Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vzduchování a vzduchovací motorky

NápovědaFórum » Technika » Vzduchování, vzduchovací motorky 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Vzduchování a vzduchovací motorky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 14:26 Muž kofejn [965] Re: smart734
Koupil jsem Sera Air 110( rybicky.net/vyrobky/89 ) a je tichý, slyším spíš bubliny než kompresor. V porovnání s Shego mi přišel tišší, zvuk byl posazený k nižším frekvencím. Ale bylo to srovnání v prodejně s vysokým hlukovým pozadím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 14:02 Muž NASREDDIN [1384] Re: smart734
Dobrý den.
Asi moc tichý nebude
akvarijni-kompresory.heureka.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 13:14 smart734 – Jake vzduchovani?
Zdravim, chci se zeptat na vzduchovani Atman AT-A3500 (2,5W, 120l/h). Jake mate zkusenosti, pripadne jestli nejaky jine vzduchovani. Ja mam momentalne vzduchovani Jesan WAD 2F. Je to vibracni kompresor, ktery uz se nevyrabi tak 20 let. Dela pomerne velky hluk. Diky za pripadne navrhy.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 14:54 Muž kofejn [965] Re: romant
Neonky jsou rozstřelené po celém akvariu a furt někde jezdí. Když někdo projde okolo, ženou se k místu krmení. Ty vypadají, že jim nic nechybí. I pancéřníčci pořád někde vrtaj a dělají výlety po celé nádrži. Jen ty ramirézky jsou takoví klidní patróni a v kontrastu s ostatní osádkou je víc sleduju a mám o ně strach.
Snad dneska budu měnit vodu, tak nechám pod výztuhama mezeru. Teď jsem minulé dvě noci zapnul na noc vzduchovadlo, jenže mám starý krám Zverimex z roku 1971 a ten dělá šílený kravál.
To Haimdol: Kryt dokonale samozřejmě netěsní, ale cirkulace vzduchu nad teplými zářivkami tam chybí. Rohy volné jsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 14:52 R Muž romant [28001] Re:
Když tam necháš víc místa, jak popsal Honza, tak by to mělo stačit, výměnu vody samozřejmě ničím nenahradíš, tam Ti ani snížení hladiny o 10 cm nepomůže, ale to Ty dobře víš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 14:35 R Muž Silent [5949] Re: kofejn
Ideální je nechat alespoň 1cm mezeru mezi krycími skly a hladinou vody s tím, že v krycích sklech jsou v protilehlých rozích otvory nebo seřízlé rohy. Pak by cirkulace vzduchu měla být dostatečná. Pokud je na nádrži kryt tak je třeba aby buď dokonale netěsnil nebo obsahoval ventilační otvory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 14:30 R Muž romant [28001] Re: kofejn
Pokud to jde, tak uber o několik mm tý hladiny a to vzduchování klidně přidej a uvidíš jak se budou chovat rybky. Udělal bych to postupně, nejdříve snížení hladiny a potom event. to vzduchování. Co neonky, ty se chovají normálka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 14:03 Muž kofejn [965]
O okysličování vody zčeřenou hladinou mě netřeba přesvědčovat, ale nemám čekat problémy s malým objemem vzduchu pod krytem? Hladina se dotýká podélných výztuh (6 či 8mm), na nich jsou krycí skla (2 nebo 3mm) a nad krycími skly je cca 7mm kryt s LED pásky, který žádné extra větrací otvory nemá. U kricích skel jsou k hladině v každém rohu otvory cca 2.5x1.5cm. Trochu mě znervozňuje chování ramirézek, kdy se často pohybují u filtru nebo naopak u konce rozstřikovací rampy. Přisávání čerstvého vzuchu do výstupu filtru nefunguje, rampa škrtí výtok a voda se cpe do hadičky. Mám doplnit vzduchování?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 18:18 toni Re: Horác,Re:romant
jejda to jsem si nevsimla ze to je z roku 2010...to se omlouvam a zaroven dekuju za odpoved stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 18:09 R Muž romant [28001] Re: Horác
Přesně tak jsem to pochopil a tu vymoženost jsem měl dát do uvozovek, tak asi tak. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 18:07 Muž Horác [3946] Re: romant
No ... vymoženost ... spíš je to ničemnost pro zlost ... nápad dobrej, ale v praxi to moc dlouho nefunguje ... nejlepší opravdu vyhodit :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 17:56 R Muž romant [28001] Re: Horác
Jak jsem starej, tak jsem blbej, to jsem fakt netušil, nikdy jsem podobný vymoženosti v rukách neměl, asi to bude tím, že používám bublifuky desítky let starý. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 17:52 Muž Horác [3946] Re: romant
V některých bublifucích vzduchovací kamínky skutečně jsou (menší bubliny - menší hlučnost).
Toni asi reaguje na Haimdolův příspěvek, ve kterém píše, že vzduchovací kamínky z bublifuků vyndává (prosinec 2010) ...
Já jsem je (po zanesení) vyndal taky ... Sice je pak bublifuk hlučnější (větší bubliny), ale alespoň funguje ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 14:53 R Muž romant [28001] Re: toni
Klid, kamínek je jedna věc a bublifuk věc druhá, to nefunguje dohromady. Z bublifuku unikají bubliny u hladiny, z kamínku ode dna, spíš na efekt.
Edit: www.levnaakvaristika.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 14:51 toni Re: Haimdol
lidicky jake kaminky v bublifuku??..ted to tady ctu..ja mam taky bublifuk ale zadne kaminky v tom jsem nemela a nemam....vzduchuje dobre(aspon myslim).....premyslimjestlijsem neco neprehledla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 14:49 R Muž Silent [5949] Re: ada
Tak když chceš tiché, tedy v rámci možností této konstrukce kompresoru, si budeš muset připlatit za osvědčené značky. Doporučil bych Sera air 275R, nebo ještě lépe Eheim air pump 200 nebo 400 podle toho kolik vzduchu potřebuješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 14:40 ada
no to jo ale ten atman 7500 prave tichej neni:-(.......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 11:53 R Muž romant [28001] Re: ada
Jenom kousek zpátky na této stránce se hned o dvou typech píše. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 11:50 ada
ahoj......muzete mi nekdo poradit jaky vzduchovaci motorek s dvema vyvody by byl nejlepsi?....hlavne tichej?.....dekuju

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 22:54 -
Optimálna hodnota O2 je 5-7mg na L akva vody.Táto hodnota zodpovedá neprerybnenému akvárku s kopou rastlín a čistou vodou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 19:01 Muž fido16 [631] Re: Raduzza66
Bohatě stačí když ti filtr mírně čeří hladinu a vzducho bude dost. Nemusela si zakládat nové téma. Vše bys měla najít pod názvem vzduchování. Prosím o admina o sloučení :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 16:33 Muž Raduzza66 [2] – Atman AR 620
Chtěl bych se zeptat jestli staci prepad pouze od filtrace na dostatecne provzdusneni nebo poridit neco bokem?? děkuji za odpoved
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 13:42 jana Re: malyLibor
a nebo tak...:-)diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 11:50 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: jana
A nebo si tam kup ten atman s kostkou (vyber si co největší, ale pamatuj, že ten atman na ní musí být celý pod vodou, tak podle toho vybírej velikost kostky. No a ten vzduchovací motorek použij na to vzduchování, když se ti tak líbí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 10:12 jana
no jak vas tak "ctu" tak asi motorek vratim a kouknu na ten atman...a nebo si to necham a koupim atman k tomu a ten bublifuk jako nouzove reseni kdyz by s atmanem neco bylo.......diky kluci:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 09:34 R Muž Silent [5949] Re: romant
Jo tak takhle zpátky jsem ty dotazy nečetl. Ale máš pravdu. Jako filtrace je bezesporu nejlepší řešení čerpadlo a biomolitanová kostka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 09:31 R Muž romant [28001] Re: Haimdol
Jasně, já jenom že tazatelka už motorek má, ale stejně si myslím, že nejlepším řešením by byla ta hlava s kostkou. ;-)
Edit: Už to vidím, že je motorek na kočku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.09.2012 09:25 R Muž Silent [5949] Re: romant
No to jo, ale proč montovat hadicové rozdvojky a pak je nastavovat, když si prakticky za stejný peníz pořídíš kompresorek s dvěma výstupy ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 09:21 R Muž romant [28001] Re: Haimdol
Honzo, ono obyč. téčko a škrtítko, by to taky mohlo řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 09:07 R Muž Silent [5949] Re: jana
Jde například o typy Atman A7500 nebo Champion CX 0088.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 09:05 jana Re: Haimdol
jo?..no to by bylo reseni:-)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 09:02 R Muž Silent [5949] Re: jana
Dají se koupit vzduchovací motorky s dvěma nezávislými výstupy kde není problém do jednoho dát kamínek a do druhého filtr ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 08:57 jana Re: malyLibor
Bohuzel jsme to akvarko -nasla-.....byly jsme na burze a tam ho jeden Pan prodaval za 50kc :-)..no neber to kdyz jsem vzdycky chtela akvarko:-).....a ted musim dokoupit zbytek.........zkousela jsem jestli mi ten motorek utahne bublifuk i kaminek protoze se mi ten kaminek v akvarku moc libi ale bez sance... sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 22:51 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: jana
Ahoj Jano. Píšeš, že než se vše nakoupí. Znamená to, že ještě tu 54ku nemáš koupenou? Protože jestli ne, určitě by se ti dalo poradit i jinak. Místo 54ky koupit skoro za ejné peníze 112ku, která není ani prostorově o moc větší (o 20 cm na délku a o 5 na šířku) a budeš mít prostorově zcela jiné akvárko, kam budeš moct dát úplně jiné ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.09.2012 22:45 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: romant
jen tak poznámka - i na molly je to akvárko celkem velikostně hrana... to je tak pro gupky, pokud už tedy živorodky.

Jana - já být tebou tak vezmu zavděk těmi Pancéřníčky a dokoupím si na burze/u chovatele/v akvaristice cca 8ks hejno nějaké menší tetřičky, např Tetra žhavá, Tetra ohnivá nebo Tetra měděná (a i jiné druhy)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.09.2012 20:54 R Muž romant [28001] Re: jana
Osobně bych šel rovnu do té sestavy čerpací hlava + kostka biomolitanu. Na neonky je to hrana(nic moc velikost akva), je možný, že se nebudou chovat moc hejnově a budou o akváriu jakoby rozstřelený. Molly to jsou dost bordeláři a pancéřníčci, i neonky zase čistotný rybky, mající rády taky čistou vodu. Neříkám, že to nebude fungovat, ale je dobrý to vědět. Mrkni do atlasu, okoukni jejich nároky a porovnej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 20:50 jana Re: romant
aha.....no ja bych pak od souseda dostala black molly a neonky a pancerniccky......ten bublifuk mam doma,takze to nebyla tak dobra volba?....nebo jako na zacatek dobre a casem ten atman?...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 13:28 R Muž romant [28001] Re: jana
Ano bude to stačit, ale třeba ke krevetkám, prostě k nějaký čistotný osádce. Jako začátečníkovi bych raději doporučil klasiku v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu www.akva-exo.cz/…
www.akva-exo.cz/… . Je to cenově přijatelné řešení a budeš tak mít velmi slušný objem filtrační hmoty, což se může hodit. Údržby bude jednoduchá a to jednou ročně, lehkým propláchnutím, promačkáním té houby v akva vodě a jede se dál. Ta čerpací hlava je regulovatelná, takže ze začátku, než se zašpiní je možný ten výkon přiškrtit a posléze mu přidat. Celou tu sestavu zamaskuješ nějakou vyšší rostlinou a nebude to ani vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 13:14 jana Re: romant
ne ne ja sama jeste nevim jake rybky ...dulezite bylo ted pro mne jestli ten motorek to utahne :-) .....dekuju :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 13:10 R Muž romant [28001] Re: jana
Já osobně, bych už ten kamínek nepoužil a měl jenom ten bublifuk. Pokud to akvárium nebude zarybněný nějakýma špindírama a bude se o něj normálně pečovat(dle potřeby odkalovat dno, pravidelně týdně měnit voda), tak to bude v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 13:07 jana Re: romant
JJ ten bublifuk a kaminek a to cele pohanene timto motorkem..?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 13:05 R Muž romant [28001] Re: jana
Do té litráže by se spíš v kombinaci s tím motorkem hodil bublifuk. www.akva-exo.cz/…
Bude to jak vzduchovat, tak filtrovat, což je ještě důležitější než samotný vzduchovací kamínek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 12:58 jana
AHOJ....doufam ze pisu tentokrat do spravneho vlakna stydim ...zacinam s 54L a nez se vse nakoupi tak sem se chtela zeptat...dostala jsem motorek-MARINA 50-je to 3,2W -50l/h ..pro 10-60l a ja bych k tomu jeste chtel ten kaminek..myslite ze to bude stacit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 12:29 JANA
AHOJ....doufam ze pisu tentokrat do spravneho vlakna stydim ...zacinam s 54L a nez se vse nakoupi tak sem se chtela zeptat...dostala jsem motorek-MARINA 50-je to 3,2W -50l/h ..pro 10-60l a ja bych k tomu jeste chtel ten kaminek..myslite ze to bude stacit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.07.2012 19:32 Muž fido16 [631]
Takže všem co by chtěli v nejbližší době koupit vzduchovací motorek bych doporučil SCHEGO optimal 250L WS2. Zrovna dnes mi dorazil a je absolutně tíchý s možností regulace takže nepotřebuji žádný regulační ventil. Tímto děkuji Haimdolovi za spolupráci a za dobrý výběr :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2012 20:55 Muž micz [132]
Mám Sera air 110 plus položený ještě na tenkém molitanu aby necestoval a jsem spokojen. Je velmi tichý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2012 20:33 Muž ppet36 [82]
Ja mam TetraTec a povesenej primo na te silikonove hadicce, co vede vzduch ... je to situace, kdy se mi podarilo docilit nejnizsiho zvukoveho projevu. Fakt je, ze uz jsem jich vyzkousel vice a tento bezi nonstop uz pres dva roky a v pohode ... tim rozhodne nechcu delat reklamu nejake znacce :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2012 10:28 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: LiborSprysl, Haimdol
Motůrky máme dva - Sera air 110 a pak ještě Atman AT-A1500. U dětí je ten Atman, řekla bych, že je tišší než Sera. U akvárek mám jen krycí skla, kryty ne. Ten Atman v dětským pokoji jsem podestlala hadrem.
Když to strčím do krabičky a obestelu, fakt se to nebude přehřívat? Možná by bylo lepší ho postavit na molitan, případně dát molitan ještě za něj ze dvou stran (je v rohu). Vyzkouším.
Díky za odpovědi, pánové :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2012 10:00 Muž fido16 [631]
Mám podobný drncák čínského typu a je to děs i po zavěšení na gumičku hrčí jak kráva. Takže teď sháním něco kvalitního takže hned jak budu moct objednám si ten SCHEGO motorek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2012 09:18 R Muž Silent [5949] Re: jamajcan
Proto doporučuji Tetry, Sery a nejraději Schego. Jenže bohužel díky naší kupní síle většina lidí sáhne po nejlevnějších číňanech :-) I když i ty stačí třeba na karanténu při krátkodobém použití.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 38 39

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 17274x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/970-vzduchovani-a-motorky?od=731