Filtr Elite Crystal Flo
Mám Elite Crystal Flo 40 a naprostá spokojenost. Tichý, spolehlivý, dobře těsní, lehce se skládá, nízká spotřeba. Oproti verzi 80 má ten můj o jeden koš méně.
Starší reakce
Mně by zas zajímal Crystal Flo 80... nikde o něm nic :(
Starší reakce
0 13.01.2013 17:27 acik No jde mi o to,jestli má někdo zkušenosti i s touto značkou HAGEN Filtr Elite Crystal Flo 20
Díky
Starší reakce
V porovnání objemů filtrů se musíš řídit stejnými měřítky. Eheim uvádí čistý objem hmoty, který dělá u tohoto typu zmíněné 3 litry, ale JBL uvádí objem 6,1 litru což je ovšem objem kanystru. Čistý objem hmot u tohoto typu je 3,5 litru, takže mezi těmito filtry zas takový rozdíl není. Dále záleží na použitých hmotách. V základu dostaneš u obou filtrů téměř to samé. Já osobně, přestože obecně preferuji Eheim, bych si z těchto dvou pořídil JBL. Je přece jen uživatelsky přátelštější než tento "zastaralý" Eheim. Určitě bych ale koupil JBL CP e900. Pokud bys chtěl Eheim tak by bylo lepší řešení Eheim ecco pro 2034 nebo lépe 2036. Ten má i prvotřídní filtrační hmoty.
Asi proto že u Eheimu máš objem filtračních hmot a u JBL celkový objem.
Jedná se mi o tyto:
Eheim 2213
www.zoohit.cz/…
JBL Cristal Profi e700
www.zoohit.cz/…
Když porovnám, nevěřím, že ten eheim zvládne o 100l větší akva než JBL.
Nemyslím si, že jsou v obou filtrech použita totožná filtrační média.
V obou případech jsou použity keramické kroužky a molitan.
Podle mě záleží na tom, jaký filtrační médium se použije.
Je mi právě divný, že výše zmíněný eheim udává do akva max 250L, přitom objem je 3L a výkon 450L/h. Pak mám vyhlídlí jbl, který udává max 160L akva, ale objem má 2x větší než ten eheim 6,1L a výkon 700L/h. Tak to nevim kde je zakopanej pes...
Mít filtr s větší účinností filtračného média se hodí vždycky.
A mám vybírat filtr podle skutečného objemu nádrže? Mám na mysli, že mám nádrž 200L ale vody je v ní cca 150L. Stačil by tedy filtr co udává max třeba 160L? Nebo musím koupit něco co dá 200L?
Starší reakce
Já taky pro Eheim
.
Já hlasuju pro ten Eheim.
Tak se rozhodne nejspíš mezi atman cf800 (dobrá cena) a Eheim Ecco Pro 2034 (nízká spotřeba energie). Kdyby jste vybírali z těchto dvou, který by vyhrál?
Atman se v posledních dvou letech velmi zlepšil v kvalitě vnějších filtrů, takže bych se ho nijak neobával a Jirkou zmíněný JBL CristalProfi e 700 je taky velmi dobrý filtr navíc se zárukou 4 roky.
Jo, ten Atman je levňoučkej a mám dobré zkušenosti s jejich vnitřníma filtrama. U toho eheimu koukám, že jdou sehnat veškerý náhradní díly, což je taky příjemné...
To můžu podepsat
.
Naprosto. Navíc v základním balení jsou i prvotřídní filtrační hmoty.
Určitě chci vnější. Rostliny mít v akva nemůžu, protože mi je samec perleťovky brazilské za pár hodin rozcupuje
Ten eheim vypadá dobře a je to jenom o pár stovek víc...Ty si sním spokojen?
A musí být ten filtr vnější? Pokud jsou finance limitujícím faktorem, tak bych pouvažoval po nějaké regulovatelné čerpací hlavě s kostkou biomolitanu. Nadělá velmi slušnou službu a při standartní údržbě akva naprosto spolehlivý způsob filtrace. Jedinou vadou může být, že tzv. hyzdí vnitřní prostor akva, ale i to je řešitelné, tžeba nějakým zastíněním v podobě vyšších rostlin.
Na instalaci není vůbec nic složitého. Osobně bych do tohoto filtru taky nešel, ale pokud jsi omezen financemi těžko s tím něco naděláš. Je to takový low-end filtr. Za sebe bych ti doporučil raději takový Eheim ecco pro. Nejsou nijak výrazně drahé a hlavně jsou velmi kvalitní, s ekonomickým provozem a s naprosto jednoduchou obsluhou.
Jasny, nekoukal jsem všude...V OBI ho maji dokonce za 2500,- vydřiduši
Nikdy jsem externí filtr neměl, ani ho neviděl zapojenej a trochu se bojím instalace, proto se mi do toho nechce narvat zase balík...Co by si teda doporučil raději?
On se dá sehnat i levněji.
www.profizoo.cz/… . Ale pokud chceš opravdu pořádnější nebo pořádný filtr, šel bych do jiného.
No, já mam taky 3D pozadí, a je to v poho - je tam (aspoň u mě) kloubové zakončení, a to úplně ideálně vede nasávací koš až ke dnu. Hodně štěstí.
Dikes, ono to asi bude vesměs vše stejný. Jenom se trochu bojim vedení hadic. Mám v akva vyrobené 3D pozadí, které zabírá celou zadní stěnu. Nikde jsem se nedopátral, jak u tohodle filtru je vedené potrubí...Nerad bych kvuli filtru musel dávat pozadí pryč :-/
Myslím, že by mohl klidně být. I když, zkušenosti s ním nemám... Jediné, co mohu doporučit, je JBL CristalProfi e900.
Chtěl bych konečně pořídit nějakej pořádnej externí filtr. Zaujal mě Elite crystal flo 60, kterej se dá sehnat za necelých 1800,-. Má někdo zkušenosti? Popřípadě doporučil by někdo něco jiného? Akva ma 200L.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 750x