Ahoj, mám ho (ji?) asi měsíc. Dokupoval jsem ho k pěti dalším které u mě vyrostly (všechno samičky). Tou dobou měl ještě ploutve tmavé,
bez určujícího zabarvení, byly ovšem trochu delší a zahrocenější než jak tomu bylo u ostatních mladých rybek toho chovatele a tukový
hrbolek se prostě nedal přehlédnout. Po vpuštění do akvária ho dominantní, velmi sytě vybarvená (její ploutve jsou kompletně žluté)
samička dost proháněla, byla navíc poněkud větší než on. Během asi dvou tří dnů se ale začaly obě rybky vzájemně dvořit

. Ve
velice krátké době doslova zkopíroval její vybarvení (naprosto identicky!) a právě to mě zmátlo

. Teď už to mezi nimi přímo
jiskří a usilovně přestavují kus nádrže. Včera jsem si všiml další změny v jeho zbarvení - řitní ploutev mu směrem od tělíčka
začíná promodrávat a kdo ví, čeho se tam ještě dočkám. Svoji partnerku mezitím přerostl asi o půl centimetru... Čistě teoreticky,
nemůže tu jít o nějaký pokus o socializování se nově přidaného zvířete? Anebo přesněji, o harmonizaci se silnější potenciální
partnerkou? Jak už jsem dřív napsal, za ty roky co kančíky chovám jsem se s ničím podobným ještě nesetkal. Tahle rybička je pro mě
prostě otazník...