Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hildebrandia rivularis - červená řasa

NápovědaFórum » Řasy  

Hildebrandia rivularis - červená řasa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2011 21:09 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: scorpion075
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2011 21:03 Muž scorpion075 [254] - Afrika – Hildebrandia rivularis - červená řasa
Ctěl bych požádat, kdo je majitelem této vyjímečné řasy v našich akváriích, o poskytnutí vzorku. Nebo pokud má někdo jiný nápad jak si naočkovat akva touto řasou.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2010 17:04 gringo Re: Silent
Fotka k příspěvku Díky za vyčerpávající odpověď. Jeden červený flek je asi 30-40 mm velký(foto shora), ale není zepředu vidět. Myslel jsem si, že to rybám nevadí, chovají se normálně. Ty kameny si myslím, že obsahují více železa(můj laický pohled), jsou načervenalé. Jde spíš o estetiku. Ale jak jsem psal, nevadí mi. Ještě jednou dík palec

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2010 16:51 R Muž Silent [5949] Re: gringo
Tak to by mohly být kolonie železitých bakterií rodu Siderocapsa. Dokážou oxidovat železnaté soli a mění dvojmocné sloučeniny železa na ve vodě nerozpustné trojmocné, které vylučují do prostředí nebo do svých buněčných pouzder (proto jsou červené). Rozhodně ničemu neškodí, naopak bych řekl, že jsou příjemným zpestřením života v nádrži. Tyto kolonie se dokážou rozrůst na cca 50mm velké rudé fleky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2010 16:21 gringo – červené tečky
Fotka k příspěvku Ahoj, zeptám se tady. Na kamenech(hodně), ale i na skle se mi dělají červené fleky, jako kapky krve. Ze skla jdou žiletkou očistit. Zůstane vcelku červené kolečko. Tipuju to na nějaký druh červené řasy. Existuje něco takového? Už jsem si na ni zvykl, ale ze začátku to byl děs. tone Takhle nějak to vypadá(foto), ale je už toho víc rozzureny

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 589x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17408?od=11