Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Třešeň - cena, odrůdy. Kde koupit rostliny?

 

Články » Třešeň - cena, odrůdy. Kde koupit rostliny?   Vytisknout tuto stránku 

Třešeň - cena, odrůdy. Kde koupit rostliny?

Publikováno: 07.02.2022 • PR článek

Třešně jsou ovoce, které je v České republice pro svou chuť mimořádně oblíbené. A to není vše: tyto rostliny oceňují i ​​pěstitelé. To není překvapivé, protože většina odrůd této rostliny jsou druhy, které nemají zvláštní požadavky na pěstování a péči; navíc obecně nejsou příliš odolné vůči negativním faktorům, jako jsou například nízké teploty. Jaké jsou odrůdy třešní a čím se vyznačují? Kde se dají tyto rostliny koupit? Přečtěte si níže uvedený text a zjistěte odpovědi na tyto otázky.

F

Třešně - název
Ačkoli si to ne každý uvědomuje, v některých oblastech Polska jsou třešně označovány i jinými názvy. Jsou to mimo jiné tetry a třešně (poslední z výrazů označuje především rostliny křížené s třešní).

Za zmínku stojí, že zatímco třešně pěstované ve správných podmínkách mají správnou chuť, jejich divoce rostoucí protějšky mají většinou mnohem méně výraznou vůni a chuť.

Třešně - odrůdy
Třešeň je rostlinný druh, který se vyznačuje velkým množstvím odrůd. Jak se liší jednotlivé druhy třešní? Na tuto otázku neexistuje jednoduchá a jednoznačná odpověď, protože rozdíly se týkají mnoha aspektů, včetně způsobu pěstování a péče i vzhledu a chuti plodů. Zatímco některé druhy mají žlutou barvu, plody jiných odrůd mají růžově červenou nebo dokonce kaštanovou barvu.

Mezi nejoblíbenější odrůdy v Polsku patří následující druhy rostlin:

Cherry Burlat. Nejdůležitější vlastností této odrůdy je tmavě červená - někdy přecházející do fialova, v extrémních případech až černá - dužnaté plody. Jde o druh třešně určený především pro amatérské pěstování. Tato odrůda je v Polsku oblíbená především díky dobré odolnosti vůči nízkým teplotám;
Buttner Red Cherry - pokud v obchodě nebo na stánku objevíte červené a žluté třešně, je to s největší pravděpodobností Buttner Red. Stejně jako Burlat i Buttnerova třešeň dobře zvládá zimní teploty, i když při pěstování se vyplatí zajistit slunné místo;
Třešeň Donissen - zatímco Buttner má žlutou barvu s červenými skvrnami (červenání), odrůda Donissen je zcela žlutá. Ovoce donissen je pochoutkou, kterou ocení mnoho lidí (ačkoli není příliš šťavnaté, sladkost to plně vynahrazuje) a situaci navíc zlepšuje skutečnost, že zvířata (zejména ptáci) tento druh ovoce nepreferují;
Třešeň Hedelfińska - tento druh je již řadu let vysoce ceněn pro svou charakteristickou, kořenitou chuť;
Třešeň Kordia - i když jsou třešně i v tomto případě velmi chutné, k jejich oblibě nejvíce přispívá vysoká odolnost proti poškození. Ovoce Kordia, i když je přepravováno po hrbolaté silnici, by se nemělo lámat;
Třešeň Sam - tato odrůda v sobě spojuje výhody následujících druhů třešní: Burlat (tmavě červené ovoce), třešeň Hedelfinska (mírně nahořklá chuť) a Kordia (vysoká trvanlivost)
a mnoho dalších. Výše uvedené typy jsou jen některé z odrůd sladkých třešní. Z ostatních druhů si zvláštní pozornost zaslouží třešeň Tamara. Proč? Důvod je prostý: plody této rostliny jsou velmi velké ve srovnání s většinou ostatních odrůd nalezených v polském pěstování - hmotnost jednoho plodu může dokonce dosáhnout asi čtrnácti až šestnácti gramů (pro srovnání, hmotnost jednotlivých plodů většiny ostatních odrůd je mnohem menší a jeho obsah se pohybuje mezi přibližně čtyřmi a jedenácti gramy).

Moravske-sady.cz - základní informace o provozu internetového obchodu
Kde koupit kvalitní rostliny? Potřebujete-li rostliny tohoto typu, měli byste zvolit renomovaného dodavatele s dobrou pověstí mezi stávajícími zákazníky (názory na daného prodejce najdete např. na internetových tematických fórech). Je to rozhodně lepší způsob, než podlehnout vlezlým reklamám – co může být lepším důkazem dobré kvality než pozitivní zpětná vazba od zákazníků?

Pokud vás zajímá, jaké odrůdy třešní jsou dostupné v internetovém obchodě moravske-sady.cz, dobrá zpráva pro vás zní následovně - v sortimentu prodejny jsou prakticky všechny nejoblíbenější odrůdy těchto rostlin. Za zmínku stojí, že nabídka moravske-sady.cz zahrnuje nejen třešně, ale také růže, borůvky, ovocné keře a mnoho dalších.

Cherry - ceny
Jedním z online prodejců, kteří jsou na trhu již léta uznávaní, je moravske-sady.cz. Kromě dobré kvality nabízených rostlin (včetně třešní) jsou dostupné i ceny. Náklady na jednu sazenici třešně začínají zhruba od dvaceti zlotých.



 

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 07.02.2022 Upraveno: 16.02.2022 Přečteno: 38x

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/1929-tresen-cena-odrudy-kde-koupit-rostliny