26 • 76 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Převařená voda 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci• Zobrazeno 1x
26.12.07 11:41:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina® – Převařená voda
Napadla mě ještě jedna věc. Bojuju se sinicí a hledám všemožné příčiny. Jedna mě napadla a to jestli se mi sinice nevyskytuje v akva, protože používám při výměně vody vodu přímo z vodovodu, že ji nenechávám odstát. Nepomohlo by třeba, že bych vodu převařovala? Jak se změní složení vody, když ji převařím? Bude to mít nějaký zásadní vliv???
26.12.07 14:17:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: pavliina
odstraníš přechodnou tvrdost vody.. ale nic víc. nevím, proč by mělo pomoct převaření vody od sinice.. ale třeba někdo vědět bude ;-)
26.12.07 17:21:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbunda®
Převařovat vodu není k ničemu, jen to zatíží domácí rozpočet.
26.12.07 17:24:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik® – Re: pavliina
tím to nebude:-)
26.12.07 18:29:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: pavliina
Zkus zatemnit na 3-4 dny akvárium. Když se to za čas vrátí tak podnikneme něco jiného. Převařovat vodu určitě ne. :-)
26.12.07 18:30:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr1®
Převařit celé akva?
26.12.07 19:51:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: Petr1
jako že by ho měla sterilní jo?.. to se koná operace? smich
26.12.07 20:11:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina®
Pánové, nechtěla jsem převařovat vodu z akva smich Zas taková trubka nejsem :) OK, tak tedy převařovat nebudu ;-) A když bych měla zatemnit akva, mám ještě předtím zateměním vyčistit akva a vyměnit vodu??? A když mám ještě v akva mimo sinice i ruduchu, tak ta tma vyřeší i ruduchu? Tu asi ne, co? :-O
26.12.07 21:31:51 / 26.12.07 21:35:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Nesmíš chtít všechno hned, ale ten úklid určitě udělej. :-)
Nechci tě nějak urazit, ale při tom zatemnění musíš i vypnout světlo a akva přikrýt nějakou neprůsvitnou látkou. :-)
27.12.07 00:05:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSaša®
Převařením vodu mj. odkysličíš, což sinicím nevadí (kyslík je jejich metabolickým odpadem), užitečným aerobním bakteriím (např.) to prozměnu vadit bude :-O . Doplněk přev. vodou může mít nějaký pozitivní vliv asi jen v případě, že potřebuješ rostliny a zvířata nastěhovat v kratší době než je obvyklé, tzn. trochu zmírníš přechod tvrdosti. Rozhodně sniž intenzitu osvětlení a to trvale (samozřejmě tak, aby to neublížilo rostlinám, příliš tlumené osv. by navíc mohlo vyvolat bujení rozsivek, tzv. "hnědých řas" :-| ). Spory sinic jsou obsaženy v každé vodě, tedy i vodovodní a bez problémů přežijí i teploty několika set °C, ve vroucí vodě dokáží dokonce velmi dobře prospívat (termální prameny), mohou se tedy objevit kdykoliv znovu :-O . Zaměř se spíš na to, čím se vyživují (dusíkaté látky, amoniak, metan...), tedy odpadní produkty ryb, tlející části rostli atp., jednoduše všechno to, čemu se přinejlepší vůli nelze vyhnout, ale dá se to alespoň omezit :-) . Je to ovšem běh na dlouhou trať... :-) ahoj
27.12.07 00:34:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: Saša
jeslti se nemílím.. jen tak na okraj. přechodnou tvrdost varem úplně odstraníš. a spory sinic chlor ve vodovodní vodě jistě zničí a když ne, tak var určitě ano. to že některé sinice jsou i v termálních pramenech neznamená, že v normální vodě jo. co by tam taky dělali, ale to jen na okraj.
ale jinak souhlasím se sašou.. prostě se zaměř na to co je drží při životě.
27.12.07 00:42:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJana® – Re: johan
přechodnou tvrdost varem úplně odstraníš
Ale to by musel být dlouhodobý var a voda by se musela co nejdřív slít do jiné nádoby. Chladnutím se dočasná tvrdost vrací, ne? (CO2 ze vzduchu postupně rozpouští usazené uhličitany?!)
BTW: zkoušeli jste někdo snížit přechodnou tvrdost převařením a pokud ano - s jakým výsledkem?
27.12.07 02:03:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSaša® – RE: johan
To je pravda :-), měl jsem ale na mysli jen přidání převařené vody k odstáté, ještě neodražené, aby se ten přechod zmírnil, respektive urychlil ;-). Což jsem asi nenapsal moc jasně :-O . Jinak, od kamaráda co pracoval ve vodárně jsem se kdysi dozvěděl, že až překvapivé množství spor některých mikroorganismů dokáže ve vodovodním řadu pohodlně přežít, normálně fungovat ale začnou až teprve v pro ně dlouhodobě příznivých podmínkách (třeba v akváriu). Varná teplota jich potom taky dost vyřadí ze soutěže, nikdy to ale není stoprocentní... Sinice už konec konců přežily i mnohem větší nářez, než je sebedelší vaření (třeba v proterozoiku, kdy vznikly... Jasně, samozřejmě to nebyly ty druhy co dnes :-D X-))...
27.12.07 10:44:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
RE:Jana
Jo zkoušel a výsledek byl opačný než jsem chtěl :-(
27.12.07 22:22:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr1®
jako že by ho měla sterilní jo?.. to se koná operace? smich

No, to se vymění topítko za ponorný ohřívač :-)
Podobná témata
"vonící" voda, Bílá voda, Bila zakalena voda, Brakická voda, Čím dál tím kalnější voda., Čistá voda, Destilovaná voda, Dešťová voda, divná voda, Hnědá voda od kořene, hnědá voda ze základu pro rostliny, hodnota vody - vodárna Sivice, Jak se pozná zkažená voda? , jak kyselá je voda z vodovodu, Jaká má být voda v akvaterárium s krabem?, Je vhodná deštová voda pro Terčovce ?, Kalná voda nedá sa jej zbaviť Help, Lehce zakalená voda po ránu???, měka voda v okolí Brna, měkká voda, Měsíc "odstátá" voda - vypustit?, Mléčná voda, mléčná voda, Mořská voda, Musí se voda měnit jednou týdně?, Náhle zkalená voda, nejde mi napumpovat voda do filtru tetratec ex 700, Neodstátá voda, nové akvárko a voda, Polystyren a voda, Pořád kalná voda, Prilis mekka voda..., Přechodné akvárko - kalná voda, Při odkalování zapáchá voda, Ryby do nové 112, tvrdší voda, NENÁROČNÝ, skalarky a voda, Studená voda & ryby, špinavá voda + úhyn rýb, Tvrdá voda, tvrdá voda, úhyn neonek a zakalena voda , úhyn rybiček a zakalená voda, Voda, voda, voda, Voda + Sol, voda bez chloru, Voda na šumpersku zábřežsku?, voda na treni parmicky ctypruhe , Voda pro akvaristy v Pardubicích

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 08.09.08 10:26:18 za 1.737 s