Krmení syrovým masem
Tak já nekupuji ty kostičky, ale půlkulové bloky. Úplně jiný poměr kvalita/cena.
Kupuju bílé a černé komáří larvy, cyklop, artemii.
Já jsem měl docela problém s mraženým. Mrazem se struktura naruší a tak to není "ono", to správné. Ale je to dobré řešení. Lepší je živé krmení.
To buď rád. Třeba jsi měl dobrý zdroj. Ono to taky bývá nějakou dobu bez problémů. Pak stačí jedna špatná várka a je vymalováno.
Je to na vlastní zkušenosti. Já jsem s tím problém neměl.
Nítě už desítky let ne.
Tak já bych v dnešní době srdcem taky nekrmil
Je fakt hodně kvalitního krmiva včetně mraženého. A nitěnky mi nesmí do baráku.
Co se týče nítěnek tak Cichlidy problemy,Labyrintni ryby problémy. Treba vředovitost. Dokázána věc.
Krmení hovězím srdcem není určitě přirozené - nitěnky jdou pokud je necháte vyprázdnit - zhruba 1 - 2 týdny, ale teď se asi budou shánět dost těžko, protože byly většinou z dovozu z Ukrajiny.
To, že se tím krmí neznamená, že je to správně. Já bych to svým rybám nedal stejně jako nitěnky. Takže ať si každý krmí dle svého uvážení. Napsal jsem svůj názor na věc se kterým nemusí každý souhlasit. Ale od toho tady ta diskuse je.
Já terče nemám. Ale dodával jsem ještě nedávno krmivo do odchoven a vím co měli všichni v mrazáku
Sice správný recept akurát je z minulého století. Tedy z doby kdy nebyl takový výběr krmiv a o kvalitě už vůbec nemluvě. Takže chovatelé se snažili rybám různě přilepšit. A ač to bylo v dobrém úmyslu nebylo to vždy správně. Když se nad tím člověk zamýslí tak akvarijní ryby v přírodě hovězí srdce opravdu nežerou. Proto plně souhlasím s Luďkem. Mimochodem jeden z mála lidi tady, který ty Terčovce choval a spoustu jich odchoval.
Pozor na teplotu, při krmení těch placek srdcem.
Nesmí být výrazně pod 30st.
Terče se krmí hovězím srdcem když už
Očistit, odblanit, nakrájet na kusy, dát zmrazit a pak strouhat/pomlet zbytek, přidat česnek/medvědí česnek/špenát, krevety, spirulina, vitamíny atd. a zpět do mrazáku.
Všeobecně:trávicí trakt ryb není uzpůsoben na štěpení svaloviny a tuků teplokrevných obratlovců. Pod tuto informaci,by jsem se v zájmu kvality fóra nepodepsal,uživatelé by to mohli převzít jako pravěký návod na krmení Svatomartinských hus šiškami
. Když srdce,tak drůbeží (kuře,krocan),doplňkově nebo do krmných směsí.
Tak do placek se cpe srdce běžně.
Všeobecně:trávicí trakt ryb není uzpůsoben na štěpení svaloviny a tuků teplokrevných obratlovců.Vyjímkou jsou dravé ryby a paryby,kde jsou ptáci a savci příležitostným doplňkem stravy.
Tak nevím k čemu je to dobré? No k ničemu. V dnešní době je ne trhu spousta kvalitnich plnohodnotných krmiv pro rybky. Dále x druhů mraženého krmiva. Pokud už má někdo neodolatelnou touhu krmit masem tak mražené ryby jsou super dále krevety a jiné plody moře. A pro ty zmiňované paví očka jsou nejlepší komáři larvy nalovené třeba v sudu na zahradě. Je to jejich přirozená potrava v přírodě. Dávejte rybám potravu, která jim náleží. Předejdete zbytečným problémům a úhynům rybek.
Ať vám to roste a plave
všeobecná zkušenost je nekrmit rybu masem teplokrevných zvířat...
Já jsem dal párkrát po sobě rybám vařené kuřecí maso. Žraly ho všechny jako urvané a nejvíc paví očka… ty ale pak během pár dnů všechny chcíply… netroufl bych si tvrdit, že to byla na 100% příčina… nic jiného jsem ale nezměnil. Někde jsem četl, že živorodky mají krátké, ve srovnání s jinými akvarijními rybkami poměrně primitivní střevo a že jsou díky tomu citlivé na bakterie (presneji bakteriální spory, které přežijí i var nebo zamražení, jelikož je obsah spory kompletně dehydratovaný), které mohou způsobit infekci břišní dutiny. Příznaky bakteriální infekce jsem na nich i pozoroval - nafouknuté břicho, ztráta rovnováhy vlivem infekce stěny plynového měchýře a následnou ztrátou tlaku “v kabině”. Máte někdo podobnou zkušenost?
Starší reakce
Živorodky maso milují a pořádně se o něj umí poprat,ale chce to opravdu jen malý kousek,co stačí sníst.Jak někde něco zapadne,zkazí to vodu.
Zkusil bych to file,ale chtělo by ho na jemno naškrábat
mam paví očka. tetry černé a neonky
Z kuřecím masem zkušenosti nemám,ale u nás v akvaristice prodávají rybí piliny.To jsou piliny při řezání file na kostky.Krmím za sirova.
Podle toho komu
Krunýřovcům jsem ho dával,na hodně malé kousky a syrové.Rozežraná ryba se může udusit.Taky to dost kazí vodu.Já bych si dala grilované
0 15.09.2009 17:42 LUKLUK318159 – kureci maso
jak se dá krmit kurecim masem? má se nějak uvařit,nebo se dá podávat sirové? stejně tak rybí file.
Starší reakce
No ja to krmim striedavo raz morčacie,hovädzie,kuracie,pečeň,... ale nenechavam to vo vode viac nez 30min.Krmim takym sposobol ze meso pri konci presijem silonom a tak to encham nech si natrhaju kolko treba lebo lovit zvysky nedozrateho mäsa po dne kde su pirane je risk.U niektorych plachych pirani sa to da no u mojich nie neboja sa vobec
a vodu menim kazdy tyzden cca 3/4 litrov v akvariu...je to dostacujuce podla vas pri neustalom krmeni mäsom?
0 30.07.2009 19:06 callito –
Re: eso kousek pangasia občas neuškodí
já sem si to korku vyvrtala díru,tou porvlíkla vlasec a na druhou stranu vlasce přivázala pangasia.Rybky vždycky plavou okolo a kousnou si.Obzvlášť kančíci si libovali.Chovali se ais tak jako když dáte kotěti novou hračku.
Já je měl od 2cm a to to žraly
dík zkusim a můžu to hodit i malim??? ale jako velkej kus aby to mohli ozobávat asi jako okurku
Jj asi tak
Takže asi tak maximálně 15 min. ???
Maso se rychle kazí takže o dost míň
U mě je do 10 min je vyluxováno
Pecka protože já je pořád krmil jenom zeleninou a to maso tam teda nechat asi tu hoďku??? nebo míň
Co spadne terčovcům na zem tak na to se vrhají ancistrusi jako by nežraly měsíc, ten kousek srdce zalehnou a i když do nich terči štouchají a snaží se to vydolovat tak to s nimi ani nehne
0 29.07.2009 22:24 Akváč JO a kdž se už mluví o tom masu můžou ho i ancistrusi? třeba kousek kuřecího???
Já krmím hovězím srdcem, a chce to pořádně očistit, odblanit a potom ho rozmixuji v mixéru, můžeš do toho přidat různé vitamíny nebo granulu, promíchat a pak rozválet na cca půl až 1cm placky a zamrazit. Vydrží to dost dlouho a na krmení si jen odkrojím, nechám chvilku povolit a krmím, jedenou za týden tu kostku při povolování pokapu Fishtaminem (vitamíny) a ryby se po tom můžou utlouct
Co ryby nesežerou do 5 min. se musí hned odsát jinak se rychle kazí voda, jinak vodu měním cca 30% jednou týdně
eso napsal: No ale moje pirane nechcu nic ine iba mäso.Nechcu vlocky ani granulky ,tabletky ani nic ine .
...tak ze tak..."pirane"
tak to mozes ako si pisal "pečeň,srdce,kuracie,morcacie,..." - hlavne abi bolo "chude" - cim menej tuku...
...alebo daco s knihy Peter W. Scotta...
Na domacu vyrobu potravy,velmi vhodnu pre ryby ako su tercovce a cichlidy,sluzi zo styroch patin hovadzie srdce.Kupujte ho cerstve,odstrante vsetok tuk,narezte ho na kocky.Zmiesajte ich z obilnymi klickami,zeleninou napr. spenatom a vlockovym krmivom.Hrubost zmesi zavisi od veku ryb.Pridajte vitaminy
A,C,E a skupiny B.
Dajte zmes do sackov na zmrazenie a narezte ju zubkovanym nozom.
Lahko z nej budete ulamovat.Nie su s nou problemy s moznostou zavlecenia chorob,spojene vecsinou s vodnou zivou potravou.
Mam hodne rostlin a malo rybek a naposledy jsem menil vodu pred 8-smi tydny. Dolevam jen to, co se odpari. Dnes jsem delal testy na NO2 bylo nemeritelene. Stema vitaminama nevim, ja jim to davam jen tak na zpestreni jidelnicku.
ja zase krmim pirane tak ze im hodim velky kus mäsa a po cca 20 min ho vylovim...a s tou vymenou vody to je ako castro u vas nesu nejake tekute vitaminy ktorymi by sa mäso dalo napustit ?
Obcas jsem hodil do akvarka kureci kost se zbytky masa. Pochutnali si na ni hlavne ctverzubci. Ikdyz ostatni rybicky se snazili taktez kost okusovat, moc se jim to zrejme nedarilo. Vzdy jsem ji cca. za hodinu vytahnul, aby ve vode nezacla zahnivat. Obzas krmim i rybim masem, rozdrtim ho na co nejmensi kousky a hazu do akva tak, aby ho rybicky hned snedly a nic nepadalo na dno. Chutna jim hodne.
No ale moje pirane nechcu nic ine iba mäso.Nechcu vlocky ani granulky ,tabletky ani nic ine .
...samozrejme - meso je zaklad vecsinou sa pouziva "len" hovedzie srdce - kvoli nizkemu obsahu tuku...
...pridavat do toho netreba nic...-v granulovanych a vlockovych krmivach je vitaminou dost...-tak ze ide o to striedat to....
Zdavim.Chcel by som sa opytat na vas nazor ake mate skusenosti s krmenim surovym mäsom(pečeň,srdce,kuracie,morcacie,...) ako casto menite vodu,kolko krat do mesiaca vymenite urcite mnozstvo vody(podla obsahu litrov akvaria)ci upravujete mäso pred krmenim,ake chcemie popripade pouzivate, ci napustate mäso s nejakym vitaminmi,...Dakujem
Starší reakce
chraneny neni, jen na statnich revirech plati urcite obdobi hajeni, kdy se nesmi zabijet.
klidne jim to davat muzes, jen pozor na nemoci a parazity - z tohoto duvodu by melo smysl maso varit. ale pokud je to z cisteho reviru (kde neni zname zadne vazne onemocneni), tak neni riziko vysoke.
hm, na slovaci, ak nie je zo sukromnej urcite.
Re romi: hm, ne všude...
Re navik: Akvarijním rybám určitě nehrozí nedostatek B1 při krmení syrovým rybím masem. Naopak spařením se maso zbavuje vitamínů...
hm, pstruh potocny je uz hajeny...
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 1918x