Zdravim,
chcel by som vediet, ci mam v poriadku osvetlenie, lebo sa mi to nejak nezda... Problem je v tom, ze ked cistim akvarium a mam ruky vo vode, a nahodou sa pri tom dotknem pazou reflektora od ziarivky, tak ma dost silno kopne a pritom pocutelne zabzuci
Pred mesiacom som si myslel, ze je to len slaby vyboj statickej elektriny (aj ked neviem sice od coho, akvarium cistim v trenirkach
), bolo to skor take jemne posteklenie a skoro nic nebolo pocut, ale dalo sa v pohode robit dalej, aj ked som sa o to opieral rukou. Teraz to uz kope, a ide pritom z toho asi taky zvuk, ako ked sa v Star Wars biju so svetelnymi mecmi
No a samozrejme uz na tom neudrzim ruku viac ako pol sekundy, je to cisty masochizmus... Cim dalej, tym viac to elektrizuje, a uz si dokonca musim davat pozor pri posuvani osvetlovacich ramp (su tam 2), lebo ked sa vzajomne dotknu reflektormi, tak to tiez bzuci. Nehovoriac o tom, ze pred tyzdnom som skusil medzi ne dat tretiu rampu (dotykala sa svojimi reflektormi reflektorov tych ostatnych), a najprv sa to riadne rozbzucalo (dost hlasno, intenzita asi ako bezny ludsky hlas), a do zopar sekund zhasla jedna z tych ramp, co tam uz boli (pomohlo vybratie rampy, vytiahnutie tej zhasnutej zo zasuvky a znovuzasunutie a zapnutie). Su to predradniky T8 od firmy Farao, ten treti tiez, len na T5. V druhom akvarku mam tiez Farao T5, a ten to nerobi. Vsetko mam napojene cez zalozny zdroj, v ktorom je 30mA prepatova ochrana. Co to sposobuje? Zeby vadny kus, zrely na reklamaciu? Upratovat akva po tme sa mi nechce, takisto tam chcem pouzivat aj tu tretiu rampu...