Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hodnocení a komentáře

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Hodnocení a komentáře
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   09.04.2015 04:05 Muž LiborSprysl [9015] Re: Dejmon
Dejmon napsal: SlavkekB, pokud si to četl, tak jsem to již předešlých sledech napsal - dokonalá nádrž je jenom z přírody .....
Což už jak jsem jednou napsal, je ve velké většině pro domácí účely naprosto nekoukatelná. Tak nevím co furt melete o dokonalosti, když se vždycky jedná o "dyzajn" autora, který tvoří proto, aby se mu akvárko líbilo. A že se nelíbí vám je mu docela fuk... ;-) ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   31.08.2014 07:57 Muž snehulda007 [850] Re: Kubasix
Ber to tak,že tady na rybičkách jsou ostatně jako v celý společnosti jedinci,kteří si myslí,že je ostatní budou uznávat jen na základě barvy hvězdiček co mají za nickem. A tak je chtějí dostat co nejdřív a bez práce...to máš jako když si nedouk se základbím vzděláním udělá vizitky kde má před jménem ing...někdo mu třeba uvěří ale každý kdo se v oboru pohybuje pozná co je zač během chvíle...prostě ber to s rezervou...Karma je dobrá akorát na ohřev vody a i tak si myslím,že boiler je lepší ;-) .Důležitá je ta práce co za člověkem je a to se tady pozná i bez hvězdiček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 01:16 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: Kytka
Někdo si díky palcům zvyšuje aktivitu. Když se podívám na nejstarší příspěvky u některých témat , tak tam má každý příspěvek alespoň 1 palec. A je to málo odhalitelné, jelikož to klidně může být uprostřed tématu na 20-té stránce. A palec mají příspěvky typu: Ahoj, co mam dělat? Ryba plave u dna břichem vzhůru. ne tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2014 23:21 Muž Yirka [9117] Re: Kytka
Já k tomu jen dodám, že proto jsou zřízeny a slouží ikonky pro nejlepší autory a nejkvalitnější odpovědi hned na diskusním fórem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 19   30.08.2014 21:02 Žena Kytka [2146] Re: zervan
V ideálním případě by palcování opravdu mělo ukazovat kvalitu příspěvku a z toho důvodu bylo i zřízeno. Aby třeba nováčkům na zdejším fóru ukázalo, který příspěvek je kvalitní a čemu mohou s klidným svědomím věřit. Z toho důvodu se pak zavedla i možnost dát jeden, dva nebo tři palce. Načítání do karmy pak mělo poukazovat na erudovanost pisatele, takže bys věděl, že u těch s vysokou karmou si informaci nemusíš dále ověřovat na rozdíl od blábolistů, kteří mají karmu v mínusu a píšou jen proto, aby je bylo vidět.
Ovšem jelikož je zde početná mladá generace závislá na facebooku, která si plete palce s FB lajkováním, tak se to holt trochu zvrhlo a vysokou karmu mají i ti, kteří sice nemají žádné zkušenosti a místo rad ostatním by měli raději sami poslouchat a učit se, ale jelikož si palcováním alá FB karmu vzájemně zvyšují, tak to podle toho vypadá.
Takže nováčkům nezbývá, než se trochu zorientovat kdo je kdo a podle toho se zařídit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 20:21 R Muž romant [27977]
Kdo chce mojí karmu, ať se přihlásí, nějak se domluvíme. :-D No né, je to stále dokolečka, možná se kvůli tomu i pohádáme a třeba i něco změníme, ale za nějakej čas se tato debata, jako bumerng opět vrátí zpět a zase to bude nedokonalý a budeme to chtít měnit. :) Jinak nic proti diskusím. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 20:18 R Muž vaclav [14544] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zervan
Tyhle debaty se čas od času opakují a nemají celkem význam, protože palce, hodnocení a podobné nesmysly jsou jen o klikání. Proč donutit co nejvíce lidí klikat ti snad nemusím vysvětlovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 19:40 Muž zervan [1123] - Rostliny
Pozerám, že sa tu rozbehla búrlivá debata o nespravodlivosti a subjektívnosti hodnotení nádrží. Ja som to vždy bral ako subjektívne a keby mi bolo nepríjemné nízke hodnotenie, proste by som si možnosť hodnotenia vypol.

Ale na iné chcem poukázať: Asi väčší "problém" ako hodnotenie nádrží mi pripadá hodnotenie príspevkov. Ono totiž nie je jasné (teda mne určite nie), čo ten palec hore vlastne znamená. Tipujem, že je to obdoba "Like" na Facebooku, ale s ním nemám skúsenosti :) Totiž dá sa to vyložiť minimálne dvojako:
a) palec hore znamená súhlas s tým, čo niekto napísal;
b) palec hore je vyjadrením vďaky za prínos príspevku.

Všimol som si, že väčšina ľudí to chápe ako variant a) - takže stačí napísať niečo veľmi všeobecné, ideálne sprdnúť začiatočníka za nejakú zjavnú chybu a palce hore len tak lietajú. Samozrejme na tom nevidím nič zlé, pokojne môžu mať najviac palcov tí, ktorí najpohotovejšie napíšu odpoveď typu "máš to veľmi zlé, treba meniť 1/3 vody každý deň". Lenže počet palcov, ktoré boli udelené osobe, sa v profile nazýva "karma", čo mi sedí skôr na variant b) - ten prvý by som skôr nazval "schopnosť pohotového omieľania" alebo "schopnosť strhnúť davy" :-D

Na druhej strane, niekedy si niekto dá na niečom záležať, podrobne to otestuje, napíše o tom prípadne aj nejaký článok (hoci aj nie tu na tomto webe), ale ľudia zvyknutí dávať palec ako znak súhlasu ho ani neocenia. Lebo ten palec na ten účel možno ani nie je. Na niektorých zahraničných (technických) fórach, ktorých som účastníkom, je na tento účel "thanks meter" alebo prosto "karma" a ľudia ju zvyšujú tým, ktorých príspevok im pomohol.

Aby ste ma zle nechápali - mne je to srdečne jedno, nesťažujem si, len poukazujem na inú, podľa mňa ešte väčšiu nejednoznačnosť tohoto fóra ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.08.2014 19:25 R Muž romant [27977] Re: vondr001
A vo tom to je, každej to vidí trochu jinak a přistupuje k tomu individuálně a to co se jednomu nezdá, druhej to má za špičku. Do ničeho se nenechat nutit a mít svůj názor a je to v richtiku. ;-) Ať to bude ten či onen systém, bude vždcky nedokonalej, tak když se nebudem brát moc vážně, bude to skosnutelný za všech variant. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 19:15 Žena vondr001 [674]
Já hodnotím 100% i "prázdné" odchovny bez dna, pozadí... Pokud vidím nádherné ryby, o které se ten dotyčný dobře stará a kvalitně krmí... tak snahu vždy ohodnotím.
Třeba takový Kubasix... prostě vidím snahu a zápal. Další příklad třeba chovné akvárium od discustran... nádherné fotky, tillecek....
Prostě bomba.... palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   29.08.2014 14:21 R Muž vaclav [14544] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Designer
Projdi si i jiné stránky a všude narazíš na to samé. Nemá cenu se o tom vůbec bavit ty celibáte. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 14:13 R Muž Silent [5949] Re: Designer
Kdo má potřebu ať si hodnotí co chce, koho chce a jak chce a kdo ne nechť tak nečiní, jako třeba já, nicméně fakt je, že hodnocení nádrží je bezesporu neobjektivní, ale stávajícím stylem ani objektivní být nemůže. Pokud někdo najde jednoduchý a spravedlivý způsob hodnocení ať se předvede. Ovšem v jednom musím s Jirkou souhlasit. Řeší se to tu jako by na tom závisela budoucnost stránek. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 13:55 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Yirka
Yirka napsal: ... NIKDY jsem však žádnou prezentaci nehodnotil a ani v prezentaci nekomentoval. ... Proto to neřešte, nemá to význam nebo hodnocení svých prezentací zakažte nebo zakažte hodnocení generálně. Osobně si myslím, nechte to běžet jak to je......
Promin, ale pokud Tebe samotneho hodnoceni nezajima, neucastnis se, proc pak rikas, ze to mame nechat? To je asi jako kdyz nam knez v celibatu bude vykladat... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 13:51 Muž Priest [325] - Cichlidy
Možná by mohl fungovat model pouze s palci,pokud se mi nádrž líbí,dám palec.Pokud ne,nedám nic.Předešlo by se slovním přestřelkám typu-já tobě 100 a ty mně jen 50 :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   29.08.2014 13:38 Muž Yirka [9117]
Dovolte mi do toho vnést trošku nadhledu a nekonečné téma tak trošku utlumit, protože absolutně nic neřeší a ani nevyřeší.
1/ Jednotlivá subjektivní hodnocení a ani soubor subjektivních hodnocení nikdy nezaručí, že hodnocení bude i objektivní. S tím je třeba se smířit. (A neplatí to jen pro akvaristiku)
2/ Jsem tu již pěkných pár let, dokonce se považuji za jednoho ze seniorů těchto stránek. V diskusi jsem byl hlavně dříve dost aktivní, nakonec mám přes 6000 příspěvků. NIKDY jsem však žádnou prezentaci nehodnotil a ani v prezentaci nekomentoval. Pokud se mě někdo zeptal na názor nebo jsem to při prohlížení a diskusích považoval za nutné, vždy jsem použil pouze osobní vzkazy. Je to dostatečné a z hodnocení není třeba dělat sebeexhibici.

Proto to neřešte, nemá to význam nebo hodnocení svých prezentací zakažte nebo zakažte hodnocení generálně. Osobně si myslím, nechte to běžet jak to je......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   29.08.2014 13:07 Žena drvi [2894] Re: Johan
Hodnotit průměrná akvária 50% a nadprůměrná nad 70% byl možná původní záměr, ale bylo by to fér, pouze pokud by tenhle systém používali všichni a bylo by povinné hodnotit všechny nádrže. Což je samozřejmě blbost. Každý si tady to percentuální hodnocení vykládá jinak a pak to přestává mít smysl. Já jsem taky pro, aby si každý vybíral jen oblíbené nádrže, event. na ty nejlepší dát označení TOP. A pořadníky taky nevidím jako moc objektivní - totiž nádrže, které někdo pořád aktivně prezentuje a popisuje každou malou změnu jsou na ráně častěji a častěji dostávají kladná hodnocení , než některé skvosty, na které člověk narazí spíš jen náhodou. Protože kdo by mohl aktivně prohlížet pravidelně všech cca 1500 akvárek, takových cvoků tady mezi námi asi moc není. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   28.08.2014 21:06 RAP Re: Dejmon
..dokonalá nádrž je jenom z přírody .....
Dokonalost a půvab přírody je v její nedokonalosti a spontálnosti. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2014 20:39 Muž Dejmon [64] Re: SlavekB
SlavkekB, pokud si to četl, tak jsem to již předešlých sledech napsal - dokonalá nádrž je jenom z přírody .....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.08.2014 20:09 Muž SlavekB [168] - ŽivorodkyRe: Dejmon
možná by se dalo v některých drobnostech souhlasit pokud...
jestliže bys ohodnotil tímto svým pohledem veškeré nádrže a ne jen pár.
To je pak jako s tou naší lyžařkou, co na olympiádě dopadla blbě, protože po prvním kole změnili tvrdost hodnocení.
Nehledím na hodnocení i když ho mám zapnuté, ale vzhledem k tomu, jaký je tu zvyk hodnocení(i když třeba špatný zvyk) si myslím, že jsi některé co to hodnocení sledují opravdu svým přístupem poškodil, protože jsi je hodnocením poslal o dost níž, než horší akvárka, kde jsi raději ani nekoukl.
a jen tak na okraj: "Pokud mě alespoň mysl nemate, tak dokonalé nádrže snad ani neexistují, snad jedině v přírodě," . to je dobrý blud, já ještě v přírodě žádnou nádrž neviděl a to si myslím, že v přírodě se snažím i koukat. :-) tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2014 20:09 Muž corydoras© [72] - Ode všeho trochu ;-) - Raci, Labyrintky, Plži...Re: Johan
Já taky neříkám, že souhlasím s tím, že se to takhle dělá, jenom říkám, že to tak je ano v podstatě by jsme tady asi nenašli moc prezentací které mají hodnocení 30 - 90% a přitom, jak už si konec konců sám řekl, 50% by měl být průměr...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2014 19:57 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: corydoras©
Souhlasil bych s tím, že se dává buď 100 a nebo nula. S tím proč se to dělá moc nesouhlasím. Krom toho takovéto hodnocení pak smrskává pořadí prezentací jen na desetinky pod stovkou. To už tu může být hodnocení jen 1, 2 a 3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2014 19:36 Muž corydoras© [72] - Ode všeho trochu ;-) - Raci, Labyrintky, Plži...Re: Johan
no nevim, ale řekl bych, že, jak už bylo řečeno, většina lidí hodnotí, když je prezentace skutečně na úrovni a dává 100% a nebo hodnotí u nádrží, které podmínkami neodpovídají zdravému prosperování ryb a dávají zase 1 - 15 %
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   28.08.2014 19:33 Muž Dejmon [64] Re: Aforte
A od něj je fér mi vyhrožovat atd.... Jen se podívej na komentáře. Já si myslím, že právě ....ale raději si to nechám pro sebe ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2014 19:32 Muž nigelxx [4] Re: Dejmon
rybicky.net/fotogalerie.php… autor tehle nadrze je Panbuh,kdyz od tebe dostal 100%?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.08.2014 19:23 RAP
Hodnocení je vždy subjektivní, podle hesla: "Někdo má rád holky, jiný zase vdolky".
Osobně dávám hodnocení pouze u nádrží, které mě zaujmou a mě se líbí na 100%, jinak pouze komentuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   28.08.2014 19:01 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Dejmon
Promiň ale psát o někom, že je chudák i s jeho jménem(byť jen jménem na fóru) mi nepřijde fér. no Zrovna on si tu stovku klidně může dovolit. O akvária se stará, má je hezká, daří se jim. Nemá přerybněno, vhodně vybrané ryby/krevetky apod. Spíš než toto bych začal řešit ta akvária, která mají stovku a přitom je to jedna velká umělotina.

Pokud ti to hodnocení vadí, tak si to oddělej. I já to tak mám a nemusím to řešit.

Já dávám jen stovky a to u akvárií, které se mi líbí. Jinak nehodnotím. Nevím, proč by tady lidé nemohli dostávat stovky. Co je na tom? Určitě to potěší. Každopádně komentář, je komentář. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -5   28.08.2014 18:42 Muž Dejmon [64] Re: Johan
Jak píšeš Johan, a proto jsem si také od pár tzv. bodových akvaristů dostal a hlavně od jednoho chytráka jménem Anubis007. Opravdu toho chudáka je mi líto, že to takhle bere. 70-90% je prostě perfektní nádrž, a jak jsem již psal, na 100% to umí pánbůch a en stvořil přírodu, která to má za 99.9%, páááák je dlouho mezera a od 90 a někdy od 95% následují ti nejlepší z nejlepších, no a jde to směrem dolů ........ ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2014 14:34 Muž kofejn [963] Re: Designer
Když jsem se rozkoukával, od oblíbených jsem si dával akvárka, která měla podobnou velikost mého plánovaného a líbila se mi. Byla to inspirace. Po založení už na objem nekoukám a když mi spadne čelist, dám ho do oblíbených.
Žádnou nádrž jsem snad ani nehodnotil, na to se necítím, koment sem tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2014 14:17 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: maryn
Ja si do oblibenych obcas dam akvarium, protoze chci videt, jak to dopadlo po nejake zmene, ktera se resila (treba ve foru), takze to klidne muze byt i jen obycejna zalozka a nerika to nic :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2014 14:11 Muž corydoras© [72] - Ode všeho trochu ;-) - Raci, Labyrintky, Plži...Re: Johan
Teoreticky jo...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2014 14:08 Muž maryn [40] Re: Johan
Souhlasím, v oblíbených mám nádrže, ke kterým se chci vracet protože se mi líbí nebo se jimi případně chci inspirovat a učit se z nich...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2014 13:53 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Kubasix
Čistě z logiky by většina akvárií měla mít 50 %. Takže proč 70 % komentovat? Vždyť se tím vlastně říká, že je nadprůměrné. Což samo o sobě je dobré, ale jak píšete, bere se to jako kazení hodnocení, které je v současnosti o sympatiích snaze ty 100, já 100.
Nejvíc o nádržích řekne jejich oblíbenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2014 23:07 Muž jiri609 [91]
ne nadarmo jsou při hodnocení sportů, kde rozhodují rozhodčí, škrtány nejvyšší a nejnižší známky, aby se zamezilo některým nežádoucím vlivům... ano X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2014 22:50 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: Janča
Přesně tak, moje řeč, proto je tu taky nastevení, že hodnocení jde jenom s komentářem minimálně 100 znaků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2014 21:34 Žena Janča [1] Re: Dejmon
přispěju do tohoto vlákna i svým názorem.Dostala jsem 75%,mě je jedno kolik mám procent je to ro mě uplně bezcenné, ale když už mě tedy hodnotíš tak bych ráda nějaký komentář kde by jsi mi poradil co změnit,vylepšit....a já nevím co všehno.Já nehodnotím nádrže ostatních a místo toho píšu do komentáře že se mi akva líbí když už se mi líbí a naopak.řekla bych že nějaký procentuální vyjádření není o ničem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2014 15:18 Muž Dejmon [64] Re: Designer
A o tom to také je, mělo by se opravdu a poctivě !!! hodnotit a ne, má to pěkné tak mu dám stovku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2014 14:40 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Kubasix
Jako by sis koupil TV s nakraplym displejem, pac se tam nevesel, a nekdo se snazil ho tam narvat. Bych Te chtel se 100% za snahu videt smich .

Korektne, kdyby to melo byt co k cemu, vylistuji si akavria 100% a budu mit predlohy toho nejnadhernejsiho, ceho bych mel vzhledove a funkcne dosahnout, pokud po tom touzim. Ale ted kdyz si vylistuju vsechny 100%, muzu si jit zase lehnout, mam to dokonale, lepsi to byt prece nemuze, vic nez 100% neni :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.08.2014 14:15 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: Dejmon
Hodnocení má cenu pokud se k hodnocení např: 70% přidá i komentář, který odůvodní co na tom akváriu chybí, co by někdo udělal jinak, poradí co a jak. Bez toho komentáře si ten člověk spíše řekne co jsem mu udělal, že mi tu kazí hodnocení, ale přesně pro tohle tu to hodnocení není, aby to bylo podle sympatií.
Mě, když se to dané akvárium líbí a je tam vidět vážně snaha udělat pěknou a funkční nádrž, tak mu tu stovku klidně dám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2014 11:02 R Muž Silent [5949] Re: Designer
Designer napsal:Bezne hodnoceni je pro nas bezcenne ;-) .
A proto nehodnotím a na hodnocení jiných nádrží neberu žádný zřetel. I když styl označení TOP nádrže se mi zamlouvá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2014 10:24 Muž Dejmon [64] Re: Designer
Tam by to bylo trochu jíné, oko za oko, zub za zub. A nebo ty do mě 50 %, tak já do tebe 40%!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2014 10:21 Muž Dejmon [64] Re: romant
Tak jsem to i myslel, jak si to hezky napsal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2014 09:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Silent
Ja uz to mozna psal i sem, ale klidne to zopakuju. Kdyby slo zapnout hodnoceni TOP, rikal bych tim ostatnim, ze mne nezajima ze je to dobre, ale ze to maji hodnotit, jak moc se jim to libi, kdyz to maji hodnotit jako spickove umelecke a zaroven funkcni dilko, a zaroven ze se nebudu zlobit za jakekoli hodnoceni. A pak bych se klidne dockal 30%, protoze buhvi jak pohledove hezke nadrze namam, ovsem funkcni jsou minimalne dobre. Zaroven by v TOP hodnoceni bylo obsazeno i to, ze na minimalne 90% normalniho hodnoceni se citim, ze vim ze to funguje a muzu to tak dost dobre provozovat, ale ze chci vedet vic, treba jak se to libi, coz nepoznam, kdyz ma polovina nadrzi 100% jen proto, ze jsou funkcni, takze vlastne neni co vytknout.

rybicky.net/nadrze/18609 - necelych 100%, ale je to pritom jedno z nejlepsich akvarii zde.
rybicky.net/nadrze/18477 - plnych 100%, ale hezci to fakt nemam, nektere rostliny z toho prvniho mi v tom ani nerostou, a takovy cit pro vec to tak seskladat asi taky nemam...

Takze jsem lepsi stejne jako mnoho prumernych akvarii jen proto, ze hodnotilo vic lidi, kteri mne nechteli urazit a nebo jsem nikomu neslapl na malicek?

TOP hodnoceni by bylo bajecne, pokud to ma neco rikat i tem, co to maji jako hodne velke hobby a ne jen jako ozdobu obyvaku. Bezne hodnoceni je pro nas bezcenne ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2014 08:03 R Muž Silent [5949] Re: romant
Tak to jsme na tom stejně. Taky nehodnotím cizí nádrže, málokdy je i komentuji (na to jsou povolanější :) ) a sám mám hodnocení vypnutý takže jsem v klidu. Podle mého názoru je hodnocení nádrží silně subjektivní a spousta nádrží je hodnocené opravdu jen vzhledem k sympatiím nebo naopak antipatiím hodnotitele k hodnocenému. Opravdových skvostů je tu pomálu. Ovšem to je jen můj osobní názor ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   27.08.2014 06:02 R Muž romant [27977] Re: Dejmon
Nehodnotím a mám hodnocení u svý nádrže vypnutý, takže by se dalo říci jsem spokojen. :) Ovšem někteří rektální alpinisté si najdou cestu i formou vzkazu a žadoní, škemrají a někteří až vyhrožují, aby byla jejich nádrž mnou ohodnocena a když se posléze stane, že se osmělím a vyjádřím svůj názor formou komentáře pod nádrži, nezřídka se stává, že dotyčný zhrzený jedinec opouští tyto stránky a nepochopen odchází psát svoje "moudra" na jiný obdobně zaměřený weby. Takže až se zde v průběhu dne zozjede procentní besídka a mudrování o nevhodnosti současného systému hodnocení, budu v klidu, protože vím, že až zase bude vhodná doba, okomentuji tu či onu nádrž a třeba i něco směrem ke zlepšení stavu poradím a to je myslím si tím nejlepším hodnocením a ten kdo tuto formu hodnocení bere se nebude pídit po nějakejch procentech, protože ty mu pěkný akvárko a zdravý ryby nevykouzlí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   27.08.2014 05:07 Muž LiborSprysl [9015] Re: Dejmon
Dejmon napsal:Pokud mě alespoň mysl nemate, tak dokonalé nádrže snad ani neexistují, snad jedině v přírodě, a těm se v akvaristice snažíme přiblížit, ale nikdy to nebude ono!!!
Obávám se naopak, že jen pramálo přírodních lokalit se přibližuje některým excelentním designům...Takže možná dokonalé nádrže neexistují, ale to proto, že kdyby vypadaly jako v přírodě, tak by se nikomu nelíbily... :-D ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   27.08.2014 04:46 Muž Dejmon [64] – A už je to tady!
Když člověk hodnotí podle sebe a opravdu hodnotí podle obdržených hodnocení, tak to dopadne vždy špatně.
Ale já se tím nenechám rozházet, a budu nadále hodnotit podle svého uvážení, a ne tak, jak mi někdo nařizuje.

Obdržel jsem krásnou e-mail zprávu od jednoho nejmenovaného akvaristy. Děkuje mi za hodnocení, ale jestli jsem se náhodou neupsal. Mě těch 100%, které dostává od ostatních mě nezajímá. Já hodnotím podle sebe, a ne podle toho, jak hodnotí druzí. Měl jsem se podívat a přečíst jeho suprové hodnocení. Je vidět, že to nějak nemůže dotyčný akvarista rozdýchat, když neobdrží 100%. Ach jóóó, to jsou ale tedy mezi námi s prominutím mamlasové, pokud to dělají jenom kvůli nějakým 100%.

Dále se mi ozval další nejmenovaný, že čím si to zasloužil, a mám mu napsat, proč hodnotím nízko. Když mu chci odepsat, tak mě pro jistotu raději zakáže vkládat komentáře, aby náhodou nedostal nějaké špatné, či co si vlastně myslí.

Pokud vím, tak je konečně dobře rozdělené hodnocení daných nádrží a to na:

katastrofa, špatné, podprůměrné, průměrné, nadprůměrné, dobré, výborné, dokonalé.

Pokud mě alespoň mysl nemate, tak dokonalé nádrže snad ani neexistují, snad jedině v přírodě, a těm se v akvaristice snažíme přiblížit, ale nikdy to nebude ono!!! Většina nádrží hodnocených akvaristy na 100-95% je dle mého názoru špatně hodnocené, správně by mělo být hodnocené tak o 10-20% méně a ne tak jak se zde děje.

Pokud by zajímal někoho názor, tak svoji nádrž, kterou mám zde také prezentovanou, bych hodnotil jako dobrou až výbornou , a tím bych se dostal na nějakou hodnotu 69-79% !!!!!

Takže všem akvaristům, zamyslete se nad s vím hodnocením a nelezte hodnocením ostatním do (_!_), abyste se ostatním zavděčily. Stejně jako většina Čechů Vás při první příležitosti pomluví.

Akvaristice zdar :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.01.2012 19:22 Muž Dejmon [64] Re: omnihash
Hodnoti by se mělo opravdu podle ...., ale jsme ČEŠI, tak hodnotíme tak, aby nás hodnotící neohodnotil ještě hůře. A není to jenom tady na rybičkách, mám zkušenosti i z jiných webů, OKO ZA OKO ---- BOD ZA BOD!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 19:08 jogr Re: larix
Mě se styl hodnocení procenty líbí podle mě je to dobrý nápad!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 19:05 Muž larix [1420]
Možno by stačilo nádrže hodnotiť rovnako ako komentáre, články, NEJ akvárko, atď. - palcami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   29.01.2012 19:01 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: omnihash
Při objektivním hodnocení, by 80% nádrží zde przentovaných nepřesáhlo 50% X-) Běžně se dává 100%, ale takové dokonalé hodnocení si zaslouží tak max.10 nádrží ;-) Proto už raději nehodnotím, když tak jen komentářem a u svých prezentací mám hodnocení zakázané :)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 3542x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4761-hodnoceni-a-komentare?od=1