Výstava Akvárium a Mezinárodní výstava halančíků
12. - 15. 9. 2024
Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK, Na slupi 16, Praha 2, 128 00.
Plakát stažen z:
www.halancici.cz/…
Starší reakce
Starší reakce
Firma Aquamaster vás zve na naprosto neobvyklou prodejní výstavu tropických akvarijních ryb do Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze 2, Na Slupi 16.
Výstava se koná od 9. do 18. září 2022 a to denně od 10.00 do 16.30 hodin.
V padesáti prezentačních nádržích budou k vidění i ke koupi ryby ze čtyř světových kontinentů.
www.youtube.com/…Starší reakce
23. - 25. 9. 2022 v Botanické zahradě Karlovy univerzity (Na Slupi 433/16, 128 00 Praha 2).
killi3.webnode.cz/…
Starší reakce
Starší reakce
Slunce tedy těm akváriím na výstavě"dalo", akvárka zařasená, rostliny taktéž, celkem letos díky slunečným dnům nehezký pohled.
Starší reakce
Obě akce se zřejmě budou konat
viz
www.bz-uk.cz/…
Prodejní výstava akvarijních ryb začíná dnes!
Na stránkách České halančíkářské společnosti se objevilo toto sdělení:
Drazí přátelé,
vzhledem k současné situaci s pandemií COVID-19 jsme se rozhodli učinit následující opatření:
V sobotu 19. 9. rušíme společenský večer v restauraci U Trajců. V Praze, která je v současné době v oranžové zóně ohrožení, jsou restaurační místnosti hodnoceny jako nejrizikovější prostory k nákaze. Kdo má zájem posedět na vlastní náklady v některé pražské restauraci společně se zahraničními hosty, přihlašte se u Petra Šupala, který by rezervoval místa.
Ocenění za vystavované ryby udělíme v neděli 20. 9. před dražbou.
Pro vstup do prostor skleníků v době výstavy doporučujeme nošení roušky. Bude možné zakoupení roušek u vchodu do apsidy.
Dražba vystavovaných ryb proběhne v neděli 20. 9. ve venkovních prostorách botanické zahrady. Na vyvýšené terase naproti skleníku postavíme sezení v dostatečných rozestupech. Ryby budeme vydávat ve skleníku.
Více zde:
killi3.webnode.cz/…Starší reakce
Starší reakce
14. – 24. 9. Akvarijní ryby To je prodejní výstava.
Ta že všeobecná výstava rybiček.
To je samozřejmě velikánská škoda.
Ale alespoň něco...
Ano ale jen halančíci.
Starší reakce
Dále bych rád poděkoval za to, že výstava byla. Líbila se mi. Pokud bude i za rok, znovu se přijdu podívat. A přijdu dříve, abych ji viděl kompletní.
Možná ještě na vysvětlení, i když na stejném místě v podobném čase, jedná se o dvě akce na sobě v podstatě nezávislé. Organizují a připravují je různí lidé pod jednou hlavičkou.
Halančíkáři, a nechci aby to vyznělo negativně, mají svou akci hlavně jako svůj klubový sraz a setkání se zahraničními kolegy.
Výstava AkvaPraha samotná je zcela závislá na ZOO Braník, organizačně i finančně. Pokud do toho půjdou, bude i za rok. Přidají se svým dílem i lidé, kteří by jinak do podobné akce samostatně pravděpodobně nešli, stálicí je třeba Vivárium Mělník, Petr se svými raky nebo osvědčení prodejci akvarijních potřeb. A kdo může, pomůže.
Ale bez Dáši a Pavla a jejich časového a pracovního nasazení nebude nic.
Tak se necháme překvapit
0 12.07.2016 20:16 hrochy [648] - low-cost, low-tech, old school Velmi se omlouvám za vypadnutí z diskuze. Byl jsem na dovolené... Dovolím si, pokud to není již úplně mimo, ještě reagovat.
Předně bych rád Danile a celému obchodu v Braníku poblahopřál k získání ocenění!
Dále bych rád poděkoval za to, že výstava byla. Líbila se mi. Pokud bude i za rok, znovu se přijdu podívat. A přijdu dříve, abych ji viděl kompletní. Opakuji, že ji nepovažuji za zbytečnost. A jsem si vědom faktu, že za tím je spousta práce a starostí.
Že jsou anténovci červenoocasí dravou rybou je mi známo. Pozvánka k plavání byla myšlena jako vtip. A dodám, že u jezírka v botanické zahradě je dokonce upozornění, že rodiče nemají nechávat své dětičky čeřit hladinu prstíky, nechtějí-li je míti okousané.
K výstavě halančíků již nemám co říct.
Starší reakce
Na AQUATABu je k dispozici ohlédnutí za halančíkářskou částí výstavy AKVA PRAHA 2016:
www.aquatab.net/…
Pokud nebudete případné náhodné odchovy šířit dál, udělejte si klidně duhovkovou směsku dle libosti, budou fungovat bezproblémově...
Aha, no to se přiznám že mi trochu vyrazilo dech, nikdy by mě nenapadlo, že by si někdo mohl myslet, že bude dražba, ale těm, kdo to vydraží, by se řeklo - ryby máte v akváriích č. 231, 207, 216, 345, 612 a 708, no a za pár hodin je budeme lovit .. úplně stejně jako Vám toto připadá reálné se přiznám, že mi to připadá nepředstavitelné ... možná proto, že šlo už o 13. výstavu, no a na každé to prohíhalo pokud vím stejně. možná proto, že akvárií bývá přes 200.. Ale to je věc názoru. Tuto připomínku beru - pokud to někdo může takto chybně pochopit, beru tuto připomínku, pokusím se to udržet do příští akce, pokusím se.) Jenom pozn.: připomínku na kterou sem reagoval sem pochopil jinak - jako "překvapení" z té aukce - proto sem psal o aukci jako takové.
0 01.07.2016 19:00 Danila [4490] - Amerika Výstava to byla pěkná. Kupodivu víc než halančíci, které se svými dioptriemi občas dost těžko hledám, mě zaujalo akvárko s duhovkama. Nikdy dřív jsem je naživo neviděl a naprosto mě uchvátily. Jestli někdy vymyslím, kam nacpat dostatečně velkou nádrž, tak nastane dilema, jestli duhovka boesemanova nebo třípruhá... nebo obě
Asi jsem se zamiloval. Fakt krásný ryby.
Škoda jen, že vyšlo tak šílený počasí - myslel jsem, že v tom skleníku chcípnu. Nechápu, že ty ryby byly ještě živé.
Máš naprostou pravdu bohužel mají v tom bordel a to je ještě slabé slovo. Stačí ti to že když jsem ve středu ráno pomáhal Dáše lepit štítky na nádrže a všechno bylo po její probdělé noci vlastně připraveno dozvěděli jsme se že máme být v klidu že výstava začíná až ve čtvrtek. To že se halančíkáři nikde neobtěžovali napsat od kdy do kdy trvá jejich výstava a nakonec si ani nevyvěsily svůj transparent na skleník jako to bylo vloni ale za jiného jejich místopředsedy. Co na to dodat.
nevim jestli Ziky neříkal, že bude až odpoledne.....
bohužel jsem neudělal fotku, když to ještě vše stálo, takže jedna fotka asi z prostředka dnešního večera a druhá před tím než jsem odcházel
Myslím, že se s tím hlo slušně
Určitě přijď Pavel bude potřebovat pomoc. Dneska nás tam bylo dost a udělalo se hodně práce.
Mně připadá zvláštní spíš vaše reakce.
a) to, že výstava končí dražbou, bylo předem známo,
Možná to bylo známo vám pořadatelům, ale chtělo by to dát nějak srozumitelně na vědomí i návštěvníkům. Na té info stránce je údaj o dražbě, ale že dražba znamená konec výstavy, to je jaksi informace navíc. Třeba já jsem si před rokem naivně představoval, že na nádržích budou třeba nálepky "prodáno", ale ryby tam pořád budou. A když i v tomhle vláknu máte reakce od dvou lidí, co to nepochopili, tak asi nebude chyba jenom u nich.
A co zítra?
Dneska jsem nemohl, vyklízím obyvák před malováním.
Ani ten čas navíc nestačí na to, aby ty kytky dělaly parádu. Hromada jich odejde během výstavy. Hlavně abychom sehnali vodu, vloni byl zákaz.
já bych snad ještě doplnil, že nebýt té dražby, tak se ta halančíkářská část buď nekoná, nebo je asi tak v 10 nádržích. Dražby se konají na všech výstavách halančíků a představují hlavní příjem těch spolků, ze kterého financují opět hlavně příští výstavu. Odesláním ryb na výstavu souhlasíte s tím, že je pořádající klub vydraží a všechny kluby si takhle vzájemně pomáhají. To je něco, co za tím běžný návštěvník nevidí, že vystavené halančíky věnovali chovatelé nejen z Evropy a že za tím co vidíte, stojí celoroční práce mnoha lidí, jelikož aby na výstavu přišlo hodně kolekcí a byla zajímavá, je potřeba jich taky hodně posílat ven.
Jinak příště doporučuju se na halančíky přijít podívat co nejdřív. Většina druhů má rychlý metabolismus a ani přes veškerou péči nevydrží v optimální kondici dlouho.
Zdravím,
dostal sem echo o tété vaší větě - prý zní jaksi divně, jestli bych to nemohl komentovat.. - cituji:
"Výstava halančíků skončila rozprodejem ještě než jsem na výstavu vyrazil. To ani nekomentuju... " - přiznám se, že mi ta věta opravdu přijde trochu divná, a myslím, že si komentář zalouží:
- viz např, zde:
www.akvapraha.cz
.. tedy:
a) to, že výstava končí dražbou, bylo předem známo,
b) to, že dražba začíná v 11:00, bylo předem známo,
c) to, že dražka nezačala dříve jak v 11:00 je fakt (byl sem tam, potvrdí jistě více lidí).
Pěkný večer všem
5 29.06.2016 20:29 Danila [4490] - Amerika Některé věci nemohu z pochopitelných důvodů komentovat...A hlavně ovlivnit, pokud jde o Mezinárodní výstavu halančíků.
Pokud vůbec příští rok výstava s naší účastí bude.
Co se týče ubývání nádrží v obecné části - je mi to líto, ale tropické teploty i přes veškerou péči nebyli schopni zvládnout raci a tak bylo nutno je z výstavy evakuovat, protože někteří z nich byli tak raritní, že majitel nechtěl (pochopitelně) riskovat.Nádrže, co po nich zbyly, jsme zarybnili, ale na super layout už to nebylo.
K zařízení nádrží - na paví oka, ramirezky a tetry červenohlavé super, pokud bych takhle zařídila ostatní nádrže, dočkala bych se ještě větší kritiky,že nejsou vidět ryby, takže si prostě nevyberu.
Nádrže zařízené a osázené byly a jsou, tam, kde to obyvatelé nádrží umožnili a pokud má někdo dojem, že to je jak v obchodě, tak chci ty obchody vidět - tohle se mě opravdu dotklo
Mimochodem, anténovci červenoocasí koušou, Ziky má ruce sedrané do krve.
A co se týče toho, že takováhle výstava je zbytečnost - vzhledem k vynaložené dřině, nervům a výsledným reflexím - mohu s uživatelem hrochym souhlasit.
Ech, to je škoda. V září očekávám rozšíření rodiny o dalšího savce. Takže prostor pro trajdání po výstavách mimo mamičku stověžatou nebude.
Výstava halančíků skončila rozprodejem ještě než jsem na výstavu vyrazil. To ani nekomentuju... Ale pokud AkvaPraha byla (je) výstavou ryb, pak je vše v naprostém pořádku
tak tak,jak píšeš, je to výstava rybiček, tak k čemu mi bude krásná nádrž, když tu rybičku neuvidím, protože je schovaná za skalkou nebo rostlinami
Díky za radu
Přes léto se pokusím navštívit, co půjde...
Při podobném smýšlení pak nevyhnutelně dojdu k závěru, že takováto výstava je zbytečnost. Jak pro návštěvu, tak logicky následně pro pořádání. A to asi ani jeden nechceme, ne?
Ze stálých expozic jsem si oblíbil botanickou zahradu v Liberci. Při každé návštěvě Jizerek si prohlídku neodpustím. Doporučuji!
0 29.06.2016 17:04 TomášKučera –
Re: Jája Ta modrá paví oka zůstanou určitě krátkoploutvá.
Proto místo výstav je lepší zajít se podívat na stálou expozici nebo případně do těch pár prodejen, co za něco stojí. A jestli si chceš prohlídnout ryby, doporučuju Papíka (velkoobchodník). V pátky se můžeš procházet mezi jeho nádržemi. Zajímavých ryb má docela dost a vstupné není.
Jo jo, tomu rozumím. A že by měli dekorace na prodejně v nádržích, tj. vlastně by měli na prodejně stále výstavní nádrže nejde? Netřeba odpovídat...
Psal jsem o třech nádržích, kde dekorace byly. Byly to právě ty z Mělníka a červené palaty... Takže to, cos poslal
0 29.06.2016 16:12 hrochy [648] - low-cost, low-tech, old school Dnes místo oběda jsem navštívil výstavu a musím přiznat, že jsem byl poněkud zklamán. Chyba ale asi bude na mé straně (příliš velká očekávání). A doufám, že za vyjádření svého názoru nebudu ukamenován...
Očekával jsem nádrže podobné těm, které se na těchto stránkách těší největší oblíbenosti a nejvyššímu hodnocení. Prostě výstavní kousky. Takové tam však byly jen tři. Ostatní nádrže byly jak v obchodě. Chyběly jen cenovky...
Je mi jasné, že vystavené rybky musí být vidět. Proto v nádrži nic jiného není. Nemůže být celá nádrž plná kytek, kamení, kořenů, větviček... Jinak řečeno, takto si pro sebe zdůvodňuji, proč vzhled nádrží byl takový, jaký byl. Ale jak to, že u tří nádrží to šlo?
Je škoda, že u každého akvárka je jen štítek s názvem rybky. Není tam však žádná doplňující informace. Není tam ani zmínka o květinách. Na černou látku pod nádržemi by se určitě takové informace daly vedle vizitek na nejmenovaný obchod připíchnout.
V každém případě, vystavované rybky jsou nádherné a stojí za to je vidět! A je mi velmi líto, že není po celou dobu trvání výstavy možné zajisit kompletní osádky. Nádrží zjevně postupně ubývá.
Osobně navíc doporučuji všem návštěvníkům jakékoli akce v botanické zahradě, projít celý skleník. Momentálně nádherně kvetou kaktusy, orchideje, bromélie a další. Dozrává papája. Úchvatné! A za prohlídku jistě stojí v tropické části skleníku nacházející se akvária (např. s krásnými skalárami) a jezírko. Tam u hladiny majestátně proplouvá anténovec červenoocasý a volá: "Pojď se vykoupat, my nekoušeme..."
Halančíkáři na to dost kašlou výstavu nemají ani na svých stránkách natož aby se obtěžovali to dát někam jinam.
Výstava halančíků již skončila...
Nedala by se tahle drobnost příště dát vědět nějak předem?
Přidat reakci
[1] ...... 6
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 11334x