Fórum » Ostatní » Jaké bylo Vaše první akva
[1] 2 3 4 
25.08.06 10:16:28
GAGAL (-12-11-10-9) – Jaké bylo Vaše první akva
To byl asi rok 198? A byla to krásná pětilitrová koule a v ní neonky platy gupky mečovky. Náááádhera. A co Vy pojďte zavzpomínat.
25.08.06 10:22:32
Vesnach® – akvarium
Matka mela jedno mensi v kterym se vykoupal jeji syn a bylo po! Pak mela pozdeji vetsi, kde mela tercovce a skalary a to prasklo, takze bylo taky po!
Ja osobne jsem mela akvarium se zelvou a pak jedno mensi na lednici v kuchyni. V pripade, ze nebylo co jist pouzila jsem pritomnych ryb.
Jo a
Micus zacala v kouli

jo někdy okolo 197x jsem dostal od dědy rámovou 110l ku i se stojanem byla natřená na zeleno a občas podtejkal kyt. na ryby jsem vydělával
sběrem rybízu. Za kilo dávali asi 1.50,-
Jo to byly ceny. Akara modrá 5kč.

Já jsem taky začínal koncem 80´. měl jasem hranol postavený na výšku (taková maxi elementka - z jednoho kusu skla) - okolo 40l. Z ryb si
pamatuju pouze na gupky a tetru černou. A že mi tam krásně rostla ludwigia repens - čehož jsme třeba v pražský vodě niky nedosáhl). AQ
osvíceno žárovkou 40w, zcela bez řas a kytky rostly jak zběsilý. Že by se tam dalo prát CO2 jsem vůbec netušil. Hnojení mi též nic
neříkalo. Jo to byly časy… kofola… lednáček…
Roman

Já mám pocit, že ty ceny ryb se zrovna moc nezvedly.
Roman

Já jsem začínala v kouli na začátku tohoto roku. dostala jsem ji plnou vyplašených mečovek, které postupně spokojeně vymřely. Teď mám
druhou generaci, potěry, které jedna samice vyvrhla těsně před smrtí. V kouli už chovám jenom šneky.
Pravda pravda obzvláště ty výkupní.

Trocha nostalgie! Ja dodneska rikam, ze potrebujem koupit jar a nejlepsi zvejka byla Pedro
a sevak z drogerie,

Jóóö!!! Ten mi kupoval tatínek..

Loucim se na vikend s vami pratele a jdu s pisni jak ten ptacek....cecka sbira cecka

1965-6, elementka cca 20 l, párek mečovek od Víti Kohouta, samice jakž takž, ale samec se otáčel s problémama.
Červená tetra za 3,-
Kčs, Novotný nám zavedl každou druhou sobotu VOLNOU!

Teda Side, vy už něco pamatujete..

No teda jak to bylo, když zavedli elektrický proud povídejte prosímmmmm.
PS. Nic ve zlým.
Micus, myslím, že vaše ironie není na místě! Abych se nenamíchl ja Hellfid!
Já už si právě toho až tak moc nepamatuji!!!
Gagale, z výše uvedeného nemohu zodpovědně zodpověd(n)ět na vaši otázku!

Me hanáce přece nésme orážlivi..

Já jsem rád, že je zde opravdový pamětník. Máte/máš taky literaturu z té doby?? Docela rád si v ní čtu. Jak to bylo s kompresory čím se
vzduchovalo,filtrovalo? Je to jak se píše.
Máme přece holubiči povahe!
Už jste viděla, co umijó holube?

S těmi kompresory to bylo těžký, protože jsme byli chudí a na Visu jsme neměli, kompresor vyrobil táta z nějakého trafa, plechu a duše z
kola. Kromě vzduchu z toho vycházel i docela slušnej rambajs. Pamatuji ještě vnější filtr poháněný čerpadlem ze staré pračky
(asi5000l/hod

)
Jó to byly časy

Já myslím, že před dvaceti lety bych si na akvaristiku vůbec netroufla.. To nebyl ani akva silikon, aspoň v našich zemích.. se mi nechtělo
věřit, že se akva kytovalo do rámu jako okna.. A topítko ze zkumavky, to bych asi taky nedala dohromady.
Teda chlapi, vy jste se hledali.
Roman

To je fakt, to vím to byly harakiristroje. Ale musela to být legrace jít si akva. svařit k zámečníkům.
[1] 2 3 4 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Ostatní • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora