vypadá jako rybka vystavovaná na výstavě v RK v roce 2018 pod názvem "Xenotoka doadriol San Marcos" vis foto
Nevěděl by někdo co to je za rybičku?

Mám v nádrži živorodky duhové mix a živorodky ostrotlamé. A najednou toto. Můžete mi, prosím, poradit, copak mi to v akváriu plave? Jen pro upozornění, nikdy jsem neměl jiné ostrotlamky než černé Molly.

Dobrý večer, jsem začínající akvaristka...Koupila jsem si rybky, bohužel jsem zapomněla název, takže i v tomto prosím o pomoc, nemluvě o tom, že nevím, zda je tato rybka živorodka - podle fota to tak vypadá... DÍKY za odpověď. Mil.
Dobrý den, nedávno jsem si přivezl z burzy tyto paví očka, nevíte někdo co je to za varietu?
Ano L. perugiae mají nevýrazné pruhování. Tím se nemusíš znepokojovat.
Po třech měsících jsem tu zpět. Nemůže jít o křížence více druhů limií? Pokud je sameček ve stínu má nevýrazné tmavé pruhování. Nevím, jestli to mívají standartní samci limií perugiových, proto mě to opět při určování zmátlo. Fotka opět nic moc, ale pruhy jsou vidět pěkně. Na světle je opět klasicky zbarvený a pruhy nejsou vidět.
Proč bohužel ? Máš velké štěstí, že jsi je, takto získal a určitě za levný peníz. V dobrých podmínkách to jsou pěkné a čilé ryby, jen jim nesvědčí nízké teploty a zhoršená kvalita vody. Vydatné pestré krmeni ocení a podle toho i vypadají. Pokud budou chovány samostatně, tak se dočkáš i potomstva bez nutnosti odděleného porodu. Zásluhou několika nadšenců, se zatím ještě v Česku vyskytují. Je potřeba dávat si při jejich chovu bacha na střevní onemocnění, to je dokáže v krátké době vyhubit. Já sám je v současnosti nemám, ale je možné, že si je v budoucnu opět pořídím. Nyní přednostně udržuji na teplotu méně náročné živorodé i jikernaté druhy ryb.
Zdravim lidi,

chtělo by to mít... a já to i mám, skoro, nejspíš španělský překlad té první knížky, volně na netu až do 392 stránky. Jdu číst Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12855x