Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Čtverzubci - krmení

 

NápovědaFórum » Krmení » Krmení pro... 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Čtverzubci - krmení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2023 01:43 Muž Rybar [-29] Re: Narmoria
Ty šneci jsou ideální pokud jsou malí . Po větších zůstanou ulity . Ty krevety se množí velmi rychle ,což je výhoda . Taky není od věci koupit paví očka . Od doby co jsem je dal spolu se ,tak nemnoží . Ve sladkovodní akváriu jsem je měl z tetrou meďnatou její jikry byly ,taky dobré zpestření . Teď tu službu plní u skalárů , když se třou ,tak se mohou zbláznit jikry pojídají ve sloupci vody . Variant je hodně záleží co si člověk vybere . A udržet tu slanost v akváriu to byla, taky výzva . ,Ale je to jednoduché . Dnes tam mám rostliny ,které mi nešli 5 let v akváriu, až byla přidána sůl . A jak jsem psal ty ostatní rostliny rostou dvakrát ,tak rychleji .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2023 22:22 Žena Narmoria [2] Re: Rybar
Mám právě levatky i okružáky. A kamarádka si do akvárka nějakým nedopatřením dotáhla na kytkách i plovatku, jsou ještě malé, takže zkusím i tu. Že žerou hlavně Neocaridiny vím. Možná když seženou nějaké nebarevné nebo špatně barevné, aby mi jich nebylo líto. Jinak mám zatím jako úklidovou četu v jednom akváriu s trpaslíky dospělé krevetky japonské - všimla jsem si, že ze začátku na ně trpaslíci mlsně pomrkávali, ale krevetky už stihly dorůst všechny nad 3 cm a japoniky jsou na rozdíl od Neocaridin strašně oprsklé, takže během soužití zatím neutrpěly žádnou újmu. Kdyby se to změnilo, mám pro ně kdyžtak jiný bejvák.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2023 21:06 Muž Rybar [-29] Re: Narmoria
Nejlepší šneci pro ně jsou okružáci a lévatky ,další bych nepěstoval , jinak co jim chutná jsou krevety .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2023 20:39 Žena Narmoria [2] Re: Rybar
S tím, že se trpaslíci nemají nudit, to stvrzuju. Já jim třeba občas přearanžovávám rostlinky (stejně je to v tom hustě zarostlém akva potřeba to občas prostříhat). Další zábavu mají při lovu a hledání živého krmiva. Proto je i myslím lepší je krmit různou živou potravou než mraženou, třeba z krmítka. Nemám jedno krmné místo, schválně jim to hážu různě po akvárku. Oni mě ty potvory už stejně znají a pamatují si, kdo je doma krmí. Sice se mi ze začátků vylíhlo pár pakomárů, které očividně někdo zapomněl sníst, ale akva má stejně kryt, takže i vylíhlí pakomáři zůstali na hladině, kde je pak někdo ulovil. S brakickou vodou v akvárku už mám krátkodobou zkušenost. Protože se mi líbí i krevetky, tak sem samozřejmě zkoušela experimentovat a odchovat larvičky japonských krevetek. Skoro se mi to povedlo. Asi bych ale nechtěla hlídat salinitu u všech akvárek doma. Máte můj obdiv. Odchovnu krevetek sem teď odsolila a předělala na šnekárium se třemi druhy šneků, kteří se rychle množí. Jako takovou špajzku pro trpaslíky. Až se šnekárium zajede a stabilizuje, možná bude sloužit i k odchovu dalšího krmiva, pokukovala jsem po Daphnia magna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2023 18:44 Muž Rybar [-29] Re: Narmoria
Jde o to ,aby se nenudili a byli zaměstnání . A jak jsem psal za celou tu dobu padli pouze ty tetry červené ty byli bez zadní ploutve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2023 15:38 Žena Narmoria [2] Re: Rybar
Vím, že vybalancovat skupinu, aby měla poměr samiček a samců 3:1 je o štěstí. Ale co se týče praxe, tak já třeba 2 trpaslíky dostala v podstatě zadarmo jen za výměnu 3 odkopků z Anubiasu, protože si je pán pořídil do společenského akvária, kde mu ty dvě zbojnice začali během jednoho měsíce terorizovat a ožírat ostatní rybičky. Kombinace trpaslík x čtverzubec zelený je poměrně častá, pro dobro zeleňáků je pak určitě lepší zvednou trochu vodu na brakickou. Jak píšete, v brakické vodě, ale občas může být problém s některýma kytkama, je potřeba aklimatizace a ne všechny druhy kytek to dobře dávají (takže já určitě zůstanu u svojí Budějovické vody z kohoutku). Za to, že máte tak skvěle vychované ryby vám gratuluju, je to taky hodně o štěstí na povahu. To, že je tu v popise u trpaslíků v atlase uvedeno, že okusují zejména závojové ryby a tuplem ty co plavou pomalu, není hříčka přírody, ale poměrně častý problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2023 13:47 Muž Rybar [-29] Re: Narmoria
To jsou ty teorie ,pokud si objednáte v akvaristikách hejno čtverzubců ,tak nemohu ovlivnit co mi dojde navíc je to všechno import . Poslední nákup čtverzubce byl, tak kolem 4mm . Tak že pokud máte více samic ,jako samců je o štěstí . Ve společném akváriu mi zlikvidovali maximálně tetry červené jiných se ani nedotkli . Ten nejmenší šel do 12l a je tam sám a v pohodě , další šel mezi Bety, čichavce a rájovce (100 l ) a ty jsou v pohodě další 2 jsou ve společnosti čtverzubce zeleného (100l) a poslední akvarium, kde jsou ve společnosti pavích oček a mečovek bez ztráty ryby( 45 l ). Před lety byli ve společenském akva v sladkovodní vodě . Dnes je mám v braktické vodě a jsou v pohodě . Dokonce jsme je měl i 1,5g soli, protože to jednomu druhů rostlin nevyhovuje, tak jsme obsah soli snížil. Je dobře pokud člověk hledá informace ,ale je důležité jestli jsou funkční?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2023 12:47 Žena Narmoria [2] Re: Rybar
Druhů rybiček, kde se doporučuje určitý poměr pohlaví na základě jejich přirozeného způsobu života v přírodě, jsou mraky. Stejně tak se u mnoha teritoriálních druhů rybiček doporučuje, že když víc samců, tak větší rozčleněný prostor. Je pravda, že se čtverzubci může být trochu komplikace, že se prodávaji hlavně jako mrňousové v dětském šatu a pohlavi se pak dá rozeznat až za měsíc či dva. Ano, vím, že se zejména samci čtverubců trpasličích mezi sebou dokážou prát víc. Zatímco nádrž se samými samicemi v trvalé skupině bude rozhodně vždy harmoničtější. Kritický je podle mě poměr pohlaví (musí být aspoň 2x víc samic, lépe i víc), prostor a stabilita skupiny - pokud se přidaji novi čtverzubci, vždy to chvíli vyvolá boje o území. Já mám momentálně skupinu osmi pufíků, kde jsou jenom dva samci, objem akva je 120 l. V prezentacích momentálně není žádné jiné stabilní akvárium se čtverzubci. Dají se tam ale najít různé pokusy nacpat třeba 4 pufiky do 20 l nebo šoupnout 2 pufíky do společenské nádrže, kde budou pravděpodobně terorizovat zbytek osádky a okusovat všem ploutvičky. Takže si myslím, že zahraniční doporučení mají pravdu. Čtverzubec trpasličí je skupinová ryba, ale do větší nádrže. Není to gupka, kde jich můžu 10 nacpat do 50 l a ještě k tomu přidám nějakou barevnou hejnovku navrch.
Pro jiné větši druhy čtverzubců toto samozřejmě neplatí. Když jsem kupovala svoje trpaslíky v akvaristice, měli tam ještě čtverzubce terčové (target puffer fish, Pao leiurus), byli ještě malincí, ale už se navzájem terorizovali a oškubávali si ploutvičky. To je pak opravdu rybička, která striktně patří jen 1 do jednoho velkého akva. Navíc i docela dost vyrostou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2023 07:16 Muž Rybar [-29] Re: Narmoria
Pokud něco zahraniční diskuse uvádí je to třeba prověřit ! Není třeba všemu věřit .osobně jsem zažil ,jak se samci napadali . Čím starší tím horší . A ani zarostlá nádrž 90%tomu nezabrání . Taky stačí mezi větší dát menšího jedince . A to jsem je měl několik let v sladkovodní vodě . Ve společném akváriu i samostatně . Na živou stravu si počase zvyknou po ní pak rychle rostou z plžů lévatky ,okružáky i malé ampulárie dále malé krevety buchanky a drobný plankton nevyjímaje .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2023 17:07 Žena Narmoria [2] Re: Bella
Často šmejdí po akváriu, takže pokud by se jim třeba ploštěnky vyloženě neschovaly, tak si rádi zobnou. Ale řekla bych, že loví hlavně když je světlo, protože se při lovu orientují zejména zrakem a ploštěnky mrchy často vylízají hlavně v noci.
Ty moje čtverzubce jsem zatím nepřesvědčila, aby jedli i drobné korýše (buchanky, dafnie) - ale spíš je to tím, že nemám spolehlivý zdroj živých. Na mražené mi prdí. Drobní korýši jsou taky doporučovaní spíš pro mladé ryby kvůli velikosti.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2023 17:02 Žena Bella [1047] - Rostliny
Dotaz ze zajimavosti - jedl by ctverzubec (konkretne trpaslici) lasturnatky a plostenky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2023 17:00 Žena Narmoria [2] Re: natyanimeart
Opravdu by se lépe radilo, kdyby člověk věděl jak konkrétně nádrž vypadá (velikost, výbava, osázení, parametry vody). Jeden z faktorů i je - že na zahraničních diskuzích se čtverzubec trpasličí označuje za skupinovou rybu, pro která jsou doporučovaná středně velká až větší akvária, členitá a zarostlá, což pak rozloží jejich teritoriální agresi. Osamělý čtverzubec trpasličí může trpět stresem a často moc dlouhý život nemá. Spíše se doporučuji do jednodruhového akvária než do společenského. Další často problematický faktor je, že mohou být citliví na dusíkaté parametry vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2023 07:52 R Muž ctibum [6920] Re: natyanimeart
Nebylo by od věci založit a vyplnit prezentaci nádrže s fotkou. Ať se ví, v jakých podmínkách žije...
Informace třeba o tom, jak často a čím se krmí, nebo v jaké vodě se chová, nalezneš např. tady rybicky.net/atlasryb/ctverzubec_trpaslici
fishbase.mnhn.fr/…
www.seriouslyfish.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2023 05:20 Muž Rybar [-29] Re: natyanimeart
Pokud je vyhublý ,a nežere je ve stresu. O jaké šneky se jedná ? Většinu šneků vykusuje a ulity zůstávají . Do větších se většinou nepustí . Pokud byli krmení každý den ,tak to byl nesmysl. A šneci s patentkama jednostranná strava . Teplota vody ? A jaká je voda sladkovodní nebo braktická?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2023 11:26 natyanimeart – Vyhublý čtverzubec
Zdravím, chtěla bych se zeptat zda někdo nevíte proč by čtverzubec trpasličí z ničeho nic přestal žrát... vždycky když někoho viděl okolo akva, tak hned připlaval a těšil se na žrádlo (každý den dostával šneky a ob den občas ob dva mražené patentky) předevčírem jsem si vsimla, že šneci v akva stále žijí, takže je nesežral, no a druhý den jsem ho našla schované v anubiasu s nekoordinovaným pohybem a strašně vyhublým tělíčkem. (Jak říkám potravu dostával každý den, tak mi je divné, že je právě vyhublý...). Bohužel mu teprve budou dva roky, má samostatnou nádrž - je v tom akorát přísavka thajská a ancistrus; nádrž byla určená právě pro čtverzubce, ale bohužel ze 4ks byli všechno samci...
Nevěděl byste někdo? Vím, že u nich by neměly přerůstat zuby jako u ostatních.. ale nemůže se to stát? (Prosím nechci tady komentáře typu "no tak to jste ho asi každý den nekrmila" ... vím co jsem dělala (nemyslím to nijak zle..)). Kdyžtak děkuju za nápady sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2020 01:47 Žena Kač [131] – ctverzubci trpaslici - jidlo
Zdravim zkusenejsi akvaristy, poridili jsme petici ctverzubcu trpaslicich (mrknete do prezentace) s tim, ze zerou vsemozne (to nam rekli v obchode - meli krasne plna briska). Nicmene po celou dobu, co je mame doma, nevzali do zubu nic, co jsem predlozila (mrazenou dafnii, zabronozku, bloodworms). Jsou to prcci, tak pul centaku, bloodworms byl takovy zoufaly pokus, ze treba pujdou po cervene barve. Grindal (zive) taky nechteli. Briska maji porad pekne plna a jsou aktivni, neustale neco ozuzlavaji. Pred tim, nez jsme je dovezli, jsem nasadila sneci kolonii (nutno rict, ze jsem uz dlouho nevidela zadne pidisneky), v akva taky plave kde co (virnici a spol), takze hlad zatim nemaji. Nicmene se zacinam bat, co bude, az vse vyzobou.
Nejake rady, co by jim prislo k chuti? Nebo se mam prestat bat a verit, ze hlad je nejlepsi kuchar, a ze az nebudou moct nic najit, daji zavdek mrazenemu?
Dekuji predem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 20:52 Muž Jiri_99 [425] Re: Čeníček
Granulky nepapají.. Čtveráci jsou gurmáni. ;-)
Nepohrdnou okružákem, krevetkou, patentkou.. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 17:50 Muž Čeníček [-22] - cichlidky
Chtěl bych se zeptat co papají za granulky.
Předem děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 10:14 Snoopi Re: Boudy
Alebo skús klasické mrazené krevety, samozrejme neochutené, nenasolené a pod.. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 09:42 Muž Jiri_99 [425] Re: Boudy
Zkus mladé krevetky. Ty jim taky moc chutnají.. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 09:03 Boudy – Trpaslík krmivo
Ahoj, mám čtverzubce trpasličí, dokud nebylo zamrznuto, lovil jsem živé krmivo. Teď krmím jen mraženýma patentkama, žerou, jsou v poho, jen bych jim chtěl stravu zpestřit. A šneci došli, ty jim udělají radost největší, vím :-)Čím krmíte vy?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2012 10:08 Muž Ad@m [1051] Re: haru
Kotúľky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2012 09:46 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: haru
Na tohle se mi osvědčil kruznik čínský. Je dostatečně výkony co se reprodukce týká.

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2012 13:10 haru – šneci
Zdravím, chtěla bych si pořídit Čtverzubce Trpasličího, proto potřebuji nějakého krmného šneka, který by se rychle množil a byl pro čtverzubce bezpečné. Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 00:26 Žena Tessee [6] Re: miriell
Jestli chceš, koukam, že jsi taky z Prahy. Klidně se můžem domluvit na schůzce a velmi ráda ti jich za symbolickou cenu dam kolik jich jen najdu, předběžnej odhad tak kolem 20 - 30 určitě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2010 21:56 Muž Oskar. [23] - AmerikaRe: miriell
Docela jsi mě tím dotazem pobavil smich
Vem jakoukoliv nádobu na vodu, dej do ní šneky a jakoukoliv kytku, třeba i jen otrhané hnusné listy z akvárka. Za pár týdnů máš tolik šneků, že nebudeš vědět co s nima.
Nejrychleji se množí Levatka ostrá (Physa acuta). Sám je mám v kýblu s dalšími šneky a přidávám jim zbytky z akvárka (staré listy, bordel po odkalení....) Pěstuju je pro kančíky.
Jestli si vypneš capslook a slíbíš že ho už nikdy nepoužiješ, tak ti jich pár pošlu, za cenu poštovného (12 Kč).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2010 21:54 Muž Sewer [99] Re: miriell
Pořiď si ještě jedno akvárko a tam si je prostě "pěstuj"... Můžeš tam přidat třeba pár pavích oček a lehce překrmuj :-O ...zkrátka se snaž, aby akvárko vypadalo tak, jak nemá (slabší údržba, ...). Budeš tam mít řasu a mraky šneků.

Edit: Ale ani tak nepočítej s tim, že uz toho budeš denně tahat desítky okružáků bez toho, aby bylo vidět, že ubejvaj...
Dej si inzerát, plno lidí ti je za poštovný pošle ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2010 11:35 mirielll
Potrebovala bych si vypestovat pro čtverzubce okruzaky. Jak nejlepe na to?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2009 18:57 tomper Re: tomper
Tak jsem jim toho švába právě hodil a fakt si pošmákli :) Jsou teda ted jak sud, ale o to dyl jim to vydrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2009 18:05 nihaso Re: grizly
Mouční červi jim chutnají, ale nedávám je často, jsou dost tuční.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 23:04 Muž grizly [145] Re: tomper
Mouční červi i žížaly jim hodně chutnaly. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 21:46 Žena zelvik58 [22] - SumciRe: tomper
Když jsou ve flašce, tak si vajíčka vzájemně sežerou, takže mladí nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 21:32 tomper Re: švíco
Jj myslel jsem si to. Ale jsem na to zvědav, protože ti šváby maj tak 4 cm
(dostal jsem je pro pavouky, ale ti to nechcou)
každopádně to zkusím.
Jo a jinak, díval jsem se ti do profilu na tu 5L na šneky, já mám něco podobného,ale vůbec se mi tam nemnoží a těch pár co tam mám tak jsou už OBŘI. a mají tam vše co potřebují a mladí nikde.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 21:21 švíco Re: tomper
Já mým čtverzubcům trpasličím dávám taky svinky a rybenky co pochytám ve sklepě. Když jsem měl čtverzubce zelené, tak jedli i moučné červy a žížaly. Někdo jim dává i rozmrazené slávky a živé krevetky... Řekl bych, že hmyzem toho moc nezkazíš, hlavně aby jim šmakovalo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2009 21:18 tomper – Čtverzubec Zelený
Zdravím, mám dotaz ohledně krmení Čtverzubce Zeleného,vím že šneci nitěnky a tak, ale co si myslíte o švábech a moučných červech?
Totiž za 1 šneci nestíhaj dorůstat :-( a za 2 chci jim jídelníček trochu spestřit.
Prosím o radu z praxe a nebo aspoň adresu na nějakej odkaz. Dík

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2009 21:28 Muž Snofrev [54] – čtveráci a artemka
krmí tu někdo dospělé trpaslíky artemkou?
mně den dva starou živou artemku odmítaj žrát, tak se ptám, jestli s tím má někdo zkušenost

případně, jestli je někdo zkoušel krmit dospělou artemkou (cca 1cm), ať živou nebo mrtvou

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 18:13 Muž Sprachys [48] Re: gimli
jak jsem psal, sneky mam vedle v kyblu, trs ruzkatce a svetlo nad tim... akorat ty maly se mi nechce lovit a tak ji hazim radsi ty velky, ale jak jsem psal, jen mu ukousnou nohu a pak to tam hnije... krevetky to z ty ulity taky uz nedolujou... takze jedine toho okruzaka davam z pinzety (peanu) a ona mu ukousne nohu, potom ho rozmacknu a ona to doji... po tom, jak mi utrapila neritinu jsem uz zadny sneky do akvarka nedaval, krom tech krmnejch... jinak na krevetky si mi nedovoluje... jen kdyz ma hlad tak okusuje platu... takze kolikrat po vikendu prijedu a plata nema pul ocasu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 17:11 gimli Re: Sprachys
trpasličí čtveráci sežerou šneka s ulitou jen přiměřené velikosti, moje ampulárky se množily jako divý a 5 trpaslíků to stačilo likvodat do druhého dne a z velkejch ampulárek udělili noční tvory, přes den byly zalezlé

pokud jsou ulity moc velký, tak šneka jen vycucnou, když to jsou velcí šneci, tak jen koušou do nohy a do růžků

skvělí likvidátoři zbytků po čtverákách jsou krevetky, ale musí se počítat s tím, že malý krevetky(caridiny a neocaridiny) sežerou a časem si troufnou i na dospělé a s trochou trpělivosti je umlátěj, něco sežerou a zbytek nechaj třeba pro ancíky



jinak trpaslíci přerůstáním zubů netrpí, ale šneci jsou v přírodě jejich hlavní potrava, tak by se jim asi měli dávat alespoň občas, například levatky se dokáží množit neuvěřitelnou rychlostí a celkem snadno se hledají i v našich vodách
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 15:38 Muž Sprachys [48] Re: Eff
u trpasliku to pry neni takova nutnost, ze nemaji takovy problem s prerustanim zubu... i kdyz na to myslim a obcas jim nejakeho dam na pinzetu a pak ho jeste rozmacknu kdyz uz mu ukousnou nohu a ona to doji na zemi... stejne si ale myslim ze tem snekum spis jen kousou nohy... ulitu mi teda nikdy nerozkousla, tak nevim o co si ty zuby brousi :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 15:33 Žena Imii [45] Re: Eff
Díky ale není třeba. 4zubec si hodil mašli ... (zasekl se na filtru)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 14:40 Muž Eff [417] - RostlinyRe: Sprachys
No nějaké ty ulity na chroupání dostávat měli, aby se jim obrušovaly zoubky.
Imii: Kružníky ti mohu poskytnout, není to žádná vzácnost, jen si je spousta lidí plete s okružáky (kružník je ale menší, placatější, průhlednější).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 14:14 Muž Sprachys [48] Re: Imii
okruzakama krmim jen kdyz nekam odjedu tak jich tam treba 10 hodim a jsem tyden pryc... mam je vedle v kyblu :-) ale nebavi me vybirat pak ty ulity a navic z tech vetsich jim ukousne treba jen kus nohy a pak to tam hnije v ulite :-! jak rikam, ukousnula si i neritiny, ktera pak moc nevylejzala a posla :-( jinak jsem si ji naucil na nitenky a ty komari larvy mrazeny a davam ji je po jednom z pinzety... uz je naucena a hned jak vidi bilej kelimek s rozmrzlym krmenim tak ceka v krmicim rohu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 13:54 Žena Imii [45] Re: Eff
Kružníky jsem nikdy neviděla ... to už vyplatí ti okružáci kterých je všude habaděj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 13:38 Muž Eff [417] - Rostliny
Pro čtverzubce trpasličí je ideální založit si chov krůžníků rybicky.net/atlasostatnich/kruznik_hladky. Větší čtveráci si poradí i s ampuláriemi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 13:26 Žena nihaso [2] Re: Sprachys
Nitěnky ani moučné červy nechtějí, potvory...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 12:31 Žena Imii [45] Re: Sprachys
Ten můj prcek ne, jenom okružáky ... aji levatky (plovatky) nechal/a bejt
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 11:56 Muž Sprachys [48] Re: Imii
i se zaviraci ulitou zlikvidujou... snek vyleze a uz tam ciha ctverak a ukousne mu aspon kus nohy... mne sla po neritine a piskorky taky vyzobala...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 11:55 Muž Sprachys [48] Re: nihaso
ahoj, ja mam jednoho ctverzubce trpasliciho a krmim ho (ji) mrazenejma nitenkama a komarima larvama... rozmrazim a z pinzety ho krmim ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 11:54 Žena Imii [45] Re: nihaso
Já měla sice jen 1,5cm dlouhého čtverzubce, ale ten zlikvidoval i šneka s 2cm ulitou ... Myslím, že čtverzubci si poradí s jakýmkoliv šnekem co nemá "zavírací" ulitu (jako ampůlárie)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2009 09:34 Žena nihaso [2] – akva šneci
Poradí mi někdo, jak velcí mají být šneci jako krmení pro čtverzubce (4 cm)? Pokud máte někdo zkušenosti a nějaké okružáky navíc, uvítám je. Čtverzubci zatím "spásají" krevety, ale brzy dojdou. Díky za pomoc.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 1104x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9584-krmeni-pro-ctverzubce