Počet krevetek v nádrži
Nebo, to co všichni řeší,ale obráceně, ploštěnky. V malé míře krevety aktivně nezabijí, jen se prostě nemnoží, nebo rozhodně mnohem hůř.
Ale je to extrém. Nejsou nějaké jiné brakické jako pinokia a hawajky a sulawesi, co se ve vodě se standardní vodivostí nemnoží? Ale zase životnost dospělých krevetek, co se nemnoží, je několik měsíců, takže je to trochu drahá sranda si tam něco takového dát. To už je snazší nějaký zajímavý šnek
Dobře, rozšířím odpověď: mám v jednom Neocaridiny Bloody Mary s těma Japonikama, v dalším N. Yellow fire a teď nově v dalším N. Blue Dream... No, prostě neutikaji. Nepíšu to proto, abych se chválil, ale proto, že nelze krevety nazvat a priori nějakými útěkáři. Stačí dobrá péče a pozorovat nádrž... A vovovo tom to je
Jo a Neocaridiny se ti namnoží všechny. Japoniky určitě ne a myslim, že obecně všechny Caridiny potřebují brakickou vodu..
No jo ale japonika je obr do mého akvarka. Není nějaká jina neplodné verze
Souhlas s Anthraxem. Mám Japoniky taky v otevřeném akva a neutekla za několik let ani jedna. Proč by taky utíkaly, když se o ně tak dobře starám, že jo
Nebo koupit jenom samce, ale jestli to někdo pozná v té mikrovelikosti
Mám japoniky bez krytu a ven mi nelezou. Určitě bych neviděl kryt jako podmínku jejich chovu.
Vím jenom o japonikach a ty jsou velké a ještě lezou z akva když nemám kryt. Jsou ještě nějaké jiné? Nebo koupím jednu
ne to bych ji neudelal
Tak to máš jedinou možnost pořídit pouze krevety, který se ve skadké vodě nemnoží, protože jinak se ti prostě množit budou a bude jich tam plno.
Vajíčka rozborky nespořádají. Krevetky vajíčka nosí přilepené zespoda na vlastním těle. Razborky určitě občas slupnou malou krevetku po vylíhnutí ale podle mě se ti budou tyto krevetky množit i tak rychle.
Pokud jich do začátku koupíš 10, tak jich můžeš mít postupně klidně přes stovku.
Alternativou je koupit druh krevety, která se nemnoží.
Třeba blue dream. Nechci aby se mi tam namnozili a já měl plný akva krevet. Chci jen tak pro zpestření a ne z toho mít krevetarium. Ale třeba ty vajíčka rybky sporadaji
Ahoj. Zhruba jaký druh krevety máš na mysli?
Ahoj jaký je minimální počet ktevet v akvariu. Moje má 70l, mám tam jen razborky.
Starší reakce
- půjde zřejmě o Limnopilos naiyanetri, to je jeden z nejběžnějších nabízených druhů, do nano aqua
Red cherry dej kolem 20kusů,ony se ti namnožej..A ti krabi budou kteří?
0 25.05.2020 17:26 .verca. –
Re: RAP Asi jen Red Cherry
.verca. napsala:..Kolik do něj mohu dát krevetek a mikro krabů?
Bylo by napsat které druhy.
0 24.05.2020 20:44 .verca. Zdravím.
Mám akvárium 30l, čistý objem 25l.
Kolik do něj mohu dát krevetek a mikro krabů?
Děkuji za odpověď
Starší reakce
Krevetek může být v takovém objemu opravdu hodně. Klidně i přes 100. I když jich na začátku člověk nakoupí třeba 10, tak ony se samy namnoží do počtu odpovídající akváriu.
Ale neonka obecná je celkem velká ryba. Bude krevetky žrát. Hustě zarostlé akvárium je předpokladem pro jejich soužití.
Dej jich 10-15 a když se budou mít kde schovat tak se namnoží na počet který se jim bude zdát ideální.
0 11.11.2019 18:59 LilaLola – kolik krevetek do 54L k neonkám
Ahoj,mám 54L chtěla bych mít v akváriu 10 neonek obecných a k nim red cherry krevetky. nic víc. kolik krevetek tam tam můžu dát taky platí 1 l vody na 1 cm ?
Starší reakce
Klidně jich tam může být 10 ale přesto bych doporučil pořídit akvárium 12-15 litrů když trváš na mini akváriu budou se ti v tom snáze držet parametry můžeš dát víc rostlin a krevety se budou hezky množit. Investice je to do 200 Kč a místa o moc víc nezabere a 3 litry nech až poberes víc zkušeností můžeš zkusit opravdu micro akvárko.
Jasně, že je tam dá, protože už je má.
Ale stejně si myslím, že to není dobrý nápad. Vždyť ty minulé jí vymřely teprve předevčírem.
Ja som mal asi v 1.5l tri krevetky niekoľko mesiacov. Žili si tam svojim životom, nič im nechýbalo. Kľudne tam daj koľko vraví Ctibum
A já bych jich tam klidně 5-10 dal, pokud je to dostatečně zarostlinovaný a zaběhlý. Když to bude ok, namnoží se...
0 01.02.2019 19:08 Danča Animals Mám akvárium 3 litry. Kolik krevetek tam můžu maximálně mít?
Starší reakce
Tak ešte zmeriam vodu a ak bude ok, ide sa na to! Ďakujem za odpoveď, v atlase počet veľmi presne uvedený nie je
Dal by som štartovacích desať a ony sa namnožia a zregulujú samé.
Pochybujem, že ich v ďalších štádiách edy kto počítal...
Dobré ráno!
Koľko krevetiek Neocardina davidi môžem chovať v čistom objeme 8L, plne zarastené, iba levatky.
Starší reakce
Takové které se nebudou spolu křížit. Ale být tebou, tak to nechám pro jeden druh. 20 l není moc.
Super díky moc
Ještě dotaz
jaký třeba druhy krevetek by se mohli dát k sobě?
Bohatě stačí 8 ks. Jsou i jiné variety, tak si je projdi a vytipuj si, co se ti líbí. Co třeba tady:
zvirata.bazos.cz/…
Najdou se rybičky, které se s krevetami snesou, ale nebylo by to asi ono, přecijen i malinké rybky si občas zobnou. Nechej to jako krevetárko a uvidíš, jestli ti to bude vyhovovat. Ono 20 l je na ryby celkem málo, záleží také na rozměrech akvária.
Díky za radu a jaký počet ? Kdyby se někdo takový našel, kdo by prodal krevetky za nějakou symbolickou cenu, byl bych moc rád
A existuje nějaký druh rybiček, který by se snesl s krevetkami a mohly být i v 20l akva?
Starší reakce
Na krevetky máš ještě víc jak měsíc čas. Akvárium a filtr se musí nejdříve zaběhnout.
Jestli je tam dáš teď, pravděpodobně ti všechny chcípnou. Dej do prezentace aktuální fotku nádrže.
Předpokládám, že jsi začátečník, tak z těch 3 druhů ten poslední, cca 12-15ks. Pokud se jim bude dařit, tak se ti namnoží. Ale fakt až za měsíc a to jen za předpokladu, že ta nádrž bude OK!
0 20.07.2017 18:19 Kačes – Kolik krevetek?
Ahojte, mám 16ti litrové akvárko (podívejte se) a chci tam dát krevetky. Chtěla bych Krevetku kantonskou var. Bee a buď Krevetku Paracaridina var. Blue Bee, nebo Krevetku Neocaridina davidi var. Yellow. Můžete mi prosím poradit, jestli spolu mohou být a kolik jich můžu mít?
Předem děkuji
Starší reakce
Pro začátek jich dej tak 10 - 20, ony se namnoží pokud jim k tomu dáš možnost. Ale nedávej je tam dříve než za měsíc, krevety chtějí opravdu stabilní podmínky i když se jedná o méně náročné neocaridiny.
0 30.01.2015 20:58 Skalárka – 16l
Dobrý den, chtěla bych si založit krevetkárium. Akvárko má 16l, kolik krevetek Red Cherry bych si tam mohla dát? Předem děkuji za odpovědi.
Starší reakce
No nepotěšili jste mně, ale poslechnu radu rady starších a na poličce zůstanou jen knihy
A jaký minimální objem by mělo mít krevetkárium bez filtru?
Piskořky si tam klidně dej, třeba i okružáka nebo levatku, ale žádné krevety. I těch 5-6 l je v rukou začátečníka dost vražedná kombinace, pod 10 l čistého bych nešla ani náhodou
2 litry je malo bude to desne kolisat a asi ti tam neprezijou dlouho
0 19.12.2014 15:43 boris – 2l elementka
Ahoj, přemýšlím o mini-pidi akvárku na poličku 20x12x12cm takže čisté 2l vody. Co myslíte (za předpokladu, že by bylo zarostlé rostlinkami, mechem atd.), mohl bych tam mít nějaké ty piskořky a 2-3 nenáročné krevetky? Nebo je těch 5-6l nevyhnutelné minimum? Díky.
Starší reakce
Dobře tedy , díky
Pořídím si tedy Red Cherryny
no, hlavně se ti budou křížit a budou z toho vznikat hnědý a podobný hybridy..
zůstal bych jen u jedněch, pro začátek 10 kousků, ony se namnoží...
Starší reakce
Přidat reakci
[1] 3
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 6176x