Nákup Betta splendens
na ten link som uz natrafila skor a pozeralal som si ho, ale pre mna je to fakt dost daleko

v okolo Prešova nepoznate niekto nejakeho chovatela?
jestli chceš lepší tak si je sežeň přímo od chovatele. Jinak ty z obchodu se ještě můžou vzpamatovat, narostou jim víc ploutve a budou třeba taky pěkné.
Třeba tady mají pěkný kousky, i když to máš asi trochu z ruky
www.vivarium.cz/… Aha tak fajn, diki za radu.

A ako je to s tym vyberanim betakov v akvaristike?
do dvacítky k němu žádné ryby už nedávej, rohodně ne neonky ani dánia, bude jim to malé a dánia jsou dost živá a mohly by mu okusovat ploutve

Zdravim, chcela by som sa spytat podla coho v akvaristike vyberat bettu? nikdy som este betty nechovala takze s tym nemam ziadne skusenosti. videla som ich vo viacerych akvaristikach u nas v meste ale vsetky vyzeraju podla mojho lajckeho nazoru biedne. su blede a zasite niekde v rohu. alebo je to normalne spravanie?
Chcela by som samca a samicu. Samec by mal 20l akva kde by si spolunazival s neonkami alebo daniom. a samicku by som umiestnila do 70l spolocenskeho akva kde su neonky, dania, a parik mecunov.

Starší reakce
Tak já první nevidím. Pokud to vezmu od tý druhý žlutý tak je to BF HM - motýlek Half Moon půlměsíce.
Třetí je Dragoun Black PK nebo HMPK z fotky to poznat nejde.
Poslední je Dragoun Red HMPK.
Sehnat se dají dost těžko. Občas něco podobného je ve Vivariu v Mělníku.
Příprav si peněženku, tyhle kousky jsou tak od 200,- výš.
Nebo kontaktuj mojí družku s nickem Merkur a ona ti přes víkend pošle fotky mladých kousků. Třeba si vybereš.
Starší reakce
Je, rozdíl asi jak kde na Slovensku. V Thajsku je voda kde chovají bojovnice převážně měká a kyselejší.
O import se pokusit můžeš, ale až jakmile budou u nás noční teploty nad 15°C. Navíc co mám informace, tak na Slovensku celníci dělají obstrukce. Je to sázka do loterie.
Pokud se chceš dozvědět víc, tak si prošmejdi
www.splendenspower.cz Mohol by mi niekto, kto ma skusenosti s importmi z Thajska poradit, ci je tam rozdiel v zlozeni vody a teplote?
Starší reakce
Starší reakce
Tak takovou samici bych uprimne chtel ;) . Jenze od chvile, kdy se mi zabily vzajemne 2 samice, se uz vubec bojim, ze bych musel samici chovat zvlast od samce a to se mi 3x nelibi. A povahu ryby tezko odhadnout

.
Máme samice bojovnic, které si naši navštěvníci pletou se samci.
Kdyz si nekdo kupuje jednu bojovnici, voli samce, protoze ma krasne zbarveni a hlavne dlouhe ploutve. V akvaristikach se se samci clovek setka bezneji nez se samicemi, vlastne samice kupuji jen lide, kteri chteji Betky mnozit - samice nejsou na prvni pohled tak atraktivni jako samci.
V Petcentre som bol a ani raz som tam bojovnice nevidel.Možno že pojdem hladať niečo iné a natrafim na bojovnice!

A čo je lepšie si kúpiť samicu alebo samca?

Pritelkyne si Bettu prala, ale kdykoli jsme je nekde videli, rekl jsem ji at vydrzi, ze to neni uplne ono. A pak jednoho dne jsem prisel do Pet centra, uz ani nevim pro co, a tam Betty, samci, ale jaci!? Oci prechazely, silene zavoje - donesl jsem tmave modrou VT s cernou hlavou a brisnimi ploutvemi s cervenou, nadherne pravidelne zbarveni, bez fleku, bezvadne ploutve. Pritelkyne byla nadsena a kdyz jsem popisoval ty dalsi kusy, ze se tam pujdeme spolu podivat na ty ostatni. A ejhle, nadrzky prazdne, ani kus! Byly nadherne, to poznal kazdy, zmizely hned. Chce to mit stesti a nebrat to prvni, co clovek vidi. BTW, v akvaristikach se da nejen smlouvat o cene (myslim spise ty mensi akvaristiky), ale take si neco co neni objednat. Ovsem v tomhle pripade je opravdu fajn nejprve videt a pak teprve rici >>beru!<<

.
Na Slovensku bývajú výstavy Akva-Tera tuším sa to tak volá ale už je neskoro posledná výstava bola v októbri.
pokud bys to bral opravdu vážně, můžeš ji koupit přímo od nějakého chovatle, může to vyjít dráž ale bývají to hezké kusy (asi jak kde)
Chcel by som chovať bojovnicu ale zatiaľ som ju v akvaristikách nevidel.

Starší reakce
Ono to muze byt cimkoliv,zmenou vody,prevozem.Ja fakt nevim.....Ale jsem rada,ze se z toho dostal

takze je fakt jedno,jestli ho mam ze zveru nebo od chovatele

Jestli ona ta chyba nebude nekde jinde, nez v tom, ze prvni betak byl z petshopu. Kdyz toho od chovatele lecis 2x a dva mesice "z plisne"

pokud jsou v kelímku zrovna přivezený, tak to nemusí být tak hrozné, i my jsme jich tak už pár koupili a máme díky nim plno pěkných odchovů....
12l akvárko pro jednoho samce moc dobrá volba....
Pocul som o tom ze v kelimkoch ich maju v hornbachu ale to neni moc dobra kupa inak ide som ich nevidel.
Stacilo by pre jednu bojovnicu 12l akvarko?
Ale v kelímku...neskoupím všechny ale jednu bych moh...co krevety budou je lovit?
do toho bazénu i dvě - teda dva myslím samce.... samiček kolik chceš....
.. pokud se ti samci někdy potkají, tak ten slabší ustoupí... tady má kde zmizet,..
my máme asi ve 180 taky dva samce.... vidí se, ale ani nedělají na sebe bububu

Ja si myslim,že je to uz jedno.Ale pokud je od chovatele,tak zas vis,ze neni nemocna.Ja si koupila Bettaka v akvaristice a borak po 3mesicich umrel.

Prestal žrat a ležel u dna,ale zadna znamka nemoci nebyla videt.Ted mam bettaka uz 2mesice a je zdravej jak rybicka.Plave po celem akva,prohani rybky atd....Takze ja bych volila opět od chovatele...Toť muj nazor

Když už o betách...když jednu vysvobodím do 850litrů..co vy na to?
Pet center néé. V Pardubkách když jsem tam byl, tak měli v každym akva min. 1 mrtvou bettu.

Nesmíš koukat do akvárek? To mívaj v kelímkách

Já už jo a ne jednou, tak podle zkušeností bych řekl, že to mají ty malinko lepší než hrozný. Zkrátka taková větší půlka až 2/3 akvaristik co jsem měl tu možnost navštívit.
Ještě jsem snad neviděl krám, kdy by nebyly.
Chcel by som sa opýtať, či bojovnica pestra je dostupna vo vsetkych akvaristikach?

Po burzách už se Semtexem tolik nejezdíme jako prodejci, hlavně proto, než nějaká burza začne, pro rybky už mám zájemce, jsou prodaní. Těší mne, že si nás lidi pamatují v dobrém a doporučují nás, je to aspoň vizitka toho, že to děláme dobře a rádi!

Rybky přes zimu už posílat nebudeme, už začíná být chladno. Děkuji za pochopení.
Zkus se domluvit, myslím že i ryby posílá, nebo jezdí dost často po burzách.
Zapomněla jsem dodat, tak královéhradecký kraj, pardubický, liberecký ...

Všude jsou takové ty klasické črvené, modré, žluté a plesnivo-modré, či červené betty, v prodejnách většinou polochcíplé. Ale kde sehnat hezky vybarvené betty? Veliké? Nebo alespoň, které dorostou? Znáte nějakou prodejnu, nebo chovatele? Díky za tipy

Starší reakce

Fotku našich samiček již Semtex ukázal, našla jsem další, jen né z našich stránek. Nejde o extra fotku. Popř. můžeme zkusit vyfotit naše chovné CT samičky.
Tak díky, mimochodem, přidal jsem si tě do přátel, takovýhle Bettař se mi ještě bude hodit xP
U těch dospělejších určitě.... na té fotce to jde celkem dobře poznat... Samci CT mají výrazně delší ploutve ale i ty paprsky.
TAkže CéTéčko bych měl u samiček poznat taky v pohodě?
ono u těch samiček co se týče barev je to stejné jako u samců..
pokud jde o ploutve, tak jsou v podstatě asi jen 3-4 možnosti...
CT - částečně redukované plotve mezi paprsky
DT - dvouocasé
tyhle dvě se dají celekm snadno v dopělosti rozeznat, DT v podstatě od mládí..
Samičky VT, PK, HMPK, HM, popř. CV - kříženci jdou od sebe rozeznat už těžce pro běžného chovatele. V podstatě jsou jejich ocásky více či méně podobné písmenu "D"
Jinak neví někdo o stránce jako mi dával Semtex, ale aby tam byly i samičky?
Jinak tamto není moje rybička, jen jsem chtěl vědět jestli je to samička nebo sameček, což už vím. Já mám krásný červený VéTéčko který se chystám křížit právě se zmiňovanou Crowntailkou, pokud možno modrou bo nazelenalou ;) Uvidíme jak vyjde Neví někdo kde prodávají takhle ty samičky?? V okolí Sokolovska, jsem ochoten zajet i až do varů ;)

Barevná varieta je jak píše ThoOor - Kambodža.
Taky se nemílí v tom že je to CT.
To že ten tvuj sameček má kratší ploutve může znamenat, že je to mladá ryba.
Samičky mají opravdu menší paprsky než samci, ale ne vždy zas málo rozeznatelné.
Když se mrknete na fotku, tak uvidíte, že ty paprsky u samiček jsou výraznější a teď je mají ještě o kus delší.
Pokud tě zajímaji betty a jak je rozeznat v typech ploutví a barevných variant, tak mrkni sem:
theaquariumwiki.com/…
Tak zkus
www.splendenspower.cz , tam se dozvíš asi maximum informací... Jinak na tu barvu by ti taky odpověděli experti... Laicky řečeno je to kambodža(světlé tělo a tmavé ploutve) s modrou kresbou na paprscích... Jinak samičky CT(CrownTail) co jsem viděl mají větvení jenom krátké a roztřepení špatně poznatelné. ejlépe se to pozná podle větvení paprsků v ploutvy, pokud je vícenásobné měla by to bý varianta CT.
Díky ale mě nejde o to, jestli je to samec nebo samice. Potřebuji vědět jak u samice poznám varientu a barvu, protože vždy jsem je viděl právě takhle bílé a s velmi krátkými ploutvemi. A k tomu překladu, vím že crown je koruna, ale přece nenapíšu korunová forma, ne??

Nejsem expert na určování pohlavý Bett, ale řek bych, že tohle je mladej samec. Samičky jsem viděl s ne tak velkým "roztřepení". Zkus se podívat, jestli má bílou močopohlavní bradavku, to by značilo spíš samičku.
PS: jenom k překladu - Crown je myšleno ve smylu koruna a ne královský.

Zdravím!!
Chtěl bych si pořídit 2 samičky bojovnice pestré.

Mám červeného samce, přesně nevím co je to za formu, ale chtěl bych křížit s modrou crowntailkou.

Poradíte prosím, jak přesně poznám že samička je crowntail a že by měla být modrá?? Většina je taková nabělalá a má takové jakoby otrhané ploutve, takže si nejsem jistý.

Přikládám foto rybičky, o které si myslím že je to červeno modrá královská forma

Přidat reakci
1 ...... 4 5
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9100x