast za první dva dny dává tušit, že je slavná. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   12.02.2012 23:43 Muž grunda [1781] - Cichlidy
byl jsem tam vloni a letos už bych nejel. jel jsem 250 km tam a 250 zpět s tím že se podívám na něco extra, ale upřímně, víc se mi líbí Sklorex, nebo Rataj, než tahle slavná výstava.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.02.2012 22:00 vav
Dobrá akce, díky.
- perníky jsme koupili 2 (srdce Mamince a Sestřičce) ;-) - cesta 130km je přece taky pouť a z pouti má být srdce
- bichirové a nožovky byli úžasní (kolik lidí je má?)
- viděli jsme i hezká akva - třeba ta dvě od Vivária s hlaváčky, garrami a to s malými gavúnky - pravda, že větší množství hezkých mini by asi bylo divácky úspěšné
- levitující pixla SAK byla dobrá, ale znovu nasadit jsme ji (já ani děti) nedokázali ;-)
- nějací Ancistrus claro už přelešťují skla našich akvárií ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   12.02.2012 21:38 jurek Re: OP
Ono zařídit velký rostlinný akvárko chce čas,který se nám na výstavě nedostává.Na realizaci celé výstavy je pouze 5 dnů.
Co se týká krevetek,kolik chovatelů je nabídne k vystavení či prodeji,tolik se jich na výstavě objevý.
Výše vstupného se odráží v ceně pronájmu sálů,reklamy,dopravy a ostatních položek,které nejsou malé a není jich málo.Při výši vstupného 40,-Kč by zřejmě další ročník již nebyl....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   12.02.2012 20:30 RAP
Nechci nikomu bránit v názoru, ale jestliže nejste s něčím spokojeni, můžete se na příští ročník přihlásit a pomoci s odstraněním "nedokonalostí". ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 20:20 Muž Shrimpman [36]
Tak jsem tam byl, rybky pěkný, modrej rak taky potlesk , chybělo mi tam alespoň jedno pěkný velký rostlinný akvárko :-O účast krevetek hodně slabá, celkový dojem "ok", myslím že by odpovídalo vstupný max 40 kč. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 19:31 R Muž romant [27987] Re: Lada22
Je to jednou do roka, v tomto období. Měsíčně jsou pořádány burzy. Množství vystavovaných ryb je ovlivněno nabídkou od vystavovatelů, takže by bylo hloupý mít prázdný akvárka, aby jich bylo tzv. hodně. Výstavní i prodejní sortiment je dán tím, co kdo momentálně tzv. v akváriích má a je ochoten zapůjčit na výstavu nebo dát do prodeje. Vystavovány a prodávány jsou v drtivé míře tuzemské chovy a odchovy, až na vyjímku těch terčovků od pana Nowického z Polska. Kytky jsou od Rataje, takže co v tomto období je schopen poslat, to je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 19:20 Žena Rozarka [0]
Moc pěkné :)Organizátorům patří velký dík
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 16   12.02.2012 18:28 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: odikcz
Každý má samozřejmě právo na svůj názor. To je OK. Jen to chce nazývat věci pravými jmény. Nejednalo se o "komplexní výstavu akvaristiky" nebo dokonce o výstavu "zařízených společenských akvárií", ale jak název přesně a jednoznačně hovoří o "Výstavu akvarijních ryb v Hradci Králové 2012". Takže já bych to viděl tak, že vůbec veškeré zařízení oněch výstavních nádrží bylo oproti motivu samotné akce vysoce nadstandardní, vč. plastových atrap rostlin... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 14:55 Muž Lada22 [28]
Dnes jsem se taktéž zůčastnil....no,očekával bych prodej více druhů rybek například ne jen c.kakadu či ramirézky,dále trochu jiný sortiment kytek,přecijen to co tam bylo neleznete kdykoliv v každé akvaristice.Jinak akvária a rybky v nich pěkný,některé kousky fakt úžasný,možná trochu škoda,že akva nebyly i v druhé půlce,ale z celé akce mám pozitivní zážitek,cena vstupného mě nevadila,ostatně kde máte dnes něco zadarmo,takže vřelé díky organizátorům potlesk Btw,jak často to bývá do roka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.02.2012 14:16 Muž Zdenek113 [5] - Jezírkové ryby
Dovolím si také přidat svůj pohled na výstavu...
Upřímně řečeno, jsem trochu zklamán, protože jsem čekal, že najdu několik akvárií pro inspiraci. Prostě opravdu "plnohodnotné" akvárium osázené větším množstvím rostli, na kterým by se "dech zastavil". Samozřejmě chápu, že se jedná o výstavu, která trvá pouze několik dnů, ale i tak si myslím, že například místo akvária s několika A. ocelatus by plno lidí uvítalo krásně zařízenou nádrž, kolem které jen tak neprojdu, ale pokochám se pohledem na líbivé akvárko třeba jen s hejnem červených neonek. Takové akvárium jistě i přitáhne k akvaristice víc "nové krve". ;-)
Také prodejců ryb jsem očekával o víkendu více, ale rozhodně nehodlám výstavu kompletně zkritizovat. To bych si ani nedovolil, ani by to nebylo na místě, protože akce je to zajímavá a pěkná a držím palce i do dalších let. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 23:47 R Muž romant [27987] Re: odikcz
Osvětlení pro akvária, zvláště pak pro populární miníčka jsou tam k dispozici minimálně u dvou prodejců a o osvětlení tzv. klasickýho akvária se lze taktéž pobavit, pokud vím, tak u prodejce těch setových akvárií je i k dispozici k nahlédnutí katalog samostatných osvětlení, jeho chyba že to nemá samostatně vystaveno nebo nějak jinak odprezentováno, možná že by stačilo se zeptat, čímž Tě nijak nekritizuji, jenom sděluji pohled tzv. z druhý strany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 23:34 Muž odikcz [114] Re: Mrakoplash
ja nikde netvrdim, ze si tam ty pernikovy srdce nikdo nekoupi, ale radsi bych tam videl treba stanek s ruznejma svetlama pro akvaria (na ty jsem tam nikde nenarazil) ... kdyz uz jsem na vystave/burze akvarijnich ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 23:03 R Muž romant [27987] Re: Mrakoplash
No vidíš, na úspěšnost prodeje perníkových výrobků jsem zapoměl, díky za doplnění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.02.2012 22:57 R Muž Mrakoplash [1776] Re: odikcz
Divil by jsi se, kolik lidí si ten perník rádo koupí :-) Nicméně je to pořád tázka peněz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 22:51 R Muž romant [27987] Re: Bob66
Jasně s tím se počítá, že né všechny nedostatky se podaří ututlat. :-D Ale radši tam dej více vysmátech ksichtíků ryb. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 22:47 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: romant
Když myslíš :-D A neboj jseš taky zvěčněnej :-D Rád jsem tě poznal osobně palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 22:44 R Muž romant [27987] Re: Bob66
O.K. Sázím na Tebe a Tvojí již osvědčenou reportérskou činnost. X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 22:42 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: romant
Až to trochu roztřídím (spíš zítra) tak udělám nějakou fotoreportáž pro inspiraci ostatním :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 22:37 R Muž romant [27987] Re: Bob66
Super, díky Bobe za návštěvu a všem těm který jsi nabral po cestě, ať se akvaristice daří stejně tak v Plzni, Praze, Hradci králové a samozřejmě i v jiných českých a moravských městech a vesnicích. Vy co jste se zatím nepřišli podívat, tak máte šanci ještě do příští neděle 19.2. a nestyďte se napsat svůj názor, spětná vázba je dobrou motivací. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.02.2012 22:31 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: romant
Jj bylo to super palec Teď zjišťuji že ve foťáku mám cca 500 fotek :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.02.2012 21:14 R Muž romant [27987] Re: odikcz
Díky za pochvalu. X-) Vstupné je dáno současnými náklady, které lze jen těžko ovlivnit, prostě všechno něco stojí. Ty umělý kytky jsou v nádržích u ryb, kde by živý kytky něměly vzhledem k povaze vystavovaných ryb šanci, je to věc názoru, nedat je tam vůbec, je taky řešení. Těch šíleně moc lidí svědčí o tom, že takováto výstava v HK lidi prostě táhne. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 21:02 Muž odikcz [114]
dovolím si sem dát i svůj názor:

KLADY:
# nejsem odborník, ale vizuální srovnání rybiček oproti hradeckým akvaristikám je obrovské a ceny příznivé - takže jsem mimo jiné hned bral L181 :-)
# ceny rostlin (Rataj) výrazně levnější než v HK akvaristikách

ZÁPORY:
# vstupné 80Kč mi přijde docela dost a dostat jako bonus krmení pro želvy? ehm
# měla to být výstava, ale oproti dřívějším konáním jsem žádné akvárium neshledal jako inspirativní (rybičky krásné, ale kompozice akvárií mě prostě nechytla) ... a v některých byly umělé rostliny
# co na výstavě akvarijních ryb dělá prodejce perníkových srdcí?! apod. ... jestli zbylo tolik volného místa, tak stačilo pronajmout menší místnost a zlevnit vstupné
# šíleně moc lidí - ale s tím se nedá nic dělat, když byla tak velká reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 18:07 jogr Re: Mrakoplash
Nádherná výstava a pěkný sortiment!!! Těším se na další rok
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 15:24 R Muž Mrakoplash [1776]
Pár fotek z letošní hradecké výstavy
akvatera-rk.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 12:59 Muž jardinho [0] - CichlidyRe: jogr
80,- dospělí a pak to jde dolů, jinak výstava jako obvykle stojí zato!!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 11:54 jogr
Dobrý den,
Prosím nevíte někdo kolik je vstupné???Nemohl jsem to najít.
dík

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 21:57 jurek Re: Kuca
P.altum v prodeji budou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 20:21 KotyzaVamberk Re: Kuca
řekl bych ,že ne,jedině u chovatele
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 18:16 Muž Kuca [43] - Cichlidy
Náhodou P. altum k prodeji nebudou ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 16:40 Muž honzaprouza77 [18] Re: Mrakoplash
To je dobře :), protože se mi nechce objednávat a tady jsem ji ještě neviděěl :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 14:38 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Lucasxx
čistě teoreticky ano :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 11:18 Muž LukšaNM [309]
Jen skromný dotaz nezkušeného, Riccia asi bude v sobotu sehnatelná, že? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.02.2012 14:46 R Muž Mrakoplash [1776] Re: OP
Tady je taky něco málo z loňska
akvatera-rk.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2012 14:28 jurek Re: OP
Prodej ryb a rostlin bude po celou dobu výstavy,o prvním víkendu tam budou navíc prodejci krmiv,rostlin,literatury a všeho co s akvaristikou souvisí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2012 11:51 Muž Shrimpman [36] Re: Usine
Díky za info, asi se tam podívám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.02.2012 11:11 Usine Re: OP
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2012 11:10 R Muž romant [27987] Re: OP
Burza je i zítra a co se týká toho zahajovacího víkendu, tak to bude koncentrace prodejců největší. Fotky nemám.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 11

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 30513x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5581?od=151