Filtr do středního akvária (51 - 200 l)
Zakládám akva 54l a pokud dobře rozumím tomu, co tady píšete, tak si teda koupím tuto molitanovou kostku
www.akva-exo.cz/… a napojím to na toto
www.akva-exo.cz/…. Chápu to tak správně

? A bude mi to sloužit jako ovzdušňování + filtr, jo

?
Starší reakce
To je škoda. Bylo by to řešení. Jaký máš finanční limit? Dobrý řešení by mohl být Eheim aquaball nebo biopower.
Eheimy mám sice v oblibě, ale je to další honič vody s malým objemem hmot. Pokud ti nebude vadit častější čištěni filtrační hmoty tak nic proti němu. Dobrý řešení jsem nastínil v prvním příspěvku. A co si pořídit závěsný filtr?
0
15.03.10 19:08 reddriver tak cena je asi něco kolem 1000kč ale určitě se dá sehnat levnější
já mám fluval 3plus cena nevím kouknu se na internet
0
15.03.10 16:37 reddriver Čerpadlo Atman 201 a kostka biomolitanu ( akvacit, filtren) 10x10x24cm. Vejdeš se do cca 400.-
ahoj, rád bych vyměnil ve svém akvárium filtr, stávající je pouze do 50l a voda se kazí. Hledám něco finančně nenáročného a tichého. Prostě něco v poměru cena/kvalita, co doporučujete?
Starší reakce
Ta rampa (hadička s dírkami nemusí být jen nad hladinou, já osobně doporučuji umístit 1-1,5cm pod hladinu, voda pak tvoří krásný oblouček. Jedná se jen o to sehnat vhodnou hadičku či nástavec a nasadit to do vývodu z filtru, proděrovat a na konci (v případě hadičky) zaslepit. To musí být technicky řešitelné u každého filtru.
Je opravdu super..Tenhle typ se Eheimu opravdu povedl..

No uvidíme .... každopádně ten balónek ..... je myslím praktičtější .... přecejen je ta filtrovací plocha větší a je možnost filtrace nejen přez molitan, ale daleko víc filtračních médií

Já bych řekl, že je to láska na první pohled

www.zoohit.cz/…
Tady máš ještě detailnější fotky...Já myslím,že ta rozstřikovací rampa by šla nějak udělat i na tvém typu..Škoda kvůli tomu kupovat jiný filtr..

Díky moc ..... noooo .... balónek vypadá sympaticky ..... začínám o něm přemýšlet ...ta rampa se mi fakt líbí ...... taky u toho Pick upu ... bych to musel snad nalepit silikonem a ještě bych si to musel udělat sám, což by bylo určitě záživnější .... ale ... zase by to asi nevypadalo nejlíp

Ahoj a nevíš , jestli by to vůbec šlo ... mám filtr EHEIM PICK UP 2008 .... dá se tam vůbec udělat rozstřikovací rampa ? Nebo myslíš .... silikonem .... nalepit na filtr něco , jako nástavec do kterého by tekla voda a jen padala dolů do hladinu ? No snad něco vymyslím ..... už jsem nad tím taky přemýšlel

Ale děkuji nejen Tobě, ale i ostatním .... na názory ... a zkušenosti

Nevim kde si zjistil ze to zere 10W. Ja mam primo na filtru a krabici napsano 6W.
Problem s tesnosti je HLAVNE u filtru Tetra Ex 1200 a taky spatnou manipulaci.
Nahradnich dilu bych se take moc nebal...
Já jsem si pořizoval do 70 litrového akvária vnitřní filtr Eheim aquaball 130 a ten už má v přislušenství i rozstříkovací rampu a je tak seřiditelný průtok,že je vše bez problémů...
www.eheim.de/… Tvůj problém filtrování cca 55l bych řešil dvěma způsoby. Do nádrže takové velikosti bych pořídil čerpadlo s kostkou molitanu, nebo bych tvůj stávající filtr opatřil rozstřikovací rampou čímž bys eliminoval nadbytečný pohyb vody. Oba návrhy jsou levnější než nový externí filtr pro tak malou nádrž.
Tetra ex 400
+ velký objem fitračních hmot (3,5L)
+ utáhne i vědší aqua
+ balaní včetně fitr. náplní
- po čase problémy s těsností(viz. fórum)
- časem horší dostupnost náhradních dílů (po 2 letech už se to bude shánět špatně)
Eihem 2211
+ malá spotřeba
+ kvalita výrobku a dostupnost dílů i po více lehech
- menší objem fitračních hmot (1,5L)
- vyšší cena (nutno koupit fitrační náplně)
Já používám pouze vnejší fitry.
Mám 3x závěsný (Aquacleary) kvalita u nich co se týče hlučnosti je kus od kusu jeden jede tichounce , druhý trochu vrčí. Jinak fitrace bez problému , snadná údržba a kontrola.
Také sem koupil z druhé ruky 2 vnější Fluvaly (203,403)
Oba jsou naprosto bez problému s hlukem. (u jednoho sem musel vyměnit vrtulku)
Jinak sem max spokojenej(za tu cenu

)
Takže rozhodnutí je na tobě.

0
13.11.09 02:12 Andreas81 Mám asi dva favority .... Tetru a Ehaim

CO BY JSTE MI PORADILI ????
www.profizoo.cz/…
.... TENTO JE DO 80TI LITRŮ ..... TAKŽE KDYBYCH CHTĚL VĚTŠÍ AKVA ČASEM, TAK BYCH MUSEL KOUPIT I FILTR A MÁ VĚTŠÍ SPOTŘEBU, NEŽ EHAIM .... NAOPAK .....
www.akvaristik.eu/…
... KTZERÝ JE PODLE VÁS LEPŠÍ ?
Ahoj a ještě jednu věc ...... nemá ten filtr moc velkou spotřebu ? Tak totiž není žádný podrobnější popis

interní bude myslet vnitřní

Hmmm ... interní je ten závěsný ... ?

Nebo vnitřní .... ?

Spím vlastně v místnosti se čtyřma akvárkama(neposílejte k nám sociálku - děkuji). Dvě nemají žádný filtr a dvě mají vnitřní. Hodně drahé a prý tiché externí filtry jsem se snažil ztišit u kamaráda Barneyho, ale bez úspěchu. Navíc vede do akvárka spousta hadic a tak. Mám akvárka bez krytu, takže se mi hnusí každé harampádí navíc. Do interního filtru vede jen drátek. Bezvadné

Hmmm .... popřemýšlím ... cena je ...daleko lepší, než jinde ...ikdyž jsem z brna, ale pořád je to lepší

Pred nedavnem jsem si poridil Tetra EX 400 a neměnil bych... Prutok se da regulovat podle potreby (neni problem utahnout kohoutky tak aby ti voda jen kapala.
Hlucnost zadana a ta cena...
www.profizoo.cz/…-
já ty aquacleary mám a jsem spokojen, odsajou toho dost

0
12.11.09 23:07 Andreas81 Začínám uvažovat o
www.vivarium.cz/… ... přecejen .... ty kanistry jsou dost drahé .... :(
A fakt jsou ty vnější hlučné ....? Všude píší ... super tiché ....

Nebo že by to byl jen obchodní trik ? No .... blbé je , že si ho nikde nemůžeš vyzkoušet na prodejně .....

Že by Ti ho vrazili do akva a koukej

No jo .... větší akva ... to je super nápad ... ale jak to jen říct ..... musím se řídit Určitými nařízeními a omezeními

Však to asi znáte

No a navíc ten vnitřní filtr , co mám teď .... je prý dimenzovaný na 60 litrů ... tak nevím ....
No, a není lepší a levnější koupit o fous větší akvárko, kde by se ten vnitřní ztratil? Vnější filtry dělají často hnusný kravál. Zvlášť asi ty, které jsou v bazarech.

A kolik Tě to asi stálo ?

V mé 60 litrové nádrži pracuje AquaClear 20 od firmy Hagen a myslím, že jsem spokojený....
Asi si koupím jako vánoční dárek vnější ... zSE filtr a uvolním na to ty 2000 .... chudák karta ... zase ji pustím žilou

Dobrý den .... Vážení a milý

Chci se jen zeptat pokud si někdo najde chvilku, nebo se bude nudit na těchto stránkách, jestli by se našel někdo , kdo má v 60-ti litrovém akváriu vnější filtr .... koupil jsem si Eheim vnitřní, ale zdá se mi , že mi jen škodí, protože když je nonstop puštěný, tak .... se mi zdá ten proud vody dost velký a rostlinky pořád plápolají místo toho , aby byli v pohodě a krásně mi rostli .... jsem z toho už zoufalý, jak pořád kroutím hlavou filtru a pokouším se najít nějakou rozumnou polohu, aby ten proud nebyl moc vidět

Našel jsem na Aukru ... vnější filtr ..zatím za rozumnou cenu ... Fluval 103 ... 7 matů ...ale jak říkám .... nevím ... u každého vnějšího filtru, co jsem našel zatím píší ... oběm kolem 100 litrů a víc ..... no

Přidat reakci
1 ...... ...... [25] 26 27
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 32064x