Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Hygrophilas world-krevetkárium

 

Prezentace » FrantisekP » Hygrophilas world-krevetkárium » Nápověda 

Hlavní fotka



Hygrophilas world-krevetkárium

ZRUŠENO

Majitel: FrantisekP   Kategorie: Rostlinné akvárium
Zapsáno: 23. 5. 2016   Aktualizace: 9. 5. 2019 Nový záznam v deníku Změna v seznamu rostlin Změna v seznamu ostatních živočichů Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 927   Počet palců: 0
Založení: 16. 5. 2016   Stáří: 3 roky
Objem: 25 litrů   Čistý objem: 19 litrů
Velikost: malá akvária   Oblíbenost: 8 uživatelů
Fotek a videí: 27+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Datum zrušení: 08. 05. 2019

Rozměry: 40 cm x 25 cm x 25 cm

Popis: Akvárium bylo pořízeno především pro namnožení rostlinek do velkého akvária, tudíž i do budoucna rostlinné akvárium bez jakékoliv techniky (topítko zřejmě dostane výjimku, nakonec jsem přidal i závěsný filtr, aby se v akva trochu hýbala voda).
edit 6/2018 aktuálně akvárium funguje jako krevetárium...

CO2: NE

Dekorace: Rostlinky, mandlovníkový list a kořen :)

Dno: 2/5 Rataj ProfiSoil, 3/5 křemičitý bílý písek 1,3mm

Filtrace: Původně akva bez filtru. Ten jsem přidal 16.9.2016 zejména z důvodu cirkulace vody v akva...
Aqua-Nova NF 300

Hnojení: minimálně...

Chemie: NE

Osvětlení: 2 LED pásky, v součtu 6,5W (nainstalováno 11.9.2016 - do té doby denní světlo)
12W pásek 30 a 25 cm v 40cm dlouhých lištách. 2 z důvodu osvícení celé šíře akvária již pod hladinou...

Stojan: Psací stůl

Údržba: Občas ýměna vody

Vzduchování: NE

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(26)
Složka
Ostatní

(25)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Složka
Rybičky

(1)
NahoruDeníček
9
5.2019
Na toto akvárium nebylo moc času a navíc bylo mimo dění v domě, takže postupně péče o něj klesala a včera jsem ho zrušil.
Už dříve (před cca měsícem) jsem rozdal většinu rostlin. Bucka šla do 182OW, microsoria rozdaný a bolbitis se aktuálně čistí od jávskýho mechu. Potom jej rozdělím na 2, nebo 3 ks a jedna část půjde do 182OW. Něco jsem slíbil švárovi a zbytek uvidíme...

Časem snad akva opět založím, jako krevetárko, ale aktuálně na jeho údržbu není prostor a také by mu to chtělo vymyslet nějaké lepší místo než ve sklepě :)
14
6.2018
O víkendu jsem sem na zkoušku nasadil hemianthus monte carlo. Dokonce jsem si už nachystal i krycí skla na omytí, protože jsou solidně zašlá a aby MC mělo slušnou šanci se uchytit, chce to s nima trochu něco udělat.
Pro vytřídění krevetek to vypadá na populační boom. Samičky co nenosí mají sedla. Z toho vyvozuji, že závěsný filtr jede na hraně při větším počtu krevetek a objednal jsem si dvojramenný bublifuk se zásobníkem na biomedia.
Samozřejmě omezení kapacity nádrže by mohlo být nedostatkem krmiva (což si, ale moc nemyslím), nebo z nějakého jiného důvodu.
Za dobu provozování akva jsem krevetky zásadněji vytřídil 3-4x a vždy byla celková populace cca 175-200 krevetek (samozřejmě se tam nejspíš vyskytovaly další ~2-3mm kusy který se nemusí dařit najít).
Pro zajímavost jsem včera měřil parametry vody - Ph 7,9-8,0, vodivost 300uS, NO3 kolem 10ppm (sem tam musím přihnojovat) - čekal bych, že voda z RO + vodovodní (cca 60:40) bude mít i nižší Ph, ale zřejmě tím snižuji jen tvrdost. Naředěním by se měla snížit i alkalita a tím Ph, ale asi si ještě jednou něco musím přečíst o pufrační kapacitě vody... :)
Každopádně podmínky pro neocaridiny očividně OK... ahoj
6
6.2018
včera večer jsem se hodinu a půl bavil odlovováním krevetek (samozřejmě poté co jsem vyházel kompletní květenu). Odloveno cca 130 Ks a v akva jich zbylo 30-40ks, převážně samičky a plno malé drobotiny, která se zatím nedá rozlišit.
Další selekce bude za pár týdnů...

Odsál jsem nějaký detrit, vyházel kupu rostlin a jedeme dál... :-)

Po prostřihu monte carla ve velkým jej asi trochu zasadím sem. Docela si pohrávám s myšlenkou, že bych kompletně vysoký stonkovky vyházel pryč a zůstal jen kobereček, bolbitis, microsoria, bucka a anubias mini na kořeni a možná v jednom rohu nějaká stonkovka. No uvidíme jestli se tam monte carlo chytne...

Ono pro kontrolu nad krevetkama ta stonkovková džungle není úplně optimální... stydim
31
5.2018
minulý týden jsem akvárium zase po více než dvou měsících řádně prostříhal, protože to byla džungle ve které už nebylo jednoduché se prodírat ani pro krevetky či šneky :)
Opět se nejvíce roztahovala malokvětka drobná. Ta zabrala minimálně třetinu akvária, zbytek tentokráte spíše ludwigie a až pak hygrophily.

Poslední dobou se více zajímám o (cílený) chov krevetek.
První krok mám již za sebou. Jako předfiltr jsem nahradil koš na ochranu krevetek za biomolitan, kde se postupně vytvoří biofilm kterým se krmí.
Dále tento týden dojde na zásadní selekci krevetek a všechny hůře vybarvené půjdou pryč. To stejné budu opakovat za měsíc, dva, tři abych vyřadil dorůstající málo/špatně vybarvené krevetky.

Později plánuji krevetárko buď předělit, nebo spíš koupit ještě jedno na další druh(y) neocaridin. Caridiny zatím neplánuju...
18
3.2018
Ode dneška je miníčko zase bez ryb.
Vytahal jsem kytky na šutrech a kořenech, protříhal nejdelší ludwigie a hygrophily a po 5-ti minutách neuspěšnýho lovění bylo jasný, že ven musí všechno. Jediný co v akva zůstalo bylo topítko a keřík m. micranthemoides. Rybky jsem lovil asi hodinu a hodinu pak odsával nečistoty ze dna a vracel vše na své místo.
Vzhledem k tomu, že krevetárko nemá (alespoň zatím žádné další ambice), moc jsem to neřešil a nasázel to tam opět hala bala. Ta biomasa rostlin na 20l. vody je solidní X-)

Zároveň jsem vlastně za posledních 14 dní odlovil cca 40 krevetek a moc to na jejich počtech není poznat. Dneska jsem vylovil dalších 15 a v týdnu by se mělo dalších 20ks, stěhovat někam do Brna...

Uvidím jestli to nechám chvíli zase bez rybiček, nebo nakoupím nejobyčejnější a nejlevnější r.skvrnoocasé, ať tam alespoň něco plave.
ahoj


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Lucasxx Re
10.1.18 6:25
Solidně zarostlé! palec
Afropithecus Re
19.12.17 16:20
Krásné akvárko držím palce ahoj
Angus68 Re
28.6.17 11:38
Jo ták,ty bys to chtěl jen vidět? Vyjasněno :-D X-)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/25315-more-travykrevetkarium