Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Tropical CMF - Recenze a zkušenosti

 

Atlasy » Výrobky » Chemie » Dezinfekce » Tropical CMFNápověda 

Tropical CMF

Tropical CMF 50 ml

Účinný přípravek k léčbě rybek napadených kožovcem rybím (Ichthyophthirius multifiliis). Jedno balení CMF (50 ml) stačí na přípravu koupele v nádrží o objemu 500 litrů. Podle možnosti však doporučujeme ryby koupat v samostatném akváriu, což výrazně usnadňuje jejich sledování.

Návod k použití : v běžném akváriu - dlouhodobá koupel ( min. 7 dní, max.14 dní ) 10 ml / 100l vody, teplota koupele 27-30 °C. Po 3 dnech vyměňte 20% vody a doplňte 5 ml / 100l vody. postup opakujte ještě 2x . Po léčebné době by se měla krupice ztratit. Při aplikaci silně vzduchujte vodu v akváriu. Po ukončení aplikace odstraňte přípravek, častou výměnou části vody a filtraci vyčistěte pomocí aktivního uhlí. Potom použijte preparáty Multimineral a Tropical Bacto-Active. POZOR: Nepoužívejte s jinými akvaristickými preparáty.

Kožovec rybí (Ichthyophthirius multifiliis) je nálevník, který ve vegetativním stadiu parazituje v kůži mnoha druhů ryb a je původcem ichtyoftiriózy. Kožovec rybí měří do 1 mm a lokalizuje se v kůži, na žábrách či ploutvích ryb, což se navenek projevuje jako mléčně bílé tečky laicky zvané krupice nebo krupička. Napadené ryby se otírají o substrát a jsou neklidné. Při masivním napadení kožovcem může docházet k úhynu ryb. Vnímavé jsou především ty druhy ryb, které mají drobné šupiny, případně nemají šupiny vůbec (sumci, sekavky apod.), nebo ryby, které následkem stresu, transportu apod. ztratily ochranný slizový obal.

Výrobce: Tropical | Zdroj: www.zverimex-akvaristika.czuprava-vody/tropical-cmf-50-ml/


Recenze a zkušenosti akvaristů

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/vyrobky/2582-cmf