Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CupriSorb - Recenze a zkušenosti

 

Atlasy » Výrobky » Filtrace » Filtrační hmoty » CupriSorbNápověda 

CupriSorb

Seachem CupriSorb
- Rychle a bezpečně odstraňuje měď a těžké kovy
- Velmi účinný i ve slané vodě
- Odstraňuje všechny formy mědi a další těžké kovy
- Lze jej regenerací znovu použít

CupriSorb dokáže odstranit měď a další těžké kovy ještě rychleji a účinněji než aktivní uhlí. Odstraňuje všechny formy mědi ve vodě. Odstraňuje těžké kovy z vodovodní vody měď a těžké kovy unikající ze substrátu.
Jiné konkurenční produkty fungují obvykle na principu výměny iontů. Tyto produkty jsou tak schopny pohltit měď ze sladkovodní vody, ale ne ze slané. CupriSorb je chelatující produkt, takže funguje velmi dobře i ve slané vodě.
Návod:
250 ml vystačí na 600 litrů akvarijní vody pro odstranění 7500 mg (12 mg/l) mědi. 100ml balení je již v sáčku, větší balení můžete vložit např. do Seachem The Bag. Vložte jej do filtru a nechte působit 2 týdny, dokud testy na měď nebudou ukazovat nulu.
Vyčerpání CupriSorbu lze poznat podle změny jeho barvy na tmavě modrou. Nyní lze CupriSorb zregenerovat a použít znovu.
Regenerace: Vložte do neželezné nádoby se dvěma hrnky vody a ½ hrnkem kyseliny chlorovodíkové (k dostání např. v potřebách pro bazény). Louhujte po jednu hodinu na čerstvém vzduchu. Následně vytáhněte a opláchněte. Pokud nebyla barva zcela obnovena, můžete louhování prodloužit. Opláchněte a vložte do nádoby s vodou a přidejte jednou sodu pro zastavení pěnění. Nyní je CupriSorb opět připraven k použití. Pokud by po několika louhování v kyselině solné nebylo možno obnovit původní barvu, proveďte regeneraci jako u Purigenu v bělidle.

Výrobce: Seachem | Zdroj: www.rostlinna-akvaria.czeshop/akvarijni-filtry/seachem-cuprisorb-100-ml


Recenze a zkušenosti akvaristů

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/vyrobky/2849-seachem-cuprisorb