Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Chování ryb

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Chování ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2022 23:08 Muž vlka [3456] Re: Parzival
Nebál bych se přidat rostlin, reagují na pohyb za akvárkem a rády se schovávají...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.10.2022 15:53 Muž Sha [500] Re: Parzival
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
Hledejte na konci charakteristiky ryby. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2022 15:47 Parzival – Prísavník
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý deň, chcel by som sa opýtať na chovanie môjho prísavníka. Väčšinu dňa sa skrýva a vylieza iba večer keď ho kŕmim alebo keď je v akváriu tma. Neviete mi niekto poradiť? Ďakujem.

PS. Prikladám fotky akvária.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2021 11:57 R Muž vaclav [14626] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: CHiP
Někdy jsou ryby plaché a lekavé při zvýšeném dusíku v akváriu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2021 21:38 Muž CHiP [48] Re: Lojza007, Roger
Lojza007: K lomu na kámen to máme vzdušnou čarou necelé 4km. Náklaďáky se štěrkem kolem nás nejezdí. To spíš kolem nás jezdí zemědělci s novými mašinami, co mají na soupravě traktor + vlek přes 60t. A občas, soudě podle placatých kol, i víc :-D

Roger: Kytky držím pod hladinou, líbí se mi, když Salvinie po hladině krouží a jak se chytne za nějakou kytku, tak je zácpa :-D Na akvárku je kryt, tak to není asi vidět, ale točící se Salvinie zabírá někdy i půlku hladiny, roste strašně rychle :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2021 21:21 Muž Lojza007 [1212] Re: CHiP
To by mohly být i otřesy z venku, nějaký lom nebo něco jiného, co občas vytvoří spíš vibrace než ránu, přetížený náklaďák na silnici, nákladní vlak, prostě něco co už sami nevnímáte, ale ryby to přes vibrace domu cítí. Případně by to mohla být třeba prudká změna tlaku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2021 21:08 Muž Roger [1873] Re: CHiP
Aha, tak teď je to srozumitelnější ;-) vypadá to opravdu na nějaký stres z otřesu apod.., obávám se, že s tím nic neuděláš, často pomůže zastínit hladinu, nebo ještě lépe vysázet stonkovky a nechat zarůst aby měli větší pocit bezpečí, pak nejsou ryby tak lekavé když mají dostatek úkrytů nebo členěné akvárium. V divadle podle HF nemáš žádné vysoké kytky, tudíž mají obavy když je nějaký otřes apod zdrhnou se schovat, když tam bylo Wingei tak tipuji že bylo vše ok jelikož tam bylo více ryb, ubral jsi počet tak jsou z toho v prd... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2021 20:56 Muž Foligno [28] Re: vlka
Přesně tohle mně napadlo taky protože i moje akary jsou najednou v poslední době lekavé sotva se přiblížím k akvárku a přisuzuju to prostě otřesům. máme parkety které jsou ještě na hobře a myslím si že to je sakra znát.Ale zase- když ze skříňky vytáhnu krabičku s krmením a zaštěrkám, rybky to vidí a shlukují se v rohu kde jim to sypu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2021 20:30 Muž CHiP [48] Re: Roger
Asi si trošku nerozumíme, jsem to špatně napsal. Tohle se stane (co si všimneme) maximálně 1 (2x) za týden. Někdy třeba 14 dní nic. Teď jsem po úrazu doma, takže to opravdu častěji nepozorujeme. Je to jednorázové, něco je podle mě musí vylekat, ale netuším co a kde začít hledat. Nejdříve jsem podezříval kočky, ale už dvakrát na 100% vím, že kočky tvrdě spaly, když se rybky vylekaly.
Rybky si spokojeně plavou po celém akvárku a najednou jsou všechny Mollyny v koutě, neonky v houfu a krunýřovci jsou někde nehybně přisátí a objeví se jim bílé fleky ze stresu, které jim opět do druhé dne zčernají. Během 15-20 minut (po té co se takhle shluknou) se rybky opět postupně rozplavávají po celém akvárku a za půl hodiny jako by se nic nestalo. Následně jsou rybky třeba 10 dní v pohodě a krunýřovci krásně vybarvení, podle kterých by se dalo poznat, že je opět něco vylekalo. Rád bych to nějak vyřešil, rybkám dopřál klid, ale nevím jak. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2021 19:08 Muž Roger [1873] Re: CHiP
Tak papírkové testy nejsou vůbec přesné, nevím jak rychle mění chování (zda jsou například ráno zalezlé a odpoledne venku, nebo se to mění během například 15ti minut).
Podle mě, pokud se chování měním během dne několikrát tak to bývá ze stresu. Co za ním stojí je otázka, moc světla, terorizující ryba, období tření (i když u Mollyn je to asi jedno) atd..
Nestříhal jsi moc akvárium? Chování se změnilo od doby co jsi dal Wingeovky pryč?
Někdy se ryby schovávají když jsou dostatečně nažraný, nemají důvod plavat a hledat žrádlo, tohle jsem zažil taky, ubral jsem na žrádle a najednou byly ryby aktivní :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2021 17:46 Muž CHiP [48] Re: vlka, Roger
vlka: Bydlíme ve starém baráku. Nějaká rána přes zeď od sousedů by to klidně mohla být...

Roger: Dříve Mollyny otravovali Wingeovky, ale ty už jsou od konce června pryč. Teď není už vůbec vidět, že by nějaká rybka terorizovala ostatní - jak říká manželka, teď je v akváriu už strašná pohoda až nuda, co jsou Wingeovky pryč. Voda dokáže během chvilky tak rychle změnit parametry, že to vystresuje rybky? A pak se zase vrátí do normálu? Testy používám papírkové. Vodu měřím tak jednou za týden až čtrnáct dnů, jak si vzpomenu. Jak moc přesné tyhle testy jsou nevím, ale hodnoty co ukazují jsou stále +- stejné :-)

Teď už všechny Mollyny i všechny neonky krouží v opačném rohu, vědí že je čas na krmení - takhle už tam bzučí každý den před šestou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2021 16:17 Muž Roger [1873] Re: CHiP
Může být mezi nimi například terorista, špatné parametry vody (kolísání pH apod..)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2021 15:12 Muž vlka [3456] Re: CHiP
Bydlíš v bytě nebo v domě ? Stačí bouchnutí nebo nějaký otřes, který člověk ani nezaznamená a už se můžou leknout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2021 11:29 Muž CHiP [48] – Čeho se rybí bojí?
Nenapadlo by někoho, čeho se rybky můžou leknout, když se kolem akvária nic neděje? Dnes jsem přijel domů cca před hodinkou a všechny Mollyny narvaný a nehybný za nasáváním filtru, neonky v nehybném houfu uprostřed akvária vzadu. Teď už všechny rybky opět plavou po celém akváriu jako by nic. Není to poprvé, už se to stalo mnohokrát, tak proto tento (hloupý) dotaz.
Jednou jsem i zaslechl z akvária žbluňknutí (od rybek), otočil jsem se a opět všechny Mollyny narvaný za nasávací trubkou. Kolem akvárka nikdo nešel, kočky to být také nemohly, ty chrápaly všechny vedle mě a já seděl "nehybně" u PC. Tohle vyděšení ryb se stává nepravidelně, někdy ráno, někdy odpoledne, někdy večer někdy v pracovní den, někdy o víkendu, prostě žádná pravidelnost v tom není, ale děje se to už několik měsíců :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2021 08:28 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: Wanderer
Moji pancéřníčci paleatus se taky rádi prohánějí v proudu od filtru - vyloženě v něm serfujou a je sranda je při tom pozorovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2021 13:20 Žena Icestar [596] Re: Wanderer
Máte asi pravdu. Je načase vyčistit filtr. Po půl roce :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.05.2021 21:17 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Icestar
Přesně tak. Některé ryby mají proud rády. Moje tetry vláknoploutvé se nejčastěji zdržují u výtoku z ostřikovací rampy, chodí si tam odpočnout. :) Tohle bude podobné, baví je to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2021 10:41 Žena Pavla28 [210] Re: Icestar
Asi se jim líbí ten proud, který dělá cočko, čím děláš proud, zkus ho třeba zesílit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2021 19:54 Žena Icestar [596]
Od nedělní burzy mi v akváriu místo neonek plavou galaxky a kardinálky. A právě ty druhé zmíněné se chovají zvláštně. První rozplavby prováděly v hejnu, tomu rozumím, postupně se osmělily (galaxky nedrží hejno vůbec a zcela na pohodu si plavou separátně po celém akva - prima příjemné překvapení, prý bývají bojácné) a rejdily po celém akva.
Dneska jsem zapnula po delší době CO2. Hlídala jsem, štelovala, dobrý. Pak jsem chvíli nevěnovala akvárku pozornost a po návratu - první dojem, ryby pryč! Já je zabila, udusila céóčkem! Tak jdu blíž - a ty blbky čínský všechny nasáčkovaný v tom vertikálním proudu mini bublinek. Chvíli po vypnutí se zase pustily do rejdění po akvárku.
Prosím vás, rozumí tomu někdo? :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2020 18:29 Muž vlka [3456] Re: petromi
Čauky, pokud se to nelepší, vrátil bych rybičky do zverimexu a pořídil jiný druh...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2020 15:47 Muž petromi [1] chování parmiček
Zkusil jsem v reakci na doporučení ještě přistínit nádrž kartonem... parmičky stejně nevylezou... asi chtějí úplnou tmu nebo co... ale to nejde dohromady s rostlinami...
Mimo to se teď stalo, že nemůžu najít tři z malých mečovek, které jsem měl ve společném akváriu s parmičkami asi týden, mezitím hodně vyrostly... je možné, že by je až po týdnu parmičky požraly?? Předtím byly dva týdny v odděleně v síťce v akváriu.

I po výměně vody parmičky "stojí" ve vodě u dna a schovávají se do rostlinek a pod filtr...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 22:01 Muž petromi [1] Re: mikig
Ono nešlo bohužel jen o layout, ale o to, že údajně snadno rostoucí rostliny pro začátečníky mi velmi rychle odumřely nebo přestaly růst... zato heteranthera, která je označována za středně náročnou je první, která roste úplně sama... snažím se tak rostlinnou hmotu doplňovat pokaždé něčím, co se zrovna uchytí, ale doteď to nebylo moc úspěšné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2020 21:42 Muž mikig [512] - ŽivorodkyRe: petromi
Stabilita každého životního prostředí je základ jeho prosperity.Šubertky i čtyřpruhé parmičky jsou v našich akváriích v podstatě domestikované rybky,takže parametry vstupní vody nejsou ten prioritní problém,který by jsi měl řešit.Zkus se chvíli kochat tím jak ti akvárko zarůstá a nevrtat se v něm.To je důsledek stavu,ve kterém teď jsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 21:19 Muž petromi [1] Re: Kawasaki
Já jsem spíše pro variantu přizpůsobení se :)... ty parmičky mám už rok. Byly malé, když jsem je dostal a když jsem si o hodnotách vody něco četl, vyšlo mi z toho, že ryby se dlouhodobě jsou schopné PH vody přizpůsobit, i když není optimální... navíc to nevysvětluje, proč po zhasnutí vesele vyplavou ven
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 21:17 Muž petromi [1] Re: mikig
Je pravda, že jsem se v tom vrtal docela často a dost... voda se pak často zanesla nečistotami při zvíření...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2020 21:09 Muž Roger [1873] Re: petromi
No tak bych začal od začátku, zapomeň na testy od Rataje, kup Sera či JBL kapkové, to je první věc.
Druhá věc, jestli po zhasnutí vyjedou v klidu ven je to známka přílišného světla, zastínění plovoučkami běžně pomůže a zároveň odčerpá dusičnany, ale v případě parmiček si dovolím říct že nemáš dostatečně osazené akvárium, nevím zda jsi si něco načetl o parmičkách, ale mají rádi osazené akva, v domovině mívají bohatou vegetaci která jim pomáhá ke klidu. Takže na tvém místě bych osázel trochu více akva, koupil kvalitní testy a zaměřil bych se na řádné výměny vody minimálně 1/3. Teď jelikož se nedá na Rataje spolehnout (vlastní zkušenost) bych vyměnil 1/2 vody, objednal testy od Sera kapkové na NO2 (zda funguje filtrace jak má), NO3 taky není na škodu ale to je na Tobě, podstatné podle mě jsou kvalitní testy NO2 a pH. A do doby než dorazí měnil bych 1/3 vody denně. Pokud kytky přelisťují tak jejich funkce je omezená a oslabená s tím je nutno počítat. Pokud jsi hrabal do dna nebo filtru stojí za úvahu Sera BioNitrivec který obsahuje mletý zeolit a docela dobře bych řekl pomáhá při průserech, nevím co vše jsi s akvem dělal. Ale jelikož se tak chovají dlouhodobě, je to asi problém podle mě stresový. Měl jsem parmičky polopruhé ve svém bazénu, a schovávat se neuměli a že mi tam světlo pálí o sto šest, akorát mi sežrali veškerou jemnolistou zeleň, za to byly krásně vykrmené a nádherné když jsem je vrátil po 3/4 roce zpět do obchodu. Ty se světla nebojí ani otevřené hladiny, takže bůh ví co se děje, je fakt že jsem měl dost zarostlé akva než ho sežrali smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 21:08 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: petromi
pH pro daný druh je v rozmezí 6-7. Optimum bude uprostřed. Zkus to srazit na 6,5 a uvidíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2020 21:07 Muž mikig [512] - ŽivorodkyRe: petromi
Podle fotek v prezentaci se mi jeví,že se tam snažíš udržet nějaký layout lahodící tvému oku.Za poslední rok žádný progres co se týče přirozeného vývoje.Jak často se v tom vrtáš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 20:50 Muž petromi [1] Re: Kawasaki
PH asi 7,2. Obsah dusičnanů nemůžu přesně stanovit...k testu je třeba destilovaná voda, kterou nemám po ruce, ale i bez toho lze určit, že je jich víc než 40mg/litr. Ještě bych zmínil, že mám neustále problém s mastnou hladinou... souvisí s dusičnany?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 20:31 Muž petromi [1] Re: Roger
Chovají se takto dlouhodobě. Teď jsem si všiml, že po zhasnutí nádrže parmičky mechové začnou plavat po celém akvárku, ale už jsem v minulosti zkoušel snížit intenzitu osvětlení a nic a rybky byly stále u dna. Měním 1/4 vody týdně. Test na dusitany Azotin. Krmím vločkami a taky mikrogranulemi Hikari jednou až dvakrát denně - co sežerou do dvou minut. Mají i dva dny v týdnu půst. Malým mečovkám, které nemám dlouho, dávám sušené žábronožky. Rostlinky některé teprve přelisťují, ale heteranthera docela bují.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 20:29 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: petromi
Co NO3 a pH? Teď aktuálně v akva? Zkus to přistínit třeba kusem kartónu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 20:11 Muž Roger [1873] Re: petromi
Výměna vody 1/2 a pak několik dní po sobě 1/3, čím měříš NO2? Výměna 1/4 týdně bych si troufl říct vzhledem k zarybnění, osazení je málo, chtělo by to alespoň 1/3 klidně polovinu vody. NO2 nemusí být jediným aspektem problémů.
Po zhasnutí se chovají jak. Čím a jak krmíš? Jestli máš vzduchování v šuplíku je na čase ho použít.
Filtr jsi nečistil? Začali se chovat takto od kdy, nezměnilo se něco (krmivo, údržba apod..) jak si stojí kytky, jsou ok?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 20:04 Muž petromi [1] – Ryby se drží u dna
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,
jaký může být důvod k tomu, že se moje parmičky stále drží u dna? Ty mechové k tomu docela rychle dýchají, ale hladina dusitanů není ani měřitelná. Viz fotky. Zdá se mi, že rostlinek mám dost...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2020 13:16 Muž RAP [1559] Re: Amatértom
Tak krm méně nebo dříve. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2020 11:15 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: RAP
Stává
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.09.2020 11:00 Muž RAP [1559] Re: Amatértom
Nestává se to po nakrmení?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2020 09:01 Muž Pavligin66 [11] Re: Amatértom
Pre istotu by som skontroloval hladinu NO2 a NO3. V nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2020 08:46 Muž Amatértom [514] - Cichlidy – Dychavičnost
Ahoj, již několik dnů pozoruji na svých rybách ve večerních hodinách zrychlené dýchání a plavání u hladiny. Obzvlášť u ramek. Vzduchování běží naplno nonstop, nádrž je celkem hustě zarostlá, teplotu jsem, právě kvůli ramkám, nastavil na 27 stupňů. Vodu měním 2x týdně 25 litrů. Žádné změny stravování nepozoruji. Krmím hlavně artemií, občas nějaké jiné potvory a vločky. Jeden pár se každých 14 dní pravidelně vytírá naposledy v neděli. Hnojím střídmě. Brutus a Bivoj od Rataje.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2020 10:20 Muž Pavligin66 [11] Re: vlka
Možno sa v tom momente nevie rozhodnúť či má ísť do predu alebo do zadu , a jej pohyb len ukazuje nerozhodnosť.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.05.2020 21:33 Muž vlka [3456] – ...Trichopodus leeri...
Hezký večer, dnes jsem si u jedné samičky perleťáčků všiml, že se čas od času pár minut na místě pohybuje střídavě cca 1 cm dopředu a cca 1 cm dozadu. Dost divné chování. Jinak plave spolu s ostatními, samec ji prohání jako druhé samice a baští s chutí jako vždy. Nesetkal se někdo z vás s takovym chováním ? A nebo jí něco chybí...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 19:50 Muž Roger [1873] Re: vlka
Když já mám obavu, to je zatím jediné akva kde se mi rodí krevetky, v bazénu to nikdy nezvládly, Danie je vyzobali, Bornejky jsou ač se nezdají taky dravci, Burbucce klidně vezmou žrádlo z držky :-) uvažoval jsem do NoName, pro potěr by neměli být hrozbou si myslím, a budoucímu potěru taky ne, tedy alespoň myslím. Kubotai vypadají úplně mírumilovně, nevšímají si ani Burbucca ani krevet ani těch Bornejek, akorát jsou to torpéda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 19:22 Muž vlka [3456] Re: Roger
Těžko říct, jestli vylezou. Volil bych Flumen nigrum, já mám v AQ rybí ,,všehochuť,, a Krevetky se množí jak o život...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 16:32 Muž Roger [1873] – Kubotai
Přátelé jdu k vám pro radu, před 14ti dny jsem koupil microrasbora Kubotai 20ks a přidal do Kalimantanu II, od té doby Bornejky nevidím, jsou schované. Je mi jasný že jsem evidentně ustřelil, netušil jsem že jsou tak aktivní plavci na rozdíl od klidných Bornejek. Uvažuji na několika možnostmi, jelikož si myslím že Bornejky jen tak nevylezou dokud Kubotai nezmizí, byť jsou mírumilovný q těch pár kousků Bornejek co jsou v prostoru si nevšímají.
1. možnost přelovit je do Malýho bazénu, ale přijde mi že obsádka je na ně velká, byť Danie jsou stejně praštěný jako Kubotai
2. Možnost je přelovit do NoName, avšak naskýtá se otázka zda by to nevadilo v množení klínoskvrných razborek které se mi tam množí a krevetek. Zase si říkám že prostoru je tam hojně a že si svá místa včetně potěru najdou.
3. možnost je Flumen nigrum, ale to se mi nechce, je přímo určené pro krevetky a měl bych obavu o malé.
Jaký je názor zkušenějších? Myslíte že Bornejky vylezou? Jestli ne, kam by jste je přelovili? Bornejky jen tak nepřelovím, jsou schované za filtrem, jednodušší jsou Kubotai. Pryč Kubotai dát rozhodně nechci, jsou to nádherné rybičky a v Kalimantan II se jim asi i daří dobře, jsou krásně vybarvené a vypadají tuze spokojeně. Díky za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2020 21:08 Muž petromi [1] Re: PaDa
Předpokládám, že schoulenýho v koutku, což není tento případ :)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.03.2020 20:51 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: petromi
Když v malým pokojíku dostaneš od silnějšího každou chvíli na držku, kde tě pak najdem, hrdě uprostřed, nebo schoulenýho v koutku s výrazem, já tu nejsem? X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2020 20:44 Muž petromi [1] Re: PaDa
To nebude ono... když se setmí, tak se hejno najednou ukáže a klidně si spolu proplouvají akvárkem... ale osvětlení mám už tak docela na minimu a viděl jsem prezentace nádrží, které nejsou tak zarostlé a přesto v nich tyhle parmičky jsou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.03.2020 20:31 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: petromi
Tyhle parmičky chtějí větší hejno a větší akvárko, nebo alespoň pořádně zarostlé a rozčleněné na více prostorů, v tom tvém se slabší samec nemá ani kam schovat a tak to dopadne takle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2020 19:28 Muž petromi [1] – Parmička
Fotka k příspěvku Ahoj, chtěl jsem se zeptat na chování jedné z mých parmiček mechových... před chvílí jsem ji viděl takřka nalepenou na hraně akvária s hlavou nahoru, a plavala na místě... rozhodně nevypadala v pohodě... nevím jestli je to tím, že je ve stresu z jednoho agresivního samce, který ostatní pořád prohání nebo je nějak nemocná... začala to dělat až teď... ostatní jsou v pohodě (kromě toho, že se schovávají před nezdravě agresivním samcem).
Anotace - Jo tak jsem si ji ještě jednou prohlídnul a má uprostřed okousanou ocasní ploutev ... určitě je to z toho nahánění, ale ostatní to nemají.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2020 17:40 Jirka Re: vaclav
Ne oni jsou v pohodě az moc živé,ale jako by stiraly boční sklo nahoru a zase dolu.Voda čistá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2020 17:34 R Muž vaclav [14626] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Jirka
Tohle ony občas dělají ještě jim u toho může mizet černý pruh, horší by bylo kdyby stáli svisle na místě hlavou ke hladině to bych už měnil vodu. :-)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 5 6

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6535x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5010-chovani-ryb