Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Marina Betta Kit

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Marina Betta Kit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2016 17:54 Katka – Košice
. . . z vlastnej skúsenosti Vám môžem napísať, že to 2 litrové akvárium je hotová mučiareň pre rybičku Betty, ja ako amatér som si zohnala to "akvárko" a celá natešená aj rybičku, žiaľ po troch dňoch uhynula, tak som si zohnala desať litrové a novú rybičku a sme šťastní. mali by zakázať tie akvária, sú akurát tak vhodné na dekoráciu . . .

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2016 21:28 Muž Legioix [574] Re: romant
Takže při koupi tohoto akvária zapomen na dovolenou :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2016 21:19 R Muž romant [27983] Re: Křečkoslav
A budeš se divit, pravdu měla prodavačka. Tedy za předpokladu každodenní příkladný péče, stačí se podívat na videa, jakým způsobem jsou produkovány betty v asii, odkud jsou v drtivý většině ty prodávaný v našich zverimexech. Nicméně souhlasím s tím, že takto malá akvária nepatří do rukou lidem začínajícím. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2016 21:05 Křečkoslav
V jednom zverimexu ve strakonicích,který navštěvuji poměrně často,jsem šla koupit obyčejné seno.Naneštěstí jsem potkala dvě pipky,který si kupovaly akvárko,jehož objem dosahoval tak půl litru,a co bylo horší,zrovna si kupovaly bojovnici.Když jsem namítla,že je strašně malé a že v něm bude trpět,nýbrž se nedožije ani roku.A prodavačka mi hned zapřela můj názor a řekla,že by přežila i v salátové krabičce.Je mi líto,že jsem nic jiného neřekla.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2015 10:47 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: Werderka
dobrá dekorace :) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2015 09:24 Žena niky [13] Re: Werderka
jediné dobré využití potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   09.09.2015 00:54 Werderka – Bettárium
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak vážení, pěkně kecáte, jak jsou 2l bettárka na houby smich Využití mají naopak perfektní smich ...hlína, kamínky, sukulent, škeble, dvě pseudoryby á la Nemo a je vymalované ...aneb jak jsem vymýšlela použití nepoužitelného hop
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.02.2015 06:12 R Muž romant [27983] Re: LiborSprysl
Prostě vodu z vodovodu natočenou do nádoby, kde pojede normálka bublifuk a tuto z této přípravny měnit do akva s rybou. Ovšem kontinuálně v řádu několika dní, aby si někdo nemyslel, že to tam nechá měsíc a potom vymění. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 05:20 Muž LiborSprysl [9015] Re: Barakainus
Tím myslím vodu opracovanou. Je samozřejmě výhodné ryby podmiňovat vodou. Ale v případě těch bet o nichž to je, není právě vodovodní voda tou nejvhodnější (i když ji povětšinou snesou), pokud se nejedná o "horskou vodu".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 04:20 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: LiborSprysl
Netusim co myslis "zivou vodou". Bavili jsme se o stabilite a pro tu je nejlepsi proste to tam lit z vodovodu. Kdyz mam tvrdu vodu z vodovodu, nebudu chovat ryby, co ji musi mit super mekkou. Osadka se ma prizpusobovat vode, ne naopak. Hlavne pro zacatecniky plati co jsem napsal. Ryby kupuji nejcasteji v oblasti kde bydli a to ryby bezne, kde se s nima v prodeji taky nijak neparou. To same od lokalnich chovatelu.
Ja mam v laborce Astyanax z odchytu a tem vodu upravujeme (tvrdost, DTS, pH), jinak se netrou, ale doma se s tim zacatecnik zabyvat nebude. A ani nemusi.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 03:59 Muž LiborSprysl [9015] Re: Barakainus
Protože v některých krajích teče z vodovodu měkká voda, je to jasné (také jsem žil na horách), ale není to všude. Proto jsem použil raději tu vodu živou, abych předešel potížím. Se Sidem já přece nejsem ve sporu, tak nám nedělejte rozhodčího, protože vaše tvrzení...Bettam a i ostatnim rybam se muze davat voda primo z vodovodu... je do internetové diskuze naprostým blábolem. To co funguje vám, nemusí fungovat na druhém konci republiky. Navíc zevšeobecňujete betty s ostatními rybami, a pochybuji, že vám z vodovodu teče třeba měkká a kyselá voda. To že vy dáváte vodu přímo z vodovodu, a že to vaše ryby zvládají, ještě neznamená, že je to pro ně ve všech bodech vhodné a přínosné. Mnohé labyrintky raději vodu spíš až kyselinku o třech stupních a rozhodně jim prospívá víc než ta vaše z vodovodu. I pro většinu bett je lepší i když ty obyčejnější zvládnou opravdu ledacos.... :-P ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2015 23:41 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: LiborSprysl
Sid ma pravdu. Caste vymeny vice mene znamenaji stabilni vodu. A nejen to, ryby cerstvou vodu vitaji. Me se vetsinou zacnou trit, krevetky se svleknou a tak.
A ano, Bettam a i ostatnim rybam se muze davat voda primo z vodovodu. Sam to tak delam. Kdyz je v ni malo chloru ci zadny, neni to problem. S vice chloru a s chloraminem se prida de-chloraminator a je to. Ja mel chloramine, a tam se musel pridavat vzdy; ted s chlorem pridavam jen pri 50% vymenach. Kdyz jen dolevam vodu (~5% objemu) nepridavam nic; ono to vyprcha.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2015 17:27 Muž LiborSprysl [9015] Re: Sid
Hele teď tu debatu suneme blbým směrem... za pár dní tu bude výčitka, že ty dva dědkové říkali, že se betám může dávat voda přímo z vodovodu a ona chcípla...:-)
Tak tedy, do dvou litrů doporučuji vodu živou... ;-) smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2015 16:19 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: LiborSprysl
Z vodovodu chodívá voda o poměrně stabilních parametrech a při časté výměně vody nestačí ta v nádržce ani "zestárnout". :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2015 05:39 Muž LiborSprysl [9015] Re: Sid
palec Ono než o ty parametry jde spíše o jejich stabilitu... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 21:18 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: LiborSprysl
Připojil jsem první vygúglovaný odkaz. O nějakou "exkurzi" do problematiky mi nešlo a nejde. Jen o zpochybnění oprávněnosti obav z časté výměny vody těmto rybkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 16:37 Muž LiborSprysl [9015] Re: Silent
Už jsem dlouho nebyl u Papíků, ale i tam se to používalo běžně... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 16:33 R Muž Silent [5949] Re: LiborSprysl
Jo, to jsem kdysi viděl v nějakém akvačasáku. Jen si vzpomenout v kterém z těch co byli a už nejsou to sakryš bylo. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.02.2015 16:30 Muž LiborSprysl [9015] Re: Sid
No jsou i slušnější farmy s rostením "na průtoku"... ;-) :-P Šikmé stoly....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 10:45 R Muž Silent [5949] Re: Sid
No, jo. Tam je to prostě velkoprodukce která musí být co nejlevnější a k těm rybám mají úplně jiný vztah než akvarista amatér který má tu možnost jim poskytnout určitý komfort. A když se stane, že jim v takovéto velkotovárně (úmyslně nepíšu velkochovu) nějaké procento pojde tak to holt dodají nejbližší restauraci a tam z toho udělají rybí specialitu ;-) . Takže škoda žádná. Pro případné rozčilovače je tento příspěvek myšlen víceméně ironicky :) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.02.2015 10:04 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Snowy
... A že měníte vodu denně? Podle mne i tyhle skokové neustálé změny vody ryby vyčerpávají - zvlášť v takhle malém objemu, kde dochází k výrazným rozdílům parametrů vody před a po výměně...
Víte, v jakém objemu a jak často se provádí výměna vody v asijských pěstírnách těchto ryb? :-O
www.youtube.com/…
Jinak souhlas, že pro bety existují i lepší možnosti chovu, než je Marina Betta Kit Zen...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 23:15 Žena Snowy [24]
Narazila jsem na toho vlákno, tak jen přidám svůj názor, i když trochu se zpožděním za předchozí debatou.

I pes se vejde do výtahu, ale lze ho v něm chovat tak, aby měl spokojený život? Co takhle brát zřetel na welfare těch zvířat? Jako nekoupím vejce z klecového chovu, mléko a mléčné výrobky z velkoprodukce, tak nedám Bettu do 2 litrů.
Bohužel spousta lidí nadřazuje svoje estetické požadavky nad potřeby krásného tvora jako je Betta. Místo aby mu člověk poděkoval dobrou péčí a příjemným prostředím za to, že se může těšit z jeho krásy, zavře ho do miniobjemu, aby se neměl kam schovat, bez topítka, filtru a rostlin. A že měníte vodu denně? Podle mne i tyhle skokové neustálé změny vody ryby vyčerpávají - zvlášť v takhle malém objemu, kde dochází k výrazným rozdílům parametrů vody před a po výměně. Za mě je tohle týrání a naprosté sobectví ze strany člověka, co si tohle pořídí.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 21:09 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: JosefVavra
Ja si dovolím tvrdiť, že to nieje chov, ale odchov. Avšak čo sa týka betta kit-u a začiatočníka, ktorý snáď ani nevie ako docieliť optimálne pH, ktorý nevie, čo je list mandlovníka (na nikoho nemierím, nebrať osobne prosím), ktorý nemá denne po ruke novú a novú rastlinku. No neviem..., bojím sa, aby to nebolo brané za príklad. Malo by to neblahé následky. Určite sa tým zaoberáš dlhšie a určite máš aj väčšie akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 09:50 JosefVavra Re: Designer
někdo nechává i část toho bordýlku jako zdroj krmení pro bakterky ale jinak jsi to napsal dobře , ovšem aby někdo šel a bettě menil každý týden vodu za čistou bez toho výluhu je prostě špatně a jetě horší je vodu přisolovat

v každým případě nikomu muj system nevnucuji mě to funguje , samičky mám plný jiker samci jsou plodní a množí se bez problémů , nic nechcípe , nic není nemocné a to je pro mě důležité :-)

ještě aby jste mě mohli ukřižovat , mám párek rájovců modrých v "rostliném" akváriu kde jsem vodu neměnil nejméně 6 měsíců a jen dolévám odpar , světlo mají minimálně , krmím mraženým a granulkama 1x deně a rybky jsou ve skvělé formě , jo a filtr nepoužívám žádný a dno je holé , zajímavé je že na dně žádný humus není , rostlinky jednou jak pominutý a rybkám se v tom žije ok ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 09:45 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: JosefVavra
Tak si predstavme, ze mam lahev 750ml a v ni bojovnici. Ona ta ryba chte nechte neco zere a vylucuje, proste produkuje cpavek. Mesic ji nevymenim vodu, o nitrifikaci v lahvi bych moc nemluvil... o to mi jde. A na jednu stranu cistota, na druhou nemenit vodu, takze se ve vysledku meni voda odsavanim vykalu, a dela se to stale, takze se vlastne voda prubezne stale meni (i kdyz treba po malych mnozstvich)?

To je to co mi nesedelo ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 09:45 JosefVavra Re: Horác
Výluh z mandlovníku nebo vhozený list mandlovníku na sebe váže no3 , voda v chovných nádržích má jantarovou barvu ale od pohledu je čistá a nesmí se na povrchu tvořit žádný škraloup nebo jinej hnus, voda nesmí být ani cítit zatuchlinou , vhodné rostlinky také odbourávají no3 , nepřekrmovat a krmit jen střídmě , například vhodné jsou různé granulky od Ocean nutrition nebo Hikari ale mělo by jich být vždy na jedno krmení jen 5-7 granulek 2x deně nebo lépe je krmit živím krmením
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 09:29 JosefVavra Re: Designer
dokonce ve velkých kamených nádržích které mají od 200l se voda nemění vůbec a jen co do nich prostě naprší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.09.2014 09:26 Žena Turbínka [2558] Re: JosefVavra
Na toto téma jsem již hodněkrát diskutovala, je to mince mající dvě strany. I já vím jak se chovají betty komerčně, je to výhodné vzhledem k jejich povaze, je to možné vzhledem ke způsobu dýchání a jisté houževnatosti těchto rybek. Navíc Vy nejste začátečník a nejspíš betty nechováte jen v zájmovém chovu, v tom je onen podstatný rozdíl! Pro začátečníka jsou 2 l akvária s jednou rybičkou (a dle povahy dotazu se dle mého o začátečníka jedná) nevhodné, protože se o kvalitu prostředí a rybu nedokáží pečlivě a důsledně starat, snadno překrmí, výměnu vody obejdou akvaregulátory, málokdo jim je schopen zajistit odpovídající teplotu vody, atd. Po určitě době se tyto problémy sečtou a ryby dopadají neslavně. Ve 20 l s pořádnou džunglí bude i pro začátečníka či odrostlejší dítě mnohem snazší se o rybu naučit starat, instalovat potřebnou techniku a navíc i hezčí pohled. Jen trochu ve zkratce jak to vidím já :-)
A s tím, že voda by se měla měnit co nejméně pro zájmový chov nemohu souhlasit, protože nejsou dodrženy jiné podmínky a častá výměna vody je cestou menšího zla, ohledně komerčního chovu nevím, tam moje znalosti nesahají ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 09:21 Muž Horác [3942] Re: JosefVavra
JosefVavra napsal: co se musí dodržovat je čistota ... voda by se měla měnit co nejméně třeba jednou za měsíc
Tak tomu přiznám se nerozumím ... jak se to teda dělá? (v jeden a půl litrové láhvi?) (edit: to není rejpání)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 09:18 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: JosefVavra
Nechci ani vedet, jaky je za mesic obsah cpavku v 750ml vody bez vymen a jakychkoli dalsich vymozenosti...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 09:05 JosefVavra Re: Turbínka
Turbínko já chovám velmi kvalitně Betty v 1,5L a v 1L dozách mám jich okolo 300ks
a nemám s tím nejmenší problém , na farmách kde se dělají betty po tisících se používají 750ml lahve , betta není na prostor náročná a postačuje ji opravdu málo , ovšem co se musí dodržovat je čistota a teplota okolo 26c , dále doporučuji do každé lahve nebo betárka rostlinku a něaký výluh z mandovníku nebo jiný komerčně prodávaný preparát , voda by měla být měká s ph okolo 6-7 a měnit by se měla co nejméně třeba jednou za měsíc ,
dále pokud chcete mít bettu co nejdéle pak doporučuju kupovat odchov a ne importy.

nikomu nevnucuji muj system chovu ale máte internet a můžete se mrknout na xx farem a máte telefony tak si můžete informace ověřovat nebo získávat od profesionálů jako je například pan Josef Kaňok, Jiří Bošina, Tomáš Chuda a další
navštivte stránky IBC podívejte se na splendenspower a další zahraniční fora

Josef
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 10:51 Žena Turbínka [2558] Re: Sylva
Já osobně dle té fotky nic nevidím. Ale musím tě informovat o nevhodnosti nádrže, ve které rybu chováš. 2 l je velmi malý objem, ve kterém nikdy nebude fungovat biologická rovnováha. Vodu v takovýchto "kalíšcích" je nutné měnit denně. Zkus popřemýšlet o vhodnějším bydlení pro svoji rybu, 20 l akvárium (cena 1/3 oproti marina kitu), topítko (betty potřebují vodu teplou 25 °C+) filtr není podmínkou, ale výhodou (usnadní práci s akváriem) a především živé rostliny, v domovině bett je hotová džungle a ryby se cítí mnohem lépe a nezapomínejme na krycí sklo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 10:28 Sylva
Fotka k příspěvku Dobrý den, potřebovala bych poradit. Dnes máme 5.dnem bettu samce v betáriu o objemu 2L. Ale v betáriu se začaly tvořit takové plovoucí "chloubky-řasy", nevím jak to nazvat. Včera jsem vyměnila vodu a dnes je to tam znovu. Posílám fotku pro představu. Nevíte někdo co by to mohlo být a jak se toho zbavit?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.04.2014 17:12 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: FD
Zas to berte tak, ze kdyz se Bataci odchovavaji, nemuze se predem vedet, jaky ktery bude, a odchovava se jich velike mnozstvi. Dohromady se dat nedaji, a tak se odchovavaji jak to jde, treba i ve spouste flasek. A vyrostou z nich nadherne kousky, protoze maji stale cistou vodu, vhodnou teplotu, a taky dobrou vyzivu, zkratka se o ne nekdo dobre stara.

Mnohem horsi nez malo vody, je pro Betaka zapachajici brecka a mizerne krmeni, pricemz je uplne fuk, jestli je te brecky klidne 500l.

Hodne mala akvaria si bohuzel kupuji lide, kteri Betakovi tu vhodnou peci nedaji, a samozrejme je z vody v malem akvariu brecka rychleji, nez ve velkem. Nicmene spatnou peci o neco vic vody dlouhodobe nevytrhne. Kdo se stara, a vi jak se ma starat, muze mit krasnou Betku i ve 2l.

Sam mam Betky (samec + 3 samice, zadne dalsi ryby) v 54l, v rostlianmi zarostlem akvariu, a samozrejme si myslim, ze se tam maji lepe, nez v nejake male skatulce, uz jen proto, ze neustale neco "zkoumaji", na neco "cihaji", propletaji se houstim, obcas se prozenou, proste ziji, a navic bych ani ty samice v mensim akvariu u samce mit nemohl.

Mysleme si o tech 2l co chceme, o vzhledu toho akvaria taktez, to je kazdeho pravo, ale verim i tomu, ze se v takovem akvariu muze mit lecktera betka lepe, nez ve vetsim pri spatne peci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 16:54 Muž FD [-4] - MiniakváriaRe: rriki
pravdu aha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 16:36 Muž FD [-4] - Miniakváriamatsy
ten nejmenovaný kamarád jsem byl já a ten zverimex bylo petcentrum a je tam set betta+akvárko+písek je to hrůza
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.04.2014 17:07 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Matsy
Bohužel,pan prodavač měl pravdu o tom luxusu sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   15.04.2014 16:23 Matsy
Taková akvária jsou týrání ryb.Byly jsme s kamarádem v jednom nejmenovaném zverimexu a já se zeptal jestli to pro ni není malé a prodavač mi řekl že je to pro ni letní sídlo a luxus !!!!!!!! rozzureny rozzureny tone u nás ve zverimexu je toho plná stěna.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.03.2014 10:29 Muž MarekP [812] - MalawiRe: LiborSprysl
Díky, nemusíte mi šetřit utopické myšlenky. :-P Jestli existuje nějaký právní předpis, který to nařizuje, tak o něm nevím a ani to není moje chyba, protože já o něm vědět nepotřebuju (Pro srovnání je pro mě utopie, aby všichni řidiči jezdili, jak mají. A že existují dopravní předpisy, které jim to nařizují, nic nemění na tom, že je to utopie.). ;-) Takže to pro mě i tak utopie je, protože se to i tak nedodržuje. A když chce člověk poradit od prodavače, tak to často končí tak, jak píše "S.Z.". Zkrátka musí radit tak, jak chce zaměstnavatel. A proč se to nedodržuje? To je jasný, kvůli zisku. Ale jak jsem zmiňoval, tak mě taková akvaristika odradí a na mě nevydělá.

Ale čest výjimkám, ty se vždycky najdou jak ve velkých městech, tak v malých. Já osobně jsem si v okolí vyselektoval jednu akvaristiku, do které chodím rád, když něco potřebuju. Pracují tam lidi, kteří tomu rozumí a radí dobře a velice si hlídají kvalitu vody i ryb. Ryby berou od prověřených chovatelů, kdy ví, v jakých podmínkách ryby žily předtím, než se dostaly do obchodu. Například nedávno jsem tam byl koupit pár ryb na krmení pro želvy a všiml jsem si, že v jednom akváriu mají platy skvrnité za 20 Kč a ve druhém akváriu ty samé ve stejné velikosti za 8 Kč. Ptal jsem se, jaký je mezi nimi rozdíl a bylo mi řečeno, že ty dražší mají od chovatelů a ty levnější mají od lidí, kteří jim to přinesli, protože jich měli moc, ale neví, v jakých podmínkách byly. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2014 06:31 Muž LiborSprysl [9015] Re: MarekP
MarekP napsal: Mám už dlouhou dobu takovou utopickou myšlenku, že by povinně měly být u všech zvířat ve zverimexech uvedeny základní informace o potřebách na jejich život. Například u ryb, aby bylo u akvárií na papírech napsáno, v jakém objemu by měly být, v jakém počtu, v kolika stupních, obecná charakteristika agresivní/mírumilovná apod. To je ale opravdu utopie.
smich Já vám již potřetí říkám, že potřebujete studovat a neteoretizovat. no Tohle je dávno platné, a tak spíš řešte proč se to nedodržuje. Ušetřím vám utopické myšlenky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2014 01:09 Muž MarekP [812] - MalawiRe: S.Z.
S.Z. napsal: Vim z vlastnich zkusenosti z prace, ze kdyz date napr.: do 60l akvaria cervenou bettu a k ni treba 10 kusu parmicek mechovych tak s tim nikdy neni zadny problem - je to super barevny kontrast a vypada to moc pekne).
Takhle to může fungovat, dokud tyto parmičky nedospějí. Ale pak na 100% beťákovi oškubou ploutve a problém bude, za to dám ruku do ohně.

Takze nevim proc by se betty mely chovat po jedne ve 2l vody, kdyz je videt, ze ve velke nadrzi ve spolecnosti ostatnich ryb je jim mnohem lip.
Protože prodavači jako vy těm neznalým lidem říkáte, že je to v pořádku! A zajímalo by mě, co jim po tom měsíci, co si k vám chodí stěžovat, říkáte. Určitě jim řeknete, že je to jejich chyba apod. Ale takhle si dle mého názoru akorát odrazujete zákazníky a divím se, že vám váš zaměstnavatel nařizuje prodávat ty šmejdy, protože ve výsledku na tom musí prodělat, když přijdete o zákazníka. Za předpokladu, že mu nevnutíte zase další bazmek. Je "super", že vy osobně si uvědomujete, že to je špatně, ale když tvrdíte ostatním opak, tak je to celkem k ničemu. Do jisté míry ale chápu, že musíte dělat to, co chce váš zaměstnavatel. V opačném případě byste nejspíš přišla o práci. Ostatně jste prodavačka a ne poradce.

Mám už dlouhou dobu takovou utopickou myšlenku, že by povinně měly být u všech zvířat ve zverimexech uvedeny základní informace o potřebách na jejich život. Například u ryb, aby bylo u akvárií na papírech napsáno, v jakém objemu by měly být, v jakém počtu, v kolika stupních, obecná charakteristika agresivní/mírumilovná apod. To je ale opravdu utopie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2014 00:44 S.Z. Re: MarekP
Abych se priznala tak pracuju v akvaristice a samozrejme prodavame ty plastove "betaria" od mariny. Bohuzel taky musime rikat, ze jsou pro jednu bettu vhodne. Ale muj osobni nazor je naprosto opacny. Je to nejvetsi "shit" co kdo mohl vymyslet. Lidi se k nam do obchodu vraci s tim ze jim v tom betky za mesic umiraji (samozrejme chodi i vyjimky, ze betta v tom akvariu vydrzela cca rok). Vim z vlastnich zkusenosti z prace, ze kdyz date napr.: do 60l akvaria cervenou bettu a k ni treba 10 kusu parmicek mechovych tak s tim nikdy neni zadny problem - je to super barevny kontrast a vypada to moc pekne). Da se to krasne barevne kombinovat s tetrama, neonkama,atd. Takze nevim proc by se betty mely chovat po jedne ve 2l vody, kdyz je videt, ze ve velke nadrzi ve spolecnosti ostatnich ryb je jim mnohem lip.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 21:12 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Tatiana
Chtěla bys bydlet na záchodě 1x1 metr? Asi ne. Takže ten nesmysl, ve kterým máš Bettu vyhoď z okna a jestli to myslíš s chovem např. Betty vážně, tak kup větší a normální akvárium. tone no
Nejhorší na tom je, že lidi jako Tatiana za to "nemůžou". Oni vůbec neví, jaký nároky má jejich ryba, dopředu si nic nezjistí a když vidí, že se něco takového za pár korun prodává, tak si myslí, že to prostě pro ty ryby je. Výrobce si mne ruce, protože výroba takovýho plastovýho nesmyslu stojí stokrát míň, než je prodejní cena a má vyděláno. Když cenu cca 300 Kč za ten 3 litrový nesmysl srovnám s cenou 400 Kč za moje normální 60 litrový akvárium, tak ty 3 stovky jsou vyhozený prachy, i kdyby to k něčemu bylo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 11:18 lída Re: Tatiana
Do Marine Betta kit tak maximálně pár okružáků, natož 2 betty! tone Jak Vás napadlo je v takové mučírničce množit? coze Doporučuji něco o těchto rybkách a nejen o nich pročíst, například zde rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.03.2014 11:15 Muž Legioix [574] Re: Tatiana
Ne. Pokud myslíš ten kit co má 2 a nebo 3l, tak ten je nevhodný i pro toho samce.

Už ted se tam chudák trápí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 11:03 Tatiana – Moja Rybička
Ja by som sa chcela spýtať, že či si môžem kúpiť aj do akvária Marina betta kit aj niaku samičku k samcovi. Lebo on je taký že stále rozťahuje tie žiabre. A videl sa v odraze skla. Tak som tam musela dať iné pozadie. A teda môžem si tam kúpiť aj tú samicu? :-O A ako sa musím potom starať o tie mladé?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.01.2014 12:31 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Leja
Proti tým slimáčikom netreba mať až taký odpor sad veď si len robia svoju prácu a upratujú za naším nezodpovedným prekrmovaním ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 20:39 Žena Leja [70] Re: klaudiee
Co si budeme vykládat - nezkušený začátečník má tendenci rybě občas zbytečně dopřávat nebo mu jednoduše "ujede ruka"(oboje vlastní zkušenost) a sem-tam něco na dno dopadne. Zatímco ve větším objemu vody to odskáčete akorát kvantem hnusných mrňavých šneků (taky vlastní zkušenost:-) ), z malinké nádržky si okamžitě uděláte žumpu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 20:06 Žena klaudiee [0] - LabyrintkyRe: Sasanka1999
Chtělo by to aspoň 15l. Do 15l si můžeš koupit fitr a ten ti výrazně pomůže s údržbou akvárka. Jinak Leja má ve všem pravdu, možná až na to s tím žrádlem. Moje betty žerou jak kombajny, zobou to i ze dna. Ale to je spíš o rybce, u mě to začala dělat jedna a ostatní ji začali napodobovat, tak nemusím ani tak často odkalovat :-D . I když stejně je to někdy potřeba. Ale úplně nejlepší by bylo, pořídit si na začátek aspoň 50l. Věřte mi, mluvím z vlastních zkušeností. V padesátce se jedna chyba ztratí líp. Zato na mini akváro to může mít strašné následky. Taky si tam můžeš dát víc rybek a na víc rybek se líp kouká :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 19:52 Žena Leja [70] Re: Sasanka1999
Děvče, děvče... Nedáte si řict a nedáte! V tomhle se opravdu beťák dlouhodobě chovat nedá a nepomohou mu žádné "švej-ču-žu" kameny! Zapomeťne, co Vám řekli ve zveráku nebo co jste se někde dočetla o "loužích vody" a kupte tomu chudákovi slušnou, cca 20l nádrž.

Ve dvou litrech vody při nejlepší vůli nelze udržet přijatelnou kvalitu prostředí. Mám to osobně vyzkoušeno. Syn loni dostal stejný set s bettou jako neplánovaný dárek a než jsme mu zařídili normální akvárko, musel pár týdnů vydržet v této plastové "zavařovačce". Prvních pár dnů to ještě šlo, ale jak zbytky jídla zapadávaly mezi kamení (ryba nikdy nesežere 100% vše), voda se kazila čím dál rychleji a nakonec nepomáhala ani každodenní výměna části objemu. Nemluvě o tom, že dospělá ryba má cca 7 cm na délku a v krabičce 15x15 cm se prakticky ani neotočí. Za pár týdnů zde budete brečet, že beťák nežere, polehává na dně, rozpadají se mu ploutve...

Máte jen dvě možnosti - buď si vezmete k srdci dobře míněné rady, přečtete si něco z doporučovaných odkazů a začnete se podle toho chovat, nebo Vás čekají podstatně horší problémy než je špinavé dno...

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 3

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 3369x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15047-marina-betta-kit-zen-akvarium-2l