Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.

 

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 20 Přejít na další stránku   1  
Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2016 15:50 Muž FikinD [13] – LDD
Da se nekde v Brne koupit LDD-1500? Nechce se mi davat 120 za postovne kdyz LDD stoji tolik co postovne. Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.07.2016 19:59 GP Re: laKatos
namatkou jsem nasel www.reefkeeping.com/… , snad to pomuze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 20:52 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: prasan
prasan napsal: Pri osvetlení aké plánuješ budeš potrebovať množstvo CO2,množstvo hnojiva a množstvo rastlín aby to akvárko fungovalo ako má.
Mám riasu aj v nádrži kávovaru, a to na ňu ani nedopadá priame slnko, len je pri okne a pravidelne dostáva čerstvú vodu (lebo kávy pijem dosť) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 19:54 - Re: laKatos
Osvetlenie som nikdy extra neriešil.Idem podľa starej školy. A postupujem podľa stavu rastlín.Preto ako som napísal, sám rád budem sledovať ako budeš postupovať.No osobne si myslím,že vypekanie nebude pre akvárko to naj.Rastliny ak sa nepletiem fungujú tak či onak len v určitom spektre od do.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 19:41 laKatos Re: prasan
Na simulaci toku řeky by ti stačilo proudové čerpadlo a ne filtr. Tak proč jej tam mame....protože se snazime napodobit přírodu a to i přes to že jsme od ní na mile daleko

Tak jak mi bylo psáno že jednosměrny tok akvária je o ničem a ze ho nedocilim (nerovnoměrně rozneseni co2, slepé místa atd. )dneska vím že bych už nic jiného nechtěl.

Otázku jak nastavit osvětlení jsem vznesl aby mi bylo na ni odpovězeno a ne oponovano.
Akváriu zdar
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 19:20 - Re: laKatos
Filter tam mám preto lebo čiastočnou výmenou nenasimulujem tok rieky,kde voda stále priteká a odteká.Akvárka bez filtrácie by boli také ,,kaluže,, bez pohybu a obmeny vody.Vládla by v nich zrejme sinica.
Pri osvetlení aké plánuješ budeš potrebovať množstvo CO2,množstvo hnojiva a množstvo rastlín aby to akvárko fungovalo ako má.Ja ťa neodhováram,sám si rád pozriem ako ti to bude napredovať - dúfam,že bude fotodokumentácia.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 19:08 laKatos Re: prasan
Vím že slunce stoprocentně nenapodobim...... tak stejně jako nenapodobime přírodní toky a jejich filtrační schopnost a přesto do akvária cpeme filtry.... nebo se pletu? filtr co mas akváriu by byl teda zbytečný a přesto ho tam máš. Proč ho tam máš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2016 13:23 - Re: laKatos
Slnko proste nenapodobníš i keby si tam vypekal xy lumen.A ak sa chceš tomuto čo najviac priblížiť,tak sa priprav na sústavný boj s riasou v akejkoľvek podobe.Minimálne ju budeš musieť krotiť CO2-kou alebo glutaraldehydom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.07.2016 12:34 laKatos Re: RoFr
Tak jak nejsme schopni stoprocentně napodobit chemizmus, proudění, rovnováhu přírodních vod ale přesto se snažíme jít tím směrem jak v chovu a především v rozmnožování (úpravu vody atd) kde se pak i narocne ryby dari vytri. tak se chci priblizit se svetlem přírodním podminkam. A hnidopisi kteří toto odsuzují jsou mi proto srsti.
Před triceti lety si říkali akvaristi ze to a tamto je zbytečné a ze jim jdou rostliny i ryby v ramovych akvariich bez filtrace a dalších technických vymozenosti a podívejte se na akvaria dnes. Jsou někde jinde a věřte nebo né byli takoví kteří odsuzovali tak jako vy právě ony možnosti které se nám nabízejí. A pokud to nebude ku prospěchu prosím respektuje me rozhodnutí a radeji odpovidejte na danou otázku než se motat okolo a né k dané problematice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.07.2016 12:10 RoFr Re: laKatos
Tento text jsem napsal ještě před panem Marcelem, a protože mne předběhl v odpovědi, tak jsem ho nechtěl zveřejnit. Zkrácený Vám, ale dodatečně dávám, protože se vyjadřuje i k technické stránce problému.
Pousmál jsem se nad Vaší naivní touhou přiblížit světelnou intenzitu v akváriu a její průběh přírodním podmínkám.
Budete muset to svoje osvětlení předělat, když se budete chtít přírodě přiblížit.
Nemám čas Vás poučovat o světelné intenzitě při osvětlení slunečním svitem a o rovnoměrnosti či úbytku světelné intenzity od náhradního světelného zdroje, jakým jsou ty Vaše LED. Jedná se o obecně známá data a závislosti, které lze na internetu lehce získat.
Pokuste se sám trochu přemýšlet a uvědomte si, jak, v současnosti, nedokonalým, slabým a nerovnoměrným, světelným zdrojem do svého akvária svítíte a jistě od své myšlenky odstoupíte.
Nevím, jestli si dovedete představit, co by se stalo s Vaším akváriem, kdyby se Vám napodobení (přírodních podmínek světelné intenzity) povedlo a jestli si troufáte udržet v takovém akvu žádanou, akvaristicky přijatelnou, biologickou rovnováhu (řasy) …
Možná si udělejte „polední pauzu“ (budete „IN“). To je mezi chytráky na tomto netu velká móda a je to samozřejmě blbost … („Polední pauza“ se dříve doporučovala jako jedna z možností regulace světelné intenzity či množství světelné energie při předimenzovaném zářivkovém osvětlení.)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.07.2016 22:40 Marcel G Re: laKatos
laKatos napsal: chtěl bych si zjistit a posléze nastavit osvětlení na ideální hodnoty. Prosím jaké hodnoty osvětlení by měly být v nádrži. Dočetl jsem se ze okolo 85 a to u dna. jenže co když už mám osazenou nádrž a rostliny zastinuji dno.Neumím být příliš stručný, ale pokusím se o to. Každá rostlina funguje v určitém rozmezí hodnot od-do (tj. minimální intenzita světla, kterou potřebuje k přežití vs. maximální intenzita, kterou ještě dokáže využít, aniž by jí to poškozovalo fotosyntetický aparát). Toto rozmezí mají ale zpravidla různé druhy rostlin různé. To je první věc, kterou bychom si měli uvědomit. Druhá věc je, že ta horní hranice je pro většinu vodních rostlin daleko za tím, co je rozumné jim v rostlinném akváriu dopřávat. V odborné literatuře se běžně uvádí, že k nasycení fotosyntézy dochází někde kolem 500-1000 µmol PAR, což by akvaristé označili jako extra hodně silné osvětlení. A proč není rozumné rostlinám takovou intenzitu dopřávat? Protože každý, kdo si zkusí něco takového do svého akvária naprat, neuvidí asi brzo přes záplavu řas žádné rostliny. Pro rostliny tedy může být ideální něco kolem 500-1000 µmol PAR, ale mnohem rozumnější je pohybovat se v akváriu někde mezi 50-300 µmol PAR. Tohle rozmezí je podle zkušeností mnoha akvaristů optimální (s ohledem na rostliny, řasy, ale i ryby). Já osobně teď ve svých testovacích akváriích používám osvětlení kolem 100 µmol PAR u dna a 200 µmol PAR u vodní hladiny, a mohu říct, že je hodně těžké udržet takové akvárium bez řas (nutno dodat, že tam nemám žádné řasožravce ani jiné faktory, které v normálním akváriu mohou působit proti řasám). Stínomilné druhy rostlin jsou schopné si vystačit třeba i s 10 µmol PAR, světlomilné potřebují obvykle alespoň 30 µmol PAR k relativně dobrému růstu. Jak ale rostlina roste, přibližuje se blíže ke světlu, kde je ta intenzita stále větší a větší. Když bych měl tedy uvést nějaká konkrétní čísla, tak bych se asi snažil mít u dna něco kolem 50-100 µmol PAR a u hladiny zhruba 200-400 µmol PAR. Samozřejmě ale platí, že při 80-100 µmol PAR u dna už může za určitých (vhodných) podmínek docházet k obtížně kontrolovatelnému růstu některých druhů řas. Čím silnější osvětlení budeme v akváriu mít, tím efektivnější prostředky budeme potřebovat k ukočírování řas (větší množství řasožravců, účinnější filtrace a mineralizace, nižší teplota vody, nižší pH, častější výměny vody apod.).

Především čekám rozsahlou odpověď od marcel G (beru ho jako rostlinneho GURU)Prosím, jestli mě tu chcete vídat, neoznačujte mě "guru". Tohle označení se mi nelíbí. Jsem obyčejný akvarista, který hledá v rámci svých možností odpovědi na otázky, které ho trápí. Nemám ani tolik zkušeností, jako jiní dloholetí akvaristé, kteří zde diskutují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2016 21:26 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: lhajek
lhajek napsal: A tam se ti metr C profilu za 38Kč ve tvém rozměru zdá drahý? To tedy nevím co by jsi ještě chtěl....
Možno treba skúsiť zberňu farebných kovov ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2016 21:22 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: teakmon55
Kondor nebo Ferona , ale mají "jen" surový hliník , pro elox si musíš jinam a za jinej peníz ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2016 18:51 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: teakmon55
A tam se ti metr C profilu za 38Kč ve tvém rozměru zdá drahý? To tedy nevím co by jsi ještě chtěl....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2016 18:32 Muž teakmon55 [6]
Kde v CZ zozeniem lacno jakle na chipy 20x20x2mm?Poprípade v Prahe priamo v obchode.OBI atd. je to poriadne drahe.Nasiel som tento obchod.
www.ehlinik.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2016 12:13 laKatos Re: lhajek
nejde mi tak ani o presnou simulaci zastineni svitu slunce mraky, ale napodobeni prumerneho dne. pripadne mi jde o orientacni hodnoty. kdyz uz mam tu moznost to nastavit tak co bych to nevyuzil.


a presne o tom to je.... nekomu se libi akvarium takove a nekomu makove... ja mam cil takovy jaky popisuji. Ty mas cil taky jiste nejaky a ses se svymi akvarii spokojeny.........kazdy ma priority a vyse pozadavku ruzne.....

Ty sam mas more a ses jiste pozitkar z kazde malickosti. Predstav si ze v tom morskem akvarium mas jeste simulaci priboje a dalsi serepeticky nez jednosmerny proud.... no nebylo by to fajn pro osazenstvo jako ryby,sasanky, koraly a predevsim pro tve oko....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.07.2016 10:59 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: laKatos
Na to ti velmi krátce odpovím: pokud se chceš přiblížit přírodě tak se to bude měnit naprosto nepravidelně od tmy až po intenzivní polední slunce.
Chápu že tohle nechceš slyšet. Ale podle mě je to zbytečné takto detailně měřit a nastavovat pokud nejde o laboratorní pokus. Prostě svitim tak abych ukočíroval hezké akvárium. A kolik to si každý musí sám vyzkoušet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2016 07:53 laKatos – par-metr
O víkendu budu mít zapůjčení par-metr a chtěl bych si zjistit a posléze nastavit osvětlení na ideální hodnoty. Prosím jaké hodnoty osvětlení by měly být v nádrži. Dočetl jsem se ze okolo 85 a to u dna.
jenže co když už mám osazenou nádrž a rostliny zastinuji dno.
jaké ideální hodnoty by měly být tedy u dna, ve střední a horní části 65 cm vysokeho akvaria?
Dale kdybych den měl rozdělit na částí ( a to časově mereno v 9,12,15,18 a 21hod.) Jake hodnoty by měl mít par-metr v tu dobu? Mám celodenní simulaci rozednivani-stmivani a nevim jaké hodnoty nastavit.

Především čekám rozsahlou odpověď od marcel G (beru ho jako rostlinneho GURU) .. stydim ...
diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 11:34 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: lhajek
teoreticky by to tak fungovat mělo. Ale do budoucna ten fin. nárůst cca 150,- možná oceníš :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 09:35 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: slavko
Také bych řekl.

Ale nakonec to dám stejně na dvě větve. Původně jsem počítal s napájením 1A, ale abych nehnal ty XT-E RB naplno tak jdu na 700mA a tím bude i méně světla a asi budu muset ještě nějaký čip přidat a to už by na jednu větev bylo moc.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2016 22:31 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: KarlosS
Ak dokážu fungovať na rovnakom prúde oba typy, v miešaní nevidím problém, alebo mi niečo uniká?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2016 21:48 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: lhajek
určitě bych dal každej typ čipu na svou větev (LDD)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2016 19:10 Muž lhajek [1870] - Rostliny
Počítám něco kolem plánovaného světla a mám pocit že jsem na hraně. Jak to vidíte:
zdroj 48V/2A; CREE XT-E roayal blue 10ks + XPG2 5ks; LDD 700hw 1ks
nebo to raději dát na dvě LDD?

Původně jsem to chtěl dát na LDD 1000, ale až dnes jsem si v datasheetu k XT-E roayal blue všiml že nemají max proud 1,5A ale jen 1A a na plno se mě je nechce hnát ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2016 19:02 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: teakmon55
Podle mě to bude záviset na vzdálenosti světla od hladiny. Podle mě při usazení hned nad akváriem jsou čočky zbytečné. Já mám svělo asi cca 30cm nad hladinou zavěšené a tam jsem dal 60° Teď stavím na jiné akva a tam bude světlo hned na hraně akva a tam s žádnými čočkami nepočítám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2016 17:54 Muž teakmon55 [6]
Idem dat do mojho akva 10x 5W cree v dvoch radoch.Ake sosovky by som tam mal dať 60 alebo 90°?
Poprípade som rozmýšlal,že dopredu pre kobercovky dam 5x60° a ostatné bez sosoviek.Mohlo by to byt?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2016 11:54 laKatos Re: KarlosS
ano. s rozumem se davkovani svetla ( tak jsem to i myslel ) da ukocirovat. clovek jen nesmi chtit kilove prirustky rostlinne hmoty za den. Tam by pak mohly prijit na radu rasy....


a chlazeni neresim. Kdyz palim jakoukoliv watazi muzu se na poradny kus hliniku spolehnout. Ja jsem nadmiru spokojeny. to uz jsme tu spolu jednou probirali a nechci to rozvadet....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2016 09:15 Muž amrtin [191] Re: KarlosS
I to se dá... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2016 08:56 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: laKatos
mám dojem, že to myslel ve vztahu k rovnováze v aq. (hlavně ty řasy:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2016 23:53 Muž amrtin [191] Re: GP
Ja mam 105W . Ale ani 140 neni problem,jen to chce poradny chladice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2016 16:05 laKatos Re: GP
musis radne zatahnout a daji se ukocirovat i daleko silnejsi bestie......
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2016 14:07 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: teakmon55
zkoušel jsem to, ale dost mi pískala ta cívka ...
MW LDD má tu výhodu že má řídící vstup PWM a jede od nuly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.07.2016 12:31 GP Re: amrtin
140W v led? coze a dari se to ukocirovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2016 23:31 Muž amrtin [191] Re: Stuco
Ja mam na 120x50x50 21 cipu. Ale jeden dava v prumeru 750LM...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2016 23:09 Muž teakmon55 [6]
Su tieto prevodniky vhodne na led chipy,je to nieco podobné ako MEAN WELL LDD-1500L?
Ak sa nemýlim tak je tam aj potenciometer
www.aliexpress.com/…
alebo
www.aliexpress.com/…
alebo dokonca s voltmetrom a ampermetrom
www.aliexpress.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2016 22:13 Stuco Re: KarlosS
A radsej na al.plech 25cm alebo by stacila pasovina 5x0.2 2x. Tu pasovinu by som prijal skorej koli udržbe mohol by som možno zohnat aj širšu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2016 21:03 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Stuco
dal bych jednu řadu cik-cak s 9ks
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 22:54 Stuco – cree xm-l t6
Ahojte prosím Vás kolko čipov do akvaria 100x50x50? A ako ich rozmiestniť? Stačilo by 2 rady po 6 čipov? Ďakujem za odpoveď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.07.2016 12:00 Kadlik Re: amrtin
Měření teploty je hotový, Karlos ho tam nechtěl kvůli ceně. Jsou potřeba navíc 2 čidla, vnější/vnitrni.
pH je rozpracovaný. Když se kupuje pH modul z Ali je to jen na nakupce cca 500kc navíc. Elektroda Je taky tak. Je třeba predelat krabičku atd. Nemám na to moc času takže pH asi v dohledné době ne. Tam v návaznosti na pH potřebuješ ještě relé na sepnutí ventilů. Náklady dost narostou. Zajímavý je to možná kvůli integraci, že máš jeden ovladac na všechno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 23:33 Muž amrtin [191] Re: karci17
Jojo,však říkám,že mě to nevadí... :-D A nechystá se nějaký upgrade? Třeba měření teploty nebo pH? Karel o tom mluvil... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 20:55 karci17 Re: amrtin
To mas ten od Karlosa ? To bolo tym, ze pri 100% uplne nevypol led ci preblikol pri zapinani cyklu, pokial si dobre pamatam ladenie toho softu. Ale 102% je len opticky problem :) Kolkokrat sa divas denne na to, aby ta to trapilo ? :) Ja som nastavil a uz hadam 3 mesiace som displej nevidel :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 20:13 Muž amrtin [191] Re: Kadlik
hele,proč ten časovač vlastně ukazuje 102% jako maximum a né normálně 100% ? :-D Je to jen optický "problém",mě to neva...ale někomu by mohlo...Vím,že technicky to je správně,ale přeci jen pro laika to může vypadat divně :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.07.2016 19:45 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Kadlik
Kadlik napsal: 16 byt. Sorry.
lepšie, ale ešte stále nie celkom presné :-P

16 bitov...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 19:20 Kadlik Re: slavko
16 byt. Sorry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 17:36 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Kadlik
Kadlik napsal: Ja jsem autorem toho kontroleru co prodáva Karlos ... kde využívám toho, že arduino má jeden 64 bytový časovač.
Vážne 64 bytový?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 15:11 GP Re: FikinD
Cree tridi led do binu dle ucinnosti. (Alespon myslim :) ) mrkni do datasheetu, mely by byt popsany i s teplotou dostupnou pro jednotlive biny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 12:51 Muž FikinD [13] Re: GP
Co jsou biny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 11:41 GP Re: FikinD
Je rozdil ve svitivosti, ktery okem neni videt, ale muze se dat min diod nebo jet na min % nebo doprat vic svetla. Cena neni prilis jina... Hlavne jsou rozdily mezi biny. Vetsinou jsou vazane na barvu a barevne podani.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 11:29 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: FikinD
rozdíl jsem okem nepoznal. Proto používám XML, protože jsou levnější ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.07.2016 08:59 Kadlik Re: hirafazel
Ja jsem autorem toho kontroleru co prodáva Karlos.
Takže souhrně pár odpovědí.
PCA9685 je super řešení. Sám ho mám doma. Před rokem stál ale ještě 12dolarů za kus a cena byla tak příliš vysoká pro prodejní verzi. Koukám že hodně zlevnil.
Pro Karlose jsem tedy vytvořil levnější variantu, kde využívám toho, že arduino má jeden 64 bytový časovač. Ten je možné s knihovnou nastavit na jiné než 8bit rozlišení. Je však na pinech 9 a 10 které používá display shield. Je tedy nutné prohodit pin 9 za jiný. Proto ta propojka. PWM regulaci pak provádí pin 9 na 1024 krocích což úplně stačí, stupně už nejsou patrné. Je třeba vždy volit vhodný poměr mezi jemností kroku a frekvencí.
Při použití I2C displeje je tedy možné na Unu mít dva jemně regulované kanály.
Další možné řešení je použít Mega, tam jich je víc.
Obecně způsobů jak to udělat je mnoho stačí si vybrat :). Každé vám yabere čas na přepsání kódu a odladění.
Arduino Due není úplně vhodné protože používá 3,2V logiku, se spoustou modulů pro arduino není kompatibilní a je docela drahé (12 dolarů)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 05:59 Muž FikinD [13] Re: GP
Jaky je rozdil mezi XML a XML2?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [20] ...... 160 161

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 256427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4030-vykonne-led-cipy-cree-cob-apod?od=951