Přihlásit se RYBICKY.NET »

Výběr ryb do nového akvária

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Výběr ryb do nového akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Madu – Re: arnošt
díky, tak ho necham somtnýho:) a krunýřovec může být taky sám? nebo radši pár?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - arnošt – Re: Madu
myslím, že už by to bylo moc a samec by těm ženským nedal pokoj...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Horác – Re: arnošt
Když to tak po tobě čtu, mám pocit, že podrazit rybu a udělat z ní zakrslýho kripla je vlastně úplně normální ... 600l má doma málokdo, takže všichni ostatní můžou vesele dělat z ryb bonsaje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - arnošt – Re: V
to je o pohledu na věc, ale souhlasím, že větší je lepší... ale nemyslím si, že by nějak zásadně strádaly...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Madu – Re: V
takže změna:)
1x krunýřovec
8-10 neonek obecných
6x pancéřníček panda
1x betta samec

Kdybych k tomu samci betty dala dvě semice, tak už je to zase moc?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - V – Re: arnošt
Nemám. Mám 170. Ale od přírody. Ne proto, že bych pro větší vzrůst neměl dostatek prostoru. Prostě mi velké ryby v malém prostoru nesedí... Třeba pro ty SAE by to IMHO chtělo aspoň tak 100×40 cm dna...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sandpiper – Re: arnošt
Prave ze se trapi kdyz se nemuzou normalne vyvijet. no
No právě... tone
3 ryby dorůstající 10-15 cm v takhle malinkým akvárku??? no

Maximálně tak na pár měsíců než poporostou a pak je někomu darovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - V – Re: Madu
To je MOC. Navíc Parmičky budou tu Bettu asi opravdu hodně otravovat a okusovat.

1 Ancík, 4 Pancéřníčci a 10 Neonek je na tohle akva víc než dost. Nebo např. 1 Ancík, 4 Pancéřníčci a 3 Betty (samec + 2 samičky).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - arnošt
tak si nekupuj čtyřpruhé, ale černopruhé (2-3ks) - ty jsou klidné a přezdívá se jim řasožrout - žerou i ruduchu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - boruberry – Re: Madu
Na řasy jsou dobre siamky, ale ty ti pak přerostou :/ Malej ancistrus ti řasy taky bude jist a nebo šneci. Tak toho betaka k neonkam fakt dat muzes, zejtra jdu koupit hejno 10ks neonek cervenych prave k jednomu betakovi.

Parmicky 4pruhe , kdyz nejsou ve velkem hejnu, tak okusuji klidnym rybam ploutve. Do 60l akva doporucuju hejno 10ks neonek nebo treba razbor klinoskvrných a ty panceriky na dno a fakt by stacilo .... cim vic ryb a cim vic druhu ryb, tim vic starosti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Madu – Re: RedDevil
všechny druhy parmiček mi okoušou bettu? bettu už totiž doma mám... takže budu muset vybrat něco jiného - máte nějakej návrh, chtěla bych, aby ožírali řasy:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - arnošt
chápu, že se ti parmičky asi líbí, ale já bych spíš koupil jen hejno neonek a nějaké uklízeče...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - boruberry
Ja osobne bych do akva dal 6ks pancericek, ale nejake mensi, ne skvrnite, treba pandy (pancerici jsou hejnove ryby) dale 10ks neonek cervenych a to by uplne stacilo :)

Bettak neonkam neublizi, ostatnich ryb si vetsinou nevsima.

Parmicky 4pruhe + bettak jak tu RedDevil psal bych k sobe rozhodne nedaval.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RedDevil – Re: Madu
Betu ti parmicky okousou,tak bude betu nebo parmicky,oboje neeee no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Madu – výběr ryb
Ahoj, mám založené akvárium 60x30x35 - 63 litrů a chtěla bych poradit s výběrem rybiček.
Chětal bych:
3-4 parmičky čtyřpruhé
1x krunýřovec
8-10 neonek červených nebo obecných
4x pancéřníčka skvrnitého
1x betta samec

k samci betty bych asi chtěla i dvě samice, ale nevím, jestli už to není moc... taky se bojím, aby mi beťák nesežral neonky... a tak celkově - je to dobrej výběr? změnili byste něco? děkuju za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarik
jj 10 je dobry cislo!!
Taky jsem si rikal, ze tak 10 bude rozumne cislo :) Tak dik za ujisteni :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alena.sv – Re: Ninco
Já bych řekla tak 10. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurasek – Re: Ninco
Pokud je dost zarostlé a fungující, tak není důvod se bát neonek, jsou to čistotné rybičky. Přikoupil bych dva pandy a 8-10 neonek.
Caute. Kolik muzu dat maximalne neonek cervenych ke 4x Pancerikum pandam a 3x Bojovnice pestra do 78l akva (cisty objem cca 70l).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0 – Re: Jarik
Fotka k příspěvku Pořiď si akvárko větší nebo ještě jedno a můžeš to mít všechno. ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán
Jarik napsal: ok uz sem to pochopil Super a přečetl jsis ty odkazy co jsem dával? Já vím že se ti to třeba může zdát dlouhé ale určitě se vyplatí přečíst si to.
ok uz sem to pochopil do 54l akva si muzu dat 10 neonek,4 pancernicky a 1 ancitruse
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PentueR
Sid napsal: Protože položíte otázku, je vám předložen názor a vy si jej buď nepřečtete nebo mu nerozumíte nebo mu nechcete rozumět... Tak tu otázku položíte znovu. A tak pořád dokola... :-)

A takových tu bohužel je ... Začínám obdivovat lidi, kteří mají trpělivost takovým koumesům stále dokola odpovídat. Na druhou stranu, když jim tu klidně někdo řekne ať si ještě přidá...eh
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán – Re: Jarik
Přečti si - prosím Tě - tohle, jestli se něco o akvaristice nedozvíš, tak můžeš skončit neúspěchem, který znamená mnoho utrápených ryb. Akvaristika není tak jednoduchá, aby se do ní mohl pustit každý kdo netuší naprosto nic.

www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…

www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sid – Re: Jarik
Protože položíte otázku, je vám předložen názor a vy si jej buď nepřečtete nebo mu nerozumíte nebo mu nechcete rozumět... Tak tu otázku položíte znovu. A tak pořád dokola... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarik – Re: Sid
ja ty ryby jeste nemam!!ano je mi 15 proc???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Jarik
Podarujte někoho těmi pavími oky, mečovkami a ancistrusy, jak jsem vám psal včera, a uděláte pro své rybky dobrý skutek! Pak si můžete dovolit přidat pár pancéřníčků.
Vám je skutečně 15 let? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pařa:) – Re: Jarik
omg tim ze uberes 2 neonky nic nespravis !!!
tak co kdybych mel v 54l akva 8 neonek,6 pavich ocek,2 pancernicci,2 mecovky,2 ancitruse??
takze bych to mohl tak mit???jak sem psal??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik – Re: Jarik
Je to hrozne... Mas to prerybnene!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja – Re: Jarik
Jasný není to tak závratné množství.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja – Re: Ivo
Přidej ať je veselo. hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja – Re: Allish
Souhlasím s Yirkou. ano
je hrozny mit v 54l aqva 10 neonek,6 pavich ocek,2 pancernicci,2 mecovky,2 ancitruse???ja bych to tak chtel!!mozna bych se zrelk mecovek
no jestli to neni nah hrozny to jak bych to chtel mit??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Jarik
Tak proč se ptáš, když se s radou nechceš smířit ;-) .
no to nevim!! :-O ja bych je tam chtel mit vsecky co sem napsal jen se ptam jestli to nebude hruza kdys je budu mit spolu a takovi mnozstvi nozma bych se zrelk mecovek ale moc se mi nechce :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Jarik
Paví oka, mečovky a ancistrusy ven a bude to lepší. :-)
A můžete přidat několik (podle druhu ze 4 až 8) pancéřníčků.
muzu mit v 54l akva 22ryb???10 neonek,6 pavich ocek,2 pancernicci,2 mecovky,2 ancitruse???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honza – pepis
myslíš že to může být tím že mám asi 2cm/l (mám taky jeden problém s mečovkou vždycky si vybere nějáký roh a a plave jemom v tom rohu směrem na horu, myslím si že má aji pomalejší refleksi. nevíte so sní je????????) prosím odepiš co nejdřív
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepis
Je pravda že jsem nezdůraznil že u teritoriálních ryb to neplatí, nenacpeme si přece do akva tolik cichlid. Jinak 3cm na litr vody je přerybněno, budou pak problémy, se řasami a se zdravím ryb, rozhodně to neberte vážně, Ryb je lepší mít méně a řídit se zmíněným osvědčeným pravidlem :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honza – jaa
a jak to chceš vykonpenzova počtem rostlin, výkonem filtru nebo světlem. čím????
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jaa – RE: pepis
1cm na 1 liter vody je podla mna hlupost. Ak je akva spravene zle tak budes mat problemi aj pri 0,5cm na liter. Ale zasa naopak ak vies ako to vyvazit a ako sa starat o akva tak mozes dat aj 3cm na liter. Minimalne v polke akvarek je toto "pravidlo" porusene a vecina z nich funguje bez problemou, a ak niektore nefunguju tak to nieje len koli rybam......
mnozstvo ryb treba prisposobyt na konkretne akva a konkretnych druch ryb.....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepis
1 cm rybího těla na 1 litr vody. Čistý obsah..Nepřekračovat :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honza – zonja
jo ale ty rybičky mám v takovém množstí asi rok a zatím zdatně přežívají skoro všechny. v pondělí bych měl dostat 200l akvárko tak snad se tím můj problém vyřeší. Moc se těším!!!! mám ještě prozbu mohl bys mi poradit jakej počet ryb bych měl mít v 54l akvárku a ve 200l akvárku. do velkého akvárka bych si rád pořídil páreček skalár. předem děkuji za radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zonja
pardon, to mělo být pro honzu hmm

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 41

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25465x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9958-vyber-ryb-do-noveho-akvaria?od=1273