45 • 133 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » kolik rostlinek 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 63x
26.06.07 07:12:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkittie® – kolik rostlinek
právě se tu mořím kolik rostlinek do 300l akvárka, už jsem prohledala úplně všechno a podle jistých výpočtů by to mělo být 120ks :-( , ale to přece nejde, já mám totiž zatím plán jenom na nějakejch 20 hmm a když se mrknu na jiný akva bejvá tam většinou otazník místo počtu kusů, poraďte mi prosím.
26.06.07 07:28:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkittie®
:-O :-O
26.06.07 07:58:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPet®
Jestli mohu poradit, tak na rostlinkách bych rozhodně nešetřil. Podle mých zkušeností, pokud se chceš vyhnout počátečním problémům s řasou a se zákalem, je třeba do akvária hned na začátku nacpat rostlinek, co se vejde. Zvláště stonkové rychle rostoucí jsou vhodné. Časem, až se akvárko zaběhne, můžeš tento počet zredukovat. Kolik to bude kusů, záleží na velikosti rostlin. Když jsem před dvěma měsíci zakládal nové akvárium 700 litrů, osadil jsem celé dno rostlinami. Teď jsem postupně odstranil ty, které tam v budoucnu nechci. Fungovaly pouze jako startovací materiál. A fungovaly dokonale.
26.06.07 10:18:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRadka (85.***.171.195) – .
Napiš,které druhy rostlin sis vybrala.Tak ti můžeme lépe poradit kolik kusů a případně jaké další druhy.
26.06.07 18:37:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkittie®
anubias barteri nana, echinodorus amazonicus, africanus a harbich, valisneria corksrew a torta, mechová koule, ludwigia repens, pistia strationes
26.06.07 19:56:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác®
Znovu musím opakovat, že veškeré vzorečky pro výpočet optimálního množství rybek či rostlin v akváriu jsou jen hrubě orientační, v případě rostlin bych neváhal použít slovo NESMYSLNÉ. Žádný takový vzorec přece nemůže zohlednit rozdíl mezi velkou solitérní rostlinou (např. Echinodorus bleherae), malou kryprokorynou nebo stonkovou rostlinou. Když stonkovky, tak jedině v trsech. Když valisnerie, tak po skupinách. Pak jdou ale samozřejmě veškeré vzorečky do kopru - ledaže bychom trs (skupinu) lodyžnatých rostlin jednoho druhu počítali jako jednu rostlinu. Pak by to (snad) mohlo (přibližně) fungovat.
26.06.07 20:46:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRadka (85.***.171.195)
Ty echinodory by šly ,budou hodně velké,takže zaplní dost místa.Valisnerie bych doporučila mít ve větší skupince ,alespoň 10 kusů.U ludwigie aspoň 15 stonků.Ta mechová koule se v tak velkém akva ztratí,kdyžtak udělat skupinu 3-4 kusů.Ta pistia je dobrá na odebírání živin,ale pozor na to aby nestínila rostlinky.Ještě bych na začátek přidala rychlerostoucí rostlinky na odebírání živin,třeba Heterantheru nebo Egerii-aspoň 10 stonků.Pěkné by bylo přidat nějaké nizoučké rostliny ,třeba Sagittarii Subulatu-to ale záleží na Vašem vkusu.
26.06.07 20:56:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAthaya (62.***.125.217)
kup si take rastlinky, ktore sa rychlo a plosne rozrastu. :-) npr. hygrophila difformis alebo cabombi, limnophily,...
27.06.07 15:41:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkittie®
všem moc díky ahoj
Podobná témata
200 a 30l akvárko, kolik CO2., Bublifuk a kolik cm pod hladinou ma byt jeho výtok?, čevenání zelených rostlinek, do kolika let můžou mír ryby mladý?, Hnití dříve prosperujících rostlinek, Jaké a kolik topítek na 450 litrů vody?, Jake mate skusenosti ze sazenim rostlinek (Lilaeopsis N.Z.), jake rybky a kolik, Jaké ryby do akvárka a kolik kusů?, Jakou a kolik cichliden k bojovnici do 112l, Jakou a kolik ryb do 12l akvária ?, Jde nějak zapojit vnější filtr pro několik akvárek najednou?, Kolik, Kolik ancistrusů?, Kolik bojovnic ?, Kolik cm štěrku do 500 lit. akvária?, kolik CO2??, Kolik Echinodorusů ??, Kolik kg unese akvarijní kryt?, Kolik krmení?, Kolik kusů???, kolik labele do 200 litru akvarka, kolik max rybek do 27l akvárka, Kolik Pavích oček do 30 litrového akvárka ?, Kolik piskořek ???, Kolik písku do 54l akva - prosím, Kolik pncéřníčků,do 60litrového akvária?(ještě je tam krunýřovec!), kolik pytlů písků do 200 litru, Kolik rostlin do akvária?, kolik rostlin?, Kolik rostlinek a jaké?!?, kolik ryb, kolik ryb do 112l (100l), kolik ryb do 160l akva., Kolik ryb do 7500litrového jezírka, Kolik ryb mohu dát., Kolik ryb tvoří hejno? Co do prvního akvárka?, Kolik rybek, kolik rybek, kolik rybek 12l, Kolik rybek do 240 l akva?, Kolik rybek do 30l akva?, KOlik rybek do 54L akvarka?, Kolik rybek do akvária??, Kolik rybiček?, Kolik soli, kolik sterku, Kolik stojí porodnička, Kolik stupňů vydrží ?, Kolik štěrku

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 07.10.08 19:55:07 za 1.694 s