18.02.07 21:22:41
® – Akvárium Aqua Pearl 80
Při výměně zářivkových trubic u nádrže typu Aqua Pearl 80 (polská výroba) se mi průhledný obal rozpadl, stejně tak uchycení zářivek.
Nemá někdo zkušenosti s osazením jiného světelného panelu do tohoto typu akvária???
19.02.07 06:43:43
Ray® Mne sa kryt tiez rozpadol, vecer skusim urobit foto a dam ho sem, ako som to vyriesil. Dokonca som si doplnil dalsie dve ziarivky, predsa len, na 112
litrove akva je 2 x 18 W velmi malo. Teraz mi tam svieti 2 x 18 W a 2 x 13 W a som spokojny
Já to mám taky a navíc se rozpadá izolace na vodičích v té rouře.
Asi začnu "zgruntu" od patic, koupím předřadník a pod.
Filtr už jsem vyměnil, doufám, že aspoň to sklo vydrží.
... a topítko - poslední dvě věci setu.
Ahoj ja jsem spokojeny .. udrzba , cistota atd.. vsechno zatim ok , topitko se mi sepne jen kdyz cistim vodu jinak filtr cerpadlo i zarivky jsem
nechal puvodni jen jsem vymenil filtry a pridal vzduchovaci dvoumolitan
a ty zářivky máte v jednom plexisklovým obalu nebo každou zvlášť ve skleněných trubicích?
aquael, totiž po řadě takovýhle neúspěchů začal vyrábět novou sérii, kde je osvětlení řešeno o něco lépe
Opravdu? Uff, tak jestli jo, tak mi spadl kámen ze srdce - pomalu jsem se začínal smiřovat s tím, že se mi set po nějaké době porouchá

Mám zářivky ve skleněných trubicích, měnil jsem i zářivky a připadalo mi to bytelný....tak doufám, že je to ten upgradovanej....
Jaký zkušenosti máte i vy ostatní, co máte tento set?
já ho mám od července 2006, zatím vše funguje tak jak má, nejprve jsme si koupili ten s plexisklovým pouzdrem, ale šli jsme jej vyreklamovat,
že chcem ten co měli vystavenej-to byl ten se skleněnýma trubicema, předpokládám, že i kdyby se izolace kablíků rozpadla, tak v tomto
případě jde nahradit novým kablíkem, jen doufám, že sklo vydrží tu teplotu od zářivek, nejsem odborník, ale tak sklo vydrží leccos
navíc zezadu je na krytu značka GS a TÜV, což jsou německé značky kvality a bezpečnosti(doufám, že se to vztahuje i na osvětlení, ale
mělo by)
Pouzdro u zářivek mi také popraskalo. Chci se zeptat, kde by se dalo sehnat náhradní, pokud možno trvanlivější. Celý kryt se mi měnit
nechce. Děkuju moc.

Nemá někdo zkušenosti s osazením jiného světelného panelu do tohoto typu akvária???
Též mám Pearl 80 .To jsem si naběh

už nikdy set!!Mám ho cca. 1 rok a hned jsem vyměnil filtraci a přidal jednu trubici osvětlení.Co se
týče těch původních zářivek tak už jsou instalované ve skleněných trubicích a o moc se to nezlepšilo.Jedno sklo už mám prasklé od
okraje(jak to tam bylo vše nafest - užší trubice na jednom konci)

.Stalo se to při výměně zářivek za ty původní (6XX).Veškerá
kabeláž je v tom skle ze zářivkou tak je jen otázka času kdy se to vypálí.Plánuji též dát nové osvětlení za to staré 2X18W nebo něco
takového,ale zatím to svítí.Tu novou zářivku jsem přidal po koupení předřadné jednotky arcadia 1X18W bohužel s paticema jen(IP64) v té
době nebyly skladem(IP67)+ reflktor.Tak přemýšlím o koupi předřadné jednotky arcadie 2 X 25-30W (IP67)
http://www.akvarista.cz/web/shop/item-arcadia-double-controller-ip67-30 .Je dražší než si to udělat
sám (nejsem elektrikář) ,ale takto přimontuji jen držáky patic a je to.A tady je foto přidělané té jedné trubice
Já to vyřešil nerezovou krabicí se sklem a je to super. Mám to nafocené ve své prezentaci.
30.06.08 11:14:09 / 30.06.08 11:15:42
Venca® – Re: Paul Ramon
Sorry pochopil jsi to dobře(dobrá připomínka),ala já jsem zapomněl na délku trubice takže jedině jak píšeš
http://www.akvarista.cz/web/shop/item-arcadia-double-controller-ip67-18 .Trubice 25W už mají 75cm!! a
to se tam nenarve

chybí tak 5cm .Co se týče toho vypálení kabeláže no nechci určitě strašit,ale drát mezi paticema je tažený pod
sklem vedle reflektoru tak nevím nevím v tom teple .Snad to nějakou dobu výdrží.Jinak u tebe je vidět ,že se tam dá přidat 2X18W (celkem
4X18W)No problem

.Tak držím palce v životnosti.
Přidat jdou, takže je to dobré

No zatím je to ok. Až to případně klekne, tak holt zakoupím ještě jeden předřadník a bude.
Venca chtěl bych se tě zeptat na ty petice od Arcadie (IP64) zda jsou vodotesné, prtože IP64 je ochrana proti prachu a stříkajíci vode tak se
chci zeptat zda to nestkratuje kyž se na to dostane voda?
Dík za odpověd.
Bammaboy
30.06.08 21:37:18 / 30.06.08 21:40:31
petrys® taky sem tam šoupla patice od arcadie, jsou vodotěsné, ale je to ip67 a ne 64
01.07.08 07:31:57 / 01.07.08 07:36:08
Venca®
aha no tak mi to napsali na foru je tam i velky cenovy rozdil meze IP64 a IP67 az nejakych 300Sk takze asi koupim ty IP64
Podobná témata
"instalace" tapety za akvárium,
"nové" akvarium,
112 Aquael pozadí,
15 l akvárium bez filtru a topení?,
20l akvárium - je nutný filtr?,
30l akvarium,
63l akvárium a složení ryb do něj,
ADA Aqua Soil - Amazonia,
Agroholdink x Aqua - Daho ?,
Ake velke akvarium?,
Ako založit akvarium?,