Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta Splendens ploutve

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Betta Splendens ploutve
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.05.2023 20:05 R Muž Anthrax [4787] Re: lucouš
Škoda. :-( Bohužel ty ryby mají za sebou dost, než se vůbec dostanou do cílového akvária.

Růžkatec v akváriu nevidím. Je to rostlina, která může být volně na hladině. Jestli akvárium běží od úterý, tak nemůže být poznat, zda se a kterým rostlinám se daří. Taky jim trvá, než se přizpůsobí novým podmínkám a začnou růst.

Jinak mi ten postup přijde správný. Chemikálie bych nepřidával. Počkal bych až si v akva vše sedne a až pak koupil rybu. Akvárium jako takové bude za pár týdnů v pohodě. Někdo během záběhu vhodí do akvárka párkrát krmení (i když tam není ryba) aby si akvárko zvykalo na biologickou zátěž. ¨

V běžně stabilním akvárku není třeba čistit nijak často. Jednou týdně stačí vyměnit část vody a jednou za čas vyčistit filtr (až citelně poklesne jeho průtok), což bude celkem za dlouho. Jedna ryba moc nepořádku neudělá, takže ani odkalovaní není třeba nějak hrotit. U mé bojovnice například stačí odkalovat jednou za tři měsíce…

Jen bych dával pozor na nákup ryby. Některé zverimexy prodávají spíš plovoucí zombie než Betty. Ideální je kupovat od spolehlivého chovatele, nikoliv z řetězců. Pak věřím, že to bude dobré. Snad jen trochu pestřejší krmivo by to do budoucna chtělo. Nějakou živou koretru nebo mražené. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2023 19:26 lucouš Re: Lojza007
Fotka k příspěvku Přidala jsem foto v předchozí odpovědi. Mangrove to asi nebude. A žádneho akvaristu z okolí bohužel neznám, tudíž doufám, že se mi akvárko podaří rozjet samotné. A ano přesně toto krmivo. Zde jsou ty, které mám.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2023 19:22 lucouš Re: Anthrax
Fotka k příspěvku Tak mi rybička dnes bohužel zemřela… Potřebovala bych tedy poradit, co teďka dělat s akvárkem.

Trošku jsem ho tedy popravila, ale ještě to není finální. Dokoupím na vaše doporučení více rostlinek. Růžkatec v akvárku mám, ale mám v plánu jich nakoupit více. Jen se mi zdá, že se jim úplně v akvárku nedaří - nevím, zda to není tím, že jsou poblíž topítka? Paní prodavačka mi řekla, že je nemám sadit v trsu, ale rozdělit je od sebe, tak jsem tak i udělala.

Nyní mám akvárko v takovéto podobě a počkám tedy delší dobu, než se zajede a zkusím koupit novou rybku. Máte nějaké rady a tipy? Zda přidávat nějaké chemikálie, jak často čistit, měnit vodu, atd. Nerada bych to znovu podcenila…
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2023 18:37 Muž Lojza007 [1205] Re: lucouš
A ten kořen má být co přesně? Jestli mangrove, tak ten obvykle neplave, tak by i v tom mohla lhát. U kořenu jinak pozor na měkké části, do akvária musí jít kořen, kde jsou pouze tvrdé části, jinak to bude hnít a opět kazit vodu.
Pro rychlejší zaběhnutí akvária jde případně zkusit poprosit nějakého akvaristu z okolí, jestli by nedaroval část své vody a ideálně v ní ještě vymáchal molitan z filtru.

PS: "Červíci" od Hikari je Vibra Bites, normální krmivo ve tvaru červů, což by se mělo líbit rybám, všechny moje to bez výjimky ignorují a radši si dají cokoliv jinýho, tohle až nakonec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.05.2023 16:45 R Muž Anthrax [4787] Re: lucouš
Bohužel paní prodavačka neříkala pravdu. Bojovnice v obchodech jsou většinou z importu a odolné často vůbec nejsou. Naopak bývají nalomené už při prodeji. Když pak ryba jde z jedněch nevyhovujících podmínek do druhých, tak se stane, že to nepřežije.

Akvárko není po pár dnech vůbec zaběhlé a vznikají v něm dusíkaté látky, které jsou pro rybu jedovaté. Zaběhnutí akvária trvá více než měsíc.

Rostlin je opravdu málo. Na fotkách jsou celé volné plochy. Takže je dobře, že jich bude více ale pozor na výběr. Teď v čerstvě založené nádrži je vhodné použít nějaký rychlerostoucí plevel, který se rychle chytne a začne odbourávat škodliviny, které se v akvárku nyní tvoří. Já můžu na rozjezd doporučit růžkatec rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum

Červíci jsou přesně co? :-) Ne vše je vhodné. S krmením bych nyní nepřeháněl, s ním se do vody dostávají další dusíkaté látky. Za současného stavu bych krmil obden.

Já bych navrhl nasadit vodoléčbu. Tj. měnit denně 1/3 objemu vody (odstátá a temperovaná), ať se škodliviny v akváriu ředí. Zvednout teplotu při takovéto apatii taky může pomoci. Filtr nech bez zásahů běžet a dno neodkaluj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2023 15:57 lucouš Re: Anthrax
Beťáka mám od čtvrtka a akvárko bylo napuštěné pár dní předtím. Řekla bych asi 2 dny. Paní v akvaristice říkala, že by to neměl být problém, že ryby jsou odolné. Teplota vody je 25°C a krmím ho červíky a granulkami od značky hikari. Samozřejmě víc rostlinek bude - spíše na fotce nejsou vidět. Mám koupený kořen, ale vzhledem k novotě plave, proto ho mám v kyblíku a čekám, až nasaje více vody. V předu akvárka mám rostlinky, které se chystam připevnit na kořen. Ale asi to chce více, jak už jste napsal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2023 12:45 Muž Rybar [-29] Re: Anthrax
Špatné podmínky, jednotná strava.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.05.2023 12:35 R Muž Anthrax [4787] Re: lucouš
Ahoj, jak dlouho ho máš, jak je staré akvárko? Ta nádrž totiž vypadá jako čerstvě napuštěná, vypucované dno atd. Celkově prostě nestabilní prostředí. To často problém většiny problémů.
Jakou má teplotu vody? Čím ho krmíš?
Edit: Určitě to chce více rychlerostoucích rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2023 11:15 lucouš – Blednutí ploutví
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, mému beťákovi začaly zniceho nic blednout konce ploutví a začal polehávat na dvě. Včera ráno ještě plaval a byl krásně modrý, ale večer jakoby se něco stalo a nechtěl ani jist. Neví někdo, čím by to mohlo být?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2022 22:37 Muž koikapor [163] - divoké živorodkyRe: mara88676
vyzerá to len ako sfarbenie, takže nič s tým netreba robiť
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2022 18:24 mara88676
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku zdarvím prosím vás má cca 4 měsíce beťáka a všiml jsme si dnes že má červené proužky na dolní plotvičce nevíte někdo co to je a jesli to jde nějak léčit ??
všem děkuju :)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.01.2022 13:59 Žena patka [112] Re: Jančaa
Každý den chviličku,roztahují ploutve,které se prokrvujì a sílí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2022 20:47 Žena Jančaa [16] – Betta
Zdravim....co si myslite o "treninku"ploutve?....slysela jsem ze se bettkam ma davat sem tam zrcatko do akva aby nezakrnela ploutev,ze se beťak naparuje a tím se postaví, natáhne pořádně ploutev.... hmmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2021 09:54 Žena Kiks [4] Re: Anthrax
Dakujem veľmi pekne za odpoveď. Nastavím teda vodoliečbu a uvidim ako sa to vyvinie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2021 08:33 R Muž Anthrax [4787] Re: Kiks
Ahoj. Pokud byl ten ancistrus dospělý, tak v tak malém akva s kvalitou vody trochu zamávat mohl. Těžko říct. Podle mě ale tyhle změny mají trochu delší setrvačnost. Může to být i tím odkalováním při čištění filtru, pokud bylo příliš důkladné. Mohlo být i nekvalitní to mražené krmivo. To co se prodává v těch blistrech bývá občas nic moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2021 08:12 Žena Kiks [4]
Dobrý deň, cez vikend som dala k mojej Bette (prezentácia Aomine) ancika, kym som mu nenašla nový domov. Betta sa ale za ten čas zhoršila, potrhali sa mu plutvy aj ked uz bol v procese dorastania. Je možné aby mu ancik zhoršil podmienky nádrže ? Dakujem pekne

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.07.2021 10:17 Žena Hapimere [84] Re: Hapimere
Třeba to někomu někdy pomůže, po necelém měsíci měl ploutev už zase normálně modrou palec

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2021 21:41 Žena Hapimere [84] – Ztráta barvy
Fotka k příspěvku Mám cca půl roku beťáka. Dva dny zpátky jsem si všimla, že mu začala bělat hřbetní ploutev. Viz foto. Za tu dobu co ho mám tak celkově ztmavnul, to vim že se děje, že se vybarvují… ale že by takhle najednou ztratil barvu uplně? Za ty dva dny mi přijde že je toho bílého víc. Změnu chovalní nepozoruji. Nesetkal se s tím někdo, že by to třeba byla nějaká choroba? Přikládám foto aktuální i původní barvy. Info o akvárku v prezentaci.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2019 23:42 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: BBchory
Těžko říct. Na jedné straně to vypadá stejně jako když moji beťáci mívali počáteční stádium onemocnění ploutví. Takže určitě nic nezkazíš častějšími výměnami vody, omezením krmení a mírným zvýšením teploty třeba na 27C. Pozoroval bych, jestli se to nezačne zlepšovat. U mě to obvykle stačilo. Dírky se nezacelily, ale postupně ta poškozená oblast ploutve odrostla a dál už rostla zdravě.

Na druhé straně, pro ty neonky černé se mi zdá být tenhle objem trochu na hraně. Možná znervózněly z toho, že nemají dostatečnou délku nádrže k plavání, možná nastal nějaký výkyv v nějakém parametru vody a vyústilo to v to, že začaly beťáka otravovat. Ale to bys viděla podle chování. U mě, doposud, když jiné ryby beťáka otravovaly, tak to dělaly pořád a bylo to jasně vidět.

Takže jestli nevidíš náznaky agresivity, zařídil bych se jako při počínajícím onemocnění ploutví a pozoroval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2019 23:35 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: BBchory
-trochu se zřejmě hejbla rovnováha akva :-)
-stačí jednodenní aplikace eSHa 2000 ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2019 22:44 Žena BBchory [858]
Fotka k příspěvku Ahoj,
můj beťák má dirky v ploutvích, poradil by mi prosím někdo zkušenější, jestli je to nemoc nebo jen mechanické poškození? Více fotek mám ve složce Beťákovy ploutve v prezentaci. Zbytek osazenstva akvária je v pohodě. Beťák se chová normálně.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2019 13:56 Žena vero-ni [134] Re: Maq
Ahoj, reaguji se zpožděním, ale za radu budu ráda stále :-) jakmile začaly u beťáka první projevy, měnila jsem obden třetinu vody- to vše cca 3 týdny. Poslední týden jsem přidávala sůl. Teplota byla po celou dobu zvýšena na 29-30 stupňů (stálá byla před onemocněním 28-29). Krmím po celou dobu stejně- mražená artemie, cyklop, dafnie a vločky tetra min. Po celou dobu přijímá potravu stejně. V akváriu není od začátku filtrace, takže tam změna neproběhla. Rostliny rostou stále stejně. Testy vody jsem dělala- dusitany na 0 a dusičnany okolo 20 (mám brněnskou vodu, takže jen v kohoutkové okolo 30). I přes nedoporučení jsem zkusila Eshu2000 podle návodu- druhý den rybák více ožil. Rozpad ploutví se zastavil, ale změna nebyla moc výrazná. Podle zdejšího fóra jsem léčbu prodloužila o dva dny- nyní pátý den. Ploutev začíná na koncích dorůstat. Prosím o radu- mám již vyměnit vodu a přestat s Eshou nebo ještě jeden den pokračovat??
Děkuju.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2019 23:06 Maq Re: Yves
Jo. Dokud nemáme rozumnou jistotu, že víme o co jde, žádná syntetická léčiva nenasazovat. Namísto toho věnovat zvýšenou pozornost běžným preventivním opatřením - výměny vody, vhodná filtrace, testy/měření vody, vysadit na pár dnů krmení, zkusit jinou potravu - a pozorovat vývoj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.05.2019 08:34 Yves Re: Maq
Nějaký lepší nápad? Běžnější způsoby byly vyzkoušený, na nevhodné prostředí to nevypadá. Nikdo se s ničím neozval. Poradila jsem to tak jak bych to udělala já. Netvrdím, že mám pravdu a nepresvedcuju, že je to jediné správné řešení. Nechám se poučit,pokud je to nebetyčná hloupost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.05.2019 19:40 Maq Re: Yves
Poslední dobou mi nějak nechutná. Našel jsem ve skříni brufen. Mám ho zkusit? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 17:53 Žena vero-ni [134] Re: Yves
Díky za reakci. I tohle mě napadlo, už jsem ji kupovala jako hodně velkou.. zkusím ještě tu eshu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2019 16:54 Yves Re: vero-ni
Osobně bych to zkusila. Nemůže být rybka již starší? Že by to bylo věkem. Všichni věkem scházíme..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2019 22:11 Žena vero-ni [134] – Ocasní ploutev se zhoršuje
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o radu. Mého beťáka (Oblaka ve skalách) trápí v posledních dvou týdnech zhoršení ocasní ploutve. Nejprve ji měl v části jakoby roztrženou, čistě. Měnila jsem tedy obden vodu, teplotu zvýšila o stupeň na 29 st. a trochu zasolila. Ploutev se však tento týden horší, v podstatě horní část do poloviny chybí. Vodu měním stále, teplota stejná, k žádné změně nedošlo. Pouze se asi před měsícem objevila troška sinice, ale tak po přidání kapky fosforu zmizela. Jakou prosím nasadit léčbu (krom vodoléčby)? Zatím jsem léčit nemusela, tak si moc nevím rady. Ostatní ploutve má v pořádku, ve stejném stavu jako vždy. Děkuju.
Mělo by v tomto případě smysl aplikovat léčivo Esha2000? Či některé jiné?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2019 10:59 Muž Martin Karviná [19] Re: Anthrax
Ahoj. Né šupiny nejsou zježené a teplotu přidám tak na 28-29 jen mám nové topítko a ještě neodhadnu polohu. Ale teplota je už 28 ale nějak světlá v bříšku. Měla okousané plotve hlavně ocasní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2019 09:22 R Muž Anthrax [4787] Re: Martin Karviná
Proč zrovna antimykotin? Fotka je dost nekvalitní ale vzhledem k tomu nafouklému břichu, bych řekl, že plíseň problém nebude. Má zježené šupiny? Každopádně 25 °C je celkem málo na léčbu betty.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2019 08:55 Muž Martin Karviná [19] – Samice Betty v karanténě
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem. Mám samičku a zlobí ploutve. Tak jsem dal do karantény přidal antimikotin podle návodu. Teplota 25 jemně vzduchování. A nějaká šiška ve vodě. Ale co nevím jak často měnit vodu a přidávat kapky lečiva, nebo celou vodu a znovu nakapat podle návodu. Roslinky už jsou venku. Děkuji.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.04.2019 08:04 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Shiro
-tohle rozhodně BRP není
-ve Vašem případě nevyvážené a tím ,ne zcela vhodné prostředí pro chov ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 21:16 Muž Shiro [0] Re: lacewings
Fotka k příspěvku Na té řitní vykukoval i paprsek. Jinak se ploutve prostě "rozvrství" praskne tkáň napjatá mezi dvěma paprsky. Preventin mi doporučil pán od kterého bere betty naše škola. Je to methylenová modř, prý to mělo fungovat. Nechal jsem si poradit a ani tady na fóru na něj nebyly ohlasy zvlášť negativní.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 21:06 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Shiro
-je napadená pouze měkká ocasní tkáň ?
-Preventinem se stav nezlepší ,ale na to jste už nejspíše přišel
-vložte foto ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 21:04 Anďaska Re: Shiro
Přidej ještě fotku Beťáka. Určitě poradí lépe Miloš (lacewings). :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 21:02 Muž Shiro [0] Re: Anďaska
Ploutev krerou prve ztratil se mu hezky zacelila a dorůstá. Myslel jsem že je to zlepšení. Šupiny, oči i tlamku má v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 20:42 Anďaska Re: Shiro
Nejspíš se tedy opravdu bude jednat o bakteriální rozpad ploutví. To by bylo potřeba léčit příslušným léčivem. Problém bude i ta čerstvá nezaběhlá nádrž, jak už se tu psalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 20:30 Muž Shiro [0] Re: lacewings
Dobrý večer. Nedávno jsem se tu radil ohledně ploutví. Je to týden co jsem si všiml že bettovi chybí kousek ploutve, začal jsem pečlivě denně měnit vodu, hlídal teplotu a vůbec dodržoval co jsem se tu dozvěděl. Bohužel stav betty se zlepšil pouze krátkodobě a nyní se naopak výrazně zhoršil. Už se mu na několika místech trhá i ocasní ploutev a v řitní má další dírky. Na radu od chovatele jsem přidal preventin, ale stále je to horší. Jinak je rybka čilá a žravá, na zrcátko reaguje, živou (pečlivě přečištěnou) potravu pronásleduje jako divá. Psal jsem už i na vodárny a zjistil že naše voda má celkem vysokou tvrdost. To je jediné, co mě napadá jako původce. Prosím, máte s tím někdo zkušenost? Jsem opravdu v koncích. :-(
Předem děkuji za odpovědi a rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.04.2019 15:31 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: jamajcan
- dané množství tříslovin může působit svíravě na cévy a tkáně
- jestliže se do hypoxické tkáně dostanou anaerobní bakterie, zachytí se a začnou se množit
- kyselými produkty ,svého metabolismu ,dále prohlubují hypoxii tkáně
- produkované enzymy jim umožňují rychlé šíření infekce
- složky imunit. systému do hypoxické tkáně špatně pronikají
- zdravotní stav ryb ovlivňuje intenzitu metabolismu ryb převážně sekundárně
- poškozený dýchací aparát má sníženou sníženou prostupnost pro kyslík a dusíkaté látky ,co způsobí nižší okysličení krve a tkání ,následuje přechod na anaerobní metabolismus ,kdy dusíkaté látky (převážně NH3) se hromadí a tím může dojít až autointoxikaci
-a to jen část problematiky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2019 15:14 jamajcan Re: lacewings
To by ses asi podivil, kdybys věděl, s kolika importy a to i v jejich domovině jsem se setkal. Ale to tady řešit nebudu. Podle mě je naprostá blbost upozorňovat na Torben, jako na možnost, která může negativně ovlivnit stav ryby, i v tomto případě. Je to blbost. Každopádně gratuluji k slovní zásobě a umění kličkovat. Nejeden komunální politik by bledl závisti. Neber si to osobně. Neznám Tě, jen reaguju na to, co čtu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.04.2019 14:12 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: jamajcan
-tak ještě jednou a srozumitelněji
-mluvíme zde o konkrétním případu ,nikoliv o specifiku Vašeho chovu Betty Spl.,ve Vašich podmínkách , které mohou být v tomto případě pouze doplnujícím komentářem ,nikoliv praktikovatelným způsobem postupu ,k uvedenému případu ,ke kterému směřovalo vyjádření
-problematika importů ,navíc převážně z Asie ,je velice obsáhlá a nemyslím ,že se setkáváte tak často s importy a řešíte toto specifikum
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2019 13:59 jamajcan Re: jamajcan
U těchto ryb se mi osvědčil především. Působí na ryby antistresově. Argumenty mám podložené dlouholetým zkoušením. Každopádně, každý má právo na svůj názor. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2019 13:31 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: jamajcan
-i u ryb s oslabeným imunitním stavem , které prošly několikerou změnou vody ,než se dostali k majiteli?
-nemluvě o podchlazení ,atd
-s mým názorem a zkušenostmi ,samozřejmě ,souhlasit nemusíte , ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2019 13:19 jamajcan Re: lacewings
Nesouhlasím s Tebou. Na Torben si ryby u mě nikdy nemusely zvykat. Ale naopak, už po první aplikaci reagovaly velmi pozitivně. Používám ho snad 25 let, takže to není nějaká informace - rychlokvaška, s jakými se tady v poslední době roztrhl pytel. Já bych ho určitě doporučil. I při záběhu akvária a pro jeho antiseptické účinky i při nevalné kondici ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2019 13:04 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Anďaska
-ano ,nejefektivnější u čerstvých akvárií ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2019 12:59 Anďaska Re: lacewings
Takže jen měnit vodu a buď a nebo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2019 12:58 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Anďaska
-je to pro rybu zatěžující ,pokud není na tento parametr zvyklá ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2019 12:53 Anďaska Re: lacewings
Takže může způsobit problém a nemusí. Jak by jsi (pokud si můžeme tykat ;-)) tedy postupoval? Jen měnit vodu a neléčit vubec, když je nádrž čerstvá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2019 12:50 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: jamajcan
-ano ,tak jsem i vyjádřil ve své odpovědi , -,pokud by byla ryba zvyklá již na přidávání torbenu před současným stavem- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.04.2019 12:45 jamajcan Re: lacewings
Fotka k příspěvku Dávám beťákovi Torben pravidelně. Je ve skvělé formě :-)
 

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 7 8

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 7722x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17562-betta-splendens-ploutve